NatiiMar Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Boo77 napisał(a):Powtórzę swoje pytanie z miau - czy jest jak do PRZYTULISKA zawieźć jedzenie? Czy siła robocza jest potrzebna już czy dopiero jak zejdzie woda? Patrycja Narazie zbiórke robimy w moim domu. Czekam na dostawę karmy, niektóre dziewczyny juz wysłały. W tej chwili woda nie pozwala na przedarcie się do przytuliska. W poniedziałek ma byc druga fala. Mamy nadzieję,że jutro bądź w sobotę, trochę przeschnie. Wtedy zdążylibyśmy przed falą dowieźć trochę jedzenia i wody na kolejne dni. Po powodzi, czyli dopiero w przyszłym tygodniu, będziemy robić akcje sprzątania. I wtedy przyda się siła robocza, szczególnie mężczyźni. Trzeba będzie wywozić błoto, czyścić szlam. Potrzebujemy nowych bud, przydadzą się kojce i ogrodzenie, bo wszystko stoi pod wodą. Carolinascooties, dzięki serdeczne! Quote
Pogódka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jak budżet podreperuje to coś podeśle jeszcze, ale jak pisałam w sobotę kolejny psiak przyjeżdża do mnie, a tu kasy niet:(:(:(Pierniczona rzeczywistość, zasoby małe a potrzeby ogromne:(:(:( Quote
monika083 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 skopiowalam z wroclawskiego watku : uwaga !!! WAŁ W OŁAWIE PRZECIEKA. EWAKUACJA SCHRONISKA. PILNIE POTRZEBNY BEZPIECZNY DT DLA 1 DUŻEJ ŁAGODNEJ SUCZKI I 8 PSÓW Z ZAKRZOWA. do Zakrzowa nie mam kontaktu, z Oławą rozmawiałam, większość psów znalazło schronienie, jednego nawet ulokowano w Urzędzie Miasta. Quote
carolinascotties Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='carolinascotties']Wiem, ze jest Sandomierskie stowarzyszenie przyjaciol zwierzat -pytanie, czy maja pod opieka zwierzaki http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=85786 calkiem mozliwe, ze maja - sa w wykazie schronisk - http://azylzoo.pl/schroniska.php http://pupilek.net.pl/swietokrzyskie-schroniska/swietokrzyskie moze dziewczyny z Jedrzejowa beda wiedziec wiecej - to tylko 100 km od Sandomierza... W. swietokrzyskie - stowarzyszenia i fundacje [Jędrzejów] eliza_sk (Stowarzyszenie Obrona Zwierząt ) [Jędrzejów] Potter (Stowarzyszenie Obrona Zwierząt) tu jest ich watek - http://www.dogomania.pl/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl/page339 Quote
Pogódka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Niech to się wreszcie skończy:(:(:( Jak w jednym miejscu lepiej to inne zalewa....koszmar:( Quote
Boo77 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Czyli możemy w Opolu zbierać jedzenie i dowieźć je przez weekend do Ciebie? Co do siły roboczej to proszę info na PW jak już będzie potrzebna, będziemy się organizować. Quote
Pogódka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ja do KK mogę dojechać, ale tylko w weekend, niestety od rana do nocy w pracy siedzę w tygodniu:( Quote
andzia69 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 w Sandomierzu nie ma schroniska...z tego co pamiętam jest takie "chwilowe" miejsce przetrzymywania psiaków, a potem jadą do schronu...chyba w Mielcu ale pewna nie jestem:( wczoraj przez Kielce non stop jechały kolumny wozów straży pożarnej i wojska na sygnale - pędziły w stronę terenów zalewowych pacanów, Szczucin i tych okolic:( a ludzie w naszych rejonach nie przejmują się zwierzakami...:(:( no chyba, ze krowami itp gospodarskimi zwierzakami, bo z nich mają korzyści...psy i koty to dla "wsioków" swiętokrzyskich nic nie znaczące przedmioty:( Quote
NatiiMar Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Słuchajcie, narazie radziłabym wam nigdzie nie jeździć. Sama miała wczoraj jechać w dalsza trase, ale policjanci mi odradzili. Sytuacja wyglada tak: jedziesz w jedną strone spokojnie, załatwiasz sprawy, a wracając okazuje się,że droga jest obsunieta lub zalana i nie możesz wrócić. Woda działa też pod ziemią, robi sobie kanaliki i nimi płynie podmywając drogi. Lepiej nigdzie nie jedźcie. Bo77, jeśli macie możliwośc, zróbcie zbiórkę gdzies w Opolu i przeczekajcie lub wyslijcie kurierem. Mam poważne obawy co do jeżdżenia po opolskich drogach. Quote
carolinascotties Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 tak sobie mysle, ze po powoozi trzeba jakis dogomaniacki sztab antykryzysowy do zycia powolac... i nie zartuje... jest taki chaos w szeregach tych, ktorzy powinni to opanowac, ze gdyby nie pomoc zwyklych ludzi .... nie daliby rady... Quote
Pogódka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 :placz::placz::placz::placz::placz::placz:Wiele zwierzaków straci życie w trakcie tego żywiołu Quote
Wisełka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Gibutkowa napisał(a): Niestety z tego co wiem okolice za ZOO będą na pewno zalane i już ewakuują ludzi. Nie wiem jak będzie w zoo, tam ewakuacja jest niemożliwa a między rzeką i zoo jest tylko wał i wąska ścieżka na wale... W Wawie też ZOO znajduje się w niebezpiecznym miejscu.... u nas fali spodziewają się w nocy z piątku na sobotę... Oby woda nie dotarła do zwierzaków:shake: Quote
carolinascotties Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='andzia69'] a ludzie w naszych rejonach nie przejmują się zwierzakami...:(:( no chyba, ze krowami itp gospodarskimi zwierzakami, bo z nich mają korzyści...psy i koty to dla "wsioków" swiętokrzyskich nic nie znaczące przedmioty:( andziu - ale chociaz spuszczaja psy z lancuchow, czy wypuszczaja z kojcow? Quote
MORETA/KEYA Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 caaroliascotties,andzia69-dzięki za info Wiem jak to wygląda bo Moretę(czarna) mam z przytuliska w Jędrzejowie. Ale też są tam ludzie tacy jak Wy,którzy pomagają tym psinom. Ukłony dla Dorotki z K-k za opiekę na górce nad schroniskowymi psinkami. DOROTKA WIELKIE DZIĘKI!!! Quote
Akrum Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 A Warszawskie schronisko na Paluchu?? jest zagrożone?? może ktoś tu wrzucić link do wątku wrocławskiego schroniska?? bo ktoś tu wspomniał, że też mają ewakuować?? Quote
Awit Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Już mówili, że w w-wie fala dziś będzie po południu. A o zwierzętach w zoo to usłyszałam rano coś o odstrzeliwaniu w razie zagrożenia:-(, ale więcej tego nie powtórzyli. Koleżanka w zoo pracuje, ale mówi, że nic się nie dzieje Quote
monika083 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 watek wroclawski: http://www.dogomania.pl/threads/37297-Wroclawskie-pieski-proszą-o-domy-!!/page198?p=14708128 wroclawski schron jest na gorce ,poki co nie ma zagrozenia ,ale OLAWA ewakuuje Quote
NatiiMar Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 UWAGA! Info od Pietruchy: Nie ma kotów i jednego psa-Maksa bez łapy, który był przeznaczony do pilnowania posesji. Nie wiadomo gdzie są zwierzeta! Quote
carolinascotties Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 jak to odstrzeliwaniu??? :( no co za k%^$$# pomysl.... Quote
Awit Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Może te koty i tego psa wywieźli...... A może pies został gdzieś włożony do kojca i siedzi schowany..... A koty....... Quote
andzia69 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='carolinascotties']andziu - ale chociaz spuszczaja psy z lancuchow, czy wypuszczaja z kojcow? ekhmm...szczerze?...wątpię:shake: Quote
AniaGucio Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='carolinascotties']andziu - ale chociaz spuszczaja psy z lancuchow, czy wypuszczaja z kojcow? Hej Karolu! A jak myślisz?! :( Quote
Ajula Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 słuchajcie może trzeba założyć zbiorowy wątek zagrożonych zalaniem schronisk i przytulisk, żeby łatwiej było się poruszać, bo widzę, że nie tylko K-K ma problemy, Oława, Tychy też wołają o pomoc Quote
carolinascotties Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 AniaGucio napisał(a):Hej Karolu! A jak myślisz?! :( czesc Aniu... no wlasnie - chcialabym myslec, ze jest inaczej... nigdy się z tym nie pogodzę... takim łajdakom sama bym łby pod wodą przytrzymywała... :( Quote
Recommended Posts