Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boo77 napisał(a):
Powtórzę swoje pytanie z miau - czy jest jak do PRZYTULISKA zawieźć jedzenie? Czy siła robocza jest potrzebna już czy dopiero jak zejdzie woda?

Patrycja

Narazie zbiórke robimy w moim domu. Czekam na dostawę karmy, niektóre dziewczyny juz wysłały. W tej chwili woda nie pozwala na przedarcie się do przytuliska. W poniedziałek ma byc druga fala. Mamy nadzieję,że jutro bądź w sobotę, trochę przeschnie. Wtedy zdążylibyśmy przed falą dowieźć trochę jedzenia i wody na kolejne dni.

Po powodzi, czyli dopiero w przyszłym tygodniu, będziemy robić akcje sprzątania. I wtedy przyda się siła robocza, szczególnie mężczyźni. Trzeba będzie wywozić błoto, czyścić szlam. Potrzebujemy nowych bud, przydadzą się kojce i ogrodzenie, bo wszystko stoi pod wodą.
Carolinascooties, dzięki serdeczne!

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak budżet podreperuje to coś podeśle jeszcze, ale jak pisałam w sobotę kolejny psiak przyjeżdża do mnie, a tu kasy niet:(:(:(Pierniczona rzeczywistość, zasoby małe a potrzeby ogromne:(:(:(

Posted

skopiowalam z wroclawskiego watku :

uwaga !!!

WAŁ W OŁAWIE PRZECIEKA. EWAKUACJA SCHRONISKA. PILNIE POTRZEBNY BEZPIECZNY DT DLA 1 DUŻEJ ŁAGODNEJ SUCZKI I 8 PSÓW Z ZAKRZOWA. do Zakrzowa nie mam kontaktu, z Oławą rozmawiałam, większość psów znalazło schronienie, jednego nawet ulokowano w Urzędzie Miasta.

Posted

[quote name='carolinascotties']Wiem, ze jest Sandomierskie stowarzyszenie przyjaciol zwierzat -pytanie, czy maja pod opieka zwierzaki http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=85786

calkiem mozliwe, ze maja - sa w wykazie schronisk - http://azylzoo.pl/schroniska.php http://pupilek.net.pl/swietokrzyskie-schroniska/swietokrzyskie

moze dziewczyny z Jedrzejowa beda wiedziec wiecej - to tylko 100 km od Sandomierza...
W. swietokrzyskie - stowarzyszenia i fundacje

[Jędrzejów] eliza_sk (Stowarzyszenie Obrona Zwierząt )
[Jędrzejów] Potter (Stowarzyszenie Obrona Zwierząt)

tu jest ich watek - http://www.dogomania.pl/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl/page339

Posted

Czyli możemy w Opolu zbierać jedzenie i dowieźć je przez weekend do Ciebie?

Co do siły roboczej to proszę info na PW jak już będzie potrzebna, będziemy się organizować.

Posted

w Sandomierzu nie ma schroniska...z tego co pamiętam jest takie "chwilowe" miejsce przetrzymywania psiaków, a potem jadą do schronu...chyba w Mielcu ale pewna nie jestem:(

wczoraj przez Kielce non stop jechały kolumny wozów straży pożarnej i wojska na sygnale - pędziły w stronę terenów zalewowych pacanów, Szczucin i tych okolic:( a ludzie w naszych rejonach nie przejmują się zwierzakami...:(:( no chyba, ze krowami itp gospodarskimi zwierzakami, bo z nich mają korzyści...psy i koty to dla "wsioków" swiętokrzyskich nic nie znaczące przedmioty:(

Posted

Słuchajcie, narazie radziłabym wam nigdzie nie jeździć. Sama miała wczoraj jechać w dalsza trase, ale policjanci mi odradzili. Sytuacja wyglada tak: jedziesz w jedną strone spokojnie, załatwiasz sprawy, a wracając okazuje się,że droga jest obsunieta lub zalana i nie możesz wrócić. Woda działa też pod ziemią, robi sobie kanaliki i nimi płynie podmywając drogi. Lepiej nigdzie nie jedźcie. Bo77, jeśli macie możliwośc, zróbcie zbiórkę gdzies w Opolu i przeczekajcie lub wyslijcie kurierem. Mam poważne obawy co do jeżdżenia po opolskich drogach.

Posted

tak sobie mysle, ze po powoozi trzeba jakis dogomaniacki sztab antykryzysowy do zycia powolac... i nie zartuje... jest taki chaos w szeregach tych, ktorzy powinni to opanowac, ze gdyby nie pomoc zwyklych ludzi .... nie daliby rady...

Posted

Gibutkowa napisał(a):

Niestety z tego co wiem okolice za ZOO będą na pewno zalane i już ewakuują ludzi. Nie wiem jak będzie w zoo, tam ewakuacja jest niemożliwa a między rzeką i zoo jest tylko wał i wąska ścieżka na wale...

W Wawie też ZOO znajduje się w niebezpiecznym miejscu.... u nas fali spodziewają się w nocy z piątku na sobotę... Oby woda nie dotarła do zwierzaków:shake:

Posted

[quote name='andzia69']
a ludzie w naszych rejonach nie przejmują się zwierzakami...:(:( no chyba, ze krowami itp gospodarskimi zwierzakami, bo z nich mają korzyści...psy i koty to dla "wsioków" swiętokrzyskich nic nie znaczące przedmioty:(
andziu - ale chociaz spuszczaja psy z lancuchow, czy wypuszczaja z kojcow?

Posted

caaroliascotties,andzia69-dzięki za info
Wiem jak to wygląda bo Moretę(czarna) mam z przytuliska w Jędrzejowie.
Ale też są tam ludzie tacy jak Wy,którzy pomagają tym psinom.
Ukłony dla Dorotki z K-k za opiekę na górce nad schroniskowymi psinkami.
DOROTKA WIELKIE DZIĘKI!!!

Posted

A Warszawskie schronisko na Paluchu??
jest zagrożone??
może ktoś tu wrzucić link do wątku wrocławskiego schroniska?? bo ktoś tu wspomniał, że też mają ewakuować??

Posted

Już mówili, że w w-wie fala dziś będzie po południu.
A o zwierzętach w zoo to usłyszałam rano coś o odstrzeliwaniu w razie zagrożenia:-(, ale więcej tego nie powtórzyli.
Koleżanka w zoo pracuje, ale mówi, że nic się nie dzieje

Posted

UWAGA! Info od Pietruchy:
Nie ma kotów i jednego psa-Maksa bez łapy, który był przeznaczony do pilnowania posesji. Nie wiadomo gdzie są zwierzeta!

Posted

słuchajcie może trzeba założyć zbiorowy wątek zagrożonych zalaniem schronisk i przytulisk, żeby łatwiej było się poruszać, bo widzę, że nie tylko K-K ma problemy, Oława, Tychy też wołają o pomoc