Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na tvn 24 pokazują ludzi na dachach, koło sandomierza, jakieś miejscowości małe.
Rozmawiają z tymi, co siedzą w domach, czekają, woda przyszła do nich nagle, nie mieli czasu na ewakuację. Siedzą uwięzieni i na dachach.
Jeden gospodarz mówił, że świnie, kury pływają utopione, psy pewnie też;-(

Posted

Awit napisał(a):
Może te koty i tego psa wywieźli......
A może pies został gdzieś włożony do kojca i siedzi schowany.....
A koty.......

Wątpię. To był pies nie do adopcji, do pilnowania schronu. Nie wiem czy go komus dali. Pies bez łapy, ciężko by mu było płynąć...
A koty...nikt o kotach nic nie mówił, kierownik w ogóle o nich nie wspominał.

Posted

[QUOTE=andzia69;14708661

wczoraj przez Kielce non stop jechały kolumny wozów straży pożarnej i wojska na sygnale - pędziły w stronę terenów zalewowych pacanów, Szczucin i tych okolic:( a ludzie w naszych rejonach nie przejmują się zwierzakami...:(:( no chyba, ze krowami itp gospodarskimi zwierzakami, bo z nich mają korzyści...psy i koty to dla "wsioków" swiętokrzyskich nic nie znaczące przedmioty:(

????????

szok,normalnie szok,to ja nawet nie chcę wiedzieć ile zwierzaków się potopiło !
Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt nie jest dobrym człowiekiem...

Posted

ale... kierownik chociaż mógł powiedzieć co się stało, jak sprawa wygląda, a nie się wynieść i już... na suche.
Mam nadzieję jednak, że te koty gdzieś zabrali... i tego pieska...

Najważniejsze, że w boksach sucho.

Posted

Awit napisał(a):
Na tvn 24 pokazują ludzi na dachach, koło sandomierza, jakieś miejscowości małe.
Rozmawiają z tymi, co siedzą w domach, czekają, woda przyszła do nich nagle, nie mieli czasu na ewakuację. Siedzą uwięzieni i na dachach.

Ja wiem, że nie wszystko da się zrobić i przede wszystkim należy ratować siebie i rodzinę, ale k...., dzień wcześniej przestrzegali przed ulewami - babka w TV mówiła, że może spaść 130l na metr2. Jak się mieszka na terenie, gdzie są powodzie, trzeba się chyba z tym liczyć, a spuszczenie psa z łańcucha to sekunda... Od dwóch dni nie mogę przestać myśleć o tych biednych psach łańcuchowych - przecież na wsiach każdy ma przynajmniej 1 psa :(

Posted

Dla większości tych ludzi pies to tylko pies :-( :-( :-( Nie dbają o nie ani trochę :angryy:
Nie rozumiem problemu, tak ciężko z łańcucha spuścić... śmignął by sobie gdzieś i pewnie później wrócił do swojej budy...

Posted

[quote name='Awit']Na tvn 24 pokazują ludzi na dachach, koło sandomierza, jakieś miejscowości małe.
:placz::placz:

i jest takich przypadków o wiele więcej

Posted

Ale na wsiach jest inna mentalność. Z resztą w miastach nie jest wcale lepiej. Psu daje się ziemniaki i wodę. Jak się świniom niesie to i psu sie ciepnie. Ale o psach sie nie myśli tak jak my myslimy. To jest jakaś rzecz, dodatek do domu. Dodatek o dużo mniejszej wartości niz samochód czy telewizor. Przykre,ale prawdziwe.

Posted

[quote name='NatiiMar']UWAGA! Info od Pietruchy:
Nie ma kotów i jednego psa-Maksa bez łapy, który był przeznaczony do pilnowania posesji. Nie wiadomo gdzie są zwierzeta!

:( no i sie zaczyna....

[quote name='Ajula']nowy wątek powodziowy - zebrałam te o których wiem, ale pewnie są też inne
dopisujcie!

http://www.dogomania.pl/threads/185962-pow%C3%B3d%C5%BA-schroniska-i-przytuliska-w-potrzebie?p=14708849#post14708849

dzieki!

[quote name='martaipieski']http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/powodz-w-warszawie-zoo-zastrzeli-dzikie-zwierzeta_140037.html

te informacje sa niekompletne...co to za dziennikarstwo- bez powolywania sie na tych, ktorzy taka decyzje wydali... wiec jesli to prawda - to pytam - kto wydaje decyzje o usmiercaniu dzikich zwierzat?

Posted

Ludzie co do warszawskiego ZOO to ktoś tam napisał w komentarzu, że oni będą do nich strzelać nabojami usypiającymi, ale żeby je przewieźć w bezpieczne miejsce.

Posted

[quote name='carolinascotties']:( no i sie zaczyna....

dzieki!

te informacje sa niekompletne...co to za dziennikarstwo- bez powolywania sie na tych, ktorzy taka decyzje wydali... wiec jesli to prawda - to pytam - kto wydaje decyzje o usmiercaniu dzikich zwierzat?

Jeszcze nie ma decyzji. Powiedzieli przed chwilą, że to ostateczność. Warszawa może przetrwać falę powodziową 8 m, a przewidują, że będzie 7,80. Miejmy nadzieję, że tak będzie... Wisełka, czekamy na informacje...

Posted

kami_23 napisał(a):
Ja jestem przestraszona sytuacją we Wrocławskim ZOO:( Ktoś tu pisał, że je zaleje.

Na razie jest w miarę sucho... choć druga strona rzeki ewakuowana... ZOO jest na równi z końcem wałów, na wale jest ścieżka, a za ścieżką mury ogrodzenia ZOO (od tamtej strony jest wybieg dla wilków i klatki z sowami. Nie wiem co będzie :roll: Do 17-tej jestem w pracy, ZOO widzę z okna. Będę wiedział jeśli coś się zacznie dziać, bo wtedy pewnie i nas wygonią z budynków.
Mam nadzieję że nie będą odstrzeliwać zwierząt, choć nie znam żadnego miejsca i możliwości przeniesienia szczególnie tych wielkich :( Niektóre sobie poradzą w razie czego - niedźwiedzie, hipopotamy, nawet pewnie wilki ale koty zamknięte w klatkach... przecież ich nie wypuszczą, bo to dzikie zwierzęta :shake:

Posted

[quote name='ewatonieja']w telewizji pracownik ZOO mówił o uspieniu (czasowym) a nie o odstrzałach

Wielka woda naciąga nad stolicę! Fala kulminacyjna na Wiśle dotrze do Warszawy już jutro rano, ale najgorzej ma być z piątku na sobotę kiedy to woda w rzece ma osiągnąć poziom 8 metrów. Najbardziej zagrożone są: Praga-Północ, Wybrzeże Helskie, rejon ulicy Ratuszowej, Ogrodu Zoologicznego oraz mostu Gdańskiego. Jeśli woda zaleje wybiegi w zoo, trzeba będzie zabić dzikie zwierzęta.