Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Trzeba poprosić w radiu żeby mówili ludziom z zagrożonych terenów, żeby psy z łańcuchów spuszczali, żeby dali im szansę ucieczki.
Ja pisałam maila do radia RMF ale nie wiem czy w ogóle coś mówią. To musi zrobić więcej ludzi w tej sprawie.

słucham RMF i nic nie mówią o tym

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w radio podali....
wywozenie zwierzat z zoo warszawa jest niemozliwe...

zwierzeta beda przenoszone na wyzsze partie...róznica terenu w samym zoo to 6,0 m

a za oknem piękne słońce...az wierzyc sie nei chce :/
p.s.
pogoda na jutro..ma byc 22 stopnie..a niech bedzie nawrt 30!!!ziemia podeschnie troche :/

Posted

Pogódka napisał(a):
I jeszcze prośba do Was, jak widzicie jakieś błędy, karygodne zaniedbanie co do zwierzaków obok Was, róbcie fotki i zbierajcie dowody, może to podepniemy pod jeden reportaż, jak się uda...np sytuacja zwierzaków w trakcie powodzi, coś takiego...z chęcią pokazałabym Gliwice, jako przykład:)))

Trzeba tez nagrodzić tych dobrych - Kraków jako dobry przykład!

Posted

Kolega wrócił ze "spaceru" - wody sporo ale do mostu jeszcze bardzo dużo wolnej przestrzeni. Także źle nie jest. Według prognoz u nas ma być fala między 14 a 17, więc właśnie się "zaczęło".

Posted

Dziewczyny, czapka z glow za Wasza pomoc, za wszystko :lol:

Przed chwila rozmawialam z Pania dr. Marta - opiekunka przytuliska w Olawie.

Psy juz w bezpiecznych miejscach, poza amstaffem czarnym z bialym krawacikiem, szurajacym do psow ale nie do ludzi.

Czy mozecie pomoc Pani Marcie umiescic gdzies tego synka?

Nr tel. do Pani Marty

504 211 752

Bardzo Was prosze o pomoc. Pani Marta dziala tam samiutka:-(

Posted

Ja uspokoję że Paluch oddalony jest od Wisły o ok. 15 km, więc sądzę że nic złego się nie będzie działo. Załączam mapkę :) tak dla ciekawostki ;). Punkt B to Schronisko na Paluchu oczywiście ;)

http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=W%C5%82%C3%B3ki,+Warszawa&daddr=Paluch+1,+Warszawa&geocode=FTe6GwMdEp1CASkNoFzgwywZRzFsQqm_1K0pUA%3BFVjXGwMdZsc_ASnlRuYfoTMZRzHjq9CBYJIJAw&hl=pl&mra=ls&dirflg=w&sll=52.159612,21.044312&sspn=0.094145,0.219383&ie=UTF8&ll=52.151819,21.044655&spn=0.094162,0.219383&z=12

Posted

Wisełka napisał(a):
W Wawie też ZOO znajduje się w niebezpiecznym miejscu.... u nas fali spodziewają się w nocy z piątku na sobotę... Oby woda nie dotarła do zwierzaków:shake:

Poziom wody w Wiśle szybko się podnosi. Przed chwila mówili w TVP INFO o warszawskim ZOO.
Mają przenieść zwierzaki na wyższe partie ZOO, ale o przewiezieniu w inne miejsca nie ma mowy:crazyeye:
Wisła naprawdę wysoka:crazyeye: Właśnie mój TZ jechał przez most i porobił foty, które mi przesłał. Jestem w szoku, bo rano jeszcze tak wysoko nie było jak byłam na rolkach:crazyeye:

Posted

Co chwilę nowe informacje:
"Według najnowszych informacji centrum zarządzania kryzysowego, fala kulminacyjna na Odrze w Oławie pojawi się dopiero w piątek ok. godz. 16-18, a więc o prawie dobę później niż początkowo się spodziewano. Oznacza to, że do Wrocławia wielka woda dotrze nie wcześniej, niż w sobotnie popołudnie. Starosta oławski poinformował, że na całej długości wałów mogą wystąpić przecieki, lokalne zalania, a nawet przerwania wału."

Posted

[quote name='dusje']Dziewczyny, czapka z glow za Wasza pomoc, za wszystko :lol:

Przed chwila rozmawialam z Pania dr. Marta - opiekunka przytuliska w Olawie.

Psy juz w bezpiecznych miejscach, poza amstaffem czarnym z bialym krawacikiem, szurajacym do psow ale nie do ludzi.

Czy mozecie pomoc Pani Marcie umiescic gdzies tego synka?

Nr tel. do Pani Marty

504 211 752

Bardzo Was prosze o pomoc. Pani Marta dziala tam samiutka:-(

a nie dało by się chłopaka w kenel załadować i gdzieś ulokować , na te kilka chwil ... lepsze to niż groźba utonięcia

Posted

zaraz nadrobie zaległości i poczytam wasze posty z 3 ostatnich godzin. maks się znalazł - ten bez łapy, koty też. nie wiem gdzie są i w jakim stanie ale są. dorota 2 godz temu szła karmic psiaki, sprzatać itp. jak będzie wolna zadzwoni i opowie mi na spokojnie wszystko. ciekawa sama jestem gdzie te koty upchnęli że ichnie umiala godzine znaleź... no i że maksa nie widziała. ma policzyc psy i da znac ile jest.

co do dzialania schronu sprzed powodzi to nie będę pisać na forum...
nie wiem czy nie ma tu kogos kto zna szanownego kiero albo kogoś innego z toz, nie chciałabym przecieku do nich.
jesli ktos będzie mógł nam pomóc w nagłoścnieniu sprawy - tv, i inne media, prawnik to zchęcią prekażemy to co mamy

Posted

Doginka napisał(a):
Poziom wody w Wiśle szybko się podnosi. Przed chwila mówili w TVP INFO o warszawskim ZOO.
Mają przenieść zwierzaki na wyższe partie ZOO, ale o przewiezieniu w inne miejsca nie ma mowy:crazyeye:
Wisła naprawdę wysoka:crazyeye: Właśnie mój TZ jechał przez most i porobił foty, które mi przesłał. Jestem w szoku, bo rano jeszcze tak wysoko nie było jak byłam na rolkach:crazyeye:

pamiętam Opole 1997 ... ile tam z ZOO zwierząt zginęło :(
może natura dla warszawskich będzie łaskawsza

Posted

pietrucha204 napisał(a):
zaraz nadrobie zaległości i poczytam wasze posty z 3 ostatnich godzin. maks się znalazł - ten bez łapy, koty też. nie wiem gdzie są i w jakim stanie ale są. dorota 2 godz temu szła karmic psiaki, sprzatać itp. jak będzie wolna zadzwoni i opowie mi na spokojnie wszystko. ciekawa sama jestem gdzie te koty upchnęli że ichnie umiala godzine znaleź... no i że maksa nie widziała. ma policzyc psy i da znac ile jest.

nie wiem czy nie ma tu kogos kto zna szanownego kiero albo kogoś innego z toz, nie chciałabym przecieku do nich.

myśle ze o wszelkich działaniach przeciwko temu facetowi nie powinno się już tu pisać ...jak macie coś z tym fantem zrobić , to teraz już trzeba poufnie aby nie znał waszych kroków

Ważne ze zwierzaczki całe i żywe

Posted

Ja go nie bronię, bo nie znam. Niemniej jednak jak widać zapanowała histeria i potopione koty i psy potopione, bo jemu na rękę. Tymczasem schronisko ocalało jak na razie. Nie jest zalane i zwierżetom nic nie jest. Skoro osoby, które go znają, piszą o nim źle, pewnie mają rację. Tyle, że nagonka, tym bardziej w takiej sytuacji rzeczywiście może się obrócić przeciwko zwierzętom. Takie rzeczy wyciąga się w normalnych warunkach. Skoro też ci ludzie wiedzą, że są pod lupą, to nie sądzę, żeby celowo chcieli przy okazji psy potopić, bo i tak ktoś im na ręce patrzy a taka sytuacja na pewno by pociągnęła całą lawinę oskarżeń. Chyba też mają instynkt samozachowawczy. Mi chodzi o tę, konkretną sytuację, opieranie się na dowodach a nie histeryzowanie, skoro żadne informacje dotąd nie były potwierdzone. To się nazywa pomówieniem. A dopóki nie będzie na tych ludzi żadnych dowodów, to ci, którzy rzucają pomówienia są na przegranej pozycji.

Posted

pietrucha!!! Na portalu Śląska Cieszyńskiego pojawiło się takie ostrzeżenie:
Dostaliśmy ostrzeżenie ze Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego o zbliżającej się nowej fali opadów o charakterze burzowym. Mają one przechodzić przez województwo do jutrzejszego południa i spowodować ponowne podniesienie stanu wód !

Posted

Alicja napisał(a):
a nie dało by się chłopaka w kenel załadować i gdzieś ulokować , na te kilka chwil ... lepsze to niż groźba utonięcia

Nie ma gdzie, dlatego prosba o pomoc. Ja niestety za daleko. Pani Marta jest cudowna osoba, pomozcie prosze !!! Moze ktos zadzwoni do Fioletowego Psa do Madziek, moze ona da rade.

Posted

[quote name='basia']pietrucha!!! Na portalu Śląska Cieszyńskiego pojawiło się takie ostrzeżenie:
Dostaliśmy ostrzeżenie ze Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego o zbliżającej się nowej fali opadów o charakterze burzowym. Mają one przechodzić przez województwo do jutrzejszego południa i spowodować ponowne podniesienie stanu wód !

Cudownie.... :( :( :( :( :( :(

Posted

Alicja napisał(a):
pamiętam Opole 1997 ... ile tam z ZOO zwierząt zginęło :(
może natura dla warszawskich będzie łaskawsza

Obyś była dobrym prorokiem, bo nasze ZOO praktycznie jest położone nad samą Wisłą:nerwy:

Posted

ludwa napisał(a):
Ja go nie bronię, bo nie znam. Niemniej jednak jak widać zapanowała histeria i potopione koty i psy potopione, bo jemu na rękę. Tymczasem schronisko ocalało jak na razie. Nie jest zalane i zwierżetom nic nie jest. Skoro osoby, które go znają, piszą o nim źle, pewnie mają rację. Tyle, że nagonka, tym bardziej w takiej sytuacji rzeczywiście może się obrócić przeciwko zwierzętom. Takie rzeczy wyciąga się w normalnych warunkach. Skoro też ci ludzie wiedzą, że są pod lupą, to nie sądzę, żeby celowo chcieli przy okazji psy potopić, bo i tak ktoś im na ręce patrzy a taka sytuacja na pewno by pociągnęła całą lawinę oskarżeń. Chyba też mają instynkt samozachowawczy. Mi chodzi o tę, konkretną sytuację, opieranie się na dowodach a nie histeryzowanie, skoro żadne informacje dotąd nie były potwierdzone. To się nazywa pomówieniem. A dopóki nie będzie na tych ludzi żadnych dowodów, to ci, którzy rzucają pomówienia są na przegranej pozycji.

jeśli ty bys potrafiła siedziec spokojnie i wierzyc czlowiekowi, który niejednokrotne udowodnil, że kłamie! (mam dowody więc sie nie martw nie jest to pomówieniem) to gratuluje opanowania! ja te psy znam, bardzo mi ich szkoda, że w ogóle muszą w tym schronie siedziec nikt tam nie był oddwóch dni i nie mógł potwierdzic tego co on mówi. pojawiła się tam dorota to już moge siedzieć i psokojnie czekać na informacje. to że kojce nie sa zalane nie znaczy, że tam wszystko jest w normie

Posted

pietrucha204 napisał(a):

jesli ktos będzie mógł nam pomóc w nagłoścnieniu sprawy - tv, i inne media, prawnik to zchęcią prekażemy to co mamy
à
to dobre wiadomosci!!! czekamy na dalsze informacje od Doroty...
na pewne tematy rozmawiajcie tylko na PW
wyslalam pieniadze -trzymajcie sie !!!!!!!