Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eliza_sk']Nie wprowadzajcie zamieszanie - pozwolenie uzyskuje się na psa, którego już się fizycznie ma - nie można uzyskać pozwolenia na zapas ... Aisai - tak jak pisała Potter na charcim - możemy go fizycznie wyciągnąć, ale co dalej ?

Eliza - ja nie wprowadzam zamieszania - przeczytaj dokładnie to co napisałam - jeśli już jest pozwolenie na psa, którego się posiada to teoretycznie nie powinno być problemu z wyciagnięceim tego charta...

"ale potrzebne pozwolenie - myślę, że jak ktoś juz ma charta i ma na niego pozwolenie to teoretycznie nie bedzie problemu"

Posted

Igiełka napisał(a):
Witajcie
Kochana Ewab bardzo dziekuje. Wziełabym sunię rudą z białym krawatem na tymczas.
Mam prośbę jak możesz załóż Jej wątek.
Ona jest w schronie trzeba Ją ratować- na początku łatwiej byłoby jeśli ruszyła by zbiórka.
Na wykup szczepienia a przedewszystkim transport- bardzo daleko.
Nie jest w stanie sama tego pokryć. A chcę pomóc.

i jeszcze na opłacenie dt, ile to w sumie?........

Posted

Malagos muszę Cię rozczarować
Nie mam już płatnego tymczasu tylko za dary- nierozumiem czemu jak Ktoś chce naprawdę pomóc to się robi wszystko żeby Go zniechęcić?

Posted

Skoro nie ma mozliwości transportu do Krakowa, czy są jakies widoki na inną opcję dowozu? Jutro Szymus jedzie, więc zostają 3 psy. Dwa mogłabym wziąć.

Posted

Nie wprowadzajcie zamieszanie - pozwolenie uzyskuje się na psa, którego już się fizycznie ma - nie można uzyskać pozwolenia na zapas ...

mi tez kierowniczka powiedziala, ze bez pozowlenia nie wydadza, moze nie chodzi o pozowlnei na tego konkretnego psa tylko np na innego ktorego juz sie ma, ale jak wiem jak jest w tym schronie i jakie bylo zamieszanie z wyciaganiem tamtej suki, wiec bez pozwolenia nie ma sie co ruszac,
dacie rade go wyciagnac?

Posted

justysiek napisał(a):
mi tez kierowniczka powiedziala, ze bez pozowlenia nie wydadza, moze nie chodzi o pozowlnei na tego konkretnego psa tylko np na innego ktorego juz sie ma, ale jak wiem jak jest w tym schronie i jakie bylo zamieszanie z wyciaganiem tamtej suki, wiec bez pozwolenia nie ma sie co ruszac,
dacie rade go wyciagnac?

Ostatnio bez problemu Potter wyciągała naszego Żuczka, któremu urząd zafundował schron. Występujemy wtedy jako SOZ, a nie "Kowalska". Wiadomo, że jak się uprą to d*** z tego, ale próbę podjąć trzeba - jeśli charciary znajdą zaplecze.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Ostatnio bez problemu Potter wyciągała naszego Żuczka, któremu urząd zafundował schron. Występujemy wtedy jako SOZ, a nie "Kowalska".

to trzeba sie skontaktowac z ciotkami od chartow, kiedy mogly by go odebrac, i myslec gdzie go przechowac.

Posted

Jaaga napisał(a):
Skoro nie ma mozliwości transportu do Krakowa, czy są jakies widoki na inną opcję dowozu? Jutro Szymus jedzie, więc zostają 3 psy. Dwa mogłabym wziąć.

Jest transport dla suni na jutro do Krakowa.

Igiełka napisał(a):
Witajcie
Kochana Ewab bardzo dziekuje. Wziełabym sunię rudą z białym krawatem na tymczas.
Mam prośbę jak możesz załóż Jej wątek.
Ona jest w schronie trzeba Ją ratować- na początku łatwiej byłoby jeśli ruszyła by zbiórka.
Na wykup szczepienia a przedewszystkim transport- bardzo daleko.
Nie jest w stanie sama tego pokryć. A chcę pomóc.

Igiełka aktualnie nie jestem w stanie założyć wątku żadnemu kolejnemu zwięrzęciu.

Posted

Igiełka napisał(a):
Nie mam już płatnego tymczasu tylko za dary- nierozumiem czemu jak Ktoś chce naprawdę pomóc to się robi wszystko żeby Go zniechęcić?

absolutnie nie miałam takiego zamiaru! :crazyeye:
cieszę sie, ze chcesz dac mu dt! :multi:

Posted

Igiełka napisał(a):

absolutnie nie miałam takiego zamiaru! cieszę sie, ze chcesz dac jej dt!

Posted

Ewelinko_m, czy mogłabys tej rudej suni założyć wątek? Tak mi szkoda tej trzęsacej sie sierotki.
Igiełka, z Toba to jest jeden problem, za daleko mieszkasz i w dodatku w takim rejonie, gdzie nikt znajomy od nas nie jeździ. A z kolei organizowac płatny transport dla jednego małego psiaka, a potem w razie adopcji w innym rejionie też martwić się, jak stamtąd wydostać, to wszystko bardzo trudne.

Posted

Erka czy mi się wydaje czy Ty już na początku się poddajesz?
To że jest daleko to jedno a to że jestem zdecydowana na wzięcie Rudzi na tymczas to drugie.
Damy radę. Będzie dobrze. Nie martw się- ja chcę pomóc i pomogę.

Posted

ewab napisał(a):
Jest transport dla suni na jutro do Krakowa

Ewab, w jakich godzinach byłby ten transport? Jutro ok. południa przyjeżdżają po Szymka, a dziś odebrałam wyniki mojej suni, z których wyszło, że ma bardzo uszkodzone nerki. Jutro dopołudnia musimy wiec z nią jechać do Tychów. Mogłabym wiec odebrac sunię z Krakowa jedynie popołudniu.

Posted

Ambra napisał(a):
jutro bedziemy wiedziec czy mamy dt! rano damy znać i ustlimy reszte ad. charta

Swietnie, oby tylko nie robili problemu z jego wydaniem.