ewelinka_m Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Linssi napisał(a):A pani kierowniczka na to wtedy wlasnie: "Ale wie pani to duzy pies.." :razz: i moje argumenty przeważyły :eviltong: poszłam jej tropem.."duży pies= dużo je" Quote
andzia69 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='eliza_sk']Nie wprowadzajcie zamieszanie - pozwolenie uzyskuje się na psa, którego już się fizycznie ma - nie można uzyskać pozwolenia na zapas ... Aisai - tak jak pisała Potter na charcim - możemy go fizycznie wyciągnąć, ale co dalej ? Eliza - ja nie wprowadzam zamieszania - przeczytaj dokładnie to co napisałam - jeśli już jest pozwolenie na psa, którego się posiada to teoretycznie nie powinno być problemu z wyciagnięceim tego charta... "ale potrzebne pozwolenie - myślę, że jak ktoś juz ma charta i ma na niego pozwolenie to teoretycznie nie bedzie problemu" Quote
malagos Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Igiełka napisał(a):Witajcie Kochana Ewab bardzo dziekuje. Wziełabym sunię rudą z białym krawatem na tymczas. Mam prośbę jak możesz załóż Jej wątek. Ona jest w schronie trzeba Ją ratować- na początku łatwiej byłoby jeśli ruszyła by zbiórka. Na wykup szczepienia a przedewszystkim transport- bardzo daleko. Nie jest w stanie sama tego pokryć. A chcę pomóc. i jeszcze na opłacenie dt, ile to w sumie?........ Quote
Igiełka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Malagos muszę Cię rozczarować Nie mam już płatnego tymczasu tylko za dary- nierozumiem czemu jak Ktoś chce naprawdę pomóc to się robi wszystko żeby Go zniechęcić? Quote
Jaaga Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Skoro nie ma mozliwości transportu do Krakowa, czy są jakies widoki na inną opcję dowozu? Jutro Szymus jedzie, więc zostają 3 psy. Dwa mogłabym wziąć. Quote
erka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Mozliwosc platnego transportu jest. Kiedys zglosil sie facet oferujcy pomoc. Quote
justysiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Nie wprowadzajcie zamieszanie - pozwolenie uzyskuje się na psa, którego już się fizycznie ma - nie można uzyskać pozwolenia na zapas ... mi tez kierowniczka powiedziala, ze bez pozowlenia nie wydadza, moze nie chodzi o pozowlnei na tego konkretnego psa tylko np na innego ktorego juz sie ma, ale jak wiem jak jest w tym schronie i jakie bylo zamieszanie z wyciaganiem tamtej suki, wiec bez pozwolenia nie ma sie co ruszac, dacie rade go wyciagnac? Quote
eliza_sk Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 justysiek napisał(a):mi tez kierowniczka powiedziala, ze bez pozowlenia nie wydadza, moze nie chodzi o pozowlnei na tego konkretnego psa tylko np na innego ktorego juz sie ma, ale jak wiem jak jest w tym schronie i jakie bylo zamieszanie z wyciaganiem tamtej suki, wiec bez pozwolenia nie ma sie co ruszac, dacie rade go wyciagnac? Ostatnio bez problemu Potter wyciągała naszego Żuczka, któremu urząd zafundował schron. Występujemy wtedy jako SOZ, a nie "Kowalska". Wiadomo, że jak się uprą to d*** z tego, ale próbę podjąć trzeba - jeśli charciary znajdą zaplecze. Quote
justysiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 eliza_sk napisał(a):Ostatnio bez problemu Potter wyciągała naszego Żuczka, któremu urząd zafundował schron. Występujemy wtedy jako SOZ, a nie "Kowalska". to trzeba sie skontaktowac z ciotkami od chartow, kiedy mogly by go odebrac, i myslec gdzie go przechowac. Quote
eliza_sk Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 justysiek napisał(a):to trzeba sie skontaktowac z ciotkami od chartow, kiedy mogly by go odebrac, i myslec gdzie go przechowac. jesteśmy w stałym kontakcie z nimi. Quote
justysiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 eliza_sk napisał(a):jesteśmy w stałym kontakcie z nimi. to wystarczy miec nadzieje sie sie uda;) Quote
ewab Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Jaaga napisał(a):Skoro nie ma mozliwości transportu do Krakowa, czy są jakies widoki na inną opcję dowozu? Jutro Szymus jedzie, więc zostają 3 psy. Dwa mogłabym wziąć. Jest transport dla suni na jutro do Krakowa. Igiełka napisał(a):Witajcie Kochana Ewab bardzo dziekuje. Wziełabym sunię rudą z białym krawatem na tymczas. Mam prośbę jak możesz załóż Jej wątek. Ona jest w schronie trzeba Ją ratować- na początku łatwiej byłoby jeśli ruszyła by zbiórka. Na wykup szczepienia a przedewszystkim transport- bardzo daleko. Nie jest w stanie sama tego pokryć. A chcę pomóc. Igiełka aktualnie nie jestem w stanie założyć wątku żadnemu kolejnemu zwięrzęciu. Quote
divia_gg Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ewa czy to ta sunia z chorym okiem. Bo na prosbe jaagi zalozylam jej watek. Oczywiscie jeszcze mozna go poprawiac, ale juz cos jest. http://www.dogomania.pl/threads/186551-Kala-z-chorym-okiem-w-UMIERALNi.Ma-szanse-na-lepsze-zycie.Potrz.transp-KIELCE-KATOWIC Quote
Igiełka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ewab dziękuje za dpowiedz. Czy któraś z Cioteczek mogłaby suni założyć wątek? Quote
malagos Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Igiełka napisał(a):Malagos muszę Cię rozczarować Nie mam już płatnego tymczasu tylko za dary- nierozumiem czemu jak Ktoś chce naprawdę pomóc to się robi wszystko żeby Go zniechęcić? absolutnie nie miałam takiego zamiaru! :crazyeye: cieszę sie, ze chcesz dac mu dt! :multi: Quote
malagos Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Igiełka napisał(a):Malagos muszę Cię rozczarować Nie mam już płatnego tymczasu tylko za dary- nierozumiem czemu jak Ktoś chce naprawdę pomóc to się robi wszystko żeby Go zniechęcić? absolutnie nie miałam takiego zamiaru! cieszę sie, ze chcesz dac jej dt! Quote
Igiełka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ja też się cieszę. Tylko teraz potrzebna Cioteczka która założy wątek?- pilna prośba. Quote
erka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ewelinko_m, czy mogłabys tej rudej suni założyć wątek? Tak mi szkoda tej trzęsacej sie sierotki. Igiełka, z Toba to jest jeden problem, za daleko mieszkasz i w dodatku w takim rejonie, gdzie nikt znajomy od nas nie jeździ. A z kolei organizowac płatny transport dla jednego małego psiaka, a potem w razie adopcji w innym rejionie też martwić się, jak stamtąd wydostać, to wszystko bardzo trudne. Quote
Igiełka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Erka czy mi się wydaje czy Ty już na początku się poddajesz? To że jest daleko to jedno a to że jestem zdecydowana na wzięcie Rudzi na tymczas to drugie. Damy radę. Będzie dobrze. Nie martw się- ja chcę pomóc i pomogę. Quote
Jaaga Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ewab napisał(a):Jest transport dla suni na jutro do Krakowa Ewab, w jakich godzinach byłby ten transport? Jutro ok. południa przyjeżdżają po Szymka, a dziś odebrałam wyniki mojej suni, z których wyszło, że ma bardzo uszkodzone nerki. Jutro dopołudnia musimy wiec z nią jechać do Tychów. Mogłabym wiec odebrac sunię z Krakowa jedynie popołudniu. Quote
justysiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ciotki i jak z tym tymczasem dla mnie jest cos?;) ja jutro jade na starachowice i nie bede miala neta do 7 czerwca:oops: wiec ew jak cos prosze o konatkt tel. Quote
tomcug Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [LEFT]................................................................ [/LEFT] Quote
Ambra Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 jutro bedziemy wiedziec czy mamy dt! rano damy znać i ustlimy reszte ad. charta Quote
erka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ambra napisał(a):jutro bedziemy wiedziec czy mamy dt! rano damy znać i ustlimy reszte ad. charta Swietnie, oby tylko nie robili problemu z jego wydaniem. Quote
Recommended Posts