justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ciotka masz jakies inne zdjecia ze schronu? np zdjecie charta albo tego psa w typie stafika? Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 I inne zwierzęta, które aktualnie są w schronisku w Dyminach [FONT=Tahoma]Suka i szczeniorek, o których pisała Erka. Sunia faktycznie trochę wystraszona.[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Husky nr 1 młody i spragniony głasków (dostałam nawet od niego buziaka)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Husky nr 2 pan w średnim wieku (3-4 lata)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [FONT=Tahoma]rotkowy (kwarantanna)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]bulkowe mniej i bardziej[/FONT] [FONT=Tahoma]chłopak (3-4 lata)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]sunia (młodziutka)[/FONT] [/FONT][/FONT] Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ten czarny wg mnie stfikowaty, ale ja sie za bardzo nie znam, Andzia jak myslisz? Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [FONT=Tahoma]benek[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]boksiowy młody ok. roku[/FONT] [/FONT] Quote
andzia69 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 to nie są husky - to malamuty...zaraz pójdę z nimi na malamucie forum:( co do tego czarnego bullkopodobnego...po tych zdjeciach to ciężko stwierdzić co to i do czego mu bliżej... justysiek - czy to ten co ma wg ciebie coś na oczach? tego asta z guzem na pysiu już nie ma...pewnie czystkę zrobili - jak i w boksach - piękny piaseczek aż miło popatrzeć;):diabloti: Ewa - i już bym się do nich przypierdzelila - a gdzie kwarantanna??? onkowaty, o którym pisałam parę postów wczesniej trafił wczoraj, a siedzi w boksie z innymi psami...to jest chore po prostu:angryy: Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [FONT=Tahoma]chart[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]mała sunia z uszkodzonym okiem, z kilkuletnim stażem w schronisku[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [/FONT] Quote
andzia69 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 jakoś mi się nie chce wierzyć, ze ta sunia siedzi parę lat w schronie...ja tam byłam ostatnio w 2008 r. i takiej suni nie pamiętam! bzdety do potęgi... Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 I jeszcze parę malizn, które sprawiają wrażenie najbardziej wystraszonych. Wciśnięte w kąt i trzęsące się. [FONT=Tahoma]baaardzo przerażona mała sunia[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]kolejne malizny[/FONT] [/FONT] Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 justysiek - czy to ten co ma wg ciebie coś na oczach? tego asta z guzem na pysiu już nie ma...pewnie czystkę zrobili - jak i w boksach - piękny piaseczek aż miło popatrzeć tak, tak jakby mial zacme, nie wiem jak sie to fachowo nazywa, tak mu sie oczy dziwnie szkla, a tamten ast z narosla to byl tam z boku w boksie z kartka agresywny, w takim calym zakrytym, zreszta kierowniczka mowila, ze on ma 12 lat i jest nieadopcyjny. Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 andzia69 napisał(a):to nie są husky - to malamuty...zaraz pójdę z nimi na malamucie forum:( co do tego czarnego bullkopodobnego...po tych zdjeciach to ciężko stwierdzić co to i do czego mu bliżej... justysiek - czy to ten co ma wg ciebie coś na oczach? tego asta z guzem na pysiu już nie ma...pewnie czystkę zrobili - jak i w boksach - piękny piaseczek aż miło popatrzeć;):diabloti: Ewa - i już bym się do nich przypierdzelila - a gdzie kwarantanna??? onkowaty, o którym pisałam parę postów wczesniej trafił wczoraj, a siedzi w boksie z innymi psami...to jest chore po prostu:angryy: Jak Ty odróżniasz syberiana od alaskana? Od tym, że pies trafił wczoraj dowiedziałam się od Ciebie. Quote
kobix Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 mam to samo wrażenie:diabloti: psiaki upasione i błyszczące a więc świeże nabytki. piasek świeży a normalnie to syf i jedzie z 5 metrów; suka z małym jest w nowej budzie; wiedzieli o kontroli -zrobili selekcję i szopkę. No i psiaki śliczne,odżywione i radosne:p Quote
kobix Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 justysiek napisał(a):w takim calym zakrytym, zreszta kierowniczka mowila, ze on ma 12 lat i jest nieadopcyjny. tzn.co nieadopcyjny=do kasacji? to też mówiła? Quote
Jaaga Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Czy sunia z chorym okiem jest całkiem mała, czy średnio/mała? Czy byłaby jakas mozliwośc transportu do Katowic? Chodzi mi o mame z małym i coś jeszcze. Nie potrafię dodzwonic się do Erki. Nodik pojechał do domu, Szymek jedzie na dniach. małe psy jeszcze maja jako takie wzięcie, wiec tylko takim moge pomóc. Lulka przyjdzie z kojca do domu, bo bedzie sterylizowana, wiec kojec się zwolni. Czy ktos byłby w stanie wziąć szczeniaczka od tej szorstkowłosej suni? Mam bardzo nieciekawą sytuację, jesli chodzi o szczeniaki, więc wolałabym go nie brać do siebie, ale zapewnienie mu DT jest chyba jedyna szansa na wydostanie jego mamy. Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 kobix napisał(a):tzn.co nieadopcyjny=do kasacji? to też mówiła? nie mowila ze do uspienia, ale tylko sie glupio usmiechnela, normalnie mialam ochoty napuc jej w twarz, jak zajrzalam do tego boksu byl, merdal ogonem a agresywny pies to raczej by sie rzucal, warczal. Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jaaga napisał(a):Czy sunia z chorym okiem jest całkiem mała, czy średnio/mała? Czy byłaby jakas mozliwośc transportu do Katowic? Chodzi mi o mame z małym i coś jeszcze. Nie potrafię dodzwonic się do Erki. Nodik pojechał do domu, Szymek jedzie na dniach. małe psy jeszcze maja jako takie wzięcie, wiec tylko takim moge pomóc. Lulka przyjdzie z kojca do domu, bo bedzie sterylizowana, wiec kojec się zwolni. Czy ktos byłby w stanie wziąć szczeniaczka od tej szorstkowłosej suni? Mam bardzo nieciekawą sytuację, jesli chodzi o szczeniaki, więc wolałabym go nie brać do siebie, ale zapewnienie mu DT jest chyba jedyna szansa na wydostanie jego mamy. Erka chyba miała domek dla szczeniorka. Sunia z chorym oczkiem jest mała. Jej wzięcie wiąże się z koniecznościa zbierania kasy na lecznie oka. Choć o widzeniu na to oko moim zdaniem nie co marzyć. Quote
ewelinka_m Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 oczywiście, że z pewnością wiedzieli o kontroli..skoro najzwyklejszej postronnej osobie udzielano takich informacji /post divi_gg/ :cool3: niby świeżutki, czysty piasek, psiaki czyste, no myślałby kto,że istny raj tam jest:diabloti: a ta sunia z chorym oczkiem...kilkuletni staż? śmiechu warte...byłam tam w tym jak i w zeszłym roku..z pewnością bym ją zauważyła. :shake: Quote
Igiełka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Witajcie Ogólnie to dzisiaj przeżyłam szok na dogo...ale nie mnie to oceniać. Ciotki czy coś więcej wiadomo o tej małej przestraszonej suni? Quote
Jaaga Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To ze zdjęcia to jest sunia czy piesek? Wzięłabym mame, bo szczeniuś podobno miał byc zabrany dziś. No i jeszcze jednego, albo z powyższego zdjęcia, albo sunie z oczkiem. Czasem rodzi sie pies z niedorozwojem gałki ocznej i podobnie to wygląda. Ewab, czy wg Ciebie to moze być to, czy uraz oka? jesli niedorozwój, to najlepiej oko usunać. Po tych zdjęciach powiedziałabym, że w schronisku są super warunki. Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Jaaga'] To ze zdjęcia to jest sunia czy piesek? Wzięłabym mame, bo szczeniuś podobno miał byc zabrany dziś. No i jeszcze jednego, albo z powyższego zdjęcia, albo sunie z oczkiem. Czasem rodzi sie pies z niedorozwojem gałki ocznej i podobnie to wygląda. Ewab, czy wg Ciebie to moze być to, czy uraz oka? jesli niedorozwój, to najlepiej oko usunać. Po tych zdjęciach powiedziałabym, że w schronisku są super warunki. Niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie dojrzałam:oops:. Ale jak będzie trzeba to "dosprawdzam". Co do suni, widzi mi się, że uraz, ale nie świeży. Trudno jednoznacznie określić, bo suka nie otwiera szeroko powieki, ale wyglądało jakby soczewka oddzieliła się od białkówki (tak się to chyba nazywa). Quote
Jaaga Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ewab napisał(a):Niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie dojrzałam:oops:. Ale jak będzie trzeba to "dosprawdzam". Co do suni, widzi mi się, że uraz, ale nie świeży. Trudno jednoznacznie określić, bo suka nie otwiera szeroko powieki, ale wyglądało jakby soczewka oddzieliła się od białkówki (tak się to chyba nazywa). Niewazne, myslałam, ze są rozdzielane wg płci w kojcach. Maleństwo ze zdjęcia jest bardzo adopcyjne, ale sunia z oczkiem w dużej potrzebie, bo jesli to uraz oka, to bardzo bolesne i cierpi i nie mozna zostawic bez pomocy. Czy ktoś załozyłby mi potem wątki, bo ja sobie z tym niezbyt radzę? Tak myslę i kombinuję, bo jesli maleństwo to sunia, to w sumie potrzebne byłyby 3 sterylki. Mamuśka jest bardzo podobna w typie urody do Negro, który był u mnie i po 2 tyg. znalazł dom, dorosłe maleństwo pewnie mialoby wzięcie, tylko sunia z oczkiem mało adopcyjna. Za to mała, wiec też ma szanse. U nas jest okulista w Katowicach, więc leczenie pod nosem. No i ten transport nieszczęsny do nas :roll:. Dzis mam bardzo trudny dzień i kiepsko funkcjonuję. Przemyslę do jutra. Najchętniej wzięłabym wszystkie trzy. Ewab, czy dałabyś radę je wyciagnąć ze schroniska? Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jaaga napisał(a):Ewab, czy dałabyś radę je wyciagnąć ze schroniska? Spróbować zawsze można. Tylko tak jak napisałaś musisz mieć wsparcie. Przemyśl to dobrze. Ta sunia z okiem jest w wielkiej potrzebie, dlatego zwróciłam na nią uwagę, ale będzie trudno adopcyjna. Co prawda Jagiemu się udało mimo większej uciążliwości. Quote
Igiełka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ewab czy coś więcej wiadomo o tej małej bardzo przestraszonej suni rudej z białym krawatem? I czy byłby problem z Jej wyciągnięciem? Quote
Ambra Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ewab czy wiesz cos wiecej na temat charta? wiem że ze schronu zadnych informacji nie da sie wyciagnac - ale moze coś z Twoich własnych spostrzezen? ile na oko moze miec lat? jak reaguje na ludzi czy Was obszczekał czy raczej spragniony kontaktu, czy na inne psy jesli byla tak syt pokazywał zeby czy raczej zero reakcji? bede wdzieczna za jakiekolwiek info! i nie wiadomo czy na kwarantannie czy w oczekiwaniu na wyrok czy znajda czy... Quote
Igiełka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja takze bede wdzieczna za każdą wiadomość. Z góry dziękuje za pomoc.;) Quote
Recommended Posts