divia_gg Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja jestem na milon procent pewna ze wiedzieli. Jak nie podczytuja watku / w co watpie / to im urzad dal cynk. Przeciez miastu tez zalezy zeby dobrze wypasc, w koncu pod ich kuratela dziala to "przytulne" miejsce. Jedna klika i tyle. A co za filozofia posprzatac na kontrole? Osz, no. ALe trzeba przyznac ze psiaki sliczne sa w tym schronie....:roll: Quote
erka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Ambra']Ewab czy wiesz cos wiecej na temat charta? wiem że ze schronu zadnych informacji nie da sie wyciagnac - ale moze coś z Twoich własnych spostrzezen? ile na oko moze miec lat? jak reaguje na ludzi czy Was obszczekał czy raczej spragniony kontaktu, czy na inne psy jesli byla tak syt pokazywał zeby czy raczej zero reakcji? bede wdzieczna za jakiekolwiek info! i nie wiadomo czy na kwarantannie czy w oczekiwaniu na wyrok czy znajda czy... Ambra, z tego co mówiła ewab, to chart bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, ale nie wiem jaka jest jego sytuacja. Poczekajmy na ewab. Mnie tez bardzo szkoda tej rudej suczki, o która pytała Igiełka. I bardzo biedny tez jest ten husky na krótkim łańcuchu, on tam wariuje. Wy Szczeniorka wykupiłysmy za 20 zł, musiałysmy zabezpieczyć surowicą- 35 zł. Można wyciągnąć wszystkie, tylko kasa potrzebna. Quote
divia_gg Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Czy wykupienie psa to 20 zł? Jak tak to na jednego narazie moge dac kasiorke. Tylko czy macie co z nim zrobic. Ewentualnie jedengo duzego psiaka. Och, no chodzi mnie o to, ze jak chcecie wykupic jakiegos to na jednego daje kase. Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Ambra']Ewab czy wiesz cos wiecej na temat charta? wiem że ze schronu zadnych informacji nie da sie wyciagnac - ale moze coś z Twoich własnych spostrzezen? ile na oko moze miec lat? jak reaguje na ludzi czy Was obszczekał czy raczej spragniony kontaktu, czy na inne psy jesli byla tak syt pokazywał zeby czy raczej zero reakcji? bede wdzieczna za jakiekolwiek info! i nie wiadomo czy na kwarantannie czy w oczekiwaniu na wyrok czy znajda czy... chart przekochany, lizal mnie, prosil sie glasaknia, zero agresji,nie jest na kwarantannie, ale wydadza go tylko osobie z pozwoleniem, trzeba sie spieszyc bo jest pelno mysliwych, dla ktorych jest on atrakcyjny Quote
aisai Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 witam, dopisuje sie i czekam z zapartym tchem na wiesci od ewab na temat tego charciola. wszystkie psiaki strasznie biedne :( aisai Quote
aisai Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 justysiek napisał(a):chart przekochany, lizal mnie, prosil sie glasaknia, zero agresji,nie jest na kwarantannie, ale wydadza go tylko osobie z pozwoleniem, trzeba sie spieszyc bo jest pelno mysliwych, dla ktorych jest on atrakcyjny rozumiem, ze pozwolenie na wlasnego charta wystarczy - nie da rady zrobic pozwolenia na charta ktorego sie jeszcze nie ma (potrzebny numer chipu, imie, zaswiadczenie o szczepieniu). pewnie chodzi im o dowod ze nie ma sie na bakier z prawem, jezeli ma sie juz jednego legalnego charta. czy schron wyda psa w niedziele? Quote
erka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Te , które by miały pojechac do Jaagi trzeba by zabezpieczyć surowicą z uwagi na szczeniaki u niej . A to koszt co najmniej dwa razy wiekszy niz przy szczeniaku. Ewab, a nie było tam tego pińczerowatego psiaka? Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 aisai napisał(a):rozumiem, ze pozwolenie na wlasnego charta wystarczy - nie da rady zrobic pozwolenia na charta ktorego sie jeszcze nie ma (potrzebny numer chipu, imie, zaswiadczenie o szczepieniu). pewnie chodzi im o dowod ze nie ma sie na bakier z prawem, jezeli ma sie juz jednego legalnego charta. czy schron wyda psa w niedziele? z tego co wiem w ndz zamkniete, a pozowlenie chyba na wlasnego wystarczy, ja sie na tym nie znam trzeba by zapytac kogos kto sie zna. Quote
erka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Aisai, w niedzielę schron nieczynny. W sobote 9-15. Quote
aisai Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 a w tygodniu w jakich godz. jest czynny schron? aisai Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 aisai napisał(a):a w tygodniu w jakich godz. jest czynny schron? aisai W dni robocze: w poniedziałki - w godz. 8.00 - 18.00 od wtorku do czwartku w godz. 8.00 - 16.00 w piątki - w godz. 8.00 - 18.00. W soboty - w godz. 9.00 - 15.00. Każda sobota jest Dniem Otwartym w Schronisku. W niedziele i święta schronisko nieczynne. Quote
Jaaga Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Sunię z chorym okiem wzięłabym. Czy jakas dobra duszyczka moze załozyc jej już wątek? Jeśli pies jest w schronisku, to szybciej o pomoc. Gdyby uzbierało sie coś dla niej, to byłoby łatwiej. Jesli byłaby dłuzej w schronie, to mysle, ze surowicy nie trzeba, bo w takim stanie zalapałaby już wirusa. Najgorsze są chyba psiaki, które jeszcze nie przeszly kwarantanny. Mamuśka chyba też zdrowa, skoro odchowała tam maluszki. Czy sa jakieś widoki na mozliwość dowozu chociaż w pół drogi? Quote
andzia69 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 aisai napisał(a):witam, dopisuje sie i czekam z zapartym tchem na wiesci od ewab na temat tego charciola. wszystkie psiaki strasznie biedne :( aisai z tego co rozmawiałam z EwaB - charcik jest raczej młodym psiakiem, nadstawiającym się do miziania...nie jest dowodem w sprawie ani depozytem - czyli jest do adopcji ale potrzebne pozwolenie - myślę, że jak ktoś juz ma charta i ma na niego pozwolenie to teoretycznie nie bedzie problemu dzieki Aisai, Ambra za zainteresowanie:loveu: Quote
Igiełka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Andzia69 a wiadomo może coś wiecej o suni małej rudej z białym krawatem? Z góry dziękuje za pomoc. Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Odnośnie charta dziewczyny w zasadzie przekazały informacje, które są mi znane. Trudno mi powiedzieć o procedurze uzyskiwania zezwolenia. Pies jest znajdą. Bardzo wystawiał pychola do głasków. Igiełka ruda sunia z krawatem siedziała przy kracie i cała się trzęsła. Jest malutka. Trudno mi określić ile ma lat, ale na starą nie wygląda. Ze schroniska może wykupić psa osoba pełnoletnia, czyli w zasadzie każdy jest do zabrania. Erko trudno mi jednoznacznie powiedzieć, czy jest w schronisku ten pinczerowaty psiaczek. Nie wszystkie chciały zaprezentować się na wybiegu. Kar0la pisała, że w sobotę jedzie do Krakowa. W jedną stronę będzie jechała przez Kielce - bierze Jaśka na tymczas:loveu:. Quote
Linssi Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 O prosze, prosze, to nawet piasek wymienili w boksach?? Wow! Normalnie wow!! Niestety takie wizyty nie maja sensu, bo schron tak jak ktos juz pisal, przygotowuje szopke i wszystko jest cacy. Trzebaby im zrobic nalot... wtedy dopiero okazaloby sie jak wspaniale tam jest. Jak to mozna "kazdego" psa adoptowac... Nie wierze w ani jedno ich slowo. 20 zl wykupienie psa? Ewelinka, ile placilas za Belle II? Quote
justysiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Linssi napisał(a):O prosze, prosze, to nawet piasek wymienili w boksach?? Wow! Normalnie wow!! Niestety takie wizyty nie maja sensu, bo schron tak jak ktos juz pisal, przygotowuje szopke i wszystko jest cacy. Trzebaby im zrobic nalot... wtedy dopiero okazaloby sie jak wspaniale tam jest. Jak to mozna "kazdego" psa adoptowac... Nie wierze w ani jedno ich slowo. 20 zl wykupienie psa? Ewelinka, ile placilas za Belle II? mi kierowniczka powiedziala "co laska od 20 zl w gore", i ze do adopcji nie jest tylko ast z narosla i chart bo bez pozwolenia go nie wydadza i te 4 na kwarantannie. Quote
kobix Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 divia_gg napisał(a):ALe trzeba przyznac ze psiaki sliczne sa w tym schronie....:roll:po m-cu przestają być śliczne i znikają,by zrobić znów miejsce śliczniejszym z ulicy.nie mówmy o kontroli skoro nie ma wglądu w ewidencję przyjęć i adopcji.cóż,pojechać popatrzeć każdy może.ale niech wykażą ile przyjeli ,wyadoptowali i uśpili co roku. takich danych nigdy nie było... Quote
divia_gg Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 kobix napisał(a):po m-cu przestają być śliczne i znikają,by zrobić znów miejsce śliczniejszym z ulicy.nie mówmy o kontroli skoro nie ma wglądu w ewidencję przyjęć i adopcji.cóż,pojechać popatrzeć każdy może.ale niech wykażą ile przyjeli ,wyadoptowali i uśpili co roku. takich danych nigdy nie było... Nie wiem co tam kobitki patrzyly, ale co racja to racja. Moze to jakies swieze nabytki...:roll: i rzeczywiscie przez to takie ladniutkie. chodzilo mi tez ze w typie rasy duzo, ale to chyba nie wyjatek - po calej Polsce perelki mozna znalezc. Kwesta uchronienia ich przed rozmnazaczami.... Quote
Jaaga Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ewab napisał(a): Kar0la pisała, że w sobotę jedzie do Krakowa. W jedną stronę będzie jechała przez Kielce - bierze Jaśka na tymczas:loveu:. Kar0la, czy dałabyś radę wziąć ze sobą sunię z chorym okiem do Krakowa? Jesli tak, to proszę o tel. na PW, to zadzwonię do Ciebie. Tylko najgorsze to, ze nie wiem, co jutro z wizytą u weta. Dopiero dzis popołudniu bedę wiedzieć. Zapomniałam, że jutro po Szymusia Państwo przyjezdżają. Quote
Igiełka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Witajcie Kochana Ewab bardzo dziekuje. Wziełabym sunię rudą z białym krawatem na tymczas. Mam prośbę jak możesz załóż Jej wątek. Ona jest w schronie trzeba Ją ratować- na początku łatwiej byłoby jeśli ruszyła by zbiórka. Na wykup szczepienia a przedewszystkim transport- bardzo daleko. Nie jest w stanie sama tego pokryć. A chcę pomóc. Quote
eliza_sk Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='andzia69'] ale potrzebne pozwolenie - myślę, że jak ktoś juz ma charta i ma na niego pozwolenie to teoretycznie nie bedzie problemu dzieki Aisai, Ambra za zainteresowanie:loveu: Nie wprowadzajcie zamieszanie - pozwolenie uzyskuje się na psa, którego już się fizycznie ma - nie można uzyskać pozwolenia na zapas ... Aisai - tak jak pisała Potter na charcim - możemy go fizycznie wyciągnąć, ale co dalej ? Quote
Kar0la Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Jaaga napisał(a):Kar0la, czy dałabyś radę wziąć ze sobą sunię z chorym okiem do Krakowa? Jesli tak, to proszę o tel. na PW, to zadzwonię do Ciebie. Tylko najgorsze to, ze nie wiem, co jutro z wizytą u weta. Dopiero dzis popołudniu bedę wiedzieć. Zapomniałam, że jutro po Szymusia Państwo przyjezdżają. Jaaga odpisałam Ci na pw. Niestety raczej nic z tego. Jak wyjadę od kochanej Elizy :loveu: to pewnie już nawet szpilki nie wcisnę :evil_lol:. Zresztą tak jak napisałam ta "moja" sunia, ktorą będę wiozła jest kilka dni po sterylce. Boję się, żeby się czymś nie zaraziła. Quote
ewelinka_m Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Linssi napisał(a):Ewelinka, ile placilas za Belle II? 20 zł, powiedziałam jej wtedy, że więcej nie mam zamiaru zapłacić, bo to duży pies jest i czeka nas wizyta u weta:cool3: Quote
Linssi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ewelinka_m napisał(a):20 zł, powiedziałam jej wtedy, że więcej nie mam zamiaru zapłacić, bo to duży pies jest i czeka nas wizyta u weta:cool3: A pani kierowniczka na to wtedy wlasnie: "Ale wie pani to duzy pies.." :razz: Quote
Recommended Posts