Becia66 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='Isadora7'] I przypomnienie o aukcji cegiełkowej: http://www.allegro.pl/item952985998_...rytatywna.html Aukcja trwa jeszcze tylko 3 dni, a zostalo 147 cegiełek do kupienia. Wypada prawie 50 na jeden dzień.... Ciężko będzie. Prosze porozsyłajcie jeszcze link do znajomych, bo moi naprawde sie sprawdzili i to głównie ci spoza dogomanii.... Quote
Isadora7 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='becia66']Aukcja trwa jeszcze tylko 3 dni, a zostalo 147 cegiełek do kupienia. Wypada prawie 50 na jeden dzień.... Ciężko będzie. Prosze porozsyłajcie jeszcze link do znajomych, bo moi naprawde sie sprawdzili i to głównie ci spoza dogomanii.... Becia dziękuję, ja dzisiaj odsypiałam tydzień a miałam bardzo ciężki (głównie psychicznie) miałam wejść i przypomnieć. Odeszłam od swojego standardu czy 200 cegiełek tak tytułem doświadczenia. Jednak te w ilości 200 sprawdzja sie najlepiej. Medialnie, marketingowo lepiej jest jak jest nawet powyżej 1 edycji niż jedna a po 200 cegieł. Lepiej działa na wyobraźnie potencjalnie kupujących gdy wchodzą i koniec przed czasem i pytają o kolejna edycje. Dwie edycjie po 200 to w zasadzie pewnik na całość niż jedna z 400 szt. Koszty samych aukcji wyższe jedynie o wyróżnienia. Sumasumarum lepiej. No to zapraszam, roześlijcie jeszcze trochę, przypomnijcie może. Cięzko jest bo te psy bardzo potrzebują kasy na leczenie, a innych w potrzebie nie brakuje w emirze. Między innymi wielu zapewne pamięta Clifforda z Wołomina od Klamki. wieści są takie: 2010-03-15, 22:29 Clifford jest ciężko chory - lekarz zdiagnozował u niego babeszjozę. Cały dzień był w klinice ,był płukany i otrzymał wszelkie niezbędne leki. Rokowania są bardzo złe 2010-03-16, 13:01 Przeżył noc ! czekamy na lekarza ; Clifford będzie znów płukany dzisiaj Sobota - stan Clifforda gwałtownie się pogorszył - obecnie jest w klinice na kolejnej kroplówce.... Trzymajcie kciuki, proszę Pomóżcie proszę, pomagając psiakom z Laszczyn pomagacie innym.... TRAGEDIA PSÓW - DRAMAT CHORYCH LUDZI charytatywna - numer 952985998 http://www.allegro.pl/item952985998_tragedia_psow_dramat_chorych_ludzi_charytatywna.html :-( Quote
gagata Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Majuska - przeklej do pier2szego postu, dobrze? To sa wpłaty ze zbiórki z dogo wpływy 12.03 - 15.03.10 20,- Marcin G. 5,- VALKIRIA 10,- SAVIOLA - LA 25,- ZULKA !$ 20,- SyLa1205 10,- arus-84 15,- dariasp 10,- PAWLO0665 25,- krakowanka jedna 30,- Bartosz R. 25,- BJTA _____________ 195,- razem Quote
majuska Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Już wklejam. Dodatkowo zakończył sie bazarek na psiaki i mamy z niego 680 zł, jak tylko dostanę od wszystkich przelewy zaraz na konto Emira przeleję. Serdecznie dziękujemy za udział w bazarku. Niebawem pewnie kolejny powstanie. Quote
Becia66 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 UBOCZE napisał(a):A ja przypominam, że wójta można oceniać codziennie i każdy ma prawo do jednej oceny na dobę... no to oceńmy go też dzisiaj.....i jutro.....i pojutrze....:diabloti: Quote
Plicha Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Już oceniony. Tak jak na to zasługuje :diabloti: Quote
Odi Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='"becia66"']W artykule zastanawia mnie bardzo opinia wójta który twierdzi że : Gmina posiada protokół z wizji terenowej, która odbyła się rok temu. Pod tym protokołem jest kilka podpisów między innymi powiatowego lekarza weterynarii. To dla nas ważny dokument, potwierdza on, że w tym gospodarstwie rok temu było wszystko w porządku. Mamy też druga opinię ze stycznia tego roku, która jest w zasadzie powtórzeniem wcześniejszej – stwierdza włodarz gminy. Chcę przypomnieć panu wójtowi, że ta wasza wizja ze stycznia tego roku odbyła się właśnie po zgłoszeniu przez Stowarzyszenia Nadzieja z Przemyśla o tym, w jakich warunkach żyją zwierzęta w tym gospodarstwie. Jak ta wizja terenowa mogła wypaśc dobrze, skoro wójt sam szukał miejsc dla psów po najbliższych schroniskach, a kiedy mu odmówiono i nie mając żadnego pomysłu co dalej - nagle zmienił front. Jak ktoś mógł w styczniu pojśc do gospodarstwa p.Stasi i stwierdzić że wszystko w porządku skoro my właśnie z tamtego okresu mamy całą dokumentację zdjęciową i na tej podstawie ruszyła cała machina o odebranie psów. Ten protokół to jedna wielka lipa. Tak jak i tego sprzed roku. Jestem pewna że nikt wtedy nie otworzył drzwi do ciemnej obory, a nawet jak otworzył - to jak w kompletnej ciemnicy mógł ocenić stan zwierząt. Bardzo ciekawe kto tam wtedy był i tę dokumentację podpisał bo to już przestępstwo o poświadczenie nieprawdy. Chciałabym rzucić mu te zdjęcia na stół i spojrzeć głęboko w oczy. Jeden wielki skandal !!! Bardzo cenne uwagi, które koniecznie powinny trafić do wiadomości prokuratury, Podkarpackiego Wojewody, kilku innych urzędów, a także do mediów. Ponieważ jesteście bezpośrednimi świadkami dramatycznego losu psów będących pod tzw. "opieką" Pani Stanisławy W., proszę zbierzcie ten cały materiał, o którym piszesz Beciu w powyższym cytacie i wyślij to wszystko choćby drogą elektroniczną na te adresy, na które ja również pisałam - post nr 333 np. [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; Choć szczerze mówiąc - pewnie już to dawno zrobiłaś :lol: Z racji iż Urząd Gminy w Grodzisku Dolnym otrzymał certyfikat ISO 9001, zaś "koń, jaki jest, każdy widzi", nie omieszkałam poruszyć również i tej kwestii i zwróciłam się na piśmie do konkretnych instytucji zajmujących się tymi zagadnieniami, m.in. do jednostki certyfikującej ten urząd. Możemy sobie pisać na wszystkich forach i [SIZE=3]rankingach do końca świata, a to i tak nie ma i nie będzie miało żadnego przełożenia na poprawę pracy urzędników. Trzeba pisać pisma i wysyłać do zwierzchników tych urzędników, do mediów, do wszelkich instytucji, które mają wpływ na przestrzeganie prawa. Można pisać choćby pocztą elektroniczną , dawać do wiadomości wszystkim zainteresowanym instytucjom i domagać się zajmowania stanowiska na piśmie w podnoszonych kwestiach. Quote
a.piurek Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Pamiętajmy że uratowane psiaki są najważniejsze i wciąż potrzebują naszego wsparcia. Jest jeszcze aż/tylko 136 cegiełek http://www.allegro.pl/item952985998_...rytatywna.html Quote
Isadora7 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 A dziś są nowe zdjęcia. Efekty widać. http://www.allegro.pl/item952985998_tragedia_psow_dramat_chorych_ludzi_charytatywna.html Quote
gagata Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 My tu sobie gadu gadu, a piedne zwierzaki nadal u pani Stasi...... Może szacowni obrońcy pana wójta uspokoili by nas troche i pokazali, jak obecnie zyje sie tym biedolom? Bardzo prosimy... To tylko cztery małe pieski i jedna krowa, chyba mozna zrobic im jakies fotki przy okazji najbliższych odwiedzin opieki społecznej u pani Stasi? Przeciez aparaty w gminie sa i dostep do internetu też... Naprawde bardzo prosimy... Quote
lika1771 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Trzeba zabrac tej kobiecie wszystkie zwierzeta,ona nie moze miec zadnych zywych istot niech pan wojt kupi jej pluszowego.Skonczy sie jak zwykle na poczatku beda zagladac a jak sie uspokoi to bedzie to samo. Quote
Becia66 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 gagata napisał(a):My tu sobie gadu gadu, a piedne zwierzaki nadal u pani Stasi...... Może szacowni obrońcy pana wójta uspokoili by nas troche i pokazali, jak obecnie zyje sie tym biedolom? Bardzo prosimy... To tylko cztery małe pieski i jedna krowa, chyba mozna zrobic im jakies fotki przy okazji najbliższych odwiedzin opieki społecznej u pani Stasi? Przeciez aparaty w gminie sa i dostep do internetu też.... nie zdziwilabym się wcale, gdyby wójt osobiście jeżdził teraz 2 razy dziennie do p.Stasi karmić psy, bo przecież mógłby pokazać wtedy jakie tłuściutkie są i szczęsliwe.....i że niepotrzebnie tamte zostały zabrane. Quote
gagata Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Szczerze mówiąc, cieszyłabym sie gdyby tak było, Beciu, bo byłaby gwarancja, że psiaki jeszcze żyja....No i szalenie intersesowałby mnie sposób, w jaki wójt lub jego wysłannicy wyprowadza ta nieszczęsna krowę z "obory"...Choć ona taka chuda, że i zakrętom podoła... Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 gagata napisał(a):My tu sobie gadu gadu, a piedne zwierzaki nadal u pani Stasi...... Może szacowni obrońcy pana wójta uspokoili by nas troche i pokazali, jak obecnie zyje sie tym biedolom? Bardzo prosimy... To tylko cztery małe pieski i jedna krowa, chyba mozna zrobic im jakies fotki przy okazji najbliższych odwiedzin opieki społecznej u pani Stasi? Przeciez aparaty w gminie sa i dostep do internetu też... Naprawde bardzo prosimy... i jeszcze kotki, jak sie mają koty? Quote
majuska Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Niestety nie wiemy, poczatkowo p. wójt prosił w liście do stowarzyszenia o to abyśmy ( czyli wolontariuszki ) przyjeżdżały pomagać - w sensie dowozić karmę, ale ostatnio zmienił zdanie i nazwał nasze przyjeżdżanie z karmą zakłócaniem spokoju p. Stansławy, czy jakoś tak, w każdym bądź i zagroził, że jak jeszcze raz się tam pojawimy to będzie musiał przedsięwziąc jakieś konkretne środki, więc nie możemy pojechać do tych zwierząt....szczerze powiedziawszy nie liczyłabym na regularne doglądanie tych zwierząt i ludzi przez gminę i ich skuteczną pomoc. Oni myślą, że sprawa przycichnie i po kłopocie....p. Stasia , a zwłaszcza jej zwierzęta ich nic nie obchodzi... Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A czy była ta sprawa w jakimś programie, "Raporcie z Polski", "Kontakcie" czy innym? Był ktoś z kamerą, czy przegapiłam? Quote
gagata Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Był, był.....I dopóki był pan ,wet wołał, że wszystkie zwierzaki trzeba odebrać, a jak kamerzysta zwinął majdan, to sie rozmyslił i zabrał nam Rudasia.... Quote
gagata Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Przeklejam: Dziś otrzymaliśmy podpisane przez wójta - zawiadomienie z Urzędu Gminy Grodzisko Dolne, że „ w dniu 8.03.10 , na wniosek Powiatowego Inspektora Weterynarii w Leżajsku oraz Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych „EMIR” zostało wszczęte postępowanie administracyjne w sprawie o czasowe odebranie zwierząt - psów i jałówki Pani Stanisławie W. .... Quote
halcia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Poza słowem "czasowe"....Dobrze,ze sprawa sie rozwija.... Quote
majuska Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Co to w praktyce oznacza dla psiaków gagatko? Quote
Becia66 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='gagata']Przeklejam: w sprawie o czasowe odebranie zwierząt - psów i jałówki Pani Stanisławie W. .... to ,,czasowe'' jest bez sensu bo kto może wyobrazić sobie, że psy które wydostały się z tego piekła, wyleczone, kochane - wrócą z powrotem na łańcuch do p.Stasi.... Quote
gagata Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Grunt, że w końcu wszczął to postepowanie i może uda sie wyrwac pozostałe psiule z tego miejsca,że o krowie i kotach nie wspomne.. Quote
Florentynka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 a takie czasowe odebranie to co oznacza? Czy ono może się przekształcić w trwałe? Nie wiem, czy dobrze myślę, ale chyba w razie sprawy w sądzie zwierzęta stanowią dowód w sprawie i muszą być do ewentualnej dyspozycji prokuratury - czyli do czasu zakończenia ewentualnej sprawy zwrócenie ich właścicielce nie wchodzi w grę, czy tak? I gdzie one trafią, jak zostaną odebrane? Quote
medar Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='becia66']to ,,czasowe'' jest bez sensu bo kto może wyobrazić sobie, że psy które wydostały się z tego piekła, wyleczone, kochane - wrócą z powrotem na łańcuch do p.Stasi.... "Czasowe" nie jest bez sensu, tak stanowi prawo i nikt poza sądem nie ma możliwości pozbawiać nikogo jego własności. Pytanie tylko gdzie wójt "czasowo" umieści zwierzęta - do chwili decyzji sądu. Quote
Asior Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 dokładnie.. czasowo odbiera się psy, a potem sąd wydaje wyrok, czy odbiera ja na stałe, czy zwraca... Bo nikt poza sądem nie moze odebrać psów na stałe.. no chyba, ze właściciel się zrzeknie Quote
Recommended Posts