Jump to content
Dogomania

Dramat - Laszczyny - Podkarpacie - potrzebne wsparcie w akcji ratunkowej chorych psów

Recommended Posts

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odi napisał(a):
Le BronJames - skoro jesteś tak dobrze zorientowany na temat tego co się dzieje w Twojej miejscowości, proszę odwiedź Panią Stanisławę W. i zrób kilka fotografii zwierząt aktualnie będących pod tzw. "opieką" tej Pani, a następnie umieść, proszę, te fotografie tu na tym wątku na Dogo.

Ponadto - proszę, dowiedz się gdzie przebywają dwa pieski oraz krowa, które to wg info Pana Wójta Jacka Chmura zostały zabrane od Pani Stanisławy W. i rzekomo wyadoptowane, a następnie odwiedź te zwierzęta, zrób kilka fotografii obrazujących warunki ich bytowania i także, proszę, umieść te zdjęcia na Dogo.

Wiem gdzie są i mogę cię zapewnić, że mają dobre warunki.

Posted

Bardzo Was proszę o ignorowanie tego TROLLA!

Bądźmy mądrzejsi od tego pseudomanipulatora. Jeśli to szczyl, to nie ma sensu tracic czasu na wychowanie skoro rodzina już poniosła klęskę. Jeśli to klęcznik megawójta numberone Jacka tym bardziej nie dawajcie się wpuścić w dyskusję. Jego posty nie zawierają informacji, ale prowokuje Was do nakręcania się i ktos w końcu napisze słowo za dużo.

Proszę Was bardzo mocno - OLAĆ BYLE KOGO, SKUPIĆ SIĘ NA PSACH.

Posted

UWAGA-szukałem,szukałem i znalazłem jaki to "wielkoduszny "jest nasz wójt-kto chce zobaczyć co potrafi nasz wójt to niech robi tak ; w wyszukiwarce Google temat -tvp rzeszów, następnie znowu TVP Rzeszów i wtedy w wyszukiwarce temat-interwencje 08.04. 2010r-później na 8 stronę i pod 76 numerem jest tam program z naszym WÓjtem i tym złym gospodarzem.Sami osadźcie!

Posted

dolan napisał(a):
UWAGA-szukałem,szukałem i znalazłem jaki to "wielkoduszny "jest nasz wójt-kto chce zobaczyć co potrafi nasz wójt to niech robi tak ; w wyszukiwarce Google temat -tvp rzeszów, następnie znowu TVP Rzeszów i wtedy w wyszukiwarce temat-interwencje 08.04. 2010r-później na 8 stronę i pod 76 numerem jest tam program z naszym WÓjtem i tym złym gospodarzem.Sami osadźcie!

podaj link

Posted

halcia napisał(a):
Wójt ma ocene 1.37U pani Stasi tez "sie miały dobrze"w opini miejscowych zarozumialców z gminy.Jak dobrze widac na zdjeciach,moze twoje maja sie tak samo?

Istnieją dwie możliwości, że "wspaniała" ocena wójta rodem z propagandy sukcesu, zjechała aż do ok 1,40:
Albo ten majsterklepka, który w systemie uparcie podwyższał wynik wójtowi, teraz (pod wpływem kasowanych z uporem komentarzy, w których się tego domyślano), wystraszył się i obniżył ocenę - uwaga, może jeszcze gwałtownie podwyższyć!! Albo administratorzy portalu wykryli te dziwne,gwałtowne, czasem o kilkadziesiąt głosów w kilka sekund, skoki "poparcia" i anulowali oceny z nich pochodzące...
Tak, czy inaczej nareszcie wynik bliższy rzeczywistości, choć według mnie i tak za wysoki.
Myślę, że administratorzy portalu "dobrzy politycy" mogliby wiedzieć więcej...

http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0

Ps. ale komentarze krytyczne wszystkie zostały przez wójcianego sympatyka zgłoszone do usunięcia i znikły...

Posted

"LeBronJames" napisał(a):
Wiem gdzie są i mogę cię zapewnić, że mają dobre warunki.

Opowieść z serii "Mam w domu słonia na złotym łańcuszku".
Nie tędy droga (nomen omen - poprzednie posty:evil_lol:) LeBronJames.
Każdy, także ja oraz oraz wszyscy inni Userzy, chcąc być wiarygodnymi, musimy oprócz zapewnień przedstawiać dowody.

Zatem raz jeszcze zwracam się do Ciebie: Le BronJames - skoro jesteś tak dobrze zorientowany na temat tego co się dzieje w Twojej miejscowości, proszę odwiedź Panią Stanisławę W. i zrób kilka fotografii zwierząt aktualnie będących pod tzw. "opieką" tej Pani, a następnie umieść, proszę, te fotografie tu na tym wątku na Dogo.
Ponadto - proszę, dowiedz się gdzie przebywają dwa pieski oraz krowa, które to wg info Pana Wójta Jacka Chmura zostały zabrane od Pani Stanisławy W. i rzekomo wyadoptowane, a następnie odwiedź te zwierzęta, zrób kilka fotografii obrazujących warunki ich bytowania i także, proszę, umieść te zdjęcia na Dogo.

Tym bardziej, że, jak napisałeś:
"LeBronJames" napisał(a):
Tak, robiłem zdjęcia z dachu szkoły w Grodzisku Dolnym

potrafisz robić zdjęcia :p

Krótko mówiąc - LeBronJames, chcesz być traktowany poważnie - zrób to, o co Cię proszę, czyli przedstaw dowody na poparcie swojego stanowiska.
Wybór należy do Ciebie.

Posted

LeBronJames napisał(a):
Obejrzałem i mogę stwierdzić, że tylko ten jeden biały pies był chory i powinien znaleźć się u weterynarza. A co do reszty psów to nie zauważyłem jakiegoś zaniedbania.

Odi nie licz na to, żw LBM napisze prawdę , skoro wg niego wszystkie psy u p.Stasi / oprócz jednego/ były zadbane....

Posted

"becia66" napisał(a):
Odi nie licz na to, żw LBM napisze prawdę , skoro wg niego wszystkie psy u p.Stasi / oprócz jednego/ były zadbane....

Beciu - od usera LeBronJames oczekuję jedynie fotografii i w najmniejszym nawet stopniu nie interesuje mnie opinia owego usera na temat kondycji piesków będących pod tzw. "opieką' Pani Stanisławy W., piesków będących pod czyjąkolwiek opieką, jak też piesków bezdomnych.

Kolejną uwagę piszę ku pamięci tych, którym się wydaje, że "jest tak, jak się państwu zdaje":

Jedyną miarodajną opinię na temat dobrostanu zwierząt może wydać Emir - Szefowa Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" lub któryś z inspektorów Fundacji "EMIR", jako Przedstawiciele organizacji społecznej, której statutowym celem jest ochrona zwierząt, gdyż właśnie Przedstawiciele Fundacji "EMIR" działają z mocy ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.

Inne opinie na temat dobrostanu psów będących podmiotem tego wątku mnie nie interesują, a prawnie również nie mają znaczenia.

Posted

halcia napisał(a):
Mnie sie dzisiaj nie udało zagłosowac...wstrzymano,czy to juz koniec?Nie ma liczb,nie swieci gwiazdka...?

Ja rano zagłosowałam, a potem zamiast wyniku miałam już napis: 'nieaktywne'.

Posted

Bardzo mądry rolnik. Warto byłoby połączyć obydwie sprawy w jednym artykule. Na tego durne.. wójta, to aż nie da się patrzyć, a tym bardziej słuchaćpo oczach widać jak kręci ..... za to rolnik fajny, opanowany i smutny .....

Posted

O obydwu sprawach jest tutaj, nie wiem czy gdzieś jeszcze:
http://www.zawiedzeni.pl/wpis-na-forum/dobry-polityk

Może opowiem o doświadczeniach osób z mojej rodziny z burmistrzem pokroju wójta Chmury. Telewizja się nie zainteresowała (historia nie była aż tak medialna), za to miał się ukazać artykuł w znanej ogólnopolskiej gazecie. Niestety, komuś ważnemu udało się zapobiec jego publikacji. Pomogło jednak pisanie o sprawie gdzie się da - z Prezydentem RP włącznie. Problem został w dużym stopniu rozwiązany, ale burmistrz mimo upływu kilkunastu lat cały czas sprawuje swoje stanowisko, chociaż ma naprawdę wiele na sumieniu. Mało tego, został odznaczony Srebrnym Krzyżem Zasługi za działalność na rzecz społeczności lokalnej.

Trochę szkoda, że Państwo Pirogowie poszli z tym do telewizji lokalnej a nie do "Uwagi" (chyba, że bezskutecznie próbowali), byłby większy oddźwięk. Zresztą sama do tego programu napiszę (i do podobnych). Myślę, że dobrze będzie, jeśli zrobi tak jak najwięcej osób (może wtedy się zainteresują) i ważne, jak już ktoś wcześniej napisał, żeby połączyć sprawę gnębienia rolnika i psów (pełniejszy obraz działalności wójta).