Jump to content
Dogomania

PILNE!ślepy przytulak w potrzebie.TADZIK POJECHAŁ DO NOWEGO DOMU.Trzymajcie kciuki!!

Recommended Posts

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Tych info mi już starczy do tekstu. Przypomnijcie mi proszę, czyje dane kontaktowe mam podać w tekście. Pewno pisałyście, a mnie ze łba wyleciało. Podajcie mi to na PW.
Dobrze, że Tadzik ma się lepiej.
Jeszcze dziś do Ketunii dojdą mailiki ode mnie.
Nie wyleciało Ci "ze łba",bo nie pisałyśmy;)
Marlenko,czy mogą być Twoje dane,bo ja mam teraz tyle tych numerów telefonów,że sie pogubię:shake:

Posted

[quote name='majqa']Super, pewno dziś nocką umotam tekst i wrzucę.[/QUOTE] no to czekamy majqa :lol::lol:
Renatko jak nasz Tadzio (mam słabość do tego imienia). pomijając, że to imię mojego ulubionego brata:evil_lol: to też imię psa z mojego pierwszego wątku na Dogomanii:lol::lol:

Posted

[quote name='marysia55']no to czekamy majqa :lol::lol:
Renatko jak nasz Tadzio (mam słabość do tego imienia). pomijając, że to imię mojego ulubionego brata:evil_lol: to też imię psa z mojego pierwszego wątku na Dogomanii:lol::lol:
Napisałam na poprzedniej stronie co u Tadzia.Nie chciało sie przekartkować,co:cool3:

Posted

Magicznie urodziwy Tadzio. Bądź mu przewodnikiem...

Tadzik, Tadzio, a może Tadeusz? Ktoś miał specyficzne poczucie humoru, czy nadał wesoło brzmiące imię, jakby miało ono odegnać złą passę jego posiadacza? Mini piesek, 5 letni, delikatny skrzacik o urzekającym pyszczku, zdobnym cudownie zawadiackimi uszkami zebrał dotkliwe cięgi od losu. Jego życie wisiało już na włosku! Złowieszcza strzykawka z płynem wiecznego zapomnienia czekała o wyciągnięcie ręki od mikrego, dygoczącego przerażeniem ciałka. Znaleziony jako bezdomny trafił do lecznicy. Tam zorientowano się, że Tadzio nie widzi, a ślepy, niczyj pies to kula u nogi znalazcy lub nim obdarowanego. Ułomność nigdy nie była w cenie, przypina sobą łatkę II gatunku, towaru wybrakowanego i niechodliwego, często w odniesieniu do ludzi, niemal zawsze w przypadku zwierząt. Gdyby nie traf, przypadek, Tadziowy łut szczęścia, gdyby nie... ale... Stało się inaczej. Kruszyna wyszła z opresji obronną łapką, dostała przepustkę do lepszego jutra. Ludziom, których uczucia wziął niepodzielnie w posiadanie ten pozornie niepozorny psiaczek głęboko leży na sercach napisanie pozytywnego zakończenia jego historii. Wierzą, że i Państwo zamoczycie pióra w atramencie serdeczności, współczucia i wrażliwości, że wraz z nimi przyłożycie rękę do tego wcale niełatwego wyzwania. Dla Tadzika, spokojnego, łagodnego, zgodnego z psiakami i kotkami, w pełni domowego (cichutkiego, zachowującego czystość) stworzenia poszukiwane są ramiona, które na zawsze utulą go w pełnym miłości i odpowiedzialności objęciu. Niech ciemność przestanie mu być wrogiem, niech wie, że właśnie przez nią poprowadzi go mocno trzymana smycz, która nigdy, przenigdy nie zostanie upuszczona choćby dla kaprysu! Tak niewiele potrzeba, by ten spragniony pieszczot, ufny, a jednocześnie niepewnie, bo po omacku stąpający pycholek rozkwitł uśmiechem i radością życia, której skutecznie go pozbawiono. Słuszna tu wkrada się obawa, czy określenie "niewiele" jest w tym przypadku aby na miejscu, bo... Od Tadziowych marzeń ku realnemu ich spełnieniu droga wiedzie daleka. Czy zdarzy się cud i pojawi człowiek, który zapragnie pokochać tę drobną, czarującą bezbronnością istotkę?

Osoby zainteresowane adopcją Tadzia proszone są o kontakt pod numerem 0-503121021 lub pisząc na adres mailowy [email protected]

Posted

Od godziny walczę z bazarkiem dla Tadzika, na który fanty podarowała Majqa :)
Jednak co próbuję zatwierdzić temat to wszystko mi kasuje.
Tak więc na bazarek zaproszę Was jutro:)

Posted

Położyłam się, bo wypadało... Wytrzymałam niedługo. Psy mnie chciały zadeptać, kręgosłup popękać, a nerwy miałam jak postronki więc... pchnęłam te ogłoszenia. O, ja Cię przepraszam Isadoruś, od 8.00 - 9.30.

Posted

[quote name='majqa']Położyłam się, bo wypadało... Wytrzymałam niedługo. Psy mnie chciały zadeptać, kręgosłup popękać, a nerwy miałam jak postronki więc... pchnęłam te ogłoszenia. O, ja Cię przepraszam Isadoruś, od 8.00 - 9.30.[/QUOTE]

Maiqa tekst piękny , za ogłoszenie baaaaaaarrrrdzo dziekuję , a jak możesz to podaj receptę na spanie po 1,5 godzniny :) Ja niesety 6 godzin musze spać bo inaczej chodze jak ćpunek :)

Tadziu po takich ogłoszeniach doek powinien byc juz !!!

Posted

Majquś-jak zwykle-cudny tekst,wyciskacz łez
Tadzik zrobił wczoraj tylko jedną kupkę rano.Dzisiaj też zrobił na dworku kupkę,ale już taką mającą pewien kształt,czyli jest lepiej:).Może dzisiaj weźmiemy się za pielęgnację futerka.Tadzik już jest odważniejszy,zaczyna zwiedzać pokoje;)