Jump to content
Dogomania

PILNE!ślepy przytulak w potrzebie.TADZIK POJECHAŁ DO NOWEGO DOMU.Trzymajcie kciuki!!

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam mu takie prowizoryczne posłanko koło starutkiego,niewidomego Antosia,na przedpokoju,ponieważ Tadzio sam sobie wybrał to miejsce

Ta cała jasna sierść jest do wyciągnięcia i wyczesania,bo to są kołtuniaste filce.

Tadzio jest niesamowicie grzeczny,spokojny i wystraszony.Na chwilę obecną nie wykazuje cienia agresji,jak jakiś psiak podejdzie do niego się zapoznać,to Tadzik z lekka sztywnieje,nieruchomieje i odwraca główkę jakby chciał powiedzieć"nie ma mnie,to ściana,nie ja":-(
Jutro bierzemy się za czesanie i kąpiel.Z wyczesanej sierści zrobię poduszkę,bo na bank tyle jej będzie.Zresztą Marlenka wywiozła już połowę na swoim czarnym ubraniu:evil_lol: Rambo narazie nic mu nie mówi,bo i Tadzik go absolutnie nie prowokuje.Zobaczymy jak będzie jutro i w kolejne dni.Dlatego też pościeliłam Tadzikowi na przedpokoju,bo sam sobie wybrał to miejsce.Tam jest spokój,psiaki się za bardzo nie kręcą,bo wolą wylegiwać się na łóżkach:pTadzik nie umie wchodzić na łóżko,ale się nauczy:cool3:.Nie chciał za bardzo jeść,ale to pewnie stres,jutro nadrobi,bo zgłodnieje;).Tadzik nie ma ogonka,znaczy się ma taki kikutek.Albo obcięty we wczesnym szczenięctwie,albo...:roll:
No nie wiem co jeszcze napisać,teraz Tadzik śpi,zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień.A...po schodach nie schodzi,trzeba go wnosić i znosić,ale powinien się nauczyć,bo to młody piesek jest i sprawny.Ząbki ma bielutkie,także na pewno nie jest starszym psem

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marysia55']ale jaki piękny włochaty 'netoperek' :loveu:, a Renatka jak obiecała tak wysprzątała :evil_lol: (specjalnie sie przyglądałam na zdjęciach, grama kurzu nie widać :diabloti:)
Toć pół dnia sprzątałam:diabloti:
Zresztą kurzu to u mnie za bardzo nie ma...milion razy jeżdżę codziennie na mopie:p,ale przez to parkiet zmyłam już do gołego drzewa:placz:

Posted

Renatko nie tylko na ubraniu wywiozłam , w tej reklamówce w końcu tez zabrałam :) Danka sie śmiała ze na pamiątkę . Widze że Tadeuszek sobie znalazł przyjaciela Antosia .
Dzieczyny nie wiem czy wieta ale u Renaty jest pies Edzio który jest zaje****ty . oczy ma jak falkonetti , ale jest rozrabiak śmieszny , jakby miał oczy bez zacmy i na "miejscu" nikt by nie powiedział że on nie widzi . Jest przecudny , bawi sie zabawkami , robi to co robia psy widzące .
Renatko ja to Cie podziwiam za Twoje serducho ....

A teraz kwestia kasy , jeśli okaże się że Tadzio będzie mógł zostac u Ciebie dłuzej , jakie to by były koszta ????

Posted

[quote name='sleepingbyday']Renata, marlenka, ile on wazy? jesli poniżej 7 kg, to wrzucwe go na mikropsy, jak tylko go wysczeszesz i cykniesz dobre fotki, takie do ogłoszeń zdatne.[/QUOTE]
Sbd,On na mikropsy sie nie nadaje.Marlrnka pisała,że waży 7 kilo,ale podpasiemy:cool3:,bo pies z tym wzrostem powinien ważyć drugie tyle
Od grzbietu do podłogi ma 41cm,także mikropies z niego żaden:razz:.Zaraz napisze więcej o nim

Posted

[quote name='marlenka']Renatko nie tylko na ubraniu wywiozłam , w tej reklamówce w końcu tez zabrałam :) Danka sie śmiała ze na pamiątkę . Widze że Tadeuszek sobie znalazł przyjaciela Antosia .
Dzieczyny nie wiem czy wieta ale u Renaty jest pies Edzio który jest zaje****ty . oczy ma jak falkonetti , ale jest rozrabiak śmieszny , jakby miał oczy bez zacmy i na "miejscu" nikt by nie powiedział że on nie widzi . Jest przecudny , bawi sie zabawkami , robi to co robia psy widzące .
Renatko ja to Cie podziwiam za Twoje serducho ....

A teraz kwestia kasy , jeśli okaże się że Tadzio będzie mógł zostac u Ciebie dłuzej , jakie to by były koszta ????[/QUOTE]
Edzio(Edi) jest w moim podpisie-to jest normalnie Edek debeściak:evil_lol:
No ja szukałam tej reklamówki z sierścią i stwierdziłam,że pewnie wzięłaś na pamiątkę:cool3:
Tadzio położył się koło Antoniuszka i tam zostanie,chyba,że będzie chciał zamieszkać u nas w pokoju.Do syna iść nie musi,bo widzę,że stosunki z innymi psami,a szczególnie z Rambem są poprawne.Rambo mu NIC nie mówi i chyba już tak zostanie,bo najważniejszy jest pierwszy kontakt...uff
O pierwszej w nocy mąż wyszedł z nim na dwór,bo wychodził ze wszystkimi psami.Tadzio zrobił pięknie siku i kupkę:).
Rano na dworku zrobił siusiu,potem zjadł michę jedzenia,teraz leży na posłanku i wsłuchuje się w odgłosy domowe.Rambo nadal nic do niego nie ma:multi:,natomiast Edzia by zjadł,tak się nie lubią:shake:
Jeżeli chodzi o kasę,to do końca ferii Tadzio jest moim gościem,tak jak obiecałam.Po tym czasie jak nie znajdzie domu i będzie cały czas zgadzał się z Rambem i przede wszystkim będziecie chciały,żeby u mnie został,to "czynsz" za Tadzia będzie 300zł,jedzenie oczywiście moje

Posted

Nie mikro to on napewno nie jest :)
Renata jak przebiegła noc ??? Tadzio dalej nóżke w górę podnosi ??? Dzwoniła Pani z Grudziądza co Wam mówiłam niektórym i ma porozmawiac z męzem , bo moze da dom Tadziowi
ma onka krórego wziąła z węgrowa lub wegorzewa 5 lat temu i dom z ogrodem
Jak mąż się zgodzi to Tadzio by miał domek .

Posted

[quote name='marlenka']Nie mikro to on napewno nie jest :)
Renata jak przebiegła noc ??? Tadzio dalej nóżke w górę podnosi ??? Dzwoniła Pani z Grudziądza co Wam mówiłam niektórym i ma porozmawiac z męzem , bo moze da dom Tadziowi
ma onka krórego wziąła z węgrowa lub wegorzewa 5 lat temu i dom z ogrodem
Jak mąż się zgodzi to Tadzio by miał domek .[/QUOTE]
Nogi już nie podnosi,jest bardzo grzeczny,powiedz tej Pani,że Tadzio jest super psem,na bank nie załatwi się w domu,nie chce juz nic znaczyc,jest cichutki,w nocy pięknie spał,no po prostu chłopak jak marzenie:loveu:Zachwalaj Tadzika,niech kobitka go bierze,bo nie pożałuje

Posted

[quote name='Renata5']Nogi już nie podnosi,jest bardzo grzeczny,powiedz tej Pani,że Tadzio jest super psem,na bank nie załatwi się w domu,nie chce juz nic znaczyc,jest cichutki,w nocy pięknie spał,no po prostu chłopak jak marzenie:loveu:Zachwalaj Tadzika,niech kobitka go bierze,bo nie pożałuje[/QUOTE]

Zobaczymy czy jutro zadzwoni ,

Posted

Dziewczyny któras z Was oferowała się z ogłoszeniami tylko nie mam czasu przekopywac watku . Mozecie pomóc robić ogłoszenia???? Zdjęcia są w miare ewentualnie się podmieni poźniej.