Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie prosiąm już Justynę85,żeby wstawiła do pierwszego postu zdjęcia Nikiego i nowe zdjęcia szczeniorków u Jaagi, ale chyab nie zauważyła. Bo tak, to nie wiadomo o jakiego psiaka chodzi.
Malagos to jest młody ok9-10 mies. psiak, którego dziewczyny przywiozły ze wsi wycieńczonego, jest to szczeniak wyrzuconej na wsi ON-ki, która ma już następny miot, ale nie dała sie złapac, a on pchał się do samochodu.
Jest u Jaagi na dt.

Posted

Bardzo dziękuję za wsparcie :lol:. Tym bardziej, że nie mogłam Zojki zostawić na pastwę losu z wizją kieleckiego schronu w tle, więc załatwiłam jej tymczas :cool3:. Niestety, pani która zgodziła się ją przechować nie ma pieniędzy na utrzymanie kolejnego zwierzaka i muszę dać jej jedzenie lub pieniądze na karmę dla małej. Do tego dojdzie jej szczepienie.

Wczoraj Erce zapowiedziałam, ze przestaję wchodzić na kieleckie wątki, bo już mam wszystkie możliwe miejsca zajęte.

Bardzo proszę o ogłoszenia dla psów pod moją opieką. W sumie u mnie jest 5 szczeniąt i onkowaty Niko. U mojej mamy Wiera-Żabcia i dojedzie staruszek z jednostki, a u p. Wandy będzie Zojka.

Posted

Z tego co wiem to Orina bardzo rzadko wchodzi na dogo. Jesli nie wcale. Najlepiej na maila do niej pisac...Mialam z nia dzis kontakt i odeslalam ja do erki. Wiem, ze juz cos pisala do p.Ewy.

Posted

Jaaga w sobotę maluchy mają u mnie serię ogłoszeń..choć zastanawiam się czy jest sens przed świętami, kiedy większość ludzi wpada w szał przedświąteczny..ale i tak spróbować nie zaszkodzi!

Posted

Ewelinko, prosze jednak o ogłoszenia. Małe rosną i coraz bardziej szaleją, a dzis dojechała Zojka. Co prawda, nie jest u mnie, ale też pod moja opieką. jutro spróbuję jej zrobić zdjęcia i Ci wyslę.
Wszyscy maniakalnie chcą Klusie, obojetnie, czy mają warunki na tak aktywnego psa. Kundelków nikt nie chce. Wysłałam zdjęcia Zojki ludziom zainteresowanym Klusią, ale nikt nawet mi nie odpisał.

Posted

Jaaga napisał(a):
Kundelków nikt nie chce. Wysłałam zdjęcia Zojki ludziom zainteresowanym Klusią, ale nikt nawet mi nie odpisał.

Jaaga - a dziwisz się? oni pytają o spaniela a nie o owczarki świetokrzyskie...:(

Posted

Tylko, ze Zojka też jest mała i ładna. Ona nie bedzie owczarkiem. jest słodkim, uroczym i grzecznym maleństwem.
Najbardziej żenujące jest to, że prawie każdy dzwoniący mówi, że chce Klusię, bo jest podobna do poprzedniego pieska. Po czwartym takim wzruszającym telefonie w ciągu dnia mną telepie.

Posted

Jaaga napisał(a):
Tylko, ze Zojka też jest mała i ładna. Ona nie bedzie owczarkiem. jest słodkim, uroczym i grzecznym maleństwem.
Najbardziej żenujące jest to, że prawie każdy dzwoniący mówi, że chce Klusię, bo jest podobna do poprzedniego pieska. Po czwartym takim wzruszającym telefonie w ciągu dnia mną telepie.

Ludzie sie już nauczyli jak nas nabierać...

Jutro pozmieniam 1. post na innym komputerze,może to coś pomoże...bardzo trudno mi sie edytuje,a o dodaniu zdj nie ma nawet mowy :(

Posted

Otrzymałam kolejne wpłaty:
Beka 50 zł
Seweryn Maria Tomaszewski 100 zł.

Czyli na koncie całej szóstki jest 270 zł.
Pięknie wszystkim dziekuję.
Dzis Zojke odrobaczę i za dwa dni możemy szczepić, a Niko czeka na kastrację.
Erka dała dla Zojki suche jedzenie, ale pani, u której jest karmi ją kurczakiem, bo mała nie chce suchego. Myslę, że nie obrazicie się, jeśli z tych pieniędzy przekażę coś na jej gotowane jedzenie?

Posted

Czwórka maluchów ma problemy z biegunkami. Od początku robiły kupy nazwijmy to półstałe ;). Do dziś nie udało się tego opanować. Zmiana karmy nie pomaga. Wczoraj dostały gotowane mięso z ryżem i jest po nim jeszcze gorzej.
Małe są 2 x odrobaczone, rosną i przybierają na wadze, szaleją, ale normalna kupa jest rzadkością.
Zobaczymy, co dziś powie lekarz, ale może ktoś służy poradą, co można jeszcze zrobić?

Posted

Nikt już chyba nie odwiedza naszego stadka :roll:.

Nikuś ma na poniedziałek umówioną kastrację. We wtorek ukaże się jego ogłoszenie w prasie.

Dzisiaj szczeniaki dostały antybiotyki. Lekarz podejrzewa u nich bakterie. Nie wiadomo, czym się żywiły wcześniej i bakterie mogą powodować ciągle luźne kupy.

Zojka została zaszczepiona.

Rachunek przesłałam Erce, żeby tu wstawiła, bo ja mam teraz ogromny problem ze wstawianiem zdjęć.
Za leczenie czwórki zapłaciłam 50 zł i za szczepienie Zojki 40 zł.
Na koncie psiurków jest więc 180 zł.

Posted

Jaaga napisał(a):
Nikt już chyba nie odwiedza naszego stadka :roll:.

odwiedza , kibicuje Twoim wysiłkom przy psiakach i czuwa czy będzie mógł w czymś pomóc:lol:
wątek zapisałam i kazdy nowy post pilnie czytam - słowo harcerza;)