Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Jeżeli ta sunia nie zostanie zabrana i wysterylizowana, to trzeba będzie co pół roku jeździć , zabierać kolejne szczeniaki i prosić o wsparcie( o ile oczywiście kolejna ciąża jej nie zabije). Może jednak zadać sobie trud, poprosić o pomoc dogomaniaków i miejscowych, sunię odłowić i wysterylizować ?
Przecież wiemy wszyscy,ze najlepsza pomoc , jaką możemy dać psom to: "ZAPOBIEGAĆ ROZMNAŻANIU",to powinien być nasz priorytet.

których miejscowych dogomaniaków? kiedy nas w kielcach jest ok 3-4 osoby?ludzie z tej wsi oprócz zgłoszenia problemu, nie poczuwają się do żadnej pomocy..
nie mamy żadnych miejsc żeby przechowywać psy a codziennie Erka ma mnóstwo zgłoszeń o psach, które potrzebują natychmiastowej pomocy. brakuje tymczasów dla malutkich niekłopotliwych suczek, a co dopiero dla dzikiego psa :-(
ale na pewno osoby, które już tam były będą podejmować jednak próby złapania tej suczki.
Oczywiście, że zapobieganie rozmnażaniu jest priorytetem, dlatego też wszystkie psy które są pod naszą opieką są sterylizowane. ale na prawdę nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim zwierzakom.
w świetokrzyskim takie widoki to norma..przejeżdżając przez tutejsze wsie musielibyśmy zabrać chyba wszystkie psy.:shake:

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że uda siew miaręszybko zorganizować transport do Poznania dla Pluta kochanego. A jest jakaś szansa na wizytyę przedadopcyjną? Czy ktoś zna kogoś z wolontariuszy z Gniezna?

Posted

Do mnie przyjeżdża następny pies, więc nie mogę pomóc.

Dziękuję Slapcio za jedzonko dla szczeniąt.
Za pieniędze z jamnikowej skarpety - 100 zł kupiłam suchą karmę.

Posted

Może jednak uda się jeszcze załatwić ten transport do Poznania dla Pluta. Teraz faktycznie jest kiepski czas na załatwienie czegoś, ale z pewnościa coś się znajdzie.