rytka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 w takim razie moze sie udać-wieczorem podam dokladnie o której i kiedy wyjezdza ta osoba z Katowic i o ktorej bedzie w Gnieznie:)W katowicach trzeba by go dostarczyc na dworzec(bo on z Tychow wyjezdza).Wyjad najprawdopodobniej w srode pózno wieczorem lub w czwartek rano. Quote
Jaaga Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Halbina, mam tylko Plutka, ale on szuka transportu do nowego domu. Oprócz niego jest Zojka, onek Niko i chory Groszek u sąsiadki, więc nie bardzo mam odpowiedniego do adopcji. Wiem, że w Kielcach są małe szczeniaczki szukające domu. Szczerze mówiąc nie lubię dawać psów do osób, które nie miały psa wczesniej, bo z takich domów jedynie mam zwroty z adopcji. Oddaja psy, bo gubią sierść, siusiają, obryzają, a miało być tak pieknie. Do tego dwulatek. Każdemu z małym dzieckiem polecam dorosłego, sprawdzonego na DT psa. Nie chodzi nawet o samo wychowanie kolejnego malucha w domu, ale jeśli szczeniak będzie obskakiwał dziecko, drapał, obgryzał lub lizał, to tez może być problem. Halbina, podałam Twój tel. dziewczynie, której siostra szuka suczki do domu z ogrodem. Powiedziałam, zeby zadzwoniła popołudniu. Quote
Jaaga Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Rytka, super. Dziękuję. Będę czekała na wiadomość. Oczywiście dostarczymy go na dworzec. Quote
halbina Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jaaga, dzięki. Mówiłam tej pani o tym wszystkim, o czym piszesz. Quote
Jaaga Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Domyślam sie Halbino, że też to mówisz wszystkim, ale ludzie i tak decydują po swojemu. To były takie ogólne uwagi ;). Quote
ewelinka_m Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jaaga a jak tam Niko ? wiem,że masz ogromny natłok z psiakami,ale może jakie lepsze nowe fotki uda się zrobić do ogłoszeń:oops: Quote
Jaaga Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Rytka, czy coś już wiesz dokładnie odnośnie transportu? Pani od Plutka pracuje na zmiany i musi wczesniej znać termin odbioru, bo mieszka pod Gnieznem. Ewelinko, postaram się zrobić Nikowi zdjęcia, tylko bardzo brzydko wygląda jego rana po kastracji, bo wiecznie ją wylizywał, więc nie mógłby i tak iść od razu do adopcji. Jeszcze poczekam kilka dni. Nikus jest tak kochanym psem, że jakbym miała swój dom, to nikomu nie oddałabym go. Nie przeszkadza nam zupełnie. Zalezałoby mi natomiast bardzo na adopcji Zojki, bo to mała diabliczka. Jest żywiołowa i głośna. Ma ogólnoszczeniakowe ogloszenia, ale kompletnie nikt jej nie chce. Poczekam do zdjęcia szwów Wafelkowi, wykąpię go i podstrzygę, to zrobimy jakieś zdjęcia. Bardzo wtedy prosiłabym o jego ogłoszenia. Jest jeszcze Żabcia, ale jej nie potrafie za nic zrobić dobrych zdjęć. jest ładna, ale totalnie niefotogeniczna. Quote
ewelinka_m Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jaaga pewnie, że poczekamy w takim razie aż Nikuś się podleczy :) do Zojki w takim razie siądę jutro..może jak będzie miała osobne ogłoszenia ktoś ją zauwazy wreszcie? Żabci robiłam kilka fotek jak jeszcze była u p.ani to najwyżej z tych coś wybiorę :) Quote
andzia69 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 oj, żeby się idało z tym transportem pociagiem do Gniezna - Jaaga miałaby jednego mniej na głowie;) a ja dzisiaj miałam 3 telefony w sprawie Maniuni - normalnie byłam w szoku, ze AŻ 3 i to jednego dnia - nmoze się cos rusza w adopcjach;) Quote
divia_gg Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 No ja jeden o Luske;) Ale do malego mieszkania;( Quote
Jaaga Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jak Luśka nie jest sprawdzona do mieszkania, to ryzyko. Fuksik u nas na początku zniszczył całą plasikową ramę z okna, tak się chciał wydostać z domu. Na Plutku bardzo mi zależy, bo ten dom dla niego jest naprawdę super. Szczerze mówiąc, właśnie o niego tylko dzwonią ludzie, ale tacy nie bardzo. Pierwszym pytaniem jest jaka to rasa, a drugim, czy na pewno jest za darmo i tak za każdym razem. Quote
halbina Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jaago, ta pani od Ciebie, dzwoniła i napisała email, spodobała jej się Fenka, jutro przyjadą zobaczyć na żywo i się zapoznać. Quote
Jaaga Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Halbina, trzymam kciuki za domek dla Fenki. Chciałam tej Pani podać Twojego maila, ale wolała telefon. Fajnie miałaby, własny dom z ogrodem. Quote
Bjuta Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Mnie się skończyły allegra Halbinkowe i Chełmskie. Ale ja już się nie łapię jakie psy zostały i które ogłaszać. Jak mi pomożecie, to uaktualnię i powznawiam te allegra. Quote
Jaaga Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Bjuta, u mnie jest jamniczkowata Zojka, onek Niko i Pluto, ale Plutkowi dogrywamy transport, więc sie nie liczy już ogłoszeniowo. U Halbiny są dwie siostry Plutka, te z pierwszej strony. Dziś mają ludzie przyjechać oglądać jedną z nich, więc może wstrzymamy sie z ogłoszeniami, aż Halbina da znać, czy jedna z nich jedzie. U mojej mamy jest Żabcia i Wafelek, a u sąsiadki Groszek, ale jego trzeba najpierw wyleczyć. Żabci muszę zrobić lepsze zdjęcia do ogłoszeń. Jak to ogarne, to pozwolę sobie zgłosić się do Ciebie po allegro, bo sama umiem tylko takie zwyczajne zrobić. Quote
Jaaga Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Otrzymałam 60 zł wpłaty na kieleckie psiaki od Alicji P. Pięknie dziękuję. Pieniądze na razie zostawie na opłacenie biletów dla Pluta do Gniezna. Quote
Javena Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Bjuta w Chełmku został tylko jeden Timus. Narazie, trzeba by myśleć o tamtych szczeniakach. Naprawde jest ich dużo. Ja troche sama robie ogłoszenia. Jak już sytuacja się polepszy ,pomyślimy o Timku. Szczerze mówiąc ,najwiecej zgłoszeń było z allegro. To jednak działa. Jeszcze takie jak Ty robisz ,to naprawdę łapie za serca.....;) Quote
halbina Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Małe zołzy zjadły dziś myszkę i próbowały zezreć moje okulary, na szczęście nie udało im się... Quote
rytka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='Jaaga']Otrzymałam 60 zł wpłaty na kieleckie psiaki od Alicji P. Pięknie dziękuję. Pieniądze na razie zostawie na opłacenie biletów dla Pluta do Gniezna.[/QUOTE] mysle,ze bilet tyle nie bedzie kosztował az tyle-cały biltet 'ludzki' na ten konretny pociag- osobwy z przesiadka w Poznaniu.(wyjazd z Katowic15.49 w Gnieznie 22.40.) koosztuje 32zł.ale zdaje mi sie,ze na psa jest jedna stała cena obojetnie gdzie i jak daleko jedzie. Quote
ewelinka_m Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 w pociągu osobowym za psa płaci się 4 zł, a w pośpiesznym i inter city 15 ale słyszałam,że jeśli pies jedzie w klatce traktowany jest jako bagaż:hmmmm: Quote
andzia69 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 czyli maluch ma juz transport do Gniezna pociagiem - tak? Quote
Jaaga Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Tak, Plutek ma transport załatwiony. Jak kiedyś wiozłam yorka w transporterku, to musiałam i tak zapłacic, bo transporterek stał pod nogami, a bagaż nieopłacany ma być na górnej półce. Nie znam sie na cenach, mąż kupi mu bilet do Poznania i najwyzej tyle samo damy na dalszą drogę. jesli coś zostanie, to i tak sie przyda przy takiej ilości psów, np. na zakup kolejnej myszki :evil_lol:. Quote
rytka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 pan sie nie mmoze chyba pluta doczekac -dzwonił juz do mnie 2 razy:)potwierdzam wyjazd jutro z Katowic.15.49.-proponuje spodkac sie przy kasie biletowej(jagga zaraz podam nr.tel na pw do osoby co bedzie wiozła psiaka-zdzwonicie sie jutro) i kupic pieskowi bilet do samego gniezna od razu(to sa dwa pociagi tego sameg przewoznika pociagi-nie ma problemu)odbiór piseka 22.40gniezno-pan juz wie> z bagazem to zalezy od konduktora jedni sie czepiaja inni nie. Quote
jusstyna85 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Jaaga ,to Jeśli te 60 zł jest od Alicji P. z Bytomia,to ona prosiła,by to przekazać tylko na Groszka... Pani od Klusi oddała za szczepienie i za paliwo? Quote
Recommended Posts