Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

emilia2280 napisał(a):
Dam 100zl na szczepienia gnojków. Wyslac do erki, zeby podzielila jak sama uzna czy jak? Bo one sá rozparcelowane.

Dzięki! Każda złotóweczka się liczy przy takiej badzie, a co dopiero 100 zł!

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bjuta']Dzięki! Każda złotóweczka się liczy przy takiej badzie, a co dopiero 100 zł!

Bjuto! Dziewczyny...
zapraszamy na sejsę zdjęciową i... psią modlitwę do św. Mikołaja
chciałam swoje tymczasiątka przetrzymać przez Święta, żeby nie były ofiarą myślenia o prezentach pod choinkę... ale w obecnej sytuacji, kiedy zadeklarowałam przejęcie dwóch maluchów na dt, muszę zacząć reklamować spanielki... będę potrzebowała pomocy przy ogłaszaniu ich... jeszcze dziś zredaguję ogłoszenie i wkleję na wątek...
http://www.dogomania.pl/threads/173840-3-tygodniowe-spanielki-nie-przeA-yjAE-MatkAE-zabiA-pociAE-g/page17

Posted

emilia2280 napisał(a):
Dam 100zl na szczepienia gnojków. Wyslac do Erki, zeby podzielila jak sama uzna czy jak? Bo one sá rozparcelowane.

Emilio, śliczne dzięki za wsparcie. Prześlę Ci mój nr konta, bo Erka nie chce już zbierać pieniędzy na kolejny cel. Ma za duzo pracy z rozliczeniami kieleckich psów i trzeba Ją odciążyć.

Jednostkowych maluchów jest 4. W sumie 2 dziewczynki i 2 chłopcy. Największa została u mnie. Mysle, ze nie trzeba będzie szczególnie rozdzielać pieniędzy, bo u mnie jest tylko jedna z nich ;). Maluchy powinny zostać juz zaszczepione wieloskładnikową szczepionką, bo skończyły 8-tyg. W sumie więc potrzeba ok. 160 zł na szczepienia.
Jesli jeszcze ktoś wspomoże bąble, to może wystarczy na wszystkie :eviltong:.

Jaszo, dzięki za propozycję ogłaszania. Jutro zrobię fotki i prześlę. Szczerze mówiąc, jestem tak zajęta, że nie wyrabiam ze wszystkim :roll:.

Erko, koniecznie zaszczepcie rudaskę. Nie wychodźcie z nią bez szczepień i kwarantanny :shake:.

Javeno, po 7 dniach od wczoraj licząc możesz malucha odrobaczyć pyrantelum dla dzieci lub Banminthem. Glisty mogły być tylko porażone, dlatego żyły. To dobrze, bo mniej trują organizm. Czasem toksyny z rozkładających nicieni bardziej szkodzą, niz same robaki. Pyrantelum jest najdelikatniejszym środkiem. Ciesz sie, że było Ci oszczędzone widzieć, to co ja widziałam. Jak małe pojechały, to jeszcze zbierałam wysuszone glisty porozrzucane po podłodze. Obrzydlistwo. Myłam całą łazienkę silnym środkiem do odkażania w szpitalach :evil_lol:.

Posted

ewab napisał(a):
Nic nie wiadomo o tym ostatnim szczeniorze? Ewelinka musisz się poświęcić:)

Ewab żołnierze przez weekend nie pracują...dlatego jutro będę dzwonić i truć do skutku :eviltong:

Emilia :Rose:

Posted

Jaaga, szczeniorków jednostkowych jest teraz pięć, nie cztery. Bo jedna sunia starsza została w Kielcach. Z nią sobie poradzimy finansowo , jeszcze mamy troche kasy na nasze psy.
Ale do złapania w jednostce zostały jeszcze 3 szczeniaki i wtedy wsparcie się przyda.
Nie wiem równiez, co z nimi zrobimy, jak uda się złapać, na razie nie mam pomysłu.

Największy problem będzie z tym drugim rudym szczeniorem, jeżeli wogóle uda sie go złapać.
Ta pani , u której jest dzika ruda sunia naprawde sie nia przejęła i stara sie z nią pracować. Ma taką możliwośc, bo jest teraz w domu.
Ale drugiego takiego dt nie mamy i sądzę,że jeżeli nie znajdzie się miejsce, to nie będziemy mogły wziąć tego szczeniaka, a wtedy tam zdziczeje do reszty.:(

Posted

yennefer070 napisał(a):
Ja tez chętnie wspomogę szczeniorki. Poproszę o nr konta na pw, wpłacę po 10 grudnia.

Aniele Ty mój.Dzieki serdeczne. Ja ze swej strony zaszczepie jednego ze swojej kaski,choć mam jej skromnie. Wszędzie by człowiek chciał dac,ale jak się nie pracuje ,to się na cudzych bazuje.:evil_lol::evil_lol:

Posted

Javeno, dowiedz się u swojego lekarza o koszt szczepienia maluchów i podaj mi konto.
Dobrze byłoby nazbierać na szczepienia dla tych kolejnych, bo nie dość, że nie ma ich gdzie dać, to nie ma na nie ani grosza. Gdyby było więcej pieniędzy, to na pewno łatwiej byłoby znaleźć tymczas :roll:.

Mam zrobione zdjęcia małej, dziś zrobię allegro jej i Klusi. Wyslę też do Jaszy, która oferowała pomoc w ogłaszaniu. Wstawię je też tutaj, niestety, teraz muszę troche popracować ;).

Otrzymałam wpłaty:
Bjuta - 30 zł,
Emilia 2280 - 100 zł

Posted

Miesiac temu szczepiłam Olusia ,który był u mnie na dt. .Za wscielklizne zapłaciłam 25 zł i wirósówki 55zł.Ja dla jednego moge zafundowac .Całosc.

Posted

Niestety do tej pory nie ma żadnych wieści od żołnierzy, którzy mieli łapać pozostałe szczeniorki i staruszka:(. Dzisiaj u nas od rana leje, obawiam się ,że psiaki mogły sie pochować. A o tego puchatka martwię się najbardziej, bo nie wiem, czy on wogóle przeżył.

Posted

Javeno, na wściekliznę małe są za młode. Najważniejszy jest cykl szczepień przeciwko pozostałym chorobom, wściekliznę u szczeniąt robi sie na końcu ;).
U nas wirusówka 9-skł. kosztuje 40 zł. Popytaj może w okolicznych przychodniach, może gdzieś mają taniej, bo z tych pieniędzy jakie są, to nie starczy nawet na szczepienia dla dwóch psiaków u Ciebie.

Posted

Zrobiłam moim dziewczynom wspólne allegro. Zaraz napiszę do Jaszy PW w sprawie pozostałych ogłoszeń i szczeniaków u Javeny. Skoro one są w innym mieście, to chyba lepiej zrobić im osobne ogłoszenie.
Javeno, musiałabyś przesłać fotki i tel. kontaktowy Jaszy.

Oto moje kieleckie bąble:

Posted

Bo chcę, żeby wziął ją ktoś dla niej samej, a nie dlatego że "rasowa". Nie zależy mi, żeby jak najszybciej znalazła dom, tylko, jak najlepszy ;). Później będzie mieć niespodziankę :cool3:.

Posted

Jaaga, ależ ta puchatka u Ciebie wypiękniała:lol:. Klusia też śliczniutka:lol:.

Javena, czy mogłabyś zrobić fotki tych swoich? A szczególnie potrzebne mi zdjęcie tego gładkowłosego szczeniora, bo jest ktos chętny na psiaka w Krakowie.

Posted

erka napisał(a):
Jaaga, ależ ta puchatka u Ciebie wypiękniała:lol:. Klusia też śliczniutka:lol:.

Javena, czy mogłabyś zrobić fotki tych swoich? A szczególnie potrzebne mi zdjęcie tego gładkowłosego szczeniora, bo jest ktos chętny na psiaka w Krakowie.

mam zdjęcia ,ale muszę wysłać meilem.Nie umiem wklejac na dogo.

Posted

Wyślijcie mi zdjęcia.
W środę mam wolny dzień i zrobię im komplet ogłoszeń.
Jutro w pracy też może mi się uda kilka zrobić.
Uściskajcie maleństwa!