Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SYTUACJA JEST PILNA I WYMAGA NATYCHMIASTOWEJ POMOCY :(

SZCZENIAKI PRZEBYWAJĄ NA TERENIE JEDNOSTKI WOJSKOWEJ.

[SIZE=6]muszą zniknąć do jutra !!!!!

Domyślcie się co sie z nimi stanie...nie chcę tego nawet napisać...

Są trzy 2-miesięcznie i 1 5-cio tygodniowe.To są te już złapane,reszta została przegoniona...

Uratujmy chociaż te

POTRZEBNE Są DT DLA SZCZENIAKOW oraz wsparcie na karme,szczepienia

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję z wątku kielckich szczeniaków, bo nie mam czasu pisac na nowo.

"Ten maluszek wczoraj zabrany z jednostki już ma domek!
Nomiast ten rudziaszek okazał się sunieczką. Jest tak przerażona, jak chyba były Tumlinki, jak je zabierałyśmy, albo jeszce bardziej.
Leży w otwartym kontenerku , nie rusza się, nie je , nie załatwia się . Zsiusiała sie tylko dzisiaj rano, jak ta pani wzięła ja na ręce. Zastyga w bezruchu z przerażenia, straszne biedactwo.
Na dodatek jest tak zawszona, że jeszcze czegos takiego nie widziłam, wygląda, jak posypana białym ruszjącym sie proszkiem, makabra. Wczoraj ją odpchliłam Ectifo, bo nie chciałam jej straszyć psikając Fiprexem, ale okazo się ,że na wszy to wogóle nie działa. Dzisaj pani miała ją potraktowac Frontline.

Jej siostrzyczka, czy braciszek, który tam został jest pewnie taki sam, jak zresztą kudłata mama.

Jutro mamy stamtąd zabrać 4 puchatki, bo okazało się ,że tyle złapali, ale jeden im uciekł, mam nadzieję,że jutro go złapią .
I jeżeli się uda złapać te dwa 5-tyg. maluszki, to także je.

Czyli zabierzemy 6 szczeniaków, z którymi nie mamy kompletnie co zrobić"

To te puchatki ok. 2 mies.

Posted

A to maluszek 5 tyg. złapany przedwczoraj. On juz ma dom, ale dzisiaj mamy jego braciszka, takiego samego.

A to z innego miotu starsza sunia, ok 3mies. , śmiertelnie przerażona.

Posted

Potrzebne są domy stałe lub tymczasowe dla trzech puchatków dwumiesięcznych i jednego 5-tyg., ponieważ dziś nie udało się już żadnych innych psów złapać.

Spóźniłam się, a chciałam wyręczyć zajętą Erkę ;).

Posted

A dzisaj sytuacja wygląda tak, kopiuję z wątku staruszka.

"W tej chwili sytuacja wygląda tak. Koleżanka jest na miejscu, ma juz w samochodzie te trzy czarne puchatki i jednego maluszka 5-tyg, z innego miotu. Nie moga złapać jeszcze jednego maleństwa brązowego, został tez jeden czarny puchatek. Nie ma też nigdzie staruszka. podobno cos tam się dzisiaj działo i wszystkie psy sie pochowały.

Do złapania został też drugi rudy szczeniak , starszy ok 3 mies. dzikusek straszny.

Jaaga zgodziła się wziąć od zaraz staruszka i 2 szczeniorki na dt. Jaaga wielke dzięki!!!

Jeżeli uda się go złapać, to miałybysmy na jutro transport do Katowic. Jest tylko taki problem. Zawiózł by go redaktor z Radia Kielce, ale on jedzie do Katowic do radia na 7 rano i tam musiałby ktos od niego psiaki odebrać , bo on nie będzie miał czasu gdzies zawozić.

Prośba jest taka, czy ktoś z Katowic mógłby te psiaki zawieźć rano z radia do Jaagi, bo ona w tej chwili nie ma samochodu?

Zwrócimy pieniądze za paliwo.

Nawet , gdyby nie udało się dzisiaj ze staruszkiem, to pojechałyby do Jaagi szczeniaki, bo kompletnie nie mamy co z nimi zrobic."

Posted

Mieszkam na Dąbrówce malej. Gdyby sie udało, to adres podam na PW. Transport potrzebny jest na 9.30 rano. Oczywiście, do mnie można je dowieźć o dowolnej porze, ważne by odebrać je z pod radia.

Posted

kakaicezar napisał(a):
Gdzie trzeba zawieżć te psiunie? i o której ma byc transport? Spróbuje pomóc, jestem z Katowic

O widzę, że mnie ubiegłeś. Psy trzeba odebrać o 9.30 spod Radia Katowice (Ligonia) i dostarczyć do Dąbrówki Małej. Dasz radę? Jeśli nie, daj proszę znać.

Posted

No, w końcu dotarłam na dogo. Obawiam się, że Justynka trochę mnie nie zrozumiała, ja jej napisałam że "kilka dni" nie oznacza 2-3. Tylko przechowanie szczyla na tyle, zeby znaleźć DT.

Posted

Odpisałam na PW, bo mam problem z telefonem. Kto dzwonił, ten wie ;).
Proszę o informację, czy dowóz byłby możliwy. Gdyby nikt nie pomógł, to muszę prosić o pomoc osobę z innego miasta, bo szkoda stracić szansę na transport, a to już znaczny kłopot.

Dwa maluszki mogą do mnie trafić, więcej niestety nie dam rady, bo mam innych tymczasowiczów. Pozostają wiec jeszcze dwa.
Kto da DT dwóm malcom :roll:?
Maluszki są nie zsocjalizowane, potrzebują wiec domu z kontaktem z człowiekiem. DT tak, jak pisała Erka musiałyby być pewne, bo co zrobi sie z maluchami po kilku dniach, jeśli nic sie nie znajdzie?

Trudno też bedzie koordynować całą akcję. I tak ukłony w stronę Erki za to, że wszystko jeszcze ogarnia i nie zwariowała.
Może ktoś jeszcze ze Śląska weźmie na DT te dwa maluszki, skoro nadarza się transport.

Przy okazji chciałam przypomnieć, że na jednostce zostały mamusie szczeniąt oraz szczenne suczki, dla których nie ma żadnej perspektywy pomocy. Bez naszego zainteresowania dramaty będą rozgrywały się tam bez przerwy.

Gdyby było wsparcie finansowe na sterylki, DT, to można byłoby pewnie pojedynczo wyłapywać je z tej beznadziei.

Posted

Właśnie dograny został transport.

Erko, czy mozesz kakaicezar podać później tel do pana redaktora? Ewentualnie mnie, a ja przekażę.

Justynko, masz to samo, co ja, więc też nie pomogę. Żadne wyszukiwanie mi nie działa.

Posted

[quote name='jusstyna85']Nie działa mi wyszukiwarka..czy ktoś może napisać w sprawie szczeniaków do Javeny.Może mogłaby pomóc...

Mnie wyszukiwarka o dziwo dziś działa! Link do Javena - wystarczy kliknąć.

Posted

halbina napisał(a):
zaznaczam wątek... mam te trzy spanielki... niezaszczepione jeszcze... ech...

Może dałaby Pani radę wziąć jeszcze 2,które zostały? one są już złapane :( dziewczyny chyba będą musialy wybrać szczęściarzy,którzy pojadą do Jaagi,a dwa wypuścic, zostawić...? Boże :(

Nie wiem do kogo już napisać,