erka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Szczeniaczki dzisiaj dałyśmy do naszej kochanej pani Ani, u której jest już kilka psów na tymczasie i wtrąbiły bez problemu ryż z kurczakiem i warzywami, jady też suchą. To nie sa jakies wydelikacone szczeniaczki. Wystarczy ugotowac udko z kurczaka z ryżem i marchewką , troszkę sera białego może być, preparat mineralno-wit. , jak pisała Jaaga, sucha karma dla szceniaków, trochę lepszej jakości. Do picia woda przegotowana, mleka nie , bo dostaną biegunki. Javena, dajemy na początek trochę suchej karmy Royala startera i Puriny ProPlan . Dziękujemy Ci bardzo,że zgodziłaś się wziąć maluchy!:):):) Dziękujemy też Jaadze, która jest juz naszym stałym dt:):):) Javena, niestey szczeniorki sa tak brudne, ze trzeba je koniecznie wykąpać, tylko chyba po dwóch dobach od zastosowania Fiprexu. Quote
Jaaga Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Javena, daj znać, czy masz szampon. Jeśli nie, to dam Ci próbki brazylijskich kosmetyków .Kupiłam duże opakowania i próbki leżą nie używane. Przy kąpieli pamiętaj, najpierw szampon, potem odżywka, a na końcu koniecznie suszenie suszarką i pod kocyk. Wszystko po 48 godz. od podania Fiprexu. Profesjonalne kosmetyki zmienią całkiem im włos i ułatwia pozbycie się gnid. Gdyby nie oprysk, to wykąpałabym je jutro u siebie, bo i tak robię to całymi dniami ;). Quote
kakaicezar Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Witajcie jutro o 9.30 będę na Ligonia odbieram szczeniaczki od p.Tomka i jedziemy do Jagny. Przygotowałam dyżurny kocyk do transportu zwierzaczków.pozdr Quote
halbina Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Javeno, szczeniaki mogą do mnie przyjechać 20 grudnia, ale nie mam samochodu i trzeba szukać dla nich transportu do Zabrza... Quote
erka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 A to szczeniorki:) Tu gładkowłosy z innego miotu Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 halbina napisał(a):Javeno, szczeniaki mogą do mnie przyjechać 20 grudnia, ale nie mam samochodu i trzeba szukać dla nich transportu do Zabrza... Transport do Halbiny mają!!! Tylko proszę o cynk! (Nikt nie pozbawi mnie tej przyjemności, o nie!) Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 ufff jak dobrze, ze jakoś sytuacja się rozjaśniła,jesteście cudne Quote
kakaicezar Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Wyglądaja jak misie -sliczne do zobaczenia jutro(choć krótko) Quote
halbina Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Bjuta napisał(a):Transport do Halbiny mają!!! Tylko proszę o cynk! (Nikt nie pozbawi mnie tej przyjemności, o nie!) upsssssssssss... hi hi liczyłąm na Twoją deklarację w tej kwestii :-) Quote
erka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 kakaicezar napisał(a):Które ze mna pojadą? Pojadą wszystkie 4 na razie do Jaagi:) Quote
kakaicezar Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 To fajnie, czekam na Was pluszaczki-misiaczki Quote
Evelynkaa Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Kakaicezar mam sporo próbek karmy dla szczeniaków NutraGold w każdej po 170 g wiec sporo, na parę dni starczy, mieszkam w Tychach ale koło 11 będę już w Bieruniu czyli i Tychy i Bieruń masz po drodze. Więc wysyłam pv z moim numerem telefonu i ci podwioze gdzieś do szosy żebyś nie musiała zjeżdzać z trasy. Jak jest potrzebna ta karma to dajcie znać. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Zapraszam i tu na bazarek dla kieleckich psów , może ktoś jeszcze nie ma kartek świątecznych ? http://www.dogomania.pl/threads/174694-RAE-cznie-robione-kartki-A-wiAE-teczne-do-9-12-na-kieleckie-bezdomniaki-ZAPRASZAM Quote
Javena Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 ;)Jaaga napisał(a):Javena, daj znać, czy masz szampon. Jeśli nie, to dam Ci próbki brazylijskich kosmetyków .Kupiłam duże opakowania i próbki leżą nie używane. Przy kąpieli pamiętaj, najpierw szampon, potem odżywka, a na końcu koniecznie suszenie suszarką i pod kocyk. Wszystko po 48 godz. od podania Fiprexu. Profesjonalne kosmetyki zmienią całkiem im włos i ułatwia pozbycie się gnid. Gdyby nie oprysk, to wykąpałabym je jutro u siebie, bo i tak robię to całymi dniami ;). Nie mam nic.Kompletnie nie mam pojęcia co z taki kluchami robic. Ten jadłospis mnie dobił. NAWET JA TAK DOBRZE NIE JEM.HE,HE. Czytam wszystkie rady. To gorsze dla mnie niż pierwsze dziecko,bo tu tu wiedziałam ,że cyca dam i spokój. Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 halbina napisał(a):upsssssssssss... hi hi liczyłąm na Twoją deklarację w tej kwestii :-) Wiesz, jak się wyjaśniła kwestia palenia, mój Jarek znowu jest chętny mnie do Ciebie zawieźć! :evil_lol: Quote
Javena Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Rudzia-Bianca napisał(a):Javena :) dasz radę :) Dzieki ,córka też mi to powiedziała. Ciekawa jestem ,czy jak przyjedzie i zobaczy to zoo ,to też bedzie taka uradowana.:evil_lol::evil_lol: dzięki za słowa otuchy. Quote
kakaicezar Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Na pewno się wszystko uda, ja też mogę pomóc :-) Do jutra Quote
Rudzia-Bianca Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 No ja mogę pomóc tylko słowem pisanym . Quote
Bjuta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą akcję! Quote
Javena Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ja nie mogę spać. Troche mnie to przeraża. Quote
Javena Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Od rana próbuje wejść na dogo i dopiero po dwóch godzinach mi się udało. Nie wiem ,co się dzieje. Quote
Bjuta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Dogo się znowu przytkało. I jak tam żłobek? Dojechały puchate kuleczki? Quote
Javena Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Do mnie nie ,dopiero wieczór . Teraz zapewne są u JAAGI. Quote
Recommended Posts