Jasza Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Jaago. Ta Pani której mail wkleiłam wcześniej, napisała do mnie znowu. rosi o Twoje gg lub adres mailowy. Nie wiem, podasz jej? Mam do niej napisać? Quote
Jaaga Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Czyli nie tylko ja mam takie telefony. Jaszo, to ta pani, która chce psa do dziecka? Mój mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Tylko ja psa nie wydam na podstawie maila. Lepiej, żeby Pani zadzwoniła do mnie. Nie mam niestety czasu na ciągłą wymianę maili, do poczty zaglądam raz dziennie. Quote
Jasza Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Podam jej. Napisałam też o wizycie i umowie. Zaznaczę, że telefonicznie będzie przejrzyściej i sprawniej. Quote
ewelinka_m Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='yennefer070']Co słychać u szczeniaczków?? Czy wiadomo już coś na temat pozostałych na poligonie piesków??[/QUOTE] tego czarnego puchatego nie widują..w tych kampach pod którymi koczowało rodzeństwo tego maluszka mieszkają żołnierze, wiec z pewnością by zauważyli szczeniaka. :( cieszę się, że jest jakiś odzew! oby tylko udało się wybrać fajne domki!:) Quote
yennefer070 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Hej, hej brzdące:loveu: Co tak u was cicho??? :shake: Quote
Jaaga Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 U nas cisza telefoniczno-mailowa. Za to mała szaleje. Ulubionym jej zajęciem jest ciągnięcie yorków za papiloty. Ja zakładam, ona ściąga. Klusia coraz bardziej rozpuszczona i zmanierowana :eviltong:. Jaszo, Pani nie zadzwoniła, ani nie pisała. My natomiast szykujemy się na przyjęcie kolejnych 5 kieleckich bied :roll:. Quote
jusstyna85 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 [quote name='Jaaga']U nas cisza telefoniczno-mailowa. Za to mała szaleje. Ulubionym jej zajęciem jest ciągnięcie yorków za papiloty. Ja zakładam, ona ściąga. Klusia coraz bardziej rozpuszczona i zmanierowana :eviltong:. Jaszo, Pani nie zadzwoniła, ani nie pisała. My natomiast szykujemy się na przyjęcie kolejnych 5 kieleckich bied :roll:.[/QUOTE] S[B]pójrzcie,co pisze Jaaga...bardzo prosimy zagladnijcie tutaj i porozsyłajcie znajonym [url]http://www.dogomania.pl/threads/175401-PRZEMARZNIAE-TE-4-SZCZENIAKI-woA-ajAE-o-pomoc-finansowAE-lub-dt-KIELCE/page2[/url] [/B] Quote
Jasza Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Jaaga. Aniołem jesteś. Jutro zrobię ogłoszenia. Quote
Javena Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Dziewczynki, Byłam dziś u weta. Zostały ZASZCZEPIONE ,mają ksiązeczki. Zapłaciłam 120 zł. Czyli to odrobaczenie nie było wliczone. Znalazłam domek dla Timusia. Rzut beretem ode mnie.Potrzebuję tylko umów.Ja nie podejmę się drukowania,bo raz próbowałam. To cos schrzniłam i potem już nic nie chciało drukowac tyko umowy i to jedna strona. Wciekali sie na mnie. Quote
Jasza Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Własnie Javence odpisałam na PW. Jestem chora i nie chodze do pracy, a tam mam dostęp do drukarki. W domu niestety nie. [B][SIZE=4][COLOR=green][U]Czy któraś z Was mogłaby wydrukować umowę i wysłać pocztą?[/U][/COLOR][/SIZE][/B] Trzymam kciuki za Timka!! Mocno!!! Quote
Jasza Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 No, chyba że napiszesz odręcznie Javeno: [CENTER][CENTER][FONT=Arial][B][COLOR=#4d4030]UMOWA ADOPCYJNA [/COLOR][/B][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [FONT=Arial][COLOR=#4d4030][B]Dotyczy: Przekazania psa na własność innej osoby. Strony: 1.Osoba bezpłatnie oddająca niżej opisanego psa, zwana dalej Wydającym. 2.Osoba podejmująca się opieki nad niżej opisanym psem na niżej opisanych warunkach, zwana dalej Adoptującym. Dane psa: płeć: imię: rasa: chip: tatuaż: rodowód: wiek/data urodzenia: maść: kolor oczu: daty szczepień: Dane Wydającego: imię: nazwisko: nr dowodu tożsamości: Nr. PESEL: adres kontaktowy: telefon kontaktowy: e-mail: Dane Adoptującego: imię: nazwisko: nr dowodu tożsamości: Nr. PESEL: adres kontaktowy: telefon kontaktowy: e-mail: Dokumenty załączone: Zobowiązuję się do otoczenia psa rzetelną opieką, najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić, oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym: 1. Jeśli pies ucieknie, zobowiązuję się powiadomić osobę wydającą psa, jak też podjąć wszelkie możliwe kroki zmierzające do odnalezienia go. 2. Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go do osoby wydającej lub zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna i powiadomię o tym kroku osobę wydającą, która ma prawo do skontrolowania nowych warunków i podpisania umowy adopcyjnej z nowym opiekunem. 3. Pod żadnym względem nie porzucę psa ani nie oddam go do schroniska. 4. Pies będzie miał obrożę/uprząż z moim telefonem i/lub adresem. 5. Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie odrobaczany, szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską. 6. Pies nie będzie trzymany na łańcuchu. W przypadku psa mieszkającego na zewnątrz (w kojcu) zobowiązuję się zapewnić mu właściwie ocieploną budę, wybieg oraz stały dostęp do wody, a także posiłek dwa razy dziennie. 7, Wydający będzie miał możliwość sprawdzania warunków przetrzymywania psa, sposobu jego żywienia, prawidłowej socjalizacji, stanu jego zdrowia, odpowiedniej opieki weterynaryjnej, odpowiedniej ilości ruchu. 8. Uniemożliwię psu ucieczki, polowania na inne zwierzęta, będę unikać sytuacji, w których pies może pogryźć się z innym psem (w ramach możliwości). 9. Nie będę kopiować Psu uszu ani ogona (chyba, że względy zdrowotne będą tego bezwzględnie wymagały), ani nie będę Go traktować niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt. 10. Pies nie zostanie sprzedany. Przygarniam go z potrzeby serca, a nie dla zysku. 11. Pies nie zostanie poddany eksperymentom medycznym lub jakimkolwiek innym. 12. Pies nie jest przeznaczony do rozrodu - zostanie poddany zabiegowi sterylizacji (suka) lub będzie dobrze pilnowany (pies; zalecana kastracja). 13. Jeśli zdarzy mi się sytuacja, że suka została pokryta przez psa, zobowiązuję się pokryć koszty usunięcia ciąży u suki lub – w razie podjęcia takiej decyzji – uśpienia szczeniąt. 14. Wyrażam zgodę na kontrole poadopcyjne. 15. W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu. Przyjmuję do wiadomości, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie ustawy o ochronie zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997r. Umowę spisano w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla wydającego i adoptującego i wszelkie złamanie umowy lub kwestie, których nie rozstrzyga umowa będą rozstrzygnięte przez sąd. [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#4d4030][B].................................................. ............................................ Podpis adoptującego Podpis wydającego [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Javena Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Rachunek prześle pocztą ,albo meilem do kogoś. Jak Wam pasuje. Quote
Jaaga Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Javeno, myśle że nie trzeba wysyłać do nikogo. Justyna pewnie dopisze to w rozliczeniach. Quote
jusstyna85 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Mnie nie działa drukarka...:( Quote
Bjuta Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Kochani, a te szczeniory, które mają się przenieść do Halbiny, to są te z Chełmka czy z Katowic? Quote
Javena Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Jest kolejny domek na suczkę Blanke. Pan mieszka koło Zawiercia w miejscowosci Pilica. ul Królowej 12. Janusz P Jak szukac kogos z Zawiecia? Doradzcie........ Quote
Bjuta Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 W pobliżu jest Ogrodzieniec, Pilica, Myszków a niecałe 40 km. dalej Sosnowiec. Może napiszcie na wątku schroniska Sosnowieckiego - a nóż ktoś tam kogoś z Zawiercia kojarzy. Quote
Bjuta Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Już napisałam, nic innego nie przychodzi mi do łba... [url]http://www.dogomania.pl/threads/134487-SCHRONISKO-W-SOSNOWCU-zapomniane-nie-kochane-potrzebujAE-ce-miA-oA-ci?p=13679043#post13679043[/url] Quote
halbina Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Bjuta']Kochani, a te szczeniory, które mają się przenieść do Halbiny, to są te z Chełmka czy z Katowic?[/QUOTE] a które to na zdjęciach? ktoś może wkleić ich fotkę? Quote
Bjuta Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='halbina']a które to na zdjęciach? ktoś może wkleić ich fotkę?[/QUOTE] To są te: [url]http://www.allegro.pl/item848249717_szczenieta_w_stopniu_podporucznika_pies_psy.html[/url] A to są szczeniory Kielecko-Katowickie [url]http://www.allegro.pl/item843785676_szczenieta_szczeniaczki_suczki.html[/url] Quote
erka Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Halbina, miejmy nadzieje, że wcześniej znajdą domki i nie będa musiały iśc do Ciebie:). Ale nie martw się, nastepne bezdomne szczeniory czekają:) Quote
halbina Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 wiem... już jestem na wątku ich... niekończąca się opowieść... Quote
Recommended Posts