Murka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Dostałam poważnego i obiecującego maila w sprawie Halusia :) Quote
agusiazet Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Murka napisał(a):Dostałam poważnego i obiecującego maila w sprawie Halusia :) No, wreszcie!!!! Halcia będzie wniebowzięta:) Quote
eloise Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 ja także, wiecie ile czasu kosztowało mnie zrobienie tylu ogłoszeń? :) Quote
majuska Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 A Halcia śpi.....:) Trzymam z całych sił!!!!! Quote
agusiazet Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 A to niech się halcia wyśpi, jeszcze zdąży być szczęśliwa! Quote
Becia66 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Murka napisał(a):Dostałam poważnego i obiecującego maila w sprawie Halusia :) a możesz Mureczko coś więcej ? Quote
halcia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Nagle w jeden dzien i o Rudiego i o Halusia???Dziwne..... Quote
dagg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witam! Prawdopodobnie chodzi o moją wiadomość, którą wczoraj wieczorem napisałam pod adres kontaktowy do Halusia (ogłoszenie z adopcje.org). Dziś wygooglowałam Halusia i znalazłam jego wątek na dogomanii. Próbowałam już wcześniej odpowiedzieć, zarejestrowałam się, ale moja odpowiedź czeka na akceptację moderatora, jeśli ją uzyska, może się okazać, że się powatarzam.. Jak odpisałam wczoraj (prawdopodobnie) Murce, na dzień dzisiejszy mieszkam w Gdyni. Będę się przenosić do lubelskiego i z wyprzedzeniem rozglądam się za psem (ponieważ długo czekam na ten momen, jestem trochę niecierpliwa). Nie zdawałam sobie sprawy, że tutaj tyle osób mu kibicuje, nie chcę rozpalać niczyich nadziei, ponieważ nie będę niczego deklarować, dopóki z pieskiem nie spotkamy sie i nie zobaczymy, czy do siebie pasujemy, a to prawdopodobnie nie nastąpi przed świętami.. Nie jest to także jedyny pies, na którego zwróciłam uwagę, ale jedyny, w sprawie którego wysłałam zapytania.. urzekła mnie jego uroda, wielkość i chęć do zabawy... jestem bardzo zdziwiona, że tak mało osób się nim ineresuje.. pozdrawiam serdecznie, D. Quote
eloise Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 witamy nową forumowiczkę :) nas także dziwi brak zainteresowania cudownym, wesołym i pięknym psem, jakim jest Haluś swoją drogą... zrobiłam 75 ogłoszeń, a daguerrotype wypatrzyła go na adopcje.org- tam hotelowiczów umieszcza Murka. i co ja mam sobie myśleć o mojej pracy? ;) Quote
halcia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 A ja jakos sie wzruszyłam,nawet bardzo...cudownie by było gdybyś to była Ty i były wiesci o nim na dogo.Mam nadzieje ze niedługo po świętach dasz rade zaglądnąc i poznac psiaka,a jak poznasz to pokochasz....moze własnie dlatego nie ma chętnych,ze duzy....i ze potrzebuje zabawy,a ludziom sie nie chce bawic z psem...A kiedy przeprowadzka w razie czego? Quote
Dzika_Figa Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witamy nową dogomaniaczkę! Bardzo się cieszę, że tak jasno stawiasz sprawę - niewielu ludzi to potrafi. A dla nas to bardzo ważne Trzymamy kciuki, żebyście sobie przypadli do gustu. Quote
Murka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witamy na forum!!! :) Tak, to o Twój mail chodziło... nikt inny nie interesuje się Halusiem, co jest naprawdę nie do pojęcia, bo to fantastyczny psiaczek :) Nawet jakby jego ktoś adoptował, to jest jeszcze u nas bardzo do niego podobny charakterowo i wyglądowo Nero - prawdopodobnie jego brat. Czekamy na rozwój sytuacji :) Quote
dagg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Dzięki za miłe przyjęcie :) Bałam się, że będziecie raczej rozczarowane :) Przeczytałam dziś cały wątek i pomyślałam, że lepiej będzie jeśli jednak się ujawnię :) Dużym plusem Halusia jest to, że został zabrany ze schroniska i, jakby nie było, od kilku miesięcy przechodzi socjalizację. Ja miałam tylko w domu przez 16 lat małą pudlicę, którą rodzice zakupili, gdy byłam małym dzieckiem i w zasadzie nigdy nie wychowywałam psa, nie wiem, czy poradziłabym sobie w trudnym psem.. Natomiast Haluś wydaje się bardzo radosny i otwarty na ludzi, choć oczywiście zamiana otoczenia będzie dla niego stresująca.. Nero na zdjęciach wydaje się psem średniej wielkości, a ja faktycznie myślę o dużym psie (przez dwa lata chorowałam na Rodezjana, ale pod wpływem poznanego w zeszłym miesiącu psa, przekonałam się ku mieszańcom). Ponieważ przeprowadzka związana jest ze wspólnym zamieszkaniem z chłopakiem, musi to być wspólna decyzja. Choć T. uwielbia się bawić ze zwierzętami, więc podejrzewam, że Haluś łatwo by zdobył jego sympatię ;) Ale naprawdę nie chcę rozbudzać niczyich nadziei - także swoich! Sama będę obserwować wątek i... kibicować jeśli odpowiedni dom dla Halusia znajdzie się zanim u mnie się poukłada :) Quote
Murka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ja mogę tylko powiedzieć, że jeśli dojdzie do spotkania Ciebie i Halusia, to nie ma takiej opcji, żebyście się nie zaprzyjaźnili i nie polubili od pierwszego wejrzenia. Halusia po prostu nie da się nie polubić :) Jak był u nas w domu w mrozy, to zachwycał wszystkich gości :) Quote
halcia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 I nie powinien miec złej przeszłosci.W schronisku był króciutk,i nie trafił tam zaniedbany.A mozesz przyblizyc nam date ewentualnej przeprowadzki? Quote
dagg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Przeprowadzka to w zasadzie za duże słowo, w kwietniu będę jechać raptem z jedną walizką. Potem z czasem przyjedziemy samochodem po resztę moich rzeczy (nie będę przewozić mebli, bo wyprowadzam się od rodziców), w związku z czym, gdyby adopcja doszła do skutku, piesek miałby szansę na wakacje nad morzem :) No, ale o już "gdybanie".. :eviltong: Quote
halcia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 No nic,do cierpliwych tez nie naleze,:evil_lol:ale pewna jestem,ze jak marzyłas o duzym psie,Halus zabierze Ci serce.Czekam na Wasze "widzenie" Quote
Murka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 A ja jeszcze dopowiem, że dotarła wpłata od halci: 200 zł :) Quote
kaskadaffik Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Fajen że się wogóle coś ruszyło, cierpliwość to cnota....czekamy :) :) Quote
Murka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Cioteczki, zgłosił się jeszcze jeden dom dla Halusia. P. Grażyna chciałaby adoptować Halusia jeszcze przed świętami. Jest oczywiście zgoda na wizytę przedadopcyjną. Jest to dom z ogrodem, Haluś miałby "pilnować", ale też miałby wstęp do domu (dosłownie p. Grażyna powiedziała, że "wpuszczałaby" go do domu na uwagę TZa, że Haluś jest krótkowłosy i nie nadaje się do budy). Trochę martwię się czy Haluś w tym domu nie skończy jako podwórkowy pies... Trzebaby zrobić solidną wizytę przedadopcyjną i wybadać wszystko. P. Grażyna podała już adres, to wieś Krasne, k. Rejowca (okolice Chełma). Quote
Reno2001 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Qrcze, Kasiu a co Ty o takiej godzinie robiłas na dogo???? Jakoś ten dom pani Grażyny pachnie mi jedynie podwórkiem. Może porozmawiac z nią, że jesli chce takiego stróża to niech szuka psa z inną sierścią. Jeśli zadzwoniła z przekonamiem, że chce psa na dwór, to jakoś mam obiekcje, czy on na pewno będzie miał wstęp do domu. W taki sposób jako psy stróżujące trafiają dobermany i collie, bo pies sie podobał, ale przecież ma spełniac określoną funkcję. Quote
Murka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 hihi... zaczęłam pisać posta koło północy, ale usypiałam Hanię i... usnęłam razem z nią :evil_lol: Potem zbudziła mnie nad ranem i huśtając ją w wózku dokończyłam posta :eviltong: A co do domu Halusiowego to pomyślałam, żeby wysłać kogoś, kto mógłby zaproponować innego psa w razie czego, bo dom ogólnie wydaje się ok. Tam jest kot, więc pies musi go tolerować. Szukać kogoś do wizyty??? Quote
Ulka18 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Murka napisał(a):Jest to dom z ogrodem, Haluś miałby "pilnować", ale też miałby wstęp do domu (dosłownie p. Grażyna powiedziała, że "wpuszczałaby" go do domu na uwagę TZa, że Haluś jest krótkowłosy i nie nadaje się do budy). Do takiego domu lepiej nadawalby sie owczarek lub inny pies, ale z grubsza okrywa wlosowa nic Halus. Quote
amensalizm Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Uwaga paskudna reklama :) Serdecznie zapraszam na bazarek ogłoszeniowo, banerkowo, tekstowy. Za jedynie 10 zł możecie otrzymać: • Dwa teksty do ogłoszeń (króciutki i długi) • Banerek • Ogłoszenia na 57 stronach! Co nas wyróżnia? * cena- w komplecie taniej * teksty- pisane od ręki, przez zespół humanistyczno- ścisły chwytające za serce * ogłoszenia na portalach różnych miast (lista sporządzona na podstawie listy największych polskich miast) - nie raz pieski znajdują domy w najodleglejszych miejscach Polski. Cały dochód zostanie przekazany na psiaki w potrzebie- Joy`a i Fabio- linki w sygnaturze. + inne pieski, które pilnie będą potrzebowały pomocy. Pozdrawiam ;) Quote
Ra_dunia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Daugerrotype - witamy na dogo i na wątku Halusia :) Oczywiście, że taka cudna psina ma wielu wielbicieli, ale jak już się pewnie domyśliłaś - wszyscy totalnie zapsieni. Kochany Haluś czeka więc cierpliwie na domek... tylko my tu się wszyscy niecierpliwimy, bo taki idealny pies nie powinien tak długo czekać... Co do drugiego domku - też coś pachnie mi to podwórkiem za bardzo... ale sprawdzić wszystko można i może rzeczywiście jakiegoś innego futrzaka zaproponować... Quote
Recommended Posts