Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi się też tak wydaje... Teraz Pani wie, co chcielibyście usłyszeć i powie, że będzie wpuszczać do domu, a jak będzie naprawdę - trudno przewidzieć..
Trzymam kciuki za dobry dom na Halusia (może być i mój ;), ale tej pani bym nie zaufała.

Posted

Niestety i tak się zdarza... właśnie w tym miesiącu na innym wątku dziewczyny zabrały sunie z adopcji (po ostrej wymianie zdań z "właścicielami") bo sunia, która miała być w domu została psem podwórkowym... na dodatek na niezabezpieczonym podwórku i oczywiście zwiała :( na szczęście udało się ją odnaleźć. Teraz znowu czeka na adopcję...
Czasami myślę, że jesteśmy przewrażliwieni... ale po tych wszystkich zwrotach i nieudanych adopcjach utwierdzam się w przekonaniu, że w tym przypadku nie ma miejsca na sentymenty, trza domki sprawdzać i to super dokładnie i być maksymalnie podejrzliwym.

Posted

Murko, co tam słychać u Halusia? Jakieś nowości w związku z tą Panią?

Zapomniałam się zapytać, jak on reaguje na jazdę samochodem? (nasza pudlica strasznie piszczała, jeśli samochód zwalniał, jeśli jechał szybko, była cicho i w końcu moja matka nie wytrzymała tego nerwowo - pies przestał jeździć samochodem..)
Czy dalej wyje, gdy się go zostawia samego? To mógłby być problem dla przyszłych teściów, gdyby piesio wył pod naszą nieobecność.

I pytanie z innej beczki, jak się rozwija skrót "TZ" ? :)

Posted

daguerrotype napisał(a):

I pytanie z innej beczki, jak się rozwija skrót "TZ" ? :)

Na resztę Ci nie odpowiem, bo nie wiem - ale na to z przyjemnością - sama pamietam, jak mnie to nurtowało

TŻ - towarzysz życia

Posted

Dzięki :) Swego czasu wyszukiwałam w googlach rozwinięcia "MZ" czyli "moim zdaniem" ;)
Tak myślałam, że to chyba coś z towarzyszem :)

Posted

:) kto pyta nie błądzi :) Na dogo jeszcze masz skróty DT - dom tymczasowy i DS - dom stały (i pewnie jeszcze parę innych - ale te są najważniejsze).
Ja sądzę, że tamta Pani dla Halusia to stanowczo odpada. Nikt nie będzie ryzykował, żeby mimo wszystko trafił tylko na podwórze.

Posted

Psiak przewaznie przestaje piszczec ,czy wyc,jesli załapie regularność powrotów.Tzn upewni sie ze na pewno ci jego ludzie wracaja...Zawsze te pierwsze 2-3 tyg,to jest dogrywanie "zasad" które obowiazuja psiaka.Ja mysle,ze Halus jest madralka i te rzeczy "załapie".

Posted

psy inteligentne są, to szybko się uczą.
Widzę to teraz po moim Ofkorsie, ma uraz kręgosłupa, musi siedzieć w klatce, pierwsze 3 dni to była masakra, drapał, piszczał, sapał, w dzień jeszcze wytrzymywał, wieczorem robił cyrki. a teraz?
jak moja córcia go wypuści, to tylko wołam-Ofik do domku i sam wskakuje, wieczorem ma otwarte ale nie wychodzi, śpi po prostu, a jak idze drugi psiak, to na niego warczy, bo pilnuje swojego terytorium i michy...
Bardzo szybko załapał o co chodzi, że wychodzi, kiedy ja pozwolę, ze nie chodzi, tylko jest noszony. To tylko w nas ludziach są blokady, pies cwana bestia :)

Posted

Tamten domek ma sprawdzić lucySxy i w razie czego - jeśli warunki będą jej odpowiadać - zaproponować swojego podopiecznego. Podałam warunek, że jeśli ta pani będzie chciała koniecznie Halusia to musi spać w domu, buda odpada.

Z wyciem na pewno nie będzie problemu. Jeśli wystąpi to minie. Haluś to bardzo mądry psiak i błyskawicznie łapie o co chodzi. Może świadczyć choćby to, że sam na komendę wchodzi do boksu i nawet jak drzwi są otwarte to jak się mu zakaże, to nie wychodzi. W domu też był bardzo grzeczny, zostawał sam w kuchni na noc i czasem w dzień.
Samochodem Haluś jeździ bardzo grzecznie, nie ma nawet choroby lokomocyjnej :)

Posted

Minął kolejny miesiąc Halusia w hoteliku, więc czas na rozliczenie:

Stan konta na 1 marzec wynosił 230,90 zł
Wpłaty:

50 zł MagdaNS (bazarek)
135 zł MagdaNS (bazarek)
200 zł halcia
Razem: 615,90 zł

Koszty:
360 zł hotelowanie

615,90 zł - 360 zł = 255,90 zł
Stan konta na 31 marzec wynosi +225,90 zł.

Posted

Halcia ja trochę rozróżbiam te Twoje rudasy...wiem, że Haluś jest ten grzeczniejszy..znaczy się spokojniejszy, bo Rudi musi biegać, dobrze, że masz Nelkę w podpisie, bo reszta to rudzielce z białą grubą krechą przez nochal:evil_lol:
Halusiu Tobie oczywiście zyczę z okazji Świąt ( o istnieniu których pewnie nie masz pojęcia :) ) domku, domku i jeszcze raz domku WYMARZONEGO!!!!

Posted

Ciotki trzymać kciuki! Jutro o 10.00 wizyta przedadopcyjna w domku Halusiowym w Lublinie, którą przeprowadzi kochana bico :)
Myślę, że Haluś znalazł wreszcie swoje miejsce na ziemi :)