halcia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Pewnie z 5x byłby wpuszczony....w duze mrozy....:shake: Quote
dagg Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Mi się też tak wydaje... Teraz Pani wie, co chcielibyście usłyszeć i powie, że będzie wpuszczać do domu, a jak będzie naprawdę - trudno przewidzieć.. Trzymam kciuki za dobry dom na Halusia (może być i mój ;), ale tej pani bym nie zaufała. Quote
Ra_dunia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Niestety i tak się zdarza... właśnie w tym miesiącu na innym wątku dziewczyny zabrały sunie z adopcji (po ostrej wymianie zdań z "właścicielami") bo sunia, która miała być w domu została psem podwórkowym... na dodatek na niezabezpieczonym podwórku i oczywiście zwiała :( na szczęście udało się ją odnaleźć. Teraz znowu czeka na adopcję... Czasami myślę, że jesteśmy przewrażliwieni... ale po tych wszystkich zwrotach i nieudanych adopcjach utwierdzam się w przekonaniu, że w tym przypadku nie ma miejsca na sentymenty, trza domki sprawdzać i to super dokładnie i być maksymalnie podejrzliwym. Quote
dagg Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Murko, co tam słychać u Halusia? Jakieś nowości w związku z tą Panią? Zapomniałam się zapytać, jak on reaguje na jazdę samochodem? (nasza pudlica strasznie piszczała, jeśli samochód zwalniał, jeśli jechał szybko, była cicho i w końcu moja matka nie wytrzymała tego nerwowo - pies przestał jeździć samochodem..) Czy dalej wyje, gdy się go zostawia samego? To mógłby być problem dla przyszłych teściów, gdyby piesio wył pod naszą nieobecność. I pytanie z innej beczki, jak się rozwija skrót "TZ" ? :) Quote
Dzika_Figa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 daguerrotype napisał(a): I pytanie z innej beczki, jak się rozwija skrót "TZ" ? :) Na resztę Ci nie odpowiem, bo nie wiem - ale na to z przyjemnością - sama pamietam, jak mnie to nurtowało TŻ - towarzysz życia Quote
dagg Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Dzięki :) Swego czasu wyszukiwałam w googlach rozwinięcia "MZ" czyli "moim zdaniem" ;) Tak myślałam, że to chyba coś z towarzyszem :) Quote
Ra_dunia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 :) kto pyta nie błądzi :) Na dogo jeszcze masz skróty DT - dom tymczasowy i DS - dom stały (i pewnie jeszcze parę innych - ale te są najważniejsze). Ja sądzę, że tamta Pani dla Halusia to stanowczo odpada. Nikt nie będzie ryzykował, żeby mimo wszystko trafił tylko na podwórze. Quote
halcia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Psiak przewaznie przestaje piszczec ,czy wyc,jesli załapie regularność powrotów.Tzn upewni sie ze na pewno ci jego ludzie wracaja...Zawsze te pierwsze 2-3 tyg,to jest dogrywanie "zasad" które obowiazuja psiaka.Ja mysle,ze Halus jest madralka i te rzeczy "załapie". Quote
eloise Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 psy inteligentne są, to szybko się uczą. Widzę to teraz po moim Ofkorsie, ma uraz kręgosłupa, musi siedzieć w klatce, pierwsze 3 dni to była masakra, drapał, piszczał, sapał, w dzień jeszcze wytrzymywał, wieczorem robił cyrki. a teraz? jak moja córcia go wypuści, to tylko wołam-Ofik do domku i sam wskakuje, wieczorem ma otwarte ale nie wychodzi, śpi po prostu, a jak idze drugi psiak, to na niego warczy, bo pilnuje swojego terytorium i michy... Bardzo szybko załapał o co chodzi, że wychodzi, kiedy ja pozwolę, ze nie chodzi, tylko jest noszony. To tylko w nas ludziach są blokady, pies cwana bestia :) Quote
Ulka18 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 W razie czego zrobilam allegro wyroznione http://www.allegro.pl/item981404192_halus_prawie_bokser_lubi_koty_kocha_ludzi.html Quote
halcia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Dziekuje!Zawsze mnie wzrusza to jego zdjecie na którym tak sie wpatruje...Taka duza słodyczka! Quote
Murka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Tamten domek ma sprawdzić lucySxy i w razie czego - jeśli warunki będą jej odpowiadać - zaproponować swojego podopiecznego. Podałam warunek, że jeśli ta pani będzie chciała koniecznie Halusia to musi spać w domu, buda odpada. Z wyciem na pewno nie będzie problemu. Jeśli wystąpi to minie. Haluś to bardzo mądry psiak i błyskawicznie łapie o co chodzi. Może świadczyć choćby to, że sam na komendę wchodzi do boksu i nawet jak drzwi są otwarte to jak się mu zakaże, to nie wychodzi. W domu też był bardzo grzeczny, zostawał sam w kuchni na noc i czasem w dzień. Samochodem Haluś jeździ bardzo grzecznie, nie ma nawet choroby lokomocyjnej :) Quote
halcia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Słoneczko cudne, w kazdym calu mądrala.Zasługuje na fajnych kochajacych ludzi,czego mu z całego serca zycze. Quote
Ra_dunia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ależ z niego zdolniacha. Niesamowity psiak. Quote
halcia Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Duze maleństwo znajdz juz domek,badz u siebie..... Quote
Murka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Minął kolejny miesiąc Halusia w hoteliku, więc czas na rozliczenie: Stan konta na 1 marzec wynosił 230,90 zł Wpłaty: 50 zł MagdaNS (bazarek) 135 zł MagdaNS (bazarek) 200 zł halcia Razem: 615,90 zł Koszty: 360 zł hotelowanie 615,90 zł - 360 zł = 255,90 zł Stan konta na 31 marzec wynosi +225,90 zł. Quote
MagdaNS Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Dobry wieczór mój przystojniaku! Niech wielkanocny zając przyniesie Ci jakiś wspaniały domek! Co ja mówię - wspaniały, NAJWSPANIALSZY!!!! Quote
halcia Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Dzieki Madzia za pomoc w utrzymaniu "malucha":evil_lol:...zasiedział sie młodzieniec. Quote
majuska Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Halcia ja trochę rozróżbiam te Twoje rudasy...wiem, że Haluś jest ten grzeczniejszy..znaczy się spokojniejszy, bo Rudi musi biegać, dobrze, że masz Nelkę w podpisie, bo reszta to rudzielce z białą grubą krechą przez nochal:evil_lol: Halusiu Tobie oczywiście zyczę z okazji Świąt ( o istnieniu których pewnie nie masz pojęcia :) ) domku, domku i jeszcze raz domku WYMARZONEGO!!!! Quote
halcia Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Noooo....pupy im sie róznia,:diabloti:Lori ma szersza,Halus nie ma ogonka.Rudi bardziej charci z ogonkiem:evil_lol:ale jak patrze na banerki...;) Quote
agusiazet Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Rodzinnych, radosnych i zdrowych Świąt Wielkiej Nocy! Quote
halcia Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 To Halus?Bedziesz miał wizyte niedługo????Pokochaja cie! Quote
Ra_dunia Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 I co tam u przystojniaka? Halciu - to może jak im się pupy różnią zrobimy takie banerki ;) będzie oryginalnie :D Quote
halcia Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Na tylnych banerkach wygrywa chyba Halus,fajna pupina:lol: Quote
Murka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ciotki trzymać kciuki! Jutro o 10.00 wizyta przedadopcyjna w domku Halusiowym w Lublinie, którą przeprowadzi kochana bico :) Myślę, że Haluś znalazł wreszcie swoje miejsce na ziemi :) Quote
Recommended Posts