eloise Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Oto Haluś :loveu: a tu już u Murki :loveu: Schronisko. Zgrzyt zamykanych krat. Skowyt setek psich gardeł błagających o odrobinę uwagi. Żar upalnego słońca zamieniający boksy w pustynie. Jesienne ulewy tworzące błotne zasadzki. Mrozy zimy wpychające zmarznięte psie istnienia w najdalsze końce bud… I między tym wszystkim tkwił on - Haluś. Czekał na dom. Na kogoś, kto da mu szansę wyrwać się z tego przerażającego miejsca. Miejsca bezgranicznego smutku, gdzie z czasem traci się wszelkie nadzieje. Haluś miał jednak niesamowite szczęście. Jedna z wolontariuszek schroniska postanowiła dać szansę temu pięknemu psu i umieściła go w hoteliku dla zwierząt w potrzebie. Dzięki temu Haluś przestał być anonimowy. Okazał się wspaniałym, radosnym, przyjacielskim psem. Uwielbia człowieka i cieszy się na jego widok całym sobą – od czubka czarnego noska aż po końcówkę ogonka. I tylko jednego cały czas brakuje Halusiowi do pełnego szczęścia – własnego domu. Jeśli więc czytasz to ogłoszenie i Twoje serce mocniej zabiło na widok cudownych halusiowych oczek to prosimy – uszczęśliw tego cudownego psa. Podaruj mu kochający dom. "Jest bardzo czysty, umie chodzić na smyczy, uwielbia pieszczoty :cool3: Jest super, taki dostojny i bez nadmiaru energii, tzn. lubi ruch, ale nie skacze po ludziach i nie szaleje jak wariat. Nie wie niestety co to piłeczki :shake: Płacze jak się go samego zostawia :-( Haluś już wie, do czego służą piłki i inne zabawki ;) Pięknie się bawi, jest wesoły, rozbrykany i trochę się ślini Myślę, że on był sprzedany jako szczeniaczek bokserek... Posturę, umaszczenie, ogonek ma jak bokser, tylko głowa z innego psa :roll: " Chłopak jest młody,ma około 2 lat i długie życie przed nim! Został już zaszczepiony. Jego pobyt w Hoteliku sponsoruje Halcia :loveu: Prosimy o banerek :loveu: :cool3: Banerek do pobrania na 1 stronie, zdjęcia strony 11,40,41,60 Quote
izzie1983 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 A wiadomo mniej więcej ile Haluś ma lat? :loveu: Quote
halcia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 W schronisku oceniano go na 1 rok do 2 lat góra,młodziutki.Żal,takiego młodzienca w schronie.Dziekuje za załozenie watku. Quote
anciaahk Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 On Haluś, bo podobny do Cioci Halci? :D Cudny rudziak. Quote
kaskadaffik Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Rude cudo czekamy na opinię Murki na temat Ciebie:loveu: Śliczny jesteś:loveu: Quote
halcia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Nie...Ulka pokazała go palcem...o patrz taki twój...i dała mu takie imie,no to ja jak rodzina :evil_lol:musiałam młodego wyciagnąc;) Quote
Murka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Wg mnie można pisać, że ma ok. 2 lat, bo w zaświadczeniu ze schroniska jest wpisane 3 lata, ale wg mnie on jest młodszy. Jeszcze parę fotek: Quote
MagdaNS Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Hmmm, a może faktycznie Haluś byłby dobrym towarzyszem dla Kolusi? Nie wiem, już sama głupia jestem, jak to nadążyć za zmiennym zdaniem TZ, zapewnić Kolusi dobre towarzystwo i jeszcze żeby przynajmniej psiak nie rzucał się na Martę, nie mówiąc już o lubieniu dzieci :lol: Szkoda mi tej mojej Kolusi, żeby sama była, TZ chce coś do pilnowania domu, bo mówi, że Kolusię to by w kieszeni wynieśli, no i jest jeszcze Marta... Zobaczymy, co się bedzie z obserwacji Murki wyjaśniało w sprawie charakteru Halusia, choć Ulka18 radzi, że do Kolusi to jednak lepiej suczkę wysterylizowaną, bo inaczej drugi pies ją zdominuje, zamiast rozkręcić... Ło matko, nie ma to jak godzić interesy tylu żywych stworzeń na raz, bo potrzeby ewentualnego nowego psiaka też trza brać pod uwagę :roll: Quote
halcia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Nie wiem jeszcze jaki charakter ma Halus,na pewno radosno-rozrywkowy ,bo to młodziutkie,a czy dominujacy?Do pilnowania dwa psy sie świetnie nakrecaja,a duzy masz ogród Madziu? Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 banerek dla przystojniaka: i ulepszona wersja ;) Quote
halcia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dzieki,bede pewnie musiała wywalic banerek Czadora:shake:by zmiescić Halusia.... Quote
eloise Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 dziękujemy! nie mogę go przekleić do 1 postu :angryy: Quote
agusiazet Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Taki przystojniak to długo miejsca u Murki nie zagrzeje!!! Quote
MagdaNS Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='halcia']Nie wiem jeszcze jaki charakter ma Halus,na pewno radosno-rozrywkowy ,bo to młodziutkie,a czy dominujacy?Do pilnowania dwa psy sie świetnie nakrecaja,a duzy masz ogród Madziu?[/QUOTE] Mamy działkę 2100 m.kw., powierzchnia zabudowana budynkiem to około 100 m.kw, reszta - do dyspozycji psinków (za wyjątkiem rabatek z kwiatami :evil_lol:) Trochę płaskiego, tylna część działki to górka :) Jest gdzie szaleć :evil_lol: Quote
yoko100 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 wreszcie udalo mi sie wejsc na watek .Ciekawa bylam jak tam halciowy Halus:):):):loveu: Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='halcia']Dzieki,bede pewnie musiała wywalic banerek Czadora:shake:by zmiescić Halusia....[/QUOTE] Halcia - wystarczy któryś z banerków zmniejszyć i się zmieści ;) Eloise - banerek na pierwszej stronie to powinno wystarczyć :D Magda - fajny ten Haluś, prawda? :cool3: Quote
Ulka18 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Magda, ja pisalam o owczarku, ze moze zdominowac Kolusie. Owczarki maja inne charaktery, a ten Halus to raczej wesolkiem jest niz dominantem, taki bokserowaty ciutke (tyl) jak ex kolega Kolusi z boksu, boksio Ramzes. No i tak jak pisala Halcia, 2 psy to juz stado i doskonale pilnuja swojego terenu, zawsze ktorys czuwa. Nie sądze, zeby Halus chcial zdominowac Kolusie. A Halus tak dostal na imie, bo wiem jakie psy lubi nasza Halcia i jak kiedys przyjechala do schroniska, to ja zaciagnelam 'silom' do boksu i pokazalam. To wystarczylo :evil_lol: Halus jest juz Halciny :p Quote
halcia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Trzeba prosic Murke o dokładne przygladanie sie psiakowi ,kiedys to miejsce było przeznaczone dla małego płaczka....i miałam rozterke czy Wikusia [z innej kolejki]czy on:shake:,ale on jeszcze prawie dzieciak! Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Halcia - specjalnie dla Ciebie banerek Czadora, żeby Ci się Haluś zmieścił: Quote
MagdaNS Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Ulka18']Magda, ja pisalam o owczarku, ze moze zdominowac Kolusie. Owczarki maja inne charaktery, a ten Halus to raczej wesolkiem jest niz dominantem, taki bokserowaty ciutke (tyl) jak ex kolega Kolusi z boksu, boksio Ramzes. No i tak jak pisala Halcia, 2 psy to juz stado i doskonale pilnuja swojego terenu, zawsze ktorys czuwa. Nie sądze, zeby Halus chcial zdominowac Kolusie. :p W takim razie po moim powrocie ze Sz-na pokażę TZ Halusia, myślę, że mu się spodoba. I bedę pislnie śledzić, co Murka o nim pisze, w końcu też ma w domu Małego Człowieka, to będzie mogła zobaczyć, jak na siebie zareagują. Tylko zanim tym razem się napalę muszę spytać Halcię: Halciu, czy jeśli Haluś okaże się odpowiednim kompanem dla Kolusi to czy Ty się zgadzasz, żeby on zamieszkał poza domem? Teraz zmykam, bo za pól godz. mam autobus do Krakowa, a potem pociąg do Sz-na. Nie wiem, czy będę miała jak zaglądać na dogo, bo u siostry kiepsko działa net, w razie co - do poniedziałku kochane dziewczyny :loveu: Quote
kaskadaffik Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 No to Halusiu jesteś pod ostrą obserwacją cioteczkową:evil_lol: Madzia do poniedziałku:p Quote
halcia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Do poniedziałku,to moze on domek ze spaniem w łózku znajdzie,:eviltong:bede myslec,bo z jednej strony ma króciutka siersc -wiec na pewno zmarzluch,a z drugiej,kawał ogrodu do biegania i kolezanke,a dwa psiaki czuja sie zawsze lepiej ze soba.....zobaczymy co sie podzieje do poniedziałku....Ja stawiam na to,ze tak długo nie bedzie u Murki:evil_lol: Quote
Ulka18 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Tylko trzeba by zaczac oglaszac, a chyba Halus nie ma zadnych ogloszen jeszcze. Mysl, mysl Halcia nad oferta Magdy :cool3: Quote
halcia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ja goscia wydarłam,ale myslec pomózcie:placz:nie bedzie mu zimno?.......A kogo mozna prosic o ogłoszenia?Zeby nie namieszac.Jest młodzutkie dziewcze,które robi orzechowskim psiakom,prosic ja?Wiem ze Reno kiedys miała ogłaszac Halusia. Quote
Ulka18 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ja mysle, że nie bedzie mu zimno, Magda takie apartamenty ocieplane opisywala. Quote
Recommended Posts