Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tylko teoretycznie to Haluś jako młody i zdrowy pies powinien mieć właśnie całkiem spore szanse na domek w Polsce... niestety jak widać teoria w tym przypadku nie idzie z praktyką :(
Może rzeczywiście tak trafiłby się fajny domek...

Posted

Rozmawiałam z Reksiu12 na temat Nero i Halusia, ale niestety są za duże :-(
Wierzę, że razem z wiosną ruszą adopcje... Pojechał Marcel, jutro jedzie Pepe i niedługo też Kawa... Na Halusia i Nero też przyjdzie pora.

Tymczasem robię rozliczonko:

Stan konta na 30 styczeń wynosił +140,90 zł
Wpłaty:
50 zł kaskadaffik (bazarek) 200 zł halcia
200 zł halcia
Razem: 590,90 zł

Koszty:
360 zł hotelowanie

590,90 zł - 360 zł = 230,90 zł
Stan konta na 1 marca wynosi +230,90 zł.

Posted

Murka,sorki,ale nie ujęłaś wpłaty Kasi z bazarku w kwocie 50 zł/#496 z dnia 4.02.2010/ Więc powinno byc 230,90.Z tego co wiem ,ma jeszcze wpłynąć z bazarków.

Posted

halcia napisał(a):
Murka,sorki,ale nie ujęłaś wpłaty Kasi z bazarku w kwocie 50 zł/#496 z dnia 4.02.2010/ Więc powinno byc 230,90.Z tego co wiem ,ma jeszcze wpłynąć z bazarków.

Raju.... nie wiem co mam z tym Halusiem :shake: Dobrze, że czuwasz...
Znów to samo: na forum napisałam a w kajecie niet :angryy:

Chyba przydałby mi się urlop :roll:

Posted

Ja też w szoku, że nikt nie pyta o Halusia :shake: Buziaki przystojniaku - po tym jak Pepe po 15 miesiącach doczekał się swojego kochanego ludzia, trzeba się chyba nauczyć cierpliwie czekać i nigdy nie tracić nadziei.

Posted

I pewnie ponowic ogłoszenia...Chłopie,siedzisz i siedzisz i nie mam z czego dodac na wybieg dla Lorusia...Kumplujesz sie tam z jakim psiakiem?Brakuje mi wiesci od Murki...Nic?Zadnego telefonu?Ten wielki "sportowiec" juz sie nie odzywal?

Posted

Niestety cisza totalna ogólnie w sprawie mielczaków :(
Nero ma koleżankę, której skutecznie pomaga przełamywać lęki - Górkę :) Więc nie próżnuje chłopak, pracuje niczym Karmelka z Lorim :)
Ale domek by się przydał... Górka do tej pory przynosiła psiakom szczęście: miała już dużo kumpli i wszystko poznajdywało domy, liczymy że tak samo będzie z Nero.

Posted

"Bajka o pięknym Halusiu"
Wcale nie tak dawno i wcale nie tak daleko, w złowieszczym i groźnym miejscu o nazwie "Schronisko" mieszkał Haluś - psiak niezwykłej urody. Skąd znalazł się za murami tej przerażającej warowni - tego nie wie nikt. Trafił tam jeszcze jako młody szczeniak z miejsca, które po latach wydawało mu się snem jedynie...
Życie w Schroniksu nie było łatwe. Ciągłe bójki, walki, rozgardiasz i hałas. Serce pięknego Halusia pragnęło czegoś innego. Choć bał się bardzo marzył o dalekich podróżach, do miejsc ,o których opowiadały inne psy, miejsc, gdzie pachniała skoszona trawa, gdzie ludzie i psy byli przyjaciółmi.
I nagle - sen się spełnił. Dobra Wróżka Wolontariuszka zauważyła tęsknotę w oczach pięknego Halusia i przeniosła go do wspaniałej krainy zwanej "Hotelem dla psów w potrzebie".
Krainę tę zamieszkiwali cudowni ludzie, którzy otoczyli Halusia miłością i czułością. Pod ich opieką cały lęk, strach i zwątpienie odeszły w niepamięć. Haluś odżył. Zaczął cieszyć się każdym dniem. Z radością uczył się nowych rzeczy takich jak chodzenie na smyczy, czy zabawa piłeczką. Spokój i miłość zamieszkały w jego sercu.
Ale niestety jedna chmurka cały czas pojawia się na błękicie jego szczęścia. Haluś wie, że ludzie z Hotelu nie są tylko jego, że to miejsce to nie jego stały dom... Że gdzieś tam, może wcale nie tak daleko i może całkiem niedługo czeka na niego coś, o czym śni... dom i kochający właściciel.

W tej bajce brakuje nam tylko jednego...
Czekamy na kochający dom dla Halusia a wtedy będzie można dopisać:
i żyli długo i szczęśliwie.

Posted

Piekna bajka.Ale "cudna "zamien na dobra,bo sie dziewczyny zabiją ze smiechu.:diabloti::evil_lol:I..... Halus nie był długo,był po prostu ładny,podobny do Rudiego,a ze wtedy sie wydawało,ze Rudi od Murki znalazł dobry dom...:shake::-(.a teraz na dobitke trzeci-podobny jest w schronie!