Murka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Tam jest podobno rozgrodzony ogród i pies w najgorszym wypadku w ogóle nie będzie miał kontaktu z dzieckiem (i z ludźmi?...) - wg mnie są tylko dwie opcje: wytłumaczyć Panu, że Haluś musi mieć kontakt z człowiekiem i w grę wchodzi tylko mieszkanie w domu a jeśli nadal będzie się upierał przy swoim to zaproponować mu innego psa. Wszystko zależy od tego czy Pan i jego warunki są tego warte (ocieplana buda, szczelny płot itd.). Taka posucha z domkami, że chciałam poznać Wasze zdanie... Osobiście nie oddałabym Halusia do budy :( Quote
halcia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja tez.Jego charakter i króka sierść wskazuja na to,ze powinien to byc dom z ogrodem.Nie buda i pewnie nie mieszkanie.Tyle madrych ONków w Mielcu,z długa sierscia...innych kudłaczy...I jeszcvze mam głupie skojarzenie.To niedaleko Gawłuszowic,a tam wszyskie psy na łancuchu...taki rejon... Quote
Murka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 To co robimy? Przyszło 50 zł od kaskadaffik z bazarku :) Quote
Ulka18 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 A mamy w ogole kogos, zeby zajrzal do tego domu i zobaczyl jak to wyglada na zywo? Moze jednak pan wzialby jakiegos innego psa - onka czy kundelka. Ja Halusia w budzie nie widze. W ogole go nie widze bez czlowieka, izolowanego od ludzi i 4 letniego dziecka. Dziwne to, bo nie daj boze, jakby Halus z radosci skoczyl na to dziecko i poliza? Co wtedy? Ja bym byla jednak za wizyta oraz przekonaniem do innego psa, ktory moze mieszkac w budzie i nie teskni tak za czlowiekiem jak Halus. Quote
majuska Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Uważam, że przydałoby sie tam podjechać jak najbardziej i zobaczyć jakie to warunki i jak Ci ludzie sobie to wszystko wyobrażają, twardo powiedzieć, że Haluś nie może mieszkać izolowany w budzie i koniec, skoro bardzo Haluś się podoba to niech się zastanowia czy nie dałoby rady rzeczywiście go do domu wziąć, ewentualnie zaproponowac innego psa...ale wydaje mi sie, że kiepsko będzie im innego "wcisnąć" ...często chodzi właśnie o tego jednego jedynego upatrzonego. Halcia i Murka do Was i tak należy ostatnie słowo i decyzja. Ale dobrze, że coś się wogóle dzieje.... Quote
Reno2001 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Nie, nie i jeszcze raz nie. Haluś to pies do domu, do ludzi a nie stróż podwórka. Quote
halcia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja tez jestem na nie.Wytrzymam płacic.A gdyby gość sie upierał,to absolutnie dom i powiedzic,ze co jakis czas mozliwa jest kontrola czy np.pies nie jest wiazany...ciekawe czy to goscia nie odstraszy.To tak jak boksio potrzebuje byc przy człowieku i w ciepłym domu.Jesli pan sie zgodzi do domu...ale podejrzewam,ze moze kłamac ,ze sie go przeklonało, ze do domu,a z Połanca nie ma chyba nikogo kto by sprawdzał.Odmów. Quote
Ra_dunia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Majuska mądrze gada :) "Uważam, że przydałoby sie tam podjechać jak najbardziej i zobaczyć jakie to warunki i jak Ci ludzie sobie to wszystko wyobrażają, twardo powiedzieć, że Haluś nie może mieszkać izolowany w budzie i koniec," Dom sprawdzić, zinwigilować i jeśli niereformowalny i nie chętny na innego psa po prostu odrzucić. Haluś do budy się nie nadaje i już. Quote
kaskadaffik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja też myślę że gość może kłamać, ja mogę przez Wisłę przepłynąć jak będę wracać z Krakowa, ale nie wiem czy gościowi będzie pasował czas, chyba że mój wróci wcześniej z Węgier, co nie sądzę.... Tylko ja nie wiem co bym miała gościowi nagadać za bardzo, jakiego innego psiaka zaoferować?... Quote
MagdaNS Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Halusiu, buziaczki z wieczora! Do budy Cię nie oddamy! Quote
Murka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Napisałam do tego pana, że Haluś może być tylko w domu. Jeśli kategorycznie nie chce psa w domu musi szukać innego psiaka. Quote
halcia Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 No i super!Ciekawe czy Pan odpowie,jak zareaguje.Halus ,wesołku czekamy dalej....Podałam przez Kasie 200zł.Byłysmy sprzatac w schr.-szkoda gadac...:shake: Quote
kaskadaffik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Halcia juz przelałam, jutro napewno dojdzie, a faktycznie szkoda gadać :( Quote
Ulka18 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Rzeczywiscie czas w niektorych miejscach stanal w miejscu. Eldorado, ktore kryzys ominal i gdzie nie obowiazuja zadne normy pracy poza prawami pracowniczymi, bo obowiazkow nie widac. Quote
Ra_dunia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Trafi się jeszcze porządny domek dla Halusia. Quote
Murka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 halcia napisał(a):POdałam przez Kase 200zł na Halusia.Byłysmy sprzatac w schronisku.Szkoda gadac.:shake::-( Wpłata doszła :) Ten pan z Połańca już się nie odezwał. Widać bardzo mu zależało :shake: Quote
Ra_dunia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 widocznie stanowczo nie chce mieć psa w domu. To i dobrze, że Haluś do niego nie idzie. Quote
halcia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Moze nawet cichcem by przywiazał,ale "wizyty" go zaniepokoiły... Quote
halcia Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jak tam piekny Halus stoi z ogłoszeniami?Pewnie juz przedawnione.Podałam przez Age 200zł na Halusia. Quote
Ulka18 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Najwazniejsze, ze Halus nie jest w schronisku, nie widze go teraz tam. Dom znajdziemy na pewno. Quote
halcia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ja tez uwazam,ze pełne temperamentu Rudi i Halus strasznie by tam marniały i gasły.Krótka siersć,zimno, błoto,ciasny boks,potrzeba człowieka...Uwielbiam miziac,ale np Rudi był całkowicie przerazony boksem,nigdy mi sie to nie udało,bo w schronisku to było" jedno wielkie przerazenie."A do auta wsiadł od razu jak do siebie.Czyli człowieka sie nie bał,bał sie schronu biedak! Quote
Ra_dunia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Kto podaruje kochający domek Halusiowi? Quote
halcia Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ludziska,gdzie Wy oczy macie?Toz to wielki pies, i wielka radosc,kondycje mozna sobie poprawic! Quote
olalolaa Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Kochani Dogomaniacy, Serdecznie zapraszamy na bazarek dla Kundelkowej Skarbonki! Na pewno o niej słyszeliście, robi wiele dobrego, bądzcie hojni dla potrzebujących kundelków!! :cool2: http://www.dogomania.pl/threads/1798...o-godz-22-giej Quote
Recommended Posts