Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tam jest podobno rozgrodzony ogród i pies w najgorszym wypadku w ogóle nie będzie miał kontaktu z dzieckiem (i z ludźmi?...) - wg mnie są tylko dwie opcje: wytłumaczyć Panu, że Haluś musi mieć kontakt z człowiekiem i w grę wchodzi tylko mieszkanie w domu a jeśli nadal będzie się upierał przy swoim to zaproponować mu innego psa. Wszystko zależy od tego czy Pan i jego warunki są tego warte (ocieplana buda, szczelny płot itd.).

Taka posucha z domkami, że chciałam poznać Wasze zdanie... Osobiście nie oddałabym Halusia do budy :(

Posted

Ja tez.Jego charakter i króka sierść wskazuja na to,ze powinien to byc dom z ogrodem.Nie buda i pewnie nie mieszkanie.Tyle madrych ONków w Mielcu,z długa sierscia...innych kudłaczy...I jeszcvze mam głupie skojarzenie.To niedaleko Gawłuszowic,a tam wszyskie psy na łancuchu...taki rejon...

Posted

A mamy w ogole kogos, zeby zajrzal do tego domu i zobaczyl jak to wyglada na zywo? Moze jednak pan wzialby jakiegos innego psa - onka czy kundelka. Ja Halusia w budzie nie widze. W ogole go nie widze bez czlowieka, izolowanego od ludzi i 4 letniego dziecka. Dziwne to, bo nie daj boze, jakby Halus z radosci skoczyl na to dziecko i poliza? Co wtedy?
Ja bym byla jednak za wizyta oraz przekonaniem do innego psa, ktory moze mieszkac w budzie i nie teskni tak za czlowiekiem jak Halus.

Posted

Uważam, że przydałoby sie tam podjechać jak najbardziej i zobaczyć jakie to warunki i jak Ci ludzie sobie to wszystko wyobrażają, twardo powiedzieć, że Haluś nie może mieszkać izolowany w budzie i koniec, skoro bardzo Haluś się podoba to niech się zastanowia czy nie dałoby rady rzeczywiście go do domu wziąć, ewentualnie zaproponowac innego psa...ale wydaje mi sie, że kiepsko będzie im innego "wcisnąć" ...często chodzi właśnie o tego jednego jedynego upatrzonego. Halcia i Murka do Was i tak należy ostatnie słowo i decyzja.
Ale dobrze, że coś się wogóle dzieje....

Posted

Ja tez jestem na nie.Wytrzymam płacic.A gdyby gość sie upierał,to absolutnie dom i powiedzic,ze co jakis czas mozliwa jest kontrola czy np.pies nie jest wiazany...ciekawe czy to goscia nie odstraszy.To tak jak boksio potrzebuje byc przy człowieku i w ciepłym domu.Jesli pan sie zgodzi do domu...ale podejrzewam,ze moze kłamac ,ze sie go przeklonało, ze do domu,a z Połanca nie ma chyba nikogo kto by sprawdzał.Odmów.

Posted

Majuska mądrze gada :)
"Uważam, że przydałoby sie tam podjechać jak najbardziej i zobaczyć jakie to warunki i jak Ci ludzie sobie to wszystko wyobrażają, twardo powiedzieć, że Haluś nie może mieszkać izolowany w budzie i koniec,"
Dom sprawdzić, zinwigilować i jeśli niereformowalny i nie chętny na innego psa po prostu odrzucić.
Haluś do budy się nie nadaje i już.

Posted

Ja też myślę że gość może kłamać, ja mogę przez Wisłę przepłynąć jak będę wracać z Krakowa, ale nie wiem czy gościowi będzie pasował czas, chyba że mój wróci wcześniej z Węgier, co nie sądzę....
Tylko ja nie wiem co bym miała gościowi nagadać za bardzo, jakiego innego psiaka zaoferować?...

Posted

Rzeczywiscie czas w niektorych miejscach stanal w miejscu. Eldorado, ktore kryzys ominal i gdzie nie obowiazuja zadne normy pracy poza prawami pracowniczymi, bo obowiazkow nie widac.

Posted

halcia napisał(a):
POdałam przez Kase 200zł na Halusia.Byłysmy sprzatac w schronisku.Szkoda gadac.:shake::-(

Wpłata doszła :)

Ten pan z Połańca już się nie odezwał. Widać bardzo mu zależało :shake:

Posted

Ja tez uwazam,ze pełne temperamentu Rudi i Halus strasznie by tam marniały i gasły.Krótka siersć,zimno, błoto,ciasny boks,potrzeba człowieka...Uwielbiam miziac,ale np Rudi był całkowicie przerazony boksem,nigdy mi sie to nie udało,bo w schronisku to było" jedno wielkie przerazenie."A do auta wsiadł od razu jak do siebie.Czyli człowieka sie nie bał,bał sie schronu biedak!