Pliszka Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='trish']witam Panie :) tak, to wlasnie chciala powiedziec . mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze . juro czeka mnie rozmowa z prezesem mojej firmy moze uda sie otrzymac jakas darowizne . trzymajcie kciuki ...[/QUOTE] to cudownie zdrowiej maleńka, domek juz na Ciebie czeka :loveu: trzymam kciuki za tą darowiznę :) Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Cudownie, że sunia ma zapewniony dom, tylko żeby już nie ciarpiała :shake: Quote
2010 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Trzymam mocno kciuki !!!:loveu: Lili robi postępy !!! Quote
amikat Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 http://www.tvs.pl/informacje/17627/ Quote
Energy Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Biedne maleństwo, trzymam bardzo mocno kciuki żeby wyzdrowiała. Nigdy nie pojmę jak można zadawać takie cierpienie. Quote
JOMA Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Właśnie oglądałam TVS - świetnie, że to poszło - niech idzie w świat - niech się ludziom nie wydaje, że są tacy ludzcy - co to w ogóle znaczy: ludzki ? Quote
Energy Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='JOMA']co to w ogóle znaczy: ludzki ?[/QUOTE] To już nie znaczy nic dobrego, niestety. Też oglądałam, taka miła suńka. Dobrze, że jest lepiej i że będzie miała domek. Quote
TERESA BORCZ Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 witam:placz::placz: ożył koszmar który przeżyliśmy w Gliwicach. Taki sam przypadek ale narzędzie stanowiła łopata i psa znaleziono już po fakcie więc oprawca pozostał anonimowy. Miałam tego psa na dt przez ponad miesiąc na intensywnej terapii,Pies miał koszmarny wylew, oczy jak u Lili, i w wyniku urazu neurologicznego paraliż tylnych łapek. Mam na koszmarną pamiatkę fotki z etapów leczenia. Pies był rehabilitowany i karmiony w łaściwie 24 godziny na dobę. Jest u wspaniałej rodziny . Przeżył.Do dziś uszło to bandycie bezkarnie. Dlatego nagłaśniajmy sprawę tak szeroko jak sie da, by choć tą sprawą udowodnić że można posiedzieć. Dziś skatuje zwyrodnialec psa jutro rodzinę lub obcego człowieka. Trzeba jeszcze nagłosnić w TvN i TVN 24 może w prosto z Polski. Ważne by zgłoszenie do prokuratury poszło jak najszybciej. Bardzo jestem ciekawa czy na sprawie może być obok oskarżycieli posiłkowych wianuszek Dogomaniaczek i TV. Oglądałam TVS. Było świetnie ale trzeba na całą Polskę, bo wszędzie są Michałki. Ale bohater, Pyska nie pokazał.:mad::mad::mad: Jak będzie głośno to sąd nie ośmieli się wbrew prawu dać miesiąc w zawieszeniu.Koniecznie zasądzić koszty leczenia i transportu !!!! Dołożę się grosikiem jak tylko kaska do mnie dojdzie,dzis pusto w kiesie. pozdrawiam:crazyeye::-(:-( Quote
Gisic87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Super że suczka ma już zapewniony domek a jak z kosztami? Halinka ode mnie z pracy (poznałaś ją Anetko na akcji to ta co kociaki przywiozła) przejęła się losem suni i do wszystkich w Mopsie przesłała wiadomość że potrzebne wsparcie finansowe tak więc może jakieś grosze wpłyną;) Quote
amikat Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Policja juz działa, toczy się postępowanie . Zbierają materiał dowodowy. Przeżyłam szok. Najpier zadzonili z kliniki ze policja kaze odwieźć psa do schrosnika i straszą ze właściciel ma prawo ją odebrać. Na szczęście okazało sie ze to KOSMICZNA pomyłka (z serii "jedna pani drugiej pani"). Naczelnik kom. IV czuwa nad tym aby wszystko co trzeba zostało zrobione. Dostaniemy pozwolenie na wyjazd do Brna. Jedziemy na 99,9 w poniedziałek. Policja zabiera jutro dokumentacje dla biegłego. Moja Fundacja oficjalnie złożyła pismo o ustanowienie nas opiekunem psa i jutro do Prezydenta miasta o odebranie psa właścicielowi. Lili czyli dawniej Punia nieświadoma zamieszania siedzi sobie, leży i zdrowieje. Muszę namówić świadków do zeznawania. Myślę o przesłaniu istu otwartego do mieszkańców bloku. Pojadę do księdza jak trzeba. Niech prosi z ambony żeby ludzie niebyli obojętni Prezydent Uszok jest z Kostuchny. Znam go, poproszę o pomoc. Przy okazji dowiedziałam sie a raczej dotarło do mnie ze pies jest RZECZĄ!!!!! Jego właściciel zamierza oskarżyć mnei o przywłaszczenie mienia!!!! Chyba grzyb stary zapomniał że psa wyniesiono z JEGO domu!!!!!!!! Czy jakiś sprawny niezrzeszony prawnik chce byc naszym wolontariuszem i reprezentować Lili? Quote
amikat Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='Gisic87']Super że suczka ma już zapewniony domek a jak z kosztami? Halinka ode mnie z pracy (poznałaś ją Anetko na akcji to ta co kociaki przywiozła) przejęła się losem suni i do wszystkich w Mopsie przesłała wiadomość że potrzebne wsparcie finansowe tak więc może jakieś grosze wpłyną;)[/QUOTE] Dzięuje CI BARDZO. Jej też podziękuj Quote
maciaszek Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='amikat'] Przy okazji dowiedziałam sie a raczej dotarło do mnie ze pies jest RZECZĄ!!!!! Jego właściciel zamierza oskarżyć mnei o przywłaszczenie mienia!!!! Chyba grzyb stary zapomniał że psa wyniesiono z JEGO domu!!!!!!!![/QUOTE]No wiesz co ???!!! :angryy: To już jest szczyt bezczelności :angryy:. Pomijając debilizm tego działania - sam sobie robi dodatkową szkodę. Ale dobrze mu tak! Obawiam się, że ludzie nie będą chcieli zeznawać. Oni tam mieszkają. Za jakiś czas sprawa ucichnie, a oni tam zostaną, z tym gnojem za ścianą. Boją się go i będą się go bali. Ale trzymam kciuki. Może uda Ci się kogoś przekonać. Oby! Quote
Gisic87 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Anetko co do prawnika zapomniałam dopisać Halinka jutro będzie rozmawiać z naszym tym co w mopsie pracuje, da mu ustawę o ochronie zwierząt i poprosi o pomoc więc jakby co powiem jej by do Ciebie zadzwoniła i z nim skontaktowała może akurat Quote
Glutofia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Nasza sunia była w telewizorni ty Anetko też ale ni wiem czy jak wstawi link to mi go nie wykropkuje.. http://www.tvs.pl/informacje/ mam propozycję nie mówmy w tej sprawie zbyt wiele bo prytny prawnik go wybroni. Ten ..... pewnie dostanie obrońcę z urzędu a my musimy się postarać Quote
Glutofia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Proponuję by wątek służył tylko informacjom odnośnie zdrowia psa niczemu więcej i żadnych inwektyw pod adresem gościa. Quote
__Lara Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Super, że Tv silesia zadziałała!!!! :multi::multi::multi::loveu: Kochana sunia, walcz! Będziesz mieć kochany domek, nie martw się! "Jeśli sąsiedzi z anonimowych osób staną się świadkami to Michał F. prawdopodobnie spędzi 2 lata w więzieniu." Quote
Bjuta Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='BoUnTy']Chyba, ze w aukcji zaznaczone jest, ze jest to zwykła auckaj kupna sprzedaży i dotyczy realnego przedmiotu np. kartek światecznych, których oferowałam kilkaset sztuk. Poza tym Lili jest pod opieka fundacji...[/QUOTE] No właśnie. Kochani!!! Spec od cegiełkowego allegro potrzebny natychmiast! Jest przecież konto cegiełkowe, na pewno jest wśród nas ktoś na tyle utalentowany plastycznie, by zrobić śliczną - elektroniczną pocztówkę z Lily. Allegro cegiełkowe powinno być dzisiaj - ludzie na pewno zareagują po informacji TV. Quote
malawaszka Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='amikat']Chcę też powiedzieć , może mi umknęło że Sunia ma zapewniony potencjalny domek . Trish daje jej dom o ile i kiedy sunia będzie mogła iść z kliniki do domku. Dzisiaj spotykamy sie w klinice na odwiedzinach późnym wieczorem I to jest druga najważniejsza wiadomość do ogłoszenia światu[/QUOTE] wspaniała wiadomość! i to, że malutka siada! tak trzymać :kciuki: [quote name='amikat'] Przy okazji dowiedziałam sie a raczej dotarło do mnie ze pies jest RZECZĄ!!!!! Jego właściciel zamierza oskarżyć mnei o przywłaszczenie mienia!!!! Chyba grzyb stary zapomniał że psa wyniesiono z JEGO domu!!!!!!!! [/QUOTE] tonący brzytwy się chwyta :angryy: Quote
Jan Grzegorczyk (J@sio) Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Przypominam daję siebie auto i paliwo tylko muszę wiedzieć wczesniej Quote
Selenga Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Bjuta']No właśnie. Kochani!!! Spec od cegiełkowego allegro potrzebny natychmiast! Jest przecież konto cegiełkowe, na pewno jest wśród nas ktoś na tyle utalentowany plastycznie, by zrobić śliczną - elektroniczną pocztówkę z Lily. Allegro cegiełkowe powinno być dzisiaj - ludzie na pewno zareagują po informacji TV.[/QUOTE] Robiłam allegra cegiełkowe i cegiełki elektroniczne dla psów w Boguszycach i wyciągniętych stamtąd do Biafry. Mogę zrobić cegiełki dla Lili, jest tylko jeden problem - żeby je zrobić, trzeba mieć z czego. Żadne zdolności plastyczne nie zastąpią zdjęcia suni, najlepiej dobrego zdjęcia w dużej rozdzielczości... Quote
Bjuta Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Racja. Na stronie TVS jest jedno zdjęcie, ale bez zgody nie możemy go wykorzystać. Czy ktoś mógłby poprosić o zgodę? :loveu: Dziewczyny, może zrobicie same ładne fotki? Quote
Glutofia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Myśle ze jak pod zdjęciem napiszemy źródło pochodzenia owego to nie bedzie naruszenia praw autorskich :) Quote
AnnaA Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Najbardziej się teraz martwię, że ten człowiek wezmie następnego psa. Następnego wezmie żeby odreagowac "krzywdę" jaka go spotkała i żeby miec kogo bic. :crazyeye: Quote
trish Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 bede dzisiaj u Lili zrobie zdjecia (jak mi pozwola ) i wysle Ci tylko prosze podaj maila .... dziekujemy :) Quote
Recommended Posts