Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Taki zarys Żorża powinien dobrze wróżyć, zwiększa jego szanse na adopcję.

To prawda, ale z uwagi na jego ogromne rozmiary i docelową wagę, to nie jest pies nadający się do każdego domu.

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoniaP napisał(a):
To prawda, ale z uwagi na jego ogromne rozmiary i docelową wagę, to nie jest pies nadający się do każdego domu.

GoniuP myślę, że się nie pogniewasz jeśli odrobinę zmienię Twoją wypowiedź:
z uwagi na jego cudowne rozmiary i docelową wagę, nie każdy domek jest w stanie przyjąć tak wyjątkowego psa:loveu:

Posted

a.piurek napisał(a):
GoniuP myślę, że się nie pogniewasz jeśli odrobinę zmienię Twoją wypowiedź:
z uwagi na jego cudowne rozmiary i docelową wagę, nie każdy domek jest w stanie przyjąć tak wyjątkowego psa:loveu:
Nie pogniewam się, a wręcz stwierdzę, że pięknie to ujęłaś! :loveu:

max45 napisał(a):
Jakiego domu szukacie dla niego? Chcecie żeby mieszkal w domu czy może być na zewnątrz? Może mieszkać z innymi psami?

Przede wszystkim troskliwego, takiego, który zapewni mu miłość, dobre jedzenie i zajęcie.
Ja nie lubię bud, ale rozumiem, że w przypadku Żorża buda nie byłaby taka zła. Jak zostanie dobrze odżywiony i porośnie futrem pewnie żadna zima nie będzie mu straszna.
Czy może mieszkać z innymi psami? Tego nie wiem, nie próbowaliśmy go łączyć w stado z uwagi na jego stan.

Posted

GoniaP napisał(a):
(...) z uwagi na jego ogromne rozmiary i docelową wagę, to nie jest pies nadający się do każdego domu.

Jasna sprawa, do domu, w którym pełza cała brygada szkrabów nie powinno się go polecać.

Posted

Przeczytałam calutki wątek .... trzymam mocnutko kciuki za Żorża, niech zdrowieje do końca i szuka wymarzonego domku... Teraz może być już tylko lepiej :D Wysmyrajcie go ode mnie za uchem :)
ode mnie w prezencie banerek dla Żorżyka-Przystojniaka ;)

banerek podlinkowany:

Posted

Zaczynają się schody :-(

Lekarz Żorża pisze dziś w mailu, że wyniki krwi poprawiły się i są na razie w dolnej granicy normy. Nie widzi wskazań medycznych, by Żorż przebywał w klinice pod nadzorem lekarza, pod warunkiem, że gdziekolwiek go zabierzemy, regularnie będzie się mu podawać leki. To jest bardzo dobra wiadomość!!!

ALE

Żorż, z uwagi na zbyt krótki czas po operacji, oraz ze względu na to, że 25% procent ciała ma nieporośnięte sierścią, powinien być trzymany w cieple przez kolejne 3 tygodnie! A tych warunków spełnić nie możemy, nie mamy żadnego dt!!! :placz: o deklaracji na ds nie wspomnę :placz:

Jedyną opcją jest hotel, np. u Jamora. Warunki dobre, ale kojce są tylko zewnętrzne! Poza tym Żorż musi nadal przyjmować antybiotyki i leki krwiotwórcze - jego organizm nadal powinien być nastawiony na odbudowę, a jesli będzie tracić ciepło, to procesy naprawcze organizmu staną lub cofną się.
Jestem znów załamana :-( Pan Doktor z resztą też nie przyjął tych wiadomości najlepiej...

Personel kliniki, a przede wszysytkim Marta, która była z nami na interwencji, są bardzo związani emocjonalnie z Żorżem. Wciąż słyszę o jego super charakterze, o tym jaki jest miły i grzeczny. Niestety nikt z nich nie ma warunków by przyjąc do siebie wielkopsa choćby na tymczas :shake:

POMOCY!!! :placz:

Posted

gameta napisał(a):
A jaki jest koszt pozostawienia w szpitalu Żorża na kolejne 3 tygodnie? I czy byłoby to możliwe?
Nie wiem, jutro dopytam.

gameta napisał(a):
I pytanie premia - na ile czasu Donvito ma bana ?
2 lata.

Posted

GoniaP napisał(a):
Nie wiem, jutro dopytam.

2 lata.

dopytaj, to ważne. Jeśli po 20zł to 21x 20 = 420zł
Zrobi się bazara i się uzbiera ;) Tylko czy jest taka opcja...

2 lata - niesamowite, nie myślałam, że i takie bany dają... Słusznie dostał ?

Posted

gameta napisał(a):
dopytaj, to ważne. Jeśli po 20zł to 21x 20 = 420zł
Zrobi się bazara i się uzbiera ;) Tylko czy jest taka opcja...

2 lata - niesamowite, nie myślałam, że i takie bany dają... Słusznie dostał ?

Gameta widzę ze wciągasz się i zbierasz zadania jak już za parę dni zostanie sz ModemWszystkichModów :):):) no i odbanujesz Vito :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Gameta widzę ze wciągasz się i zbierasz zadania jak już za parę dni zostanie sz ModemWszystkichModów :):):) no i odbanujesz Vito :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Serce mi rośnie jak widzę poparcie dla mojej skromnej osoby :p
Ehm, MWM nie może odbanowywać "po erotycznej znajomości" ;) :evil_lol:

Posted

gameta napisał(a):
Serce mi rośnie jak widzę poparcie dla mojej skromnej osoby :p
Ehm, MWM nie może odbanowywać "po erotycznej znajomości" ;) :evil_lol:

kochana ja Tobie tez oddaję hołd :diabloti:

a ponoć Donvitov najpierw dostał dożywotniego ale mu zmienili na 2 lata
podobno sam się prosił :diabloti: ale ciężko to potwierdzić skoro posty są usunięte :roll:
podobno drażnił moda :cool3:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Asior, gameta - Wy tak zawsze razem? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

no prawie.. jestem jej wierną fanką :p
Isadora7 napisał(a):
to akurat zawsze można komuś przypisać.Wygodny powód.:mad:

nieee no oczywiście , że tak :) To najlepsza z przyczyn bo jest bardzo obszerna... i wszystko można pod to podciągnąć :)
ja tylko piszę co mi ktoś zrelacjonował, wiem co tam napisał ale nie chce dac modom powodu, żeby się do mnie doczepili ;)