Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłem w klinice. Nie dali mi Georga na spacer bo był wcześniej i ma spać. Rany nadal zainfekowane. Leci ropa. Nie można ich narazie zeszyć.
Mruczy tylko jak go boli. A tak nie jest źle.
Wiecie jak zostanie " odpasiony" to on chyba z 70 kg będzie ważył

Posted

[quote name='Madallena']Pytanie mam: Zebrane pieniądze na Trevora (a tak właściciwe to jaka to kwota?) będą przekazane na leczenie Żorża?[/quote] Nie sądzę, ponieważ Żorż jest pod opieką Oddziału Poznań, który jest odrębny finansowo. Poza tym podejrzewam, że gro zebranych środków, jeśli nie wszystkie, pochłoną długi Trevora z lecznicy :(

Posted

[quote name='Donvitow']Byłem w klinice. Nie dali mi Georga na spacer bo był wcześniej i ma spać. Rany nadal zainfekowane. Leci ropa. Nie można ich narazie zeszyć.
Wiecie jak zostanie " odpasiony" to on chyba z 70 kg będzie ważył[/quote]

Dziś dostał od nas 20 puszek RC Convalescence support, żeby jeszcze bardziej go wzmocnić (będą mu dozowane ;) ).
Lekarz planuje zabieg plastyki (z drenażem) ran w piątek, ale warunkuje go oczywiście stanem psa. Rany sączą, w kupie niestety nadal są larwy. Panie tech wet, których obowiązkiem jest wyprowadzanie Żorża na spacery, mają też za zadanie sprawdzanie każdorazowo jego odchodów pod tym kątem. Jest ich mniej, ale są, a Żorż jest za słaby na podanie iwermektyny.

Posted

[quote name='Donvitow']Byłem w klinice. Nie dali mi Georga na spacer bo był wcześniej i ma spać. Rany nadal zainfekowane. Leci ropa. Nie można ich narazie zeszyć.
Wiecie jak zostanie " odpasiony" to on chyba z 70 kg będzie ważył[/quote]

Niektórzy się, [B]Goniu[/B] zasugerowali powyższym postem ;).
George czy Żorż, nieistotne, ważne, żeby piesio zdrowiał i znalazł kochający dom ;) :loveu:.

Posted

Kochany misianiu trzymaj się i zdrowiej nam szybciutko bo juz tutaj wszyscy się w Tobie zakochali :loveu: Wspaniale , że wreszcie po 1,5 tygodniowej tułaczce Pan Jerzy Ci pomógł .

A co do tych larw to w kale są larwy te , któe były w ranach czy chodzi o larwy po prostu robaki te , które występują w qpie u nieodrobaczanych psiaków ??? Możęcie mnie nieco uświadomić ?

Posted

[quote name='GoniaP']
A on jest POLSKI ŻÓRŻ :mad::diabloti:[/quote]

:-oŻórż:evil_lol: a nie Żorż:diabloti: jest tez tu;):
[url=http://nasza-klasa.pl/profile/19442438/gallery/album/2/47]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url]

Posted

[quote name='gameta']Biedak :( A chociaż robale przestały się sypać ?[/quote]

Jest zdecydowanie lepiej. Ale nie chcemy zapeszać. A i Wet ma swe prawa i info udziela" skąpo".
Ma straszne trudności z dostosowaniem się do wymogów Dogomani.
Ale jak Helga& Ares zostanie wetką to info będzie na dogo 3 X dziennie./ Albo i cztery

Posted

[quote name='Donvitow']Jest zdecydowanie lepiej. Ale nie chcemy zapeszać. A i Wet ma swe prawa i info udziela" skąpo".
Ma straszne trudności z dostosowaniem się do wymogów Dogomani.
Ale jak Helga& Ares zostanie wetką to info będzie na dogo 3 X dziennie./ Albo i cztery

Wytłuszczone najważniejsze :multi: Moja ciekawość zdecydowanie zaspokojona ;)

Edit: kto to jest Helga&Ares ???

Posted

[quote name='gameta']Wytłuszczone najważniejsze :multi: Moja ciekawość zdecydowanie zaspokojona ;)

Edit: kto to jest Helga&Ares ???[/quote]

Co do Ciekawości. Post 12 tego wątku.

Helga & Ares. przyszły doradca ministra - do spraw bezdomności zwierząt.

Posted

[quote name='gameta']No toć pytałam wcześniej czy pozszywany chłopak - w takim razie zapytam co było przedmiotem zabiegu?

[/quote]

Żorż jest po zabiegu. Oprócz plastyki ran, został wykastrowany ponieważ jedno z jąder było zainfekowane i stanowiło ognisko zapalenia.

Posted

[quote name='GoniaP'] Żorża jest po zabiegu. Oprócz plastyki ran, został wykastrowany ponieważ jedno z jąder było zainfekowane i stanowiło ognisko zapalenia.[/quote]

Dobrze, że ma już cześć zabiegów za sobą... Tylko te robale - chyba nie ma na to 100% środka :roll: Mam nadzieję, że jednak po dzisiejszym zabiegu wet odniósł sukces w walce z nimi :cool1:
Trzymam dalej kciuki za Żorża i idę spać - dobranoc :)