Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GoniaP napisał(a):

Goniu, dziękuję :loveu:.
Piękny, dostojny Żorżyk pod choinką :-o :loveu:
Wreszcie w swoim domu, wreszcie naprawdę kochany !
Warto było, naprawdę, dla tego widoku :lol:
Wzruszające tak bardzo, że zawołałam Męża, żeby zobaczył, jak ogromna i niesamowita
jest ta metamorfoza Żorżyka:loveu:
Cieszę się niezmiernie, Żorżyku :loveu:

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:iloveyou::Cool!::bye::tree1:Cuda cuda i jeszcze raz cuda sie zdarzaja jupijajjjjjj:loveu::loveu:Zorzuniu oby twe zycie bylo juz tylko pelne milosci i tulenia i spania i chrapania na poduniach :loveu:Alez wiesci o matenkooooooo pieknie pomilionkroc pieknie i cudownie :multi::multi::multi:Dzieki wam wszystkim Czarodziejkom psiaczkowym:loveu::loveu:

• 6 months later...
  • 4 months later...
Posted

Droga Pani Małgosiu!
Właśnie minął rok od dnia, kiedy zamieszkałem w nowym domu. Wszyscy, którzy pamiętają
mnie z tamtych dni twierdzą, że bardzo się zmieniłem. Nie tylko odrosło mi futro, ale podobno
nabrałem ciała – nie do końca wiem co to znaczy, ale tak mówią. Ja sam czuję się teraz taki
odważny, wiem, że miotła to takie coś z kijem nie do bicia, lecz do zamiatania, a noże służą do
krojenia pysznych rzeczy w kuchni.
W moim domu mam bardzo odpowiedzialne zadanie, muszę pilnować, aby nikt, kogo nie
zaprosili moi państwo nie wszedł do ogrodu i do domu. Staram się jak mogę, szczekam groźnie
przy płocie, kiedy tylko zobaczę intruza. Pomaga mi w tym moja koleżanka Holly. To bardzo
sprytna suczka, nauczyła mnie jak zrywa się jabłka i śliwki z drzewa, umie też wyrywać marchewki
z ziemi, ale ja takich brudnych nie jadam.
Nadal pozostałem łakomczuchem, nie mogę się opanować, kiedy widzę suchą bułkę, skaczę
wtedy z radości. Kiedyś tak skoczyłem, że przewróciłem moją panią, trochę się potłukła. Myślę, że
się nie gniewa, bo zawsze znajdzie się dla mnie sucha bułka.
Oprócz mnie i Holly mieszka z nami kilka kotów. Jestem bardzo cierpliwy, kiedy do mnie
przychodzą i nic im nie robię, moi państwo chwalą mnie za to. Lubię być chwalony, wtedy wydaję
się być jeszcze większy.
Pewnego razu jednak nie wytrzymałem i kiedy kot próbował zjeść moje jedzenie z miski
warknąłem na niego - na szczęście uciekł.
Nareszcie nadeszła zima, bardzo jestem z tego zadowolony, kładę się na śniegu, mróz wcale mi
nie przeszkadza, mam przecież cudowne, długie i cieplutkie futro. Kiedy za mocno wieje wiatr
chowam się do budy i stamtąd obserwuję, co dzieje się na moim terenie. Nie rozumiem mojej
koleżanki, która zimą woli wygrzewać się w domu.
Wracając do mojego futra, to muszę się Pani przyznać, że nie bardzo lubię, kiedy moi państwo je
szczotkują. Przynoszę w nim z dworu tyle różnych rzeczy – liście, małe patyki, nasiona roślin,
kawałki słomy no i oczywiście rzepy, a oni wszystko to usuwają tą okropną szczotką. Syzyfowa
praca.
Ponieważ zbliżają się Święta Bożego Narodzenia chciałbym życzyć Pani i wszystkim, którzy mi
pomogli, oraz tym, którzy pomagają takim zwierzakom jak ja, aby upłynęły w miłej, rodzinnej
atmosferze z dala od trosk i problemów, aby dały siłę do dalszej pracy i „ nadzieję, że się jeszcze
zmieni świat”.
Pozdrawiam serdecznie Żorż
PS. Mam nadzieję, że mnie Pani kiedyś odwiedzi i będę mógł osobiście podziękować za pomoc. Ja
naprawdę jestem łagodnym psem (oprócz suchych bułek lubię parówki).
W załączniku kilka moich zdjęć.

Posted

Genialne! Chciałabym zobaczyć Żorża zrywającego śliwki :D

Edit: Wieeeeeeeelkie WOW! On jest gigantyczny i ma niesamowicie piękne futro!!! A gdzie goły tyłek, po którym go identyfikowałam?!