Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
Moze on by mogl zostac psim terapeutą. Jeden z naszych owczarkow ze shcroniska wlasnie to robi.
Szarotko, ja uważam, że dogoterapia jest bardzo stresująca dla psa i nie chciałabym Żorża widzieć w tej roli. On ma być wolny, kochany i mądrze rozpieszczany - to chyba marzenie nas wszystkich ;)

Posted

Gosiu, musisz popatrzec ile radosci sprawia praca Lusce -suni mojej przyjaciolki. Niektore psy zostaly stworzone do pracy i w tym sie spelniaja.. NIe wiem czy taki jest wlasnie Żorż, ale znam takie psy (sama mam takiego), ktory bez pracy jest nieszczesliwy, bez pomocy swojemu przewodnikowi..
A Źorżowi należy sie wszystko co najlepsze, oczywiscie :loveu:

Posted

Być może masz rację, nie spieram się. Ale Żorż w stosunku do obcych nie od razu jest ufny. On się "sprzedaje cały" dopiero jak kogoś lepiej pozna ;)
Co ciekawe, kupiłam mu wczoraj psie ciasteczka, nie tknął żadnego, kolega podsuwał mu wcześniej parówki, również je olał, je tylko z miski :crazyeye:

Posted

Może ja coś przeoczyłam na wątku,ale skoro pies jest tak mądry,wychowany to musiał być kochany.Może on został ukradziony,może się nieszczęśliwie zagubił i ktoś może go szuka?

Posted

al-ka napisał(a):
Może ja coś przeoczyłam na wątku,ale skoro pies jest tak mądry,wychowany to musiał być kochany.Może on został ukradziony,może się nieszczęśliwie zagubił i ktoś może go szuka?
Rozmawialiśmy o tym w lecznicy. Od ogłoszeń w necie aż huczy, no ale nie każdy ma internet. Plakat jest w przygotowaniu. Porozwieszam gdzie się da, niestety teren, na którym Żorż się błąkał to teren rekreacyjny (w pobliżu piękne jezioro), najbliższe miasto, to Kórnik, a wokół wiele wsi... Nie jestem w stanie tego terenu objechać :shake:

Posted

GoniaP napisał(a):
Rozmawialiśmy o tym w lecznicy. Od ogłoszeń w necie aż huczy, no ale nie każdy ma internet. Plakat jest w przygotowaniu. Porozwieszam gdzie się da, niestety teren, na którym Żorż się błąkał to teren rekreacyjny (w pobliżu piękne jezioro), najbliższe miasto, to Kórnik, a wokół wiele wsi... Nie jestem w stanie tego terenu objechać :shake:

Faktycznie- to prawie syzyfowa praca.
Gdyby zaginął komuś w okolicy ,w której był odłowiony-pewnie wisiałyby ogłoszenia,poza tym pies poznałby teren.Jest cudowny i na cudowny dom zasługuje.Już zazdroszczę nowemu domkowi tak okrutnie,że z tej zazdrości całkiem prawie zzieleniałam:p....

Posted

[quote name='GoniaP']Szarotko, ja uważam, że dogoterapia jest bardzo stresująca dla psa i nie chciałabym Żorża widzieć w tej roli. On ma być wolny, kochany i mądrze rozpieszczany - to chyba marzenie nas wszystkich ;)

Nic dodać, nic ująć, Goniu :loveu::loveu:.

Zdjęcia Żorża przepiękne. To piękny, kochany i mądry pies, zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby ktoś celowo wyrzucił takie cudo, może się rzeczywiście zgubił ?
Jednak gdyby się zgubił, to wisiałyby jakieś ogłoszenia, byłyby zgłoszenia na policji, czy poszukiwania w schroniskach....:roll:

Posted

majqa napisał(a):
Nie byłby to odosobniony przypadek.

I to jest najbardziej przerażające, szczególnie w kontekście takiej ogromnej, nieograniczonej wręcz, ufności psów wobec ludzi.
Jak można zawieść takie zaufanie psa, który całym sobą, tak bezwarunkowo i bezgranicznie kocha....
Jak potem można, po takiej okrutnej perfidii, normalnie żyć bez wyrzutów sumienia, jeśli się takowe posiada...:angryy:

Posted

Telefonów w sprawie Żorża nie mam żadnych. Był co prawda jeden facet, który zadeklarował chęć adopcji psa, ale nie chce wypełnić ankiety adopcyjnej. Przez telefon brzmiał fajnie, dom to leśniczówka z niskim płotem... Pan mieszka w zachodnio-pomorskim...

Posted

majqa napisał(a):
To jak Cię znam ekhm... :eviltong: ten pan już odpadł.

Nie, nie odpadł na razie. Tylko nie rozumiem Jego uporu...:shake: Gdybym miała więcej czasu, wsiadłabym do samochodu i wybrała się na wycieczkę, bo wywiad telefoniczny był ok...