Wet-siostra Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Miło widzieć taki uśmiechnięty psi pyszczek.:loveu: Quote
Isadora7 Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Do dzisiaj zostało sprzedanych 157 cegiełek, zostało jeszcze 143 i jeden dzień aukcji Żorż - walczy o życie w klinice! Charytatywna (755777447) - Aukcje internetowe Allegro a kto kupuje ostatki ten jest piękny i gładki :) Quote
Szarotka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='malawaszka']cudownie :loveu: Moze on by mogl zostac psim terapeutom. Jeden z naszych owczarkow ze shcroniska wlasnie to robi. Quote
GoniaP Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Szarotka napisał(a):Moze on by mogl zostac psim terapeutą. Jeden z naszych owczarkow ze shcroniska wlasnie to robi. Szarotko, ja uważam, że dogoterapia jest bardzo stresująca dla psa i nie chciałabym Żorża widzieć w tej roli. On ma być wolny, kochany i mądrze rozpieszczany - to chyba marzenie nas wszystkich ;) Quote
saganka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Gosiu, musisz popatrzec ile radosci sprawia praca Lusce -suni mojej przyjaciolki. Niektore psy zostaly stworzone do pracy i w tym sie spelniaja.. NIe wiem czy taki jest wlasnie Żorż, ale znam takie psy (sama mam takiego), ktory bez pracy jest nieszczesliwy, bez pomocy swojemu przewodnikowi.. A Źorżowi należy sie wszystko co najlepsze, oczywiscie :loveu: Quote
GoniaP Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Być może masz rację, nie spieram się. Ale Żorż w stosunku do obcych nie od razu jest ufny. On się "sprzedaje cały" dopiero jak kogoś lepiej pozna ;) Co ciekawe, kupiłam mu wczoraj psie ciasteczka, nie tknął żadnego, kolega podsuwał mu wcześniej parówki, również je olał, je tylko z miski :crazyeye: Quote
Malwi Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 łoooo .. nie dość że kochany i milutki to jeszcze tresowany i porządnie wychowany ... Pies Cudo ... oj będzie się jeszcze odganiał od domków ;D Quote
al-ka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Może ja coś przeoczyłam na wątku,ale skoro pies jest tak mądry,wychowany to musiał być kochany.Może on został ukradziony,może się nieszczęśliwie zagubił i ktoś może go szuka? Quote
GoniaP Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 al-ka napisał(a):Może ja coś przeoczyłam na wątku,ale skoro pies jest tak mądry,wychowany to musiał być kochany.Może on został ukradziony,może się nieszczęśliwie zagubił i ktoś może go szuka? Rozmawialiśmy o tym w lecznicy. Od ogłoszeń w necie aż huczy, no ale nie każdy ma internet. Plakat jest w przygotowaniu. Porozwieszam gdzie się da, niestety teren, na którym Żorż się błąkał to teren rekreacyjny (w pobliżu piękne jezioro), najbliższe miasto, to Kórnik, a wokół wiele wsi... Nie jestem w stanie tego terenu objechać :shake: Quote
al-ka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 GoniaP napisał(a):Rozmawialiśmy o tym w lecznicy. Od ogłoszeń w necie aż huczy, no ale nie każdy ma internet. Plakat jest w przygotowaniu. Porozwieszam gdzie się da, niestety teren, na którym Żorż się błąkał to teren rekreacyjny (w pobliżu piękne jezioro), najbliższe miasto, to Kórnik, a wokół wiele wsi... Nie jestem w stanie tego terenu objechać :shake: Faktycznie- to prawie syzyfowa praca. Gdyby zaginął komuś w okolicy ,w której był odłowiony-pewnie wisiałyby ogłoszenia,poza tym pies poznałby teren.Jest cudowny i na cudowny dom zasługuje.Już zazdroszczę nowemu domkowi tak okrutnie,że z tej zazdrości całkiem prawie zzieleniałam:p.... Quote
Wet-siostra Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Teren rekreacyjny...Czyli mogło być tak,że ktoś przyjechał z psiakiem na odpoczynek-nawet z drugiego końca Polski...:oops: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='GoniaP']Szarotko, ja uważam, że dogoterapia jest bardzo stresująca dla psa i nie chciałabym Żorża widzieć w tej roli. On ma być wolny, kochany i mądrze rozpieszczany - to chyba marzenie nas wszystkich ;) Nic dodać, nic ująć, Goniu :loveu::loveu:. Zdjęcia Żorża przepiękne. To piękny, kochany i mądry pies, zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby ktoś celowo wyrzucił takie cudo, może się rzeczywiście zgubił ? Jednak gdyby się zgubił, to wisiałyby jakieś ogłoszenia, byłyby zgłoszenia na policji, czy poszukiwania w schroniskach....:roll: Quote
majqa Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 dana napisał(a):(...) zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby ktoś celowo wyrzucił takie cudo (...) Nie byłby to odosobniony przypadek. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 majqa napisał(a):Nie byłby to odosobniony przypadek. I to jest najbardziej przerażające, szczególnie w kontekście takiej ogromnej, nieograniczonej wręcz, ufności psów wobec ludzi. Jak można zawieść takie zaufanie psa, który całym sobą, tak bezwarunkowo i bezgranicznie kocha.... Jak potem można, po takiej okrutnej perfidii, normalnie żyć bez wyrzutów sumienia, jeśli się takowe posiada...:angryy: Quote
majqa Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Dobranoc Żorż. :loveu: Niech ten nowy tydzień zaowocuje choć jednym, byle do rzeczy, telefonem w Twojej sprawie. Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Telefonów w sprawie Żorża nie mam żadnych. Był co prawda jeden facet, który zadeklarował chęć adopcji psa, ale nie chce wypełnić ankiety adopcyjnej. Przez telefon brzmiał fajnie, dom to leśniczówka z niskim płotem... Pan mieszka w zachodnio-pomorskim... Quote
majqa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 To jak Cię znam ekhm... :eviltong: ten pan już odpadł. Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 majqa napisał(a):To jak Cię znam ekhm... :eviltong: ten pan już odpadł. Nie, nie odpadł na razie. Tylko nie rozumiem Jego uporu...:shake: Gdybym miała więcej czasu, wsiadłabym do samochodu i wybrała się na wycieczkę, bo wywiad telefoniczny był ok... Quote
saganka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 A gdzie on dokladnie mieszka? Moze kogos wyslemy tam? Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [FONT="]Nowe Węgorzynko, koło Węgorzyna-zach /pom[/FONT] Quote
Recommended Posts