Paulina_mickey Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Czy mogę nowe zdjęcia wstawić na benkową naszą klasę? Jeśli tak to jakaś informacja o aktualnym stanie zdrowia by się przydała pod zdjęciem. ;) Quote
spajkus74 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 :shake:cichutko tu , jakies wiesci o Zorzu ? Quote
GoniaP Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Oczywiście, że możesz Paulinko. Nowe zdjęcia są tu: Picasa Web Albums - Małgorzata - Żorż II A tu jest maile od Doktora: Pacjent jest z dnia na dzień lepszy. Z nowości medycznych, zrobiliśmy mu po operacji badanie kału - okazało sie ze miał tasiemca - dostał juz na niego "antidotum" - martwe człony pojawiają sie w kale ! Dzisiaj zrobiłem mu kontrolne badanie krwi - nie chce zapeszać , ale wreszcie obserwujemy wzrost erytrocytów ! Nie jest to dla mnie jeszcze wynik do zatwierdzenia ze jest w normie - ale wskazuje ze pies zaczyna się regenerować. Co do leków to lista była długa, ale dzisiaj jest krótka - podajemy to co niezbędne i potrzebne. Zaczęliśmy od wysokich dawek antybiotyków , leków p. zapalnych i p. bólowych w tym steroidowych - tylko one tłumiły silny świąd skóry ,witaminy z gr b, cobalalamina, dostał leki przeciw endopasożytom - najpierw leki w kierunku larw much ... , kroplówki - tylko pierwsze trzy dni - później nie było wskazań. Jak stwierdziliśmy tasiemca dostał leki które obejmują go w swoim działaniem. Po usunięciu jąder, worka mosznowego i zeszyciu ran - pies "odzyskał dobry humor" - w naszej opinii ma bardzo dobry charakter. Skóra na zadzie wygląda już co najmniej dobrze - jak na stan jaki mieliśmy owej niedzieli - kwestia czasu jak zacznie porastać nowym włosem. Żorż je i pije z dużym apetytem , za dwa dni zrobię mu kolejne badanie hematologiczne i dam znać jak wyniki - mam nadzieje ze znowu będzie lepiej - jakkolwiek - na pewno poinformuje . Pozdrawiam i życzę dużo dobrego. Piotr Witam ponownie . wczoraj odpisywałem w środku nocy więc trochę jeszcze dopiszę. ... co do leczenia - to podałem mu na początku lek usuwający larwy gza bydlęcego - stosowany u bydła i u drobiu , dający również dobre efekty u psów - środek neguvon, ze względu na to że larwy pojawiały się w kale - dostał ivermektynę - gdy uznałem , że nie ma co dłużej czekać . Pielęgnacja skóry, kąpiele lecznicze w szamponach odkażających - peroxyvet , hexoderm,.., skóra była sucha, twarda , pękająca - wiec zaordynowałem środek odkażający - który nawilża , łagodzi świąd i uelastycznia chorą skórę Żorża - środek firmy Geunlix - clorexyderm spot gel - w naszym przypadku zdziałał cuda. tyle chyba odnośnie uzupełnienia leczenia. Dalszy tok - to przede wszystkim uzyskanie prawidłowych wyników rozmazu i morfologii - wtedy pacjenta mogę z czystym sumieniem Pani wydać. Pozdrawiam Quote
chita Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dla mnie to sa wspaniale wiesci na ktore czekalam z zapartym tchem:multi:Żorż sie nie dał i bedzie dobrze:thumbs:a czy ja moge sobie maile pana doktora pocytowac na n-k, tam pare osob wypytuje o Żorżine:eviltong: Quote
GoniaP Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 chita napisał(a):dla mnie to sa wspaniale wiesci na ktore czekalam z zapartym tchem:multi:Żorż sie nie dał i bedzie dobrze:thumbs:a czy ja moge sobie maile pana doktora pocytowac na n-k, tam pare osob wypytuje o Żorżine:eviltong: Łomatko, a ja pewnie dostanę lincz za cytowanie prywatnej korespondencji... Well, zmień trochę i niech służy Żorżowi! Quote
Energy Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Bardzo się cieszę, że psiak zdrowieje:multi: Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 [FONT=Impact]Żorż - walczy o życie w klinice! Charytatywna (755777447) - Aukcje internetowe Allegro[/FONT] Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 GoniaP napisał(a):Isadora, zmień może też tytuł wątku... Na jaki? :) Quote
GoniaP Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Isadora7 napisał(a):Na jaki? :) To Ty masz mózg, ja mam sieczkę ;) Quote
Cantadorra Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Czytam watek i mocno trzymam kciuki za Żorża. Niech chlopak zdrowieje! Wierze w niego, ze bedzie dobrze! Wyslalam wczoraj na niego mala sume, prosze dajcie znac jak dojdzie. Quote
GoniaP Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Cantadorra, dziękuję! Martwi mnie, że mało nas tu... Co ja zrobię z długami w lecznicy i samym, zdrowym wielkopsem, jak zostanie wypisany ze szpitala???? :placz: Quote
Cajus JB Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Żorz jest w wielu galeriach na nk i można go polecać. Niestety u mnie nie ma żadnych akcji cegiełkowych i z allegro. Podejrzewam, ze w innych jest tez podobnie. Tylko koto. Można by to uzupełnić i liczyć na dobre serca. Jedną ze słabości nk jest mnogość zdjęć i tak naprawdę psiak po jednym dniu powiedzmy, że usuwa się w cień. Pojawiają się nowe wątki. Zostaje parę osób zainteresowanych na dogo i ewentualnie ktoś komu taki psiak zapada w serce. Na pierwszej stronie nie ma nic poza kontem.Chyba ze źle spojrzałem. Może komuś uda się w jednym poście zebrać wszystkie możliwe formy wpłat. Chętnie uzupełnię swój opis i polecę. Inni użytkownicy nk powinni zrobić to samo. Powodzenia Żorż Quote
Cantadorra Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 GoniaP napisał(a): Martwi mnie, że mało nas tu... Co ja zrobię z długami w lecznicy i samym, zdrowym wielkopsem, jak zostanie wypisany ze szpitala???? :placz: Pisz na biezaco jakie sa dlugi w lecznicy. Jak dlugo psiak bedzie tam przebywal? Bede zapraszac na watek innych ludzi i zrobimy bazarek w przyszlym tygodniu. Bedziemy zbierac. Czy jest cos takiego jak radio Poznan? Quote
spajkus74 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Nie martwcie sie o dlugi . Ja pokryje ich spora czesc a kto moze ten niech oglasza psiaka i td Tylko w ten sposob moge pomoc bo tak daleko od kraju to ...... Quote
Isadora7 Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 [quote name='Cajus JB']Żorz jest w wielu galeriach na nk i można go polecać. Niestety u mnie nie ma żadnych akcji cegiełkowych i z allegro. Podejrzewam, ze w innych jest tez podobnie. Tylko koto. Można by to uzupełnić i liczyć na dobre serca. Jedną ze słabości nk jest mnogość zdjęć i tak naprawdę psiak po jednym dniu powiedzmy, że usuwa się w cień. Pojawiają się nowe wątki. Zostaje parę osób zainteresowanych na dogo i ewentualnie ktoś komu taki psiak zapada w serce. Na pierwszej stronie nie ma nic poza kontem.Chyba ze źle spojrzałem. Może komuś uda się w jednym poście zebrać wszystkie możliwe formy wpłat. Chętnie uzupełnię swój opis i polecę. Inni użytkownicy nk powinni zrobić to samo. Powodzenia Żorż [quote name='Cantadorra']Pisz na biezaco jakie sa dlugi w lecznicy. Jak dlugo psiak bedzie tam przebywal? Bede zapraszac na watek innych ludzi i zrobimy bazarek w przyszlym tygodniu. Bedziemy zbierac. Czy jest cos takiego jak radio Poznan? [quote name='spajkus74']Nie martwcie sie o dlugi . Ja pokryje ich spora czesc a kto moze ten niech oglasza psiaka i td Tylko w ten sposob moge pomoc bo tak daleko od kraju to ...... To ja od siebie dodam. Na pierwszej stronie jest konto i link do aukcji charytatywnej. Zorż jest również w mojej galerii na NK. Mam zrobiony album ogólnodostępny z aukcjami. Ale istotnie nie jest jedyny. Z pisaniem o kosztach leczenia jesteśmy tu na dogo ostrożni, ze względu na zadymiarzy i specpianobiczów (przyp. aut. specjalista od bicia piany). Tak jak na przeciętnym, statystycznym polskim podwórku. Siedzą klabzdry na ławce i... nawiązuje sie dialog: - Pani Gwoździkowa o łuna mini nosi to pewnie d... daje, - łoj kochaniutka Gieniu, a łuna ma ciorne łoczi, i szeptem powiem że się nazywa Ryfa Goldblum - no co ty powiesz kochaneńka, coś w tym jest ta Kowalska z siódmego piętra godoła że pod siódmą klepka od progu to łuni mają ukryte złoto, stringi i tipsy czy czipsy już nie pamiętam - a widzisz moja droga ozbacz ona sie nawet na mokre włoszkie nie robi, i porz ądnej trwałej nie ma, tylko jakaś taka równo łobcięta. - no ta a krzestna mi mówiła, że kiełbase kroi w bardzo cienkie plazderki, pani kochana mójemu chłopu to by brzucho pękło Oczywiście treść sensu stricto inna niż w prezentowanym dialogu, ale mentalnie to samo. Owszem jest tu duża grupa osób, z którymi chce się rozmawiać, współpracować. Ale takie akcje z cyklu "A to Polska właśnie" męczą nas a i aviomaryny bywa brakuje w aptekach. Dlatego pomysł z forum Fundacyjnym na którym równolegle są informacje, ale zawsze świeższe, dokładniejsze. Nie uciekamy od korzystania z dogo, bo jest potrzebne, ale nie chcemy mieć tylko jednych drzwi, bo w naszym przypadku któregoś dnia mogą zostać zablokowane. Bardzo budujące jest to że pojawiłyście się tutaj i nas podtrzymujecie na duchu, bardzo to jest potrzebne. Dziękujemy. Quote
Asior Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 GoniaP napisał(a):To Ty masz mózg, ja mam sieczkę ;) boze.. ja tak na rozluźnienie trochę.. przeczytałam zamiast sieczkę to sraczkę :evil_lol: Quote
Isadora7 Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Asior napisał(a):boze.. ja tak na rozluźnienie trochę.. przeczytałam zamiast sieczkę to sraczkę :evil_lol: Dzięki :), to jasne w końcu co Emirowiec może mieć w głowie. Stąd odruchowe zczytanie tak a nie inaczej :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Asior Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Isadorko, nie miałam absolutnie takich podtekstów... :roll: ja nie z tych co jak widze kogoś z Emira to od razu jest moim wrogiem.. np z maugo05 i np don Vito, bardzo miło korespondujemy :diabloti: Quote
Isadora7 Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 [quote name='Asior']Isadorko, nie miałam absolutnie takich podtekstów... :roll: ja nie z tych co jak widze kogoś z Emira to od razu jest moim wrogiem.. np z maugo05 i np don Vito, bardzo miło korespondujemy :diabloti: Margo05 - bo maugo tez jest. Ależ ja wiem, że nie miałaś takich podtekstów, a ćwierkaj sobie ćwierkaj. Widać przeca, że i ja się pośmiałam. Quote
Asior Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 masz racje margo :) nie maugo :) z adminem bym "se" milutko chyba nie porozmawiała :) jestem raczej czarną owcą :) Quote
GoniaP Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Isadorko, ślę Ci mailem banerek zrobiony przez Helgę i wstaw proszę, bo ja nie wiem jak ;) Quote
Isadora7 Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 [quote name='GoniaP']Isadorko, ślę Ci mailem banerek zrobiony przez Helgę i wstaw proszę, bo ja nie wiem jak ;) na pierwszej stronie też jest [SIZE=5]Podlinkowany banerek [SIZE=3]wykonała Helga&Ares [SIZE=3] [SIZE=3] Quote
majqa Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Asior napisał(a):(...) przeczytałam zamiast sieczkę to sraczkę :evil_lol: ... a może to prorocze przeoczenie??? Goniu, jak tam...ekhm...jelitka??? :roflt::roflt::roflt:Teraz zabij... :razz: Quote
GoniaP Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 majqa napisał(a):... a może to prorocze przeoczenie??? Goniu, jak tam...ekhm...jelitka??? :roflt::roflt::roflt:Teraz zabij... :razz: A dziękuję, bardzo dobrze jak na mnie ;) Quote
Recommended Posts