Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście, że możesz Paulinko.
Nowe zdjęcia są tu:

Picasa Web Albums - Małgorzata - Żorż II

A tu jest maile od Doktora:

Pacjent jest z dnia na dzień lepszy.
Z nowości medycznych, zrobiliśmy mu po operacji badanie kału - okazało sie ze miał tasiemca - dostał juz na niego "antidotum" - martwe człony pojawiają sie w kale !

Dzisiaj zrobiłem mu kontrolne badanie krwi - nie chce zapeszać , ale wreszcie obserwujemy wzrost erytrocytów ! Nie jest to dla mnie jeszcze wynik do zatwierdzenia ze jest w normie - ale wskazuje ze pies zaczyna się regenerować.

Co do leków to lista była długa, ale dzisiaj jest krótka - podajemy to co niezbędne i potrzebne. Zaczęliśmy od wysokich dawek antybiotyków , leków p. zapalnych i p. bólowych w tym steroidowych - tylko one tłumiły silny świąd skóry ,witaminy z gr b, cobalalamina, dostał leki przeciw endopasożytom - najpierw leki w kierunku larw much ... , kroplówki - tylko pierwsze trzy dni - później nie było wskazań. Jak stwierdziliśmy tasiemca dostał leki które obejmują go w swoim działaniem.
Po usunięciu jąder, worka mosznowego i zeszyciu ran - pies "odzyskał dobry humor" - w naszej opinii ma bardzo dobry charakter.
Skóra na zadzie wygląda już co najmniej dobrze - jak na stan jaki mieliśmy owej niedzieli - kwestia czasu jak zacznie porastać nowym włosem.
Żorż je i pije z dużym apetytem , za dwa dni zrobię mu kolejne badanie hematologiczne i dam znać jak wyniki - mam nadzieje ze znowu będzie lepiej - jakkolwiek - na pewno poinformuje .

Pozdrawiam i życzę dużo dobrego.

Piotr

Witam ponownie .
wczoraj odpisywałem w środku nocy więc trochę jeszcze dopiszę.
... co do leczenia - to podałem mu na początku lek usuwający larwy gza bydlęcego - stosowany u bydła i u drobiu , dający również dobre efekty u psów - środek neguvon, ze względu na to że larwy pojawiały się w kale - dostał ivermektynę - gdy uznałem , że nie ma co dłużej czekać . Pielęgnacja skóry, kąpiele lecznicze w szamponach odkażających - peroxyvet , hexoderm,.., skóra była sucha, twarda , pękająca - wiec zaordynowałem środek odkażający - który nawilża , łagodzi świąd i uelastycznia chorą skórę Żorża - środek firmy Geunlix - clorexyderm spot gel - w naszym przypadku zdziałał cuda.
tyle chyba odnośnie uzupełnienia leczenia.
Dalszy tok - to przede wszystkim uzyskanie prawidłowych wyników rozmazu i morfologii - wtedy pacjenta mogę z czystym sumieniem Pani wydać.

Pozdrawiam

Posted

dla mnie to sa wspaniale wiesci na ktore czekalam z zapartym tchem:multi:Żorż sie nie dał i bedzie dobrze:thumbs:a czy ja moge sobie maile pana doktora pocytowac na n-k, tam pare osob wypytuje o Żorżine:eviltong:

Posted

chita napisał(a):
dla mnie to sa wspaniale wiesci na ktore czekalam z zapartym tchem:multi:Żorż sie nie dał i bedzie dobrze:thumbs:a czy ja moge sobie maile pana doktora pocytowac na n-k, tam pare osob wypytuje o Żorżine:eviltong:
Łomatko, a ja pewnie dostanę lincz za cytowanie prywatnej korespondencji...
Well, zmień trochę i niech służy Żorżowi!

Posted

Cantadorra, dziękuję!

Martwi mnie, że mało nas tu...
Co ja zrobię z długami w lecznicy i samym, zdrowym wielkopsem, jak zostanie wypisany ze szpitala???? :placz:

Posted

Żorz jest w wielu galeriach na nk i można go polecać. Niestety u mnie nie ma żadnych akcji cegiełkowych i z allegro. Podejrzewam, ze w innych jest tez podobnie. Tylko koto. Można by to uzupełnić i liczyć na dobre serca.

Jedną ze słabości nk jest mnogość zdjęć i tak naprawdę psiak po jednym dniu powiedzmy, że usuwa się w cień. Pojawiają się nowe wątki. Zostaje parę osób zainteresowanych na dogo i ewentualnie ktoś komu taki psiak zapada w serce.

Na pierwszej stronie nie ma nic poza kontem.Chyba ze źle spojrzałem. Może komuś uda się w jednym poście zebrać wszystkie możliwe formy wpłat. Chętnie uzupełnię swój opis i polecę. Inni użytkownicy nk powinni zrobić to samo.

Powodzenia Żorż

Posted

GoniaP napisał(a):

Martwi mnie, że mało nas tu...
Co ja zrobię z długami w lecznicy i samym, zdrowym wielkopsem, jak zostanie wypisany ze szpitala???? :placz:

Pisz na biezaco jakie sa dlugi w lecznicy. Jak dlugo psiak bedzie tam przebywal? Bede zapraszac na watek innych ludzi i zrobimy bazarek w przyszlym tygodniu. Bedziemy zbierac. Czy jest cos takiego jak radio Poznan?

Posted

[quote name='Cajus JB']Żorz jest w wielu galeriach na nk i można go polecać. Niestety u mnie nie ma żadnych akcji cegiełkowych i z allegro. Podejrzewam, ze w innych jest tez podobnie. Tylko koto. Można by to uzupełnić i liczyć na dobre serca.

Jedną ze słabości nk jest mnogość zdjęć i tak naprawdę psiak po jednym dniu powiedzmy, że usuwa się w cień. Pojawiają się nowe wątki. Zostaje parę osób zainteresowanych na dogo i ewentualnie ktoś komu taki psiak zapada w serce.

Na pierwszej stronie nie ma nic poza kontem.Chyba ze źle spojrzałem. Może komuś uda się w jednym poście zebrać wszystkie możliwe formy wpłat. Chętnie uzupełnię swój opis i polecę. Inni użytkownicy nk powinni zrobić to samo.

Powodzenia Żorż

[quote name='Cantadorra']Pisz na biezaco jakie sa dlugi w lecznicy. Jak dlugo psiak bedzie tam przebywal? Bede zapraszac na watek innych ludzi i zrobimy bazarek w przyszlym tygodniu. Bedziemy zbierac. Czy jest cos takiego jak radio Poznan?

[quote name='spajkus74']Nie martwcie sie o dlugi .
Ja pokryje ich spora czesc a kto moze ten niech oglasza psiaka i td
Tylko w ten sposob moge pomoc bo tak daleko od kraju to ......

To ja od siebie dodam. Na pierwszej stronie jest konto i link do aukcji charytatywnej. Zorż jest również w mojej galerii na NK. Mam zrobiony album ogólnodostępny z aukcjami. Ale istotnie nie jest jedyny. Z pisaniem o kosztach leczenia jesteśmy tu na dogo ostrożni, ze względu na zadymiarzy i specpianobiczów (przyp. aut. specjalista od bicia piany).

Tak jak na przeciętnym, statystycznym polskim podwórku. Siedzą klabzdry na ławce i... nawiązuje sie dialog:

- Pani Gwoździkowa o łuna mini nosi to pewnie d... daje,
- łoj kochaniutka Gieniu, a łuna ma ciorne łoczi, i szeptem powiem że się nazywa Ryfa Goldblum
- no co ty powiesz kochaneńka, coś w tym jest ta Kowalska z siódmego piętra godoła że pod siódmą klepka od progu to łuni mają ukryte złoto, stringi i tipsy czy czipsy już nie pamiętam
- a widzisz moja droga ozbacz ona sie nawet na mokre włoszkie nie robi, i porz ądnej trwałej nie ma, tylko jakaś taka równo łobcięta.
- no ta a krzestna mi mówiła, że kiełbase kroi w bardzo cienkie plazderki, pani kochana mójemu chłopu to by brzucho pękło

Oczywiście treść sensu stricto inna niż w prezentowanym dialogu, ale mentalnie to samo.

Owszem jest tu duża grupa osób, z którymi chce się rozmawiać, współpracować. Ale takie akcje z cyklu "A to Polska właśnie" męczą nas a i aviomaryny bywa brakuje w aptekach. Dlatego pomysł z forum Fundacyjnym na którym równolegle są informacje, ale zawsze świeższe, dokładniejsze.

Nie uciekamy od korzystania z dogo, bo jest potrzebne, ale nie chcemy mieć tylko jednych drzwi, bo w naszym przypadku któregoś dnia mogą zostać zablokowane.

Bardzo budujące jest to że pojawiłyście się tutaj i nas podtrzymujecie na duchu, bardzo to jest potrzebne. Dziękujemy.

Posted

Asior napisał(a):
boze.. ja tak na rozluźnienie trochę.. przeczytałam zamiast sieczkę to sraczkę :evil_lol:

Dzięki :), to jasne w końcu co Emirowiec może mieć w głowie. Stąd odruchowe zczytanie tak a nie inaczej :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Isadorko, nie miałam absolutnie takich podtekstów... :roll:
ja nie z tych co jak widze kogoś z Emira to od razu jest moim wrogiem.. np z maugo05 i np don Vito, bardzo miło korespondujemy :diabloti:

Posted

[quote name='Asior']Isadorko, nie miałam absolutnie takich podtekstów... :roll:
ja nie z tych co jak widze kogoś z Emira to od razu jest moim wrogiem.. np z maugo05 i np don Vito, bardzo miło korespondujemy :diabloti:

Margo05 - bo maugo tez jest.

Ależ ja wiem, że nie miałaś takich podtekstów, a ćwierkaj sobie ćwierkaj. Widać przeca, że i ja się pośmiałam.

Posted

[quote name='GoniaP']Isadorko, ślę Ci mailem banerek zrobiony przez Helgę i wstaw proszę, bo ja nie wiem jak ;)

na pierwszej stronie też jest

[SIZE=5]Podlinkowany banerek
[SIZE=3]wykonała Helga&Ares
[SIZE=3]
[SIZE=3]

Posted

Asior napisał(a):
(...) przeczytałam zamiast sieczkę to sraczkę :evil_lol:

... a może to prorocze przeoczenie??? Goniu, jak tam...ekhm...jelitka??? :roflt::roflt::roflt:Teraz zabij... :razz:

Posted

majqa napisał(a):
... a może to prorocze przeoczenie??? Goniu, jak tam...ekhm...jelitka??? :roflt::roflt::roflt:Teraz zabij... :razz:
A dziękuję, bardzo dobrze jak na mnie ;)