Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To trzeba by przeniesc w calosci te pieniadze na Brawurke. Moze sie jeszcze Cioteczki wplacajace wypowiedza :modla:

I tak bedziemy miec 2 mieleckie psy, jeden jakby na 'moim' miejscu, a drugi na mieleckim. Dobrze, ze nie trzy ;)

Murko, a tą karmę to chce Era jesc? Mam nadzieje, ze Brawurka nie bedzie grymasic.

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka, ta karma jest głównie wirtualnie przypisana na Brawurkę i Erę, odliczam 600 g na dużego psa i 400 g na średniego psa dla orientacji. Teraz jest chlodno i psiaki wsuwają gotowane jedzonko: ryżyk z kurczakiem. Sucha karma dla głodomorów na wieczór i jak braknie jedzonka gotowanego ;)

Posted

Czyli w piatek Brawurka juz bedzie z powrotem w hoteliku?

Tak mysle, czy w umowie nie powinna byc jednak jakas oplata za nieprzemyslana adopcje i zwrot psa? Bo przeciez Brawurka od samego poczatku byla przedstawiana jako pies strachliwy i bojaźliwy, więc nie ma mowy o zatajaniu prawdy przed Adoptującą. Może wtedy nie byloby hurra optymizmu, ze jakos to bedzie, bo przeciez to nie pierwszy pies w rodzinie.

Posted

Tak, to też jest możliwe, więc w umowie powinna być klauzula, ze bez zgody Murków nie wolno psa przekazywać dalej, do momentu kontaktu z potencjalnym nowym właścicielem zwierzaka i jego ocenie przez opiekunów prawnych (Murków). Nie wiadomo, czy to coś da, ale trzeba próbować!

Posted

W Niemczech np chyba są opłaty za zwrot?

Tak na marginesie:
Mój znajomy ( były prezes jednej z firm dostaarczających nam towary ) wziął pięknego psa wielorasowego ;) ze schroniska koło Dortmundu, teraz go szkoli i jest zachwycony:loveu:
Z tym ,że najpierw odwiedzał Go, wychodził na spacery i po obustronnej akceptacji adoptował pięknisia. A pies tak w ogóle jest z Moskwy:-o

Posted

Luna123 napisał(a):
W Niemczech np chyba są opłaty za zwrot?
W DE sa wysokie kary za oddanie psa czyli w sumie za nieprzemyslana adopcje. Kazda Fundacja ma wlasne umowy, schroniska takze. I jest oplata adopcyjna za psa 250,- EUR, wiec ktos zanim sie porwie z motyka na slonce, to sie 3 razy zastanowi czy podoła i czy ma warunki i mozliwosci.

Posted

Filipki napisał(a):
Czyli po krótkich , ale burzliwych przygodach Brawurka wraca. Ale będziecie mieć zestaw nieufnych psiaków.

No niestety. Dlatego teraz na prawdę musimy się zastanowic, którego następnego psiaka wziąc do hotelu. Nie wiem, ale wydaje mi się, że powinnyśmy miec u Murki jednego psa nieufnego i drugiego zupełnie bezstresowego. Takich w schronisku jest cała masa. Inaczej zapchamy się na długie miesiące i nie ruszymy z miejsca :shake:.

Posted

Też uważam, że Reno ma rację. Tak będzie zawsze łatwiej i chociaż jedno miejsce ma szansę na większą rotację.
To teraz z mieleckich psiaków w hoteliku będą: Brawurka, Era, Jaruś, Karmelek, Lori (po złapaniu), Rufus (?) czy to teraz jakoś inaczej wygląda?
I rozumiem, że Brawurka i Era są w zasadzie tylko na Waszym utrzymaniu (typu nie mają dodatkowych stałych deklaracji)?

Posted

Tez uwazam,ze nie mozna samych nieufnych..góra 1-2/.ja na swoje zaklepane miejsca chciałam np.Halisia,/i Wike/,mysle,ze szybko znalazłby domek,zgrabny ,młody ,ładny,.Za troche moze byc gruby i przygnebiony.Wiem,ze nie ma co powoływac sie na opinie dr Kom.ale tez na niego pokazał,ze takie głównie powinno sie ratowac do hoteliku.Poza tym smiałe psy szybciej zacheca wycofane do socjalizacji,bo jak kazdy bedzie dziki,to Murka nie wyrobi z socjalizacja,a tamte nie beda miały pozytywnych psich wzorców...

Posted

mam do przekazania taka informację - w związku z tym, że miał to być wyjazd słuzbowy, ale niestety z uwagi na wynikłe komplikacje wyjazd jest wyłącznie "pieskowy" dlatego zwracam sie z gorącą prośbą o wsparcie dotyczące kosztów paliwa. W tej chwili do Opola jedzie 3 psiaki - Kropeczka, ode mnie szczeniaczek i Safi z tbg, a wraca z Olkusza Brawurka.