Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BRAWURKA ZŁAPANA!!!
P.Basia zadzwoniła, że pochwyciła Brawurkę :multi:
Co dalej?... P.Basia chce dać Brawurce i sobie szansę, ale ma obawy czy Brawurka zaklimatyzuje się w mieszkaniu w bloku.
Brawurko, zaufaj p.Basi... Już i tak zrobiłaś duży krok do przodu...

Posted

A ja sie bardzo cieszę, p.Basie chce dac szanse.Tylko od razu adresówka.Taka przygoda z ucieczka ,kazdemu sie mogła przydarzyc.P.Basia sie zachowała w porządku,zawiadomiła ,kontrolowała,polowała.Odnalazła i złapała.Juz sie znają.A mała jak,na jedzonko do reki podeszła czy klatka swoje zrobiła?I pomyslałam jeszcze jedno,jesli Brawurka tu wracała,to to miejsce uznała za "swoje"

Posted

Ale wiesci!!! Pani Basia jest super kobitka,jak się uparła to złapała sucz..
Ty Brawuro jedna zachowuj się...Brawurka chyba pokosztowała zycia na wolności i stwierdziła,że nie jest tak słodko..
Trzymam kciuki z całych sił za Brawurke i p.Basię..
Gratulacje p. Basiu- super talent do łapania psów :multi::multi::multi::multi:

Posted

Ja bym byla za zalozeniem naprawde mocnych, solidnych szelek i oprocz tego obrozy, szerokiej, dobrze zapietej z luzem na max. 1 palec. Zapytam kierownika, czy przypadkiem nie ma takich szelek w schronisku od Fundacji.

Trzeba by karmic Brawurke wylacznie z reki przez jak najdluzszy okres czasu, to bardzo wzmacnia wiez z wlascicielem. Nie ma obawy, ze pies sie przyzwyczai, jak poczuje sie pewnie, bedzie jesc z miski.

Posted

Dopiero weszłam na neta, bo byłam na wsi a tam praktycznie zero kontaktu ze mną :razz:.
Halciu, przyszedł SMS, że dzwoniłaś, ale ja nawet nie próbowałam oddzwaniac, bo tam taki zasięg, że i tak nie idzie sie dogadac :shake:.

Super, że sunia dała się złapac! I WIEKIE BRAWA dla p. Basi za chęc dalszej pracy z Brawurką. Ciężki mają ten start, ale wierzę, że po takich perypetiach może byc tylko lepiej. OBY!!!!!!
Kciuki za to zaciśnięte!!!

Posted

Poznały sie juz obydwie:eviltong:na co którą stac!Mysle,ze tez doceniły wzajemnie.A dzwoniłam,bo Ci chciałam radosna wiesc przekazac:evil_lol:A mi tak chodzi po głowie,ze juz bedzie dobrze,ze Brawurka wróciła do domu.Moze chciała sie przekonac,że P.Basia o nia powalczy....:eviltong:A P. Basia nie ustepuje tak szybko,i bardzo to u Niej cenie!

Posted

Przy łapaniu Brawurki obeszło się bez klatki, nie sprawdził się też hycel zrobiony specjalnie przez męża p.Basi: Brawurka jak go tylko zobaczyła to się wystraszyła, widać wie co to znaczy :cool1:

Na razie nie jest ciekawie, Brawurka wyła w nocy, często wskakuje na parapety i uderza łapą o szyby... Zasmakowała wolności i sie jej spodobało :roll:
Z czystością też nie jest dobrze :shake:

Posted

Trzeba jej pokazac, ze czlowiek jest lepszy niz wolnosc. Jakies smakolyki, gryzaki, zeby zajac Brawurke. Sunia ma na pewno duze potrzeby ruchowe, wiec moze wspolne spacery, bieganie, oczywiscie w dobrze zabezpieczonych szelkach i obrozy.

Pamietajmy, ze ta sunia NIGDY nie miala dobrego, normalnego domu i wymagania, zeby szybko sie wszystkiego nauczyla sa nierealne !!!

A jednak jej Siostra w DE wyszla na prosta, mimo, ze tez byla ogromnie strachliwa. Czyli da sie.

Posted

Dobrze, że już Brawurka złapana...
Bardzo się cieszę, że dostała drugą szansę, ale wyobrażam sobie jak Pani Basi i jej rodzinie musi być teraz ciężko. Mam nadzieję, że wytrwają. Niestety taki psiak wymaga wiele pracy.