halcia Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Mam nadzieja,ze nie kreci sie blisko jakichs głównych ulic.... Quote
Murka Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 BRAWURKA ZŁAPANA!!! P.Basia zadzwoniła, że pochwyciła Brawurkę :multi: Co dalej?... P.Basia chce dać Brawurce i sobie szansę, ale ma obawy czy Brawurka zaklimatyzuje się w mieszkaniu w bloku. Brawurko, zaufaj p.Basi... Już i tak zrobiłaś duży krok do przodu... Quote
halcia Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 A ja sie bardzo cieszę, p.Basie chce dac szanse.Tylko od razu adresówka.Taka przygoda z ucieczka ,kazdemu sie mogła przydarzyc.P.Basia sie zachowała w porządku,zawiadomiła ,kontrolowała,polowała.Odnalazła i złapała.Juz sie znają.A mała jak,na jedzonko do reki podeszła czy klatka swoje zrobiła?I pomyslałam jeszcze jedno,jesli Brawurka tu wracała,to to miejsce uznała za "swoje" Quote
Evelin Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ale wiesci!!! Pani Basia jest super kobitka,jak się uparła to złapała sucz.. Ty Brawuro jedna zachowuj się...Brawurka chyba pokosztowała zycia na wolności i stwierdziła,że nie jest tak słodko.. Trzymam kciuki z całych sił za Brawurke i p.Basię.. Gratulacje p. Basiu- super talent do łapania psów :multi::multi::multi::multi: Quote
halcia Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 i wg mnie wróciła własnie do niej,bo przeciez mogła biec km przed siebie,jak robi uciekajacy pies,a ona była w poblizu.Ja stawiam na to,ze sie dograją!!:loveu: Quote
Filipki Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 To najwspanialsza wiadomość, niezależnie od tego co postanowi Pai Basia gratuluję wytrwałości i dziękuję bardzo, bardzo Quote
izzie1983 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Super! :multi: Życzę Pani Basi powodzenia! Quote
Ulka18 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ja bym byla za zalozeniem naprawde mocnych, solidnych szelek i oprocz tego obrozy, szerokiej, dobrze zapietej z luzem na max. 1 palec. Zapytam kierownika, czy przypadkiem nie ma takich szelek w schronisku od Fundacji. Trzeba by karmic Brawurke wylacznie z reki przez jak najdluzszy okres czasu, to bardzo wzmacnia wiez z wlascicielem. Nie ma obawy, ze pies sie przyzwyczai, jak poczuje sie pewnie, bedzie jesc z miski. Quote
eloise Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 uffffff kamień z serca, ze Brawurka już nie sama! Quote
malawaszka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 super!!!! wielkie :klacz: za upór dla Pani Basi Quote
polciuaa Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 wspaniale,że się udało! :loveu: :multi: Quote
Filipki Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Brawurko masz być grzeczna i słuchać Pani Basi. A swoją drogą jestem ciekawa jak wyglądała łapanka. Quote
Reno2001 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Dopiero weszłam na neta, bo byłam na wsi a tam praktycznie zero kontaktu ze mną :razz:. Halciu, przyszedł SMS, że dzwoniłaś, ale ja nawet nie próbowałam oddzwaniac, bo tam taki zasięg, że i tak nie idzie sie dogadac :shake:. Super, że sunia dała się złapac! I WIEKIE BRAWA dla p. Basi za chęc dalszej pracy z Brawurką. Ciężki mają ten start, ale wierzę, że po takich perypetiach może byc tylko lepiej. OBY!!!!!! Kciuki za to zaciśnięte!!! Quote
halcia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Poznały sie juz obydwie:eviltong:na co którą stac!Mysle,ze tez doceniły wzajemnie.A dzwoniłam,bo Ci chciałam radosna wiesc przekazac:evil_lol:A mi tak chodzi po głowie,ze juz bedzie dobrze,ze Brawurka wróciła do domu.Moze chciała sie przekonac,że P.Basia o nia powalczy....:eviltong:A P. Basia nie ustepuje tak szybko,i bardzo to u Niej cenie! Quote
Evelin Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Jestem ciekawa co dalej...jak im sie ułoży,czy się uda... I moze ktos wie,jak się udało złapać Brawurkę.. Quote
halcia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Musimy byc cierpliwe,P.Basia pewnie za jakiś czas da znac Murce jak im sie relacje układaja,to moze tez opowie jak akcja z łapaniem przebiegała.Tez jestem b.ciekawa... Quote
OlaLola Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Tak sie ciesze że sunia sie znalazła, a raczej złapała :P Zapraszam na wątek Ramba: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ck-likwidacja-schroniska-pilnie-szukamy-domu-dla-ramba-137052/#post12239529 Quote
kaskadaffik Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 O no to super, po całym dniu dobre wieści poczytać:multi:miejmy nadzieję, że Pani Basia da radę z uciekinierką, jakoś się dograją:roll: Quote
Murka Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Przy łapaniu Brawurki obeszło się bez klatki, nie sprawdził się też hycel zrobiony specjalnie przez męża p.Basi: Brawurka jak go tylko zobaczyła to się wystraszyła, widać wie co to znaczy :cool1: Na razie nie jest ciekawie, Brawurka wyła w nocy, często wskakuje na parapety i uderza łapą o szyby... Zasmakowała wolności i sie jej spodobało :roll: Z czystością też nie jest dobrze :shake: Quote
Filipki Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Boję się, że będzie próbować ucieczki . Co dalej robić z tą Brawurką? Quote
halcia Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ooooo....myslałam,ze wieści beda ciut lepsze!Jesli P.Basia bedzie miała cierpliwosc ze 2 tyg.to moze zacznie sie cos zmieniac.... Quote
Reno2001 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Qrcze, Brawurko, ta twoja wymarzona wolnośc wcale nie byłaby słodka. Jestem bardzo ciekawa jak minęła drugo noc. Na prawdę twardy orzech z tej suni. Quote
Ulka18 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Trzeba jej pokazac, ze czlowiek jest lepszy niz wolnosc. Jakies smakolyki, gryzaki, zeby zajac Brawurke. Sunia ma na pewno duze potrzeby ruchowe, wiec moze wspolne spacery, bieganie, oczywiscie w dobrze zabezpieczonych szelkach i obrozy. Pamietajmy, ze ta sunia NIGDY nie miala dobrego, normalnego domu i wymagania, zeby szybko sie wszystkiego nauczyla sa nierealne !!! A jednak jej Siostra w DE wyszla na prosta, mimo, ze tez byla ogromnie strachliwa. Czyli da sie. Quote
Ra_dunia Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Dobrze, że już Brawurka złapana... Bardzo się cieszę, że dostała drugą szansę, ale wyobrażam sobie jak Pani Basi i jej rodzinie musi być teraz ciężko. Mam nadzieję, że wytrwają. Niestety taki psiak wymaga wiele pracy. Quote
halcia Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 I tak nie do końca da sie porównac,ta sunia była najdziksza... Quote
Recommended Posts