Murka Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Brawurka ma ok. 2 latek, jako jedna z trzech sióstr trafiła do schroniska w Mielcu ok. pół roku temu. Brawurka z trzech sióstr była w schronisku w najgorszym stanie psychicznym. Do nas przyjechała przedwczoraj dzięki Filipkom, którzy udostępnili jej swoje miejsce ;) Brawurka jest wycofana, niemal dzika, panicznie boi się dotyku, ucieka, odwraca głowę, udaje że jej nie ma... Na smycz reaguje paniką, nie przyjmuje smakołyków... dużo pracy przed nami. Plusem jest to, że jest ciekawska, zwiedza boks i leży sobie na dywaniku poza budą kiedy tylko jest poza zasięgiem wzroku człowieka. Nie ucieka też od razu jak zobaczy kogoś. Pozwoliła mi się nawet wczoraj wygłaskać, ale stał między nami inny pies i chyba to dodawało Brawurce pewności siebie. Spuściła głowę i pozwoliła zrobić wszystko: zapodać środek na pchły/kleszcze, zacisnąć obrożę, wygłaskać się... Siostra Brawurki, Bajka była już u nas i ma cudowny dom, więc mam nadzieję, że i Brawurce się uda, bo jest równie piękna :loveu: Kontakt: 503 68 30 50 [email protected] Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Śliczna sunia - na pewno jej się uda :) Hmmm... mogę wchodzić na nowe wątki a ze starych mnie wywala :mad: zgłupieć można Quote
Ulka18 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Brawurka jest najdziksza z 3 siostr z Łagowa, 2 suczki maja juz domy, Brawurka jest ostatnia z rodzenstwa oczekujaca na dom. Stwierdzilysmy wspolnie, ze bez pomocy Murkow z hoteliku ta sunia nie ma szans na adopcje. Stad wlasnie Brawurka zostala zakwaterowana u Murkow. Dziekujemy Filipkom za udostepnienie miejsca :Rose: Quote
halcia Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Jak ja do niej zagladałam,tez biedactwo całkowicie odwracało głowe,wręcz ja wbijała w sciane budy,by niczego nie widziec....,a piekna i zgrabna jak mało które....:lol: Quote
kaskadaffik Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Śliczna, oby miałą tyle szczęścia co jej siostry, bo wszystkie takie ładniusie były:loveu: Quote
agusiazet Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Jestem pewna, że i Brawurka będzie wkrótce normalnym, szczęśliwym psem!!!! Quote
eloise Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 bajeczna Brawurka, oby szybko wyszła "na ludzi" ;) Quote
Ulka18 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Radunia jest przeszybka :crazyeye: Ja juz mam w podpisie Uszatke, ale znajac zycie Reno jak wroci wstawi sunie w swoj podpis :wink: Quote
Murka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Dziś znów udało mi się wygłaskać Brawurkę. Wszystko tak samo jak wcześniej. Czuła się bezpieczna bo między nami był Rufi (jemu głasków nigdy za wiele :lol:). Quote
halcia Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 To wide,ze Rufi oswaja juz dwie panny,Erę i Brawurke,:evil_lol:tak trzymaj Ruficzku,jesli im z tym razniej. Quote
Ulka18 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Rufi powinien miec papiery pseigo terapeuty :p Quote
Murka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Posiedziałam sobie dzisiaj trochę u Brawurki i trochę fotek mi się udało zrobić ;) Siedziałam sobie w kucki i fociłam, a Brawurka mimo że mogła do budy nie zwiewała tylko chodziła dookoła mnie. Nawet jak się do niej przybliżałam nieznacznie to nie zwiewała. Ona się musi przede wszystkim do człowieka przyzwyczaić, że nie robi się jej krzywdy. Na początku paniką reagowała jak tylko się ją dotknęło, a dzisiaj jak przechodziła dotykałam głaskałam jej grzbiet i jakiejś strasznej paniki już nie ma. Ona jest ciekawska bardzo. Jak byłam tyłem do niej to kątem oka widziałam jak kombinowała żeby mnie powąchać, ale jednak za bardzo się bała. Dużo bardziej boi się człowieka wyprostowanego, jak się przykucnie to jest dużo lepiej. Strasznie tęsknie wypatrywała jak Rufi gania poza boksem, więc spróbowałam ją wyprowadzić (sposobem "za Rufim" przypięłam jej smycz do obroży). Brawurka niestety bardzo się szarpie na smyczy i wyrywa. W tej panice chciała koniecznie wrócić do boksu (niekoniecznie do swojego), więc ją odprowadziłam. Quote
Murka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Kitę ma dokładnie taką jak Bajka :loveu: Quote
halcia Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Cudna,z praaawie charcia sylwetka jak na Mielec:evil_lol:No to praca w kucki,a potem ,po wielu dniach zaczniesz sie prostowac:eviltong:A Ruficzek mi imponuje postawa,suniom w głowie pozawracał.;) Quote
yoko100 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Taka wlasnie mi sie chuda wydaje chyba ze taka jej budowa i uroda:) ale sliczniutka jest Quote
anciaahk Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Jakoś dziwnie chuda, a podobno z Mielca. jestem pewna, że Murka szybko małą dzikuskę oswoi i sunia szybciutko znajdzie nowy domek. Quote
Ra_dunia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Chyba wszyscy mieliśmy takie same myśli :evil_lol: Czy na pewno Brawurka jest z Mielca - bo taka chuda :evil_lol: Wierzę, że pod wspaniałą opieką Murki Brawurka szybciutko się przełamie :) Quote
Ulka18 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Piękna jest nasza Brawurka, a ogon ma imponujący. Rzeczywiscie jak na Mielec to chudzinka z niej, drugi kierownik :evil_lol: Pewnie bylaby dobra w agility, ma potencjal sunia, oj ma. Quote
halcia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ona jest super zgrabna,nie taka chuda:eviltong:Co Wy chudych psów nie widziałyscie?A kiero ma przejść na diete schroniskowa,zeby przytyc:evil_lol: Quote
Murka Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Ona wcale nie jest chuda, ma super przemianę materii (robi koopy jak z karabinu :lol:) i "sportową" sylwetkę. Już sobie wyobrażam ją w pełnym biegu :cool3: Dziś się na mnie obraziła za wczorajsze wyciągnięcie na spacerek :razz: Nie lubi być na uwięzi :shake: Quote
halcia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 I co? nie podeszła,nie dała sie pogłaskac...??? Quote
Recommended Posts