Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brawurka...
Spójrzcie jaka jest piękna, jak dostojną ma postawę.
Niestety za fasadą jej niespotykanej urody kryje się przeogromny lęk.
Nigdy nie dowiemy się jakie straszne zdarzenia spowodowały, że Brawurka zamiast radośnie merdać ogonem, na widok człowieka chce po prostu zniknąć. Jej oczy błagają "Nie patrz na mnie, mnie tu niema, ja nie istnieję..."
Brawurka przebywa obecnie w hoteliku dla zwierząt w potrzebie, gdzie powoli, małymi kroczkami uczy się życia od nowa. Poznaje dotyk ludzkiej ręki... ale nadal - na gwałtowny ruch potrafi zareagować paniką. Paniką, która czasem wyzwala w niej instynkt samoobrony.
Ktoś kiedyś musiał strasznie skrzywdzić to przepiękne zwierzę...

Szukamy dla Brawurki odpowiedzialnego, cierpliwego domu.
Domu, w którym w spokoju mogłaby przełamywać swe lęki.
Domu z ogrodem, gdyż Brawurka źle znosi zamknięcie w mieszkaniu.
Domu najlepiej bez małych dzieci, za to wspaniale by było gdyby przebywał w nim przyjazny pies.
Po prostu WYJĄTKOWEGO DOMU DLA WYJĄTKOWEJ BRAWURKI.

Posted

Radunia, masz kobito talent :klacz: :multi: :klacz:
Dzieki wielkie za ten tekst :calus: Normalnie taka podsumka Brawurki, ze lepiej nikt by tego nie ujal. Podmienie na allegro dzisiaj wieczorem.

Posted

Mi się kolor czcionki podoba :loveu:

Porobię Brawurce nowe zdjęcia, ale muszę poczekać aż choć przestanie padać :roll: Brawurcia unosi często ogon nad grzbiet (jest zakręcony), zajefajnie to wygląda :cool3:

Konto Brawurki powiększyło się o 60 zł, wpłata Game Boy z bazarku Ulki18 :loveu:

Posted

dziewczyny a czy nie lepiej dać mniejszą cenę suni? myśle,że zamiast pisać,że koszt to 100zł mozna napisac,ze bardzo liczy sie pomoc finansowa i każdy moze dobrowolnie wpłacić jakiś grosz na hotel..bo to 100zł moze ludzi odrzucac,przynajmniej moim zdaniem.

Posted

Wlasnie celowo dalysmy cene 100 zl, zeby sie ludzie nie skusili na urode Brawurki i zastanowili kilka razy zanim sie zdecyduja na adopcje. Nie mozemy sobie pozwolic na ponowny zwrot Brawurki z byle powodu.

Posted

Dokładnie, ja za adopcję mojej Dotts zapłaciłam 150zł (3lata temu), bo taką stawkę wymyślił sobie schron. No, ale ja wiedziałam, że ta albo żadna i pewnie i 300 bym dała.
Brawurka miała już jeden dom. Teraz potrzebujemy adopcji baaaaardzo przemyslnej i świadomej.

Posted

Mnie sie tez wydaje, ze Brawurka sie zmienila. Dostojna taka, poważna, pięknie pozuje. Może ma wiecej ruchu i zajęc i znajome towarzystwo ludzko-psie, to wszystko dobrze wplywa na Brawurke.

Posted

Brawurka jest zdecydowanie spokojniejsza, łatwiej ją zapiąć na smycz, na smyczy mniej ciągnie, prawie w ogóle się nie wyrywa itp. Często smycz jest luźna. Często też skupia uwagę na człowieku, łatwiej złapać z nią kontakt, bierze smaczki z ręki na spacerach. I pozwala dotknąć już pyska, o czym mówiła mi już p.Basia, a ja mogę potwierdzić. Wcześniej było to niewykonalne.