Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tylko nie Olkuski schron :( ale może... w sumie... jakby tam trafiła, to zawsze szansa, żeby ją odnaleźć...
Brawurko... gdzie jesteś...
czy państwo ją szukają? Plakaciki też mogę jakieś jutro wykombinować...

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko gdzie rozwieszać plakaty skoro nie ma nikogo z Olkusza? Może pomogłyby osoby z okolic (Kraków, Śląsk)?

Koniecznie trzeba też dać info w necie :roll:

Posted

Dzwoniła p.Basia i okazuje się, że nie trzeba póki co plakatów. Brawurka wróciła na miejsce, gdzie p.Basia wychodziła z nią na spacery i tam zrobiła sobie miejsce do bytowania. P.Basia codziennie karmi ją z ręki, ale w żaden sposób nie da się Brawurki pochwycić. Próbowali już całą bandą ludzi - Brawurka jest szybka i skoczna, a tam jest przestrzeń :shake:
P.Basia próbowała też już ze środkiem nasennym, ale dawka niedostatecznie Brawurkę uśpiła i była na tyle świadoma, że nie dała się złapać. Wieczorem bedzie próbować z większą dawką tego środka.

P.Basia nie ukrywa, że jest bardzo zrezygnowana łapaniem Brawurki i będzie chciała, aby sunia wróciła do nas do hoteliku. Jeśli uda się ją wieczorem złapać, to spróbuje ją jeszcze przetrzymać kilka tygodni, ale chyba powrót suni do hoteliku jest przesądzony...

Znam Brawurkę i wg mnie to spory postęp, że sunia wróciła na znane od zaledwie paru dni miejsce i że tam koczuje. Poza tym bierze od p.Basi jedzenie z ręki, to też jest OGROMNY krok naprzód.

Posted

Przykre, że ta Pani chce oddać sunię. Jak bierze się tak trudnego psa po przejściach to powinno się przygotować na różne ewentualności. Przecież otwarcie było powiedziane jakim psem jest Brawurka... :shake:

Posted

izzie, czasami tak jest, że ludzie po prostu sobie nie radzą. Tu na siłę nic się nie wskóra. Tak samo przecież byłą z naszą Mają. Najwyraźniej to nie jest dom dla Brawurki. Będziemy szukały dalej.
Najważniejsze teraz, aby sunię odłowic. Może udałoby się potem połączyc transport Ery z powrotem Brawurki? Grunt, aby sunia trafiła do p. Basi.

Jak dla mnie Brawurka zdecydowanie powinna trafic do domu z podwórkiem.

Posted

Izzie, swiat sie dzieli na normalnych ludzi i na dogomaniakow. Normalni ludzie nie walcza o psa, wydaje im sie, ze wystarczy cieply kąt, pelna miska, a pies sie wszystkiego sam nauczy. My ich nigdy nie zrozumiemy, a oni nas uwazaja za wariatow.
Ludzie, ktorzy biora dziecko z domu dziecka, tez oczekuja, ze bedzie grzeczne i z samej wdziecznosci nie bedzie pokazywalo problemow.
Jestem za powrotem Brawurki do hoteliku i deklaruje na nia wplaty. Deklaruje tez pomoc w szukaniu dobrego,pewnego domu.

Posted

Tak zgadzam się, macie rację. Ja to od 15 lat jestem niejawnym dogomaniakiem, a dopiero rok temu trafiłam na forum :evil_lol: I wcale nie jest mi źle z tym jaka jestem. Trzymam kciuki za Brawurkę.

Posted

Ja to moze nudna bede, ale powtorze, ze wszelkie strachliwe, nieufne psy powinny miec specjalne szelki, oprocz tego obroze z adresowka.

Moze trzeba dac wiecej srodka usypiajacego do jedzenia?

Posted

Tylko zeby ten srodek usypiajacy nie zaczol dzialac jak gdzies odejdzie. Ja mialam zastosowac cos uspiajacego na psa ktorego przez 3 dni lapali i nie dalo rady.Ale obeszlo sie bez.

Posted

Tylko 1 Siostra miala szczescie i trafila do dobrego domu, który nie zglaszal problemow i jakos sobie poradzil ze strachliwoscia i nieufnoscia suni. Pozostale 2 Siostry mialy duzo pecha w zyciu :shake: Oby sie 'odkręcil' ten pech :modla:

Posted

Ciągle myślę, że trzeba jakoś inaczej podejść do złapania suni. Pani Basia chyba nie będzie w stanie tego dokonać i absolutnie nie mam jej tego za złe. To po prostu za trudne. Nieudane próby łapania doprowadzą do tego , że Brawurka całkiem zwieje. Może wynająć odpowiednie osoby,no nie wiem z Palmerem. Jestem skłonna pokryć koszty (nie mam pojęcia jakie) byle się sunia znalazła.

Posted

P.Basia dzwoniła do schroniska w dzień zaginięcia suni, ale powiedzieli jej tam, że nie świadczą takich usług (pomoc w złapaniu psa).
Nie wiem do kogo moznaby się zwrócić o pomoc :roll:

Brawurka robi coraz większe wypady: wczoraj ją p.Basia widziała, a dzisiaj już nie.