Murka Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Brawurka już u nas, TZ przywiózł ją nad ranem z Tarnobrzega. Jak to Brawurka przy załadunku zwiała pod samochód, ugryzła kierowcę, puściła pawia w klatce... O kosztach i finansach napiszę potem, muszę posprawdzać wpłaty na kontach. Quote
Filipki Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Brawurko , Brawurko dlaczego ugryzłaś kierowcę? To jakieś groźne ugryzienie? Quote
Ulka18 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Brawurka nie lubi jeździc samochodem, ja to tez zaobserwowalam, gdy wiozlam ja do Murkow. Biedna Brawurka tyle zmian w ciagu kilku miesięcy. Czy Pani, ktora adoptowala Brawurke cokolwiek przekazala na jej temat? Jakies uwagi? Jakas pomoc na jej pobyt w hoteliku? Quote
halcia Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Czesciowy chociaz zwrot kosztów za transport?:shake: Quote
Ulka18 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Zobaczymy co napisze Murka. Jesli to tylko zwykly zwrot psa jak popsutej rzeczy na gwarancji, to calkowicie przestaje wierzyc w ludzi i ich zapewnienia. I oczywiscie my jako dogomaniacy mamy wszystko wybaczac, byc grzeczni, nie wyrazac swojego zdania, bo sie laskawe krolowe obrazaja :mad: Aha i dziekowac za te kilka dni przechowania Brawurki :-o Quote
kaskadaffik Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 To fakty wszystko, może faktycznie jakieś opłaty adpopcyjne powinny być, to by każdy dwa razy dłużej pomyślał:roll: Zapraszam na bazarek, coś dla Brawurki może uzbieramy:lol: http://www.dogomania.pl/forum/f99/szelki-damskie-firmowe-skarpetki-cieple-ciuszki-dla-dzieci-do-25-10-a-147958/ Quote
Ulka18 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Wystawie dzis Brawurke na allegro, dzis sw. Franciszka, moze ta aukcja przyniesie jej szczescie :kciuki: Szukanie domu dla Brawurki zajmie nam na pewno sporo czasu, tak samo jak Murce socjalizacja suni. Quote
Filipki Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Może faktycznie Sw. Franciszek pomoże naszym zwierzakom, bo chyba trzeba wsparcia mocy nadprzyrodzonych, żeby znalazły odpowiednie domy. Quote
Murka Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Ugryzienie kierowcy niegroźne, tylko draśnięcie skóry ;) Muszę przyznać, że Brawurka jest spokojniejsza, trochę bardziej opanowana, zdecydowanie lepiej sobie radzi ze smyczą, łatwiej ją zapiąć itp. Stały kontakt z człowiekiem dobrze jej zrobił. Pobyt u p.Basi nie podzedł na marne. P.Basia uwagi na temat Brawurki przekazywała na bieżąco. Zdecydowanie nie nadaje się do mieszkania w bloku i do domu z dziećmi. P.Basia obiecała wesprzeć finansowo Brawurkę po 10 października. Przeprasza za wszystkie problemy i dziękuje za zorganizowanie transportu. Jeśli chodzi o transport to z naszej strony finansowo wygląda to tak: 25 zł przejazd do Tarnobrzega 1/2 kosztów (zawiezienie Kropki i klatki dla Brawurki) 50 zł przejazd do Tarnobrzega (odbiór Brawurki) Wpłaty: 25 zł RIVER (na transport - zawiezienie klatki) 20 zł eloise 50 zł wachura 50 zł Yoko100 (bazarek) Quote
Reno2001 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Dobrze, że sunieczka cała i zdrowa dojechała do hoteliku. A jednak stały kontakt z człowiekiem dał dobre rezultaty. Qrcze, żeby tak znaleźc teraz dobry, wyrozumiały i cierpliwy dom ... :roll: Quote
Ulka18 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Brawurka na allegro : Brawurka suczka mix border collie dla znawców (762814740) - Aukcje internetowe Allegro Wplacilam na Brawurke. Prosze o wiadomosc na jakie konto wplacic za transport na trasie Olkusz-Tarnobrzeg. Quote
Filipki Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Jaka ona piękna na tych zdjęciach na Allegro. Nie wiem jak o to zapytać, ale czy współpraca , no, wiecie z kim mimo tych zawirowań jest możliwa i czy ewentualnie Brawurka miałaby szansę jak jej siostra? Quote
halcia Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Juz nie wiem ,czy śmiac sie czy płakac,jak kazdy kombinuje we wpisach,a w duszy "mina",nie wspomne o nastoju...:shake:Brawurko,choc ty nas pociesz postępami...... Quote
Filipki Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Halcia , teraz to mnie to rozśmieszyło, no ale nie chcę zaszkodzić, niedługo trzeba będzie porozumiewać się szyfrem, żeby skutecznie pomóc psiakom. Quote
eloise Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 w allegro Brawurka w jednym miejscu nazwana jest Bajką ;) Quote
Ulka18 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Filipki napisał(a):Nie wiem jak o to zapytać, ale czy współpraca , no, wiecie z kim mimo tych zawirowań jest możliwa i czy ewentualnie Brawurka miałaby szansę jak jej siostra?Zobaczymy jak sie sprawa kontroli zamknie, pewnie będą tez kolejne, licho nie spi. Ktos niezle chce zaszkodzic schronisku tzn. zamknac go i/albo sklocic ze wszystkimi. Zawsze w kontrolach schronisko bylo przeznaczone dla 600 psow, teraz ta oficjalna liczba spadla do 250. Wiec chyba chodzi o uspienie 'nadwyzki', bo o adopcje na pewno nie moze chodzic. Quote
Filipki Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 To przerażające , a tak już się to jakoś układało. Komu na tym zależy? Eutanazja kilkuset psów? Boje sie nawet o tym myśleć. Quote
halcia Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Miasto wymaga od Kiero by "zszedł:shake::-(:shake:do 250 psów.JAK??????? Quote
Ulka18 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 A co tu rozumiec, jest nagonka i tyle :shake: Halina, masz przeciez maile w tej sprawie, nie czytasz??? Poczytajcie: "Dzisiaj Prezeska rozmawiała z Panią która bardzo przyczynia się do tego całego szumu.[...] Moja prezeska nie umiała się dogadać. Pani opowiadała o paragrafach, artykułach i biznesie jaki można robić na psach, a moja szefowa chciała porozmawiać o zwierzętach i problemie bezdomnych zwierząt. Piszę o biznesie, bo jak inaczej napisać jak szefowa mówi, że za psa z obcej Gminy biorę takie pieniądze, to ją wyśmiała i powiedziała, że powinna brać za samą gotowość przyjęcia 3000 zł. + 1800 za jednego psa. Jak jej mówi, że nieraz "poluje" na bezdomnego tydzień i w koncu go złapie i nieraz przywiezie taksówką do schroniska to zapytała co z tego ma. Szefowa powiedziała, że schronisko ma 70 zł, a ona nic to znowu ją wyśmiała." Chyba sie domyslacie o kogo może chodzic... MIELEC stan 2003: 512-513 (600) stan 2004: 513-506 (600) stan 2005: 506-520 (600) stan 2006: 520-514 (600) stan 2007: 514-558 (600) stan 2008: 558-539 (250) http://www.boz.org.pl/sch/pk.htm Quote
Basia1968 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 :crazyeye::crazyeye: jejkuuuuu a co to?? dla mnie w ogóle to wszystko to jakieś nie do ogarnięcia. O co w tym wszystkim chodzi? czy gady które tak jątrzą i ciągle doszukują się nie wiadomo czego nie mają co robić. Szlag może trafić!! Quote
halcia Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Czytałam,to jedno,a drugie to podejscie miasta i weterynarii:shake::shake::shake:Sa schroniska,gdzie zle sie dzieje,tam nie interweniuja......:-(Brawurko,rób suniu postepy Quote
Murka Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Brawurka poznała hotelik i psiaki hotelikowe. Zaraz po przyjeździe przywitała się z Rufim i od razu ogon powędrował w górę :razz: Uciekać póki co nie ma jak, bo wychodzi tylko na parometrowej smyczy. Nie widać po niej stresu czy strachu związanego zmianami. Powiedziałabym nawet, że jest spokojniejsza niż przedtem, co zapewne jest zasługą p.Basi, częściowym przywyknięciem do obecności człowieka. Quote
Filipki Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Myślę, że faktycznie dom z ogrodem to dla niej rozwiązanie, a gdyby był tam jeszcze jakiś drugi przyjazny psiak to byłoby jeszcze lepiej. Quote
Recommended Posts