Murka Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Ale super wieści! Dzięki missieek za poświęcenie swojego czasu :loveu: Brawurka na pewno nauczy się czystości, ale na początku mogą być problemy. W boksie załatwia się zawsze w jednym miejscu, więc gdyby w domu obrała taką strategię to można wspomóc się podkładami (już o tym wspominałam p.Ani). Jeśli chodzi o transport to trzeba pokombinować. P.Ania mówiła, że do Krakowa mogłaby dojechać :roll: A może... połączyć z transportem Ery? :razz: Tylko nie wiem kiedy Era mogłaby jechać... Quote
Reno2001 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Murka napisał(a):Ale super wieści! Dzięki missieek za poświęcenie swojego czasu :loveu: Brawurka na pewno nauczy się czystości, ale na początku mogą być problemy. W boksie załatwia się zawsze w jednym miejscu, więc gdyby w domu obrała taką strategię to można wspomóc się podkładami (już o tym wspominałam p.Ani). Jeśli chodzi o transport to trzeba pokombinować. P.Ania mówiła, że do Krakowa mogłaby dojechać :roll: A może... połączyć z transportem Ery? :razz: Tylko nie wiem kiedy Era mogłaby jechać... Era to jeszcze nie ma terminu. Na razie wizyta przedadopcyjna ;). Iwonka pisała, że powinni byc gotowi na połowę września. Quote
missieek Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ulka18 napisał(a):Czyli Missieek dalabys swojego tymczasa do tego domku? Nie masz przeciwskazan, no oprocz kocura oczywiscie :cool3: dalabym bez problemu, no moze kasztana i negry nie bo to wyzsza szkola jazdy niestety :roll: Quote
Murka Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Jak połowa września to jeszcze kawałek... Trzeba szukać w takim razie czegoś do Krakowa :razz: Quote
Filipki Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Pewnie lepiej , gdyby się udało wcześniej.Czy adoptujący Brawurkę zapłaciliby za transport? Może wtedy udałoby się prędzej coś znaleźć. Quote
Murka Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Na razie rozesłałam wici, może ktoś będzie jechał do Krakowa. Jak nie, to będziemy kombinować w inny sposób ;) Quote
Ulka18 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Ja niestety sie na razie nie wybieram, mam problem z kazdym dniem urlopu, normalnie takiego szefa mam od roku, ze kaplica. Do tego jeszcze przyjezdza Fundacja na 2-gi tydzien. A moze dziewczyny z Rzeszowa beda jechac? Halcia powinna wiedziec. Czasami jeżdza. Quote
halcia Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Były w sobote w Krakowie,teraz wyjade ale jak wróce a psiak bedzie bez transoprtu popytam/jezdzi majuska i AnnaB./Majusce pisałam,na razie nie pojedzie... Quote
Filipki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Na pewno coś się znajdzie. Ja niestety dopiero w pażdzierniku jadę na szkolenie do Krakowa. W hoteliku to teraz prawdziwa wymiana turnusów . Tyle dziewczynek wyjedzie, szkoda ,że chłopaki, Rufi, Pepe i inni się zasiedzieli. Quote
Murka Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 No właśnie wbrew pozorom ludzie chętniej adoptują suczki :roll: Odnośnie transportu mam na razie wieści z Zamościa - byli dzisiaj w Krakowie :-( będą organizować kolejny transport za ok. dwa tygodnie... Quote
Ulka18 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Szkoda, ze nie powiedzieli, ze jada :roll: Moglaby juz sie Brawurcia zalapac. Ale jak kolejny transport bedzie za 2 tygodnie, to akurat zbiegnie sie to z wymianą Monki i Uszatki. Quote
Reno2001 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Ulka18 napisał(a):Szkoda, ze nie powiedzieli, ze jada :roll: Moglaby juz sie Brawurcia zalapac. Ale jak kolejny transport bedzie za 2 tygodnie, to akurat zbiegnie sie to z wymianą Monki i Uszatki. Dokładnie tak. Zapowiada się więc mega wymiana turnusów ;):cool3:. Quote
halcia Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Ale u Loriego to jeszcze nic nie zmieni??? Quote
Ulka18 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Nie, Brawurka jest ze stalego miejsca Filipkow. Tak jak Uszatka z mojego stalego pojedzie, kolejka ogólna ani drgnie. Quote
Murka Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Mam nadzieję, że tak. Zapodałam p.Ani wątek Brawurki. Niestety nie mam na razie żadnych widoków na transport do Krakowa. Napisałam na wątku transportowym, napisałam w tytule... Nie wiem gdzie jeszcze szukać :roll: Quote
eloise Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 a gdyby transport był opłacony extra dla Brawurki, to czy jest ktoś, kto mógły pojechać? Quote
Ra_dunia Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 super info, że domek się nadaje ;) Trzymam kciuki za szybkie znalezienie transportu i oczywiście udaną adopcję :) Quote
Ulka18 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 eloise napisał(a):a gdyby transport był opłacony extra dla Brawurki, to czy jest ktoś, kto mógły pojechać?To bylby wysoki koszt, na pewno ze 200 stówki za 400 km, o ile nie wiecej jest tych kilometrów od Murków. Quote
agusiazet Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 eloise napisał(a):a gdyby transport był opłacony extra dla Brawurki, to czy jest ktoś, kto mógły pojechać? Ale, jesli byłby sponsor pewnie byłoby łatwiej kogoś znaleźć! Quote
eloise Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 mogę dać 50 zł na transport może dałoby rade uzbierać 200 :oops: Quote
Murka Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Od nas do Krakowa jest prawie 250 km :-( Czyli ok 500 km w obie strony. Jeśli nikt inny się nie zgłosi, to TZ mógłby pojechać. Jak będziemy mieli psiowóz sprawny, to koszty transportu zamknęłyby się w kwocie 150 zł (do Krakowa i z powrotem). W drodze powrotnej TZ mógłby zajrzeć do Mielca i wziąść Filipa na miejsce Brawurki :cool3: Quote
Reno2001 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 No to może poczekajmy chwilkę a jeśli nikt się nie zgłosi to może na weekendzie Szerman mógłby pojechac? Brawurka jakis zapas finansowy ma a może i nowy dom coś dorzuci? Quote
Filipki Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Brawurka nie ma zapasu finansowego. W najbliższych dniach zrobimy wpłatę na wrzesień. Myślę natomiast,że nowy dom, jeśli jest poważnie zainteresowany powinien wziąć pod uwagę transport. Może mam uraz po Amigo, ale taka dostawa gratis już nieraz różnie się kończyła. Quote
Recommended Posts