Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie ,taka miejscówka to super sprawa:loveu:. A ja jestem dumna i blada, że byliśmy pierwsi, a zainspirowała nas do tego historia Amisia, który dzięki hotelikowi uniknął Krzyczek.

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chętnych na stałe miejsca jest masa, a kolejka ogólna stoi jak zaklęta... Wstępnie zdecydowaliśmy, że najsprawiedliwiej będzie to miejsce przenieść na psy ogólne. Ale jeszcze zobaczymy czy obecna posiadaczka miejsca się np. nie rozmyśli lub coś innego ;)

Przyszła wpłata 50 zł od eloise :loveu:

Posted

Pewnie to ostatnia noc Brawurki w Hoteliku. Murko czy doszła nasza wpłata?. Na miejsce Brawurki miał przyjechać Filip, się gdzieś zawieruszył. Póki się nie odnajdzie chcemy wziąć Saifa , z którym też było zamieszanie. Podkradamy go z mieleckiej kolejki, ale chyba nie macie nic przeciwko temu. Gdyby udało się go zabrać już jutro bylibyśmy bardzo szczęśliwi. Szkoda ,żeby psina tkwiła w schronisku.

Posted

Brawurka jutro jedzie oczywiście. Chyba zapodamy jej relanium na drogę :roll:

W sprawie zamiennika na miejsce Filipa napisałam do p.Izy, mam nadzieję, że do wieczora uda się im odnaleźć Saifa lub tego drugiego pieska.

Wpłata oczywiście doszła!

Posted

Dobrze by było jakby się Saif załapał , bo już długo czeka i właściwie to mial chyba przyjechać na miejsce Saifa I , a może na odwrót . Już mi się pokręciło. Ważne , żeby jakis pies w ogóle wyrwał się ze schroniska. Najwyżęj jak się sytuacja uspokoi, najlepiej po wyjeżdzie Fundacji, spróbują jeszcze odszukać tego zagubionego. Trzymamy kciuki za Brawurkę i Mariusza oczywiście.:evil_lol:

Posted

Ten piesek kudlaty SAIF na pewno jest, widzialam go wczoraj, dziewczyny sprzataly w jego boksie. To byl dawniej 138, po prawej stronie na prawych-lewych. On jest kolo Loriego, ten kudlaty siedzi najczesciej w budzie. Pisalam potwierdzenie do P.Izy, tylko nie wiem, czy P.Iza dzisiaj jest i na ktorej zmianie. Wczoraj byla od 13. Najwyzej Mariusz wytarga Saifa prosto z boksu.

Na miejsce Brawurki miał przyjechać Filip, się gdzieś zawieruszył.
Nie jestem nawet na 50%pewna tego, ze Filipa nie ma w schronisku. Na Marena mix collie czekalo miejsce w DE, pisalam o przygotowanie, a odpowiedz przyszla, ze adoptowany. Tak tez napisalam do Fundacji. Jakie bylo moje zdziwienie, gdy psa znalazlam w boksie na tzw. prawych-lewych.
Wg mnie jest po prostu za duzo psow, masakra do zapamietania. POZA TYM UWAZAM, ZE WIRTUALNE PSY POWINNY MIEC CZERWONE LUB NIEBIESKIE OBROZE. Nie moze byc miejsca, ze opiekun placi, a psa nie ma :shake:

A BRAWURKA jak sie czuje? Zdenerwowana przed wyjazdem??

Posted

Murka napisał(a):
TZ dojeżdża już do Krakowa. Brawurka niestety nie zjadła relanium :-( leży sztywna i z paniką rozgląda się przez szyby. Strasznie się pieni :-(

Biedna sunieczka. To dla niej ogromny stres. Oby nowy dom miał dla niej cierpliwośc w pierwszych dniach, bo mogą byc trudne.

Ogromne dzięki dla Mariusza za te kursy, które ostatnio przychodzi mu robic.

Posted

O kurcze, ale się biedactwo zestresuje tą podróżą :-(

P.S. Moja sunia też nie chce brać leków, a musi, więc codziennie wieczorem kładziemy je na sam koniec języka od wewnętrznej strony i masujemy gardziołko aż przełknie. Strasznie się z tym męczymy i my z mamą i ona, ale mus to mus...

Posted

Ja my ja z Halcia wiozlysmy do Murkow, to tez sie strasznie slinila i pienila. Ona chyba niezbyt dobrze kojarzy jazde samochodem.Trzymamy kciuki.

PS> Na kiedy mniej wiecej awizowac Mariusza w schronisku?

Posted

Brawurka już w domku!!!
Ładnie szła na smyczy z obcą osobą (siostrą p.Basi, bo p.Basia jeszcze w pracy), po schodach trzeba było jej nieco pomóc wejść. W domu obeszła wszystkie kąty. Z kotem się już zapoznała: obustronny szok, ale bez agresji :eviltong:
P.Basia przekazała wg umowy 100 zł (50 zł za szczepienia i 50 zł na transport).Teraz kciuki potrzebne... Brawurka masz być grzeczna! :mad:

Posted

To faktycznie przeżycia, ale Pani Basi wyraźnie zależy na Brawurce, wierzę, że się dogadają. Super by było gdyby Mariusz zabrał Saifa I .Jeśli Ulka w piątek go widziała to pewnie tam jest.

Posted

Jest SAIF w schronisku, mam potwierdzenie od P.Izy. Napisalam, ze Mariusz bedzie ok. 20-21.
Mam tez Saifa na filmiku, ktory Yoko krecila podczas sprzatania. Zaraz za Lorim.
http://www.youtube.com/watch?v=IObxKVaZCJI

Temat: Re: piesek na miejsce Filipa
Od: [email protected]
Data: So Września 5 2009, 1:48 pm
Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu

Ten jest czy dzisiaj po niego przyjadą?

Czy Pancia od Brawurki moze dzwonila i mowila jak sie sunia sprawuje?

Posted

No to świetnie, ciekawa jestem jaki się Saif okaże poza schroniskiem . Mam pytanie czy Saif zostaje Saifem ? Chodzi mi o to , żeby nikomu nie pomyliły się wątki. On chyba ma opiekunkę wirtualną , to może niech zdecyduje. Ciekawe jak tam Brawurka. A filmik ze sprzątania cudo. Powinnyście dostać Oskara za całokształt. Jestem pełna podziwu.:klacz::klacz::klacz:

Posted

No nie wiem czy sie filmik nadaje do jakiejkolwiek nagrody :oops: Upaprane, brudne, ubrane na roboczo, widac tylko dobrze Kasie, ktora sie zastanawia czy wejsc do Pamelki czy nie :cool1:

Czekamy na wiesci o Brawurce i Saifie 2. Moze imie jednak zmienimy, bo bedzie sie nam mylilo :roll:

Posted

Też mam taka nadzieję, że Brawurka się zaaklimatyzuje. Boję się też o tego nowego Saifa, bo już dał popis.Chyba faktycznie trzeba mu zmienić imię,żeby nie było pomyłek z poprzednikiem.Mam nadzieje, że Mariusz dojedzie bez przygód.

Posted

Filipki, wszystkie psy sie boja hyclowki, a Saif 2 jest dosc niesmialy i nieufny. Moze pracownik zbyt wczesniej poluzowal hyclówke i Saif 2 sie wywinal.

Jestem bardzo ciekawa jak tam Brawurka przeszla pierwsza noc w nowym domu. Czy wszystko dobrze.