Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro Łatuś jedzie na kontrolę do okulisty. Przy okazji zakupimy kropelki, bo się już skończyły. Chyba, że nie będzie trzeba, ale to chyba próżne nadzieje :roll:

Wydaje mi się, że zrobił się mniej zadziorny. To chyba przez brak oka, czuje się mniej pewnie i nie wszczyna bójek :razz: Tzn. z nowymi psami na wszelki wypadek nie kontaktujemy go, ale te, które zna toleruje. Czasem wpadnie na któregoś, zaplącze się między łapami, ale one już go znają i pobłażają mu.

Posted

Łatuś był wczoraj w Lublinie na kontroli. Okulista dr Balicki nic nie wziął za badanie, więc koszty zamykają się w samym transporcie (60 zł). Na razie Łatuś ma trochę przerwy w zakrapianiu, potem już tylko jedne kropelki i sztuczne łzy do nawilżania oczka. Jest cały czas poprawa :multi:

Wpłynęło 30 zł od stonki1125 :loveu:

Posted

Zakupiliśmy już krople dla Łatka (50 zł) i znów zakrapiamy. Następna kontrola u okulisty za ok. 6 miesięcy, chyba że nie będzie widocznej poprawy to wcześniej.

Doszły wpłaty:
30 zł stonka1125 :loveu:
20 zł Gosia z Jarocina :loveu:
120 zł baldek2
:loveu:

Posted

Przyszedł czas na rozliczonko...

Stan konta na 18 październik wynosił +208,30 zł
Wpłaty:

30 zł stonka1125
30 zł stonka1125
20 zł Gosia z Jarocina
120 zł baldek2
Razem: 408,30 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
60 zł przejazd do Lublina
50 zł krople
Razem: 350 zł

408,30 zł - 350 zł = 58,30 zł
Stan konta na 17 listopad +58,30 zł.

• 2 weeks later...
Posted

Mam "problem" - stałe zlecenia w banku dla "moich" psiaków są identyczne... i jedna wpłata wróciła - rachunek zamknięty - tyle napisano na wyciągu, ale nie wiem, który rachunek...
gdyby nie dotarła wplata ode mnie - proszę o wiadomośc, bo nie jestem w stanie sprawdzić która wpłata wróciła - niemało ich było w jednym dniu, w tym Łatusio kochany...

Posted

Przyszły wpłaty:
20 zł Dogo07 :)
20 zł Gosia z Jarocina
:)

Musiałam dokupić sztuczne łzy dla Łatka, koszt 38 zł.

Łatuś zaklimatyzował się już super w domu, od dłuższego czasu z czystością jest idealnie, nic nie niszczy, jest spokojny, nie hałasuje (na ogrodzie i owszem ;) ). Doskonale radzi sobie na trasie legowisko - miski, legowisko - drzwi wyjściowe, ogród - drzwi wyjściowe :evil_lol: Na tereny nieznane (np. jakieś pokoje) nie zapuszcza się raczej. Blyskawicznie reaguje na swoje imię i przybiega radośnie. No chyba, że jest akurat skoncentrowany na obszczekiwaniu bliżej niezidentyfikowanego obiektu za płotem :razz:
Jest taki słodki... Tak bardzo chciałabym, aby znalazł swoich ludziów...