Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na mnie , nie bijcie ale wstawiam to kopiując, jutro pozmieniam(albo pojutrze...) albo zaraz zmienie na murkę, kurdę nie wyrabiam sie czasowo ostatnio.......................................................

Posted

Cioteczki, dostałam propozycję szukania domu dla psiaków z naszego hoteliku w Niemczech przez Reksiu21 (osoba znana na dogo). Reksiu21 chce ogłosić np. 2-3 psiaki i jeśli ktoś się zgłosi i zdąży ten dom sprawdzić przed przyjazdem do Polski (za miesiąc), to mogłaby takiego psiaka/i ze sobą zabrać. Gwarantuje kontakt z domkiem, umowę adopcyjną, relacje i w razie czego opiekę nad psiakiem gdyby np. psiak z adopcji (tfu, tfu) wrócił (w Niemczech też się to zdarza, choć duuużo rzadziej niż u nas).
Psiaki które najszybciej znajdują domy to psiaki łagodne, nieduże, młode i bezproblemowe, ale ogłosić np. Łatka mogłaby - a nuż zgłosiłby się ktoś kto chciałby go pokochać takim jakim jest.
Czy mam podsyłać portfolio Łatusia?

Posted

iwlajn napisał(a):
Murko, filmiki są rewelacyjne!!! Super, że je wstawiłaś.
Niesamowite jak Łatek na Ciebie reaguje. I łapkę daje i piłeczkę wypuści:) Świetnie radzi sobie w terenie. Ale najlepsze jest jego szczekanie - widać jaki czuje się ważny. Łatuś rządzi!!

i ja tak myślę...
i cieszę się, że kochany Łatus tak sobie radzi i jest szczęśliwy!:loveu:

Posted

Przepraszam z OT, ale...

...ale na wątku Johny'ego nie ma prawie nikogo, nikt się nim nie interesuje. Psiak najlepsze lata swojego życia marnuje w schronisku... Pewnie już dawno miałby dom, gdyby nie to, że ma problemy neurologiczne (padaczka, niedorozwój móżdżku). Proszę, zajrzyjcie na jego wątek, ja już nie mam pomysłów, jak mu pomóc

http://www.dogomania.pl/threads/117459-chory-na-padaczkAE-Johny-mA-ody-rezolutny-psiak-a-caA-ym-jego-A-wiatem-jest-Azyl

Posted

Łatuś jako nasz weteran hotelikowy dostał połowę spadku po hotelowaniu Pepcia, który pojechał do domu.
Czyli 310 zł :)

Doszły jeszcze wpłaty:
15 zł mari23
30 zł stonka1125
60 zł baldek2

:)

Ja natomiast kupiłam znów sztuczne łzy (36,90 zł), bo się już kończą. Krople robione też będziemy musieli lada chwila dokupić w Lublinie. Wychodzi na to, że wszystkiego wystarcza na ok. miesiąc.
Wczoraj zauważyłam jakiś wyciek z oczka Łatka, już zaschnięty, przemyłam mu solą fizjologiczną, dzisiaj znów to samo się pojawiło. Muszę to poobserwować, żeby to ropka nie była, bo trzeba będzie jechać na kontrolę (okulista mówił ostatnio, że kontrola za pół roku, chyba żeby wystąpiła ropka to wcześniej).

Posted

może coś mu oczko podrażniło jak biegał... on jest niskopodłogowy i takie psiaki często mają właśnie problemy z łzawieniem i ropieniem oczek (wiem z doświadczenia niestety).

Posted

Chora to za dużo powiedziane :evil_lol:
Grypa się próbowała do mnie dobrać, ale jak to się mówi "choroba złego się nie ima" :eviltong: najgorzej było przedwczoraj, ale dzisiaj już jestem prawie jak nowonarodzona ;)

O ewentualnym domku dla Łatusia niestety nic nie słychać :-(

Nadrabiam niniejszym zaległości i robię rozliczenie:

Stan konta na 15 lutego wynosił 0 zł
Wpłaty:

30 zł Dogo07
20 zł GosiaT z Jarocina
60 zł baldek2
15 zł mari23
50 zł ketunia
310 zł pozostałość po hotelowaniu Pepcia
30 zł stonka1125
Razem: 515 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
36,90 zł sztuczne łzy
53 zł krople robione
Razem: 329,90 zł

515 zł - 329,90 zł = 185,10 zł
Stan konta na 17 marzec wynosi +185,10 zł.