Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łatuś to mały piesek, straszny pieszczoch i łakomczuch. Najchętniej nie schodziłby z kolan i chciałby żeby cały czas go smyrać po brzuszku. Ogólnie w domu jest bardzo grzeczny, zachowuje czystość, nie ma skłonności do dewastacji, nie wyje itp. Bardzo lubi wszelkiego rodzaju zabawki, zwłaszcza piszczące: -)
Potrafi dawać łapkę i prosić. Jego historia jest smutna i nie do końca znana. Przypuszczam, że jego poprzedni właściciele pozbyli się pieska, gdy zaczął mieć problemy z oczkami. Łatek niedowidzi, nie ma jednego oczka (stracił je w sprzeczce z większym psem), drugie jest leczone z dobrym skutkiem. O ile Łatuś jest kochany wobec ludzi, o tyle jest sobkowaty wobec innych psów, zwłaszcza samców, bywa wobec nich zadziorny. Koty toleruje.

Karolcia, dzięki za każde ogłoszenie! Łatuś widzi na jedno oczko, słabo ale coraz lepiej.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam nadzieję, że u łatka w końcu nastąpi jakiś przełom, z radliniaków które zabraliśmy ze schroniska najdłużej czeka na dom, wiem że jest szczęśliwy u murków i ma świetną opiekę, ale czas zrobić miejsce dla innej bidki, nie wiem może my tu wszyscy jesteśmy nienormalni i rzeczywiście problemem dla ludzi jest jego niedowidzenie, przecież to naprawdę prześliczny i fajny pies, wygląda jak pluszaczek i potrzebuje tylko miłości i własnych ludzi, czy to tak wiele????????????

Posted

nie, i jak dla mnie, to my jesteśmy ci normalni :) ale ludzie mają problem z akceptacją ludzi którzy są trochę "inni" a co dopiero ze zwierzętami :(
jakiś mnie kiepski nastrój dopadł na wieczór

Posted

No i minął kolejny miesiąc :(

Stan konta na 17 grudzień wynosił +100,90 zł
Wpłaty:

50 zł ketunia
30 zł MagdaNS
20 zł Gosia z Jarocina
15 zł mari23
60 zł baldek2
30 zł stonka1125
Razem: 305,90 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
50 zł krople do oczu
2,70 zł odpchlenie (zapodałam Łatkowi profilaktycznie, bo ostatnie kropelki dostawał w maju u.r.)
Razem: 292,70 zł

305,90 zł - 292,70 zł = 13,20 zł
Stan konta na 16 styczeń wynosi +13,20 zł.

stonka, a ta pani co chciała bidulkę nie chce Łatusia? :(

• 3 weeks later...
Posted

oj Dogo, to ja Ci powiem- bo jest stary (przecież ma już 7 lat), jest tylko kundlem, no i może byłby ładny gdyby nie to, ze jednego oka nie ma a na drugie słabo widzi, no i to oko takie obrzydliwe... :( to smutna prawda o większości narodu :(

Posted

No musi musi! Jak ogłaszałyśmy kaleką Jamnisię z Mielca, to chętna Pani dzwoniła codziennie ponad tydzień, żeby jej nikomu nie oddawać, bo ona po nią przyjedzie, no i przyjechała :)

Posted

[quote name='eloise']oj Dogo, to ja Ci powiem- bo jest stary (przecież ma już 7 lat), jest tylko kundlem, no i może byłby ładny gdyby nie to, ze jednego oka nie ma a na drugie słabo widzi, no i to oko takie obrzydliwe... :( to smutna prawda o większości narodu :([/QUOTE]
ano tak to dla niektórych wygląda niestety, radlinska lady z rozszczepem łapy była w schronie bardzo szybko zauważana, duża , bielusia, śliczne pycho, jak podchodzili bliżej i widzieli łapę to krzywili się jakby samego diabła zobaczyli, a teraz ma taki dom że hej!Najepszy na świecie i nikomu łapulka nie przeszkadza!
łatka tez ktoś w końcu zauwazy, na pewno, jest fajnym, ładnym psiakiem, bądźmy dobrej mysli bo inaczej zwariujemy!!!!