Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.11.2022 o 17:14, Bogusik napisał:

Jestem Martuniu i na pewno wzięły byśmy i pieska i sunię pod opiekę ale do Hani . Nie wiem czy ma miejsce no i ten transport na cito skoro mogą być w tej szopie  tylko do poniedziałku.To raczej nierealne....

Dnia 12.11.2022 o 17:15, Poker napisał:

Jak patrzę na białego, to ryczeć mi się chce tak mi przypomina moje ukochane piesie sprzed 100 lat, Kikunię i Kubusia.

Jeżeli Bąbelek pojedzie do domciu, to wezmę go pod opiekę finansową tylko jak zwykle problem z miejscem.

Na ogłoszenie Beżu brak odzewu:(

17 listopada Asa7 ma wieźć 2 psy z Zamościa do pod Katowice, to może i te 2 biedy by się zabrały.

Dnia 12.11.2022 o 17:24, malagos napisał:

Że też zanikły te bezpłatne domy tymczasowe...jeszcze 15 lat temu to była normalka 😞

Dnia 12.11.2022 o 17:24, Poker napisał:

A Murka już  przyjmuje?

Dnia 12.11.2022 o 17:25, Poker napisał:

No właśnie.

Ja w ogóle przestałam być BDT. Żałuję, ale 3 psy to optymalna dla nas ilość.

Dnia 12.11.2022 o 19:50, Bogusik napisał:

Rozmawiałam z Hanią, muszą to na spokojnie przemyśleć i da mi znać jutro.Raczej to byłby cud gdyby decyzja była pozytywna ponieważ jeszcze jest u nich Kalmarek z Kefirkiem i nie wiadomo kiedy znajdą dom.No ale jak to mówią:..Nadzieja umiera ostatnia...

Dnia 12.11.2022 o 19:56, elik napisał:

Jeśli Szafirka nie przyjmie, to jeśli chcesz Boguniu, mogę zapytać p. Kasi z Bieszczad czy ich przyjmie.

Bardzo żałuję, ale  mam obecnie 4 psiaczki w hotelach i jednegoi na BDT więc nie jestem w stanie podjąć się opieki nad kolejnymi psiaczkami.

Dnia 12.11.2022 o 20:51, Bogusik napisał:

Eluniu bardzo dziękuję za oferowaną pomoc😘 Właśnie otrzymałam od Martuni wiadomość,że p.Agnieszka zabiera oba psy do Warszawy

Bardzo dziękuję wszystkim za chęć pomocy. Oba psy jadą pod opiekę  Agnieszki z FB🙂 Szukamy transportu do Warszawy.

• Like 4
Posted
Dnia 12.11.2022 o 20:51, Bogusik napisał:

Eluniu bardzo dziękuję za oferowaną pomoc😘 Właśnie otrzymałam od Martuni wiadomość,że p.Agnieszka zabiera oba psy do Warszawy.

Dnia 12.11.2022 o 21:08, Tola napisał:

Bardzo dziękuję wszystkim za chęć pomocy. Oba psy jadą pod opiekę  Agnieszki z FB🙂 Szukamy transportu do Warszawy.

Super szybko i b. dobrze dla psiaczków  🙂

Posted

Kotki są śliczne a czarna najpiękniejsza. Gdybym byls mlodsza to mogłabym być BDT dla jakiegoś pieska ale jestem za stara, mam dwa psy i sąsiedzi by pewnie pomyśleli, że zwariowałam.

• Like 1
Posted
Dnia 13.11.2022 o 15:57, Poker napisał:

O ludzie!!! Jak uciekły? Przebywały razem? Koszmar. Wszystko było dograne, a tu bach 😞

Mam nadzieję, że własciciele je odnajdą. Pewnie je zachipowali i zgłosili numery chipów na Safe animal, mają opisy psów na świadectwach przeciw OBOWIAZKOWEMU szczepieniu przeciwko wściekliźnie, swoje zdjecia, żeby porobić im ogłoszenia. Taka afera, nachodzenie w domu osoby, która je zaopiekowała tymczasowo i szukała im schronienia i wszystko na nic, bo znowu uciekły.

• Upvote 2
Posted
Dnia 12.11.2022 o 17:24, malagos napisał:

Że też zanikły te bezpłatne domy tymczasowe...jeszcze 15 lat temu to była normalka 😞

Nie zanikły, tylko się "zapsiły" po dachy.... jak ja 😞

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 9.11.2022 o 14:08, Jaaga napisał:

Nie wszyscy już pewnie pamiętają, ale od 3-mies. jest u nas na BDT zamojska Arabika. Zrobiłam jej nowe ogłoszenie, może ktoś będzie tak dobry i je wyrózni?

Kicia dzieciństwo przeczekuje u nas, zamiast dorastać we własnym domu. Byłabym też wdzięczna za ogłoszenie, jakby ktoś jeszcze dał radę zrobić. Moje ogłoszenie jest na Katowice. Tola też ma i zmieni na Cieszyn.. Przydałoby się np. na Bielsko, gdzie mamy mozliwość zrobić wizytę. W sumie mamy aż 3 dodatkowe kotki, więc fajnie, jakby choć jedna znalazła dom.

https://www.olx.pl/d/oferta/rewelacyjna-mila-6-mies-kotka-szczepienia-testy-adopcja-CID103-IDRLIvf.html?bs=olx_pro_listing

DSC04093 (1).JPG

Arabika miała dzisiaj sterylkę, można więc zaznaczyć w ogłoszeniach, ze już po zabiegu. Wszystko dobrze z koteczką.

Posted
Dnia 14.11.2022 o 19:32, mari23 napisał:

Zanikły też. Tak jak ja albo się zamieniły w  PDT.

• Like 1
Posted

Dzisiaj rozmawiałam z p. Anią od Sisi;  byli z małą w klinice, bo niepokoi ich chudość suni - ma ogromny apetyt, a nic nie przybyła od chwili adopcji,  a na miejscu u weta  okazało się,  że nawet schudła 30 dag, co przy hej wadze tuż ponad 5 kg może faktycznie  niepokoić. Suni zrobiono badania krwi - morfologia i biochemia w normie, natomiast T4 jest minimalnie podwyższone.  Państwo dostali namiary na psiego dietetyka, leków na razie nie zlecono, badania do powtórzenia za 2 tyg. Sisi sprawuje się nienagannie 🥰

IMG-20221021-WA0003.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 16.11.2022 o 20:05, Tola napisał:

Dzisiaj rozmawiałam z p. Anią od Sisi;  byli z małą w klinice, bo niepokoi ich chudość suni - ma ogromny apetyt, a nic nie przybyła od chwili adopcji,  a na miejscu u weta  okazało się,  że nawet schudła 30 dag, co przy hej wadze tuż ponad 5 kg może faktycznie  niepokoić. Suni zrobiono badania krwi - morfologia i biochemia w normie, natomiast T4 jest minimalnie podwyższone.  Państwo dostali namiary na psiego dietetyka, leków na razie nie zlecono, badania do powtórzenia za 2 tyg. Sisi sprawuje się nienagannie 🥰

IMG-20221021-WA0003.jpg

A co ona je? Bo może suche przez nią przelatuje, czasem tak bywa, może trzeba przejść na gotowane.

• Upvote 1
Posted
Dnia 14.11.2022 o 19:32, mari23 napisał:

I za też. W Katowicach tymczasowałam po 1, góra 2 psie i adoptowałam na siebie kilka. Po przeprowadzce na wieś, dobrałam. Mieliśmy miejsce i możliwości, ale już niekoniecznie środki, bo raczej większosć ludzi  nie miałby tylu wolnych funduszy. Stąd decyzja o odpłatnej formie opieki. Skoro odpłatnie, to legalnie, co wiąże się niestety z kosztami.

Posted
Dnia 18.11.2022 o 17:23, mdk8 napisał:

Tola jest konkurs . Weźmiecie udział ? 

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/konkurs

Tak, właśnie założyłam Skarbonkę, czekam na akceptację.

Jestem spóżniona ponad 10 dni, zaczynamy od 0, ale wciąż brak mi czasu.

Jak będzie link to tutaj wstawię i poproszę o pomoc - tym razem w  konkursie będzie się liczyć nie kwota, tylko ilość Darczyńców, można wpłacić  1 zł i ta wpłata będzie bardzo ważna!

• Like 1
Posted

Na portalu Ratujemy Zwierzaki pojawiła się nowa opcja pomocy zwierzakom - organizacje mogą wystawiać psy i koty do adopcji wirtualnej i w ten sposób zbierać fundusze.

Jeśli sprawdzi się ten sposób pomagania to wystawie kolejne psy.

Tutaj Wena

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/organizacje/zea/wirtualna-adopcja/dodaj?slider_animal_hashid=W2TJx

Fado na wirtualnej adopcji

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/organizacje/zea/wirtualna-adopcja/dodaj?slider_animal_hashid=Y9TQr

• Upvote 1