DT-Karmelki Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Dostałam dziś informację o psie, który po śmierci właściciela błąka się w Jacni/Kaczórkach. Podobno miał być zaopiekowany przez znajomą rodziny, no ale... Mój kontakt postara się zdobyć rzetelne informacje oraz zdjęcie psiaka. Quote
Olena84 Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 11 godzin temu, DT-Karmelki napisał: Dostałam dziś informację o psie, który po śmierci właściciela błąka się w Jacni/Kaczórkach. Podobno miał być zaopiekowany przez znajomą rodziny, no ale... Mój kontakt postara się zdobyć rzetelne informacje oraz zdjęcie psiaka. Boziu:( Quote
Jolanta08 Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Śliczna malutka na pewno szybko znajdzie domek. Spotykam na spacerze pieski z żółtą wstążeczką , dobrze że świadomość ludzi powoli ale rośnie. Quote
Alaskan malamutte Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Mam takie zapytanie o Kredkę i Koksika (czarne kocie rodzeństwo) na olx: Witam Pani Joanno, proszę o przedstawienie warunków adopcji. Z góry dziękuję Ciekawe, czy p. Klaudia zadzwoni... Quote
Tyśka) Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Bardzo potrzebne kciuki za Misia ślepaczka - jutro jedzie do DSu w Krakowie. Oby nie było zwrotu... 1 1 Quote
Tola Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 7 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Mam takie zapytanie o Kredkę i Koksika (czarne kocie rodzeństwo) na olx: Witam Pani Joanno, proszę o przedstawienie warunków adopcji. Z góry dziękuję Ciekawe, czy p. Klaudia zadzwoni... Dzisiaj nikt z Wrocławia nie dzwonił... Wczoraj dzwoniła dziewczyna, ale po konsultacji z DT Karmelka zrezygnowałyśmy z tej adopcji. Dzisiaj miałam dwa tel z Warszawy, dzwonili panowie, ale tez chyba nic z tego nie będzie. Quote
Havanka Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Ja tez mialam zapytanie w spr.Krecika i Fruzi.Podalam dodatkowo kilka informacji i prosilam o tel do Toli. Quote
beataczl Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 18 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo potrzebne kciuki za Misia ślepaczka - jutro jedzie do DSu w Krakowie. Oby nie było zwrotu... trzymam kciuki! mocno :) Quote
Jolanta08 Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 20 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo potrzebne kciuki za Misia ślepaczka - jutro jedzie do DSu w Krakowie. Oby nie było zwrotu... I ja trzymam kciuki Quote
Onaa Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Też trzymam mocno kciuki za Misia, musi się udać! Quote
Tyśka) Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Puchatek pozdrawia ;) W poniedziałek ma wizytę u dr Balickiego ze względu na ropień na oczku. PS: On tak zawsze :) Profesja Puchatka? Turlacz pospolity i wymuszacz głasków :) 2 Quote
Tola Posted March 29, 2019 Author Posted March 29, 2019 Dnia 28.03.2019 o 12:30, Tyś(ka) napisał: Bardzo potrzebne kciuki za Misia ślepaczka - jutro jedzie do DSu w Krakowie. Oby nie było zwrotu... 12 godzin temu, beataczl napisał: trzymam kciuki! mocno :) 10 godzin temu, Jolanta08 napisał: I ja trzymam kciuki 9 godzin temu, Onaa napisał: Też trzymam mocno kciuki za Misia, musi się udać! Z tego co wiem, to Misio pojechał dzisiaj do Krakowa do DS. 1 Quote
Tola Posted March 29, 2019 Author Posted March 29, 2019 Dnia 26.03.2019 o 18:49, Tola napisał: Chciałam Wam jeszcze pokazać nasz nowy dzisiejszy nabytek - malutka suczka, która od 2 miesięcy błąkała się po wsi niedaleko Zamościa, tam też urodziła szczeniaki. Kobieta, która dokarmiała suczkę porozdawała maluchy no i zadzwoniła do nas z prośbą o pomoc. Sunia dzisiaj u weta Mała ma ok 4 lat, jest bardzo łagodna. Dnia 26.03.2019 o 19:12, Jo37 napisał: Jaka ślicznotka. Dnia 26.03.2019 o 20:18, b-b napisał: Cudeńko małe :) Dnia 26.03.2019 o 21:05, Bogusik napisał: śliczny okruszek :) Dnia 26.03.2019 o 21:27, Havanka napisał: Widoki bajkowe. Szkoda, że ich urok blednie w obliczu psich tragedii, których jest tam tak wiele. Suczka jest naprawdę śliczna, mała i młoda. To jej atuty, które pomogą w znalezieniu domu. Tymczasem zapraszam na bazarek dla zamojskiego Toffika, który wkrótce pojedzie do Szafirki. Suczka jest zaopiekowana w lecznicy i jutro jedzie do PDT do Jaaga (pod opiekę Jo37), prosimy o kciuki. Jakby ktoś mógł wesprzeć sunię czy to deklaracją wpłaty, czy bazarkiem to będziemy bardzo wdzięczne. Jo37 - pięknie dziękuję za tak szybką decyzję pomocy suni! Quote
Tola Posted March 29, 2019 Author Posted March 29, 2019 Tym samym jutrzejszym transportem jedzie jutro do swojego domu w Krakowie koteczka Luna, siostra Krakersa, który zamieszkał w Krakowie w styczniu:) Pani 3 lata temu adoptowała od nas koteczkę Lili, zabraną wraz z 12 innymi kotami z okolic Zamościa. Teraz zdecydowała się na koleżankę dla swojej pupilki:) Tutaj Lili rezydentka A to Lunka 1 Quote
beataczl Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 22 minuty temu, Tola napisał: Z tego co wiem, to Misio pojechał dzisiaj do Krakowa do DS. wspaniale! powodzenia Misiu :) bedziemy czekac na pierwsze info z domu Quote
Tola Posted March 29, 2019 Author Posted March 29, 2019 I jeszcze złośnica Tekilka w warszawskim domu:) Myślałam, że nie wyadoptuję tej kotki, a tu proszę;) Jaaga - jeszcze raz dziękuję za pomoc :) 1 1 Quote
nulka07 Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 2 minuty temu, Tola napisał: I jeszcze złośnica Tekilka w warszawskim domu:) Myślałam, że nie wyadoptuję tej kotki, a tu proszę;) Jaaga - jeszcze raz dziękuję za pomoc :) No piękne! Aż sam się uśmiech pojawia. Ciasnawo ale razem!!!! Jak moje dziewczyny. Posłanka dwa są , ale mniejsze jest najlepsze ,gdy jest użytkowane wspólnie.To nic ,że jak nie nóżki , to tyłeczek się którejś wylewa ;) 1 Quote
Tyśka) Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Puchatek na gigancie!!! Krasnystaw! ... Puchatek wrócił! uff! 1 Quote
Nesiowata Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 12 minut temu, Tyś(ka) napisał: Puchatek wrócił! uff! Sam? Quote
Tyśka) Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 4 minuty temu, Nesiowata napisał: Sam? Tak. Kumpel mu pomógł z tym podkopem, zresztą - tez zamojszczak ;) Ale on to niezłe ziółko, bo werbuje inne psy do kopania, podgryza w pupę jak się nie słuchają, uczy ich łobuzerskich zachowań i ciągle ma głowę pełną pomysłów... terier :) A Puchatek to laluś grzeczny. Wrócił sam, ale od paru godzin ludzie wołali i szukali. Teraz naprawiają szkody i zakopują dziury. Ale ile nerwów wszyscy się najedli to głowa mała... Rodzina Puchatka też mocno to przeżywała. Dobrze, że wrócił... pewnie zwiedził okoliczne śmietniki i kosze, bo Puchatek to ogromny śmieciożerca i jak złapie koszowy trop to jest głuchy na wołanie. Quote
Tyśka) Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 Znajoma ogłasza tego psiego dziadka na FB: Tutaj <<post>> Zgłosił się Pan, który mógłby wziąć go do siebie w ramach DT (ale pewnie na dożycie), ale on wyciąga same owczarkowe staruszki... i prosił o wsparcie. Psy dostają u niego gotowane jedzenie, ale nie podoła kosztom wet. oraz karmieniu. Czy ktoś znalazłby się, kto mógłby dopomóc? My z Dziewczynami pod swoją opieką mamy 10 psów, w tym 3 w hotelu bez deklaracji, a niedługo dojdzie 4 sunia, której leczenie nas pogrąży... :( Quote
Tola Posted March 30, 2019 Author Posted March 30, 2019 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Znajoma ogłasza tego psiego dziadka na FB: Tutaj <<post>> Zgłosił się Pan, który mógłby wziąć go do siebie w ramach DT (ale pewnie na dożycie), ale on wyciąga same owczarkowe staruszki... i prosił o wsparcie. Psy dostają u niego gotowane jedzenie, ale nie podoła kosztom wet. oraz karmieniu. Czy ktoś znalazłby się, kto mógłby dopomóc? My z Dziewczynami pod swoją opieką mamy 10 psów, w tym 3 w hotelu bez deklaracji, a niedługo dojdzie 4 sunia, której leczenie nas pogrąży... :( Nie wiem jak pomoc, na koncie zamojskich staruszków pusto, wszystko przekazane na Fado, a my nie uporaliśmy się jeszcze z pokryciem kosztów pobytu, sterylek , leczenia parwo i opieki w lecznicy w Izbicy 3 suk i 7 szczeniaków:( Dzisiaj zabraliśmy ostatnie 2 suczki, przebywały tam od 24 stycznia:(. Nawet nie chcę myśleć o kwocie na fakturze:( Quote
elik Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Zgłosił się Pan, który mógłby wziąć go do siebie w ramach DT (ale pewnie na dożycie), ale on wyciąga same owczarkowe staruszki... i prosił o wsparcie. Psy dostają u niego gotowane jedzenie, ale nie podoła kosztom wet. oraz karmieniu. Czy ktoś zna tego pana, zna warunki jakie proponuje i jaka kwota wchodziłaby w rachubę ? EDIT Tysiu nie strasz tym apelem o zaginięciu Puchatka. Quote
Tyśka) Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Czy ktoś zna tego pana, zna warunki jakie proponuje i jaka kwota wchodziłaby w rachubę ? EDIT Tysiu nie strasz tym apelem i zaginięciu Puchatka. Tak, to bardzo zaangażowany i znany też Pan w działaniach na rzecz staruszków. O kosztach będę wiedziała jutro, dzisiaj mieli rozmawiać o szczegółach. Dziękuję, elik - zapomniałam usunąć. 1 Quote
Recommended Posts