Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam dziś informację o psie, który po śmierci właściciela błąka się w Jacni/Kaczórkach. Podobno miał być zaopiekowany przez znajomą rodziny, no ale... Mój kontakt postara się zdobyć rzetelne informacje oraz zdjęcie psiaka.

Posted
11 godzin temu, DT-Karmelki napisał:

Dostałam dziś informację o psie, który po śmierci właściciela błąka się w Jacni/Kaczórkach. Podobno miał być zaopiekowany przez znajomą rodziny, no ale... Mój kontakt postara się zdobyć rzetelne informacje oraz zdjęcie psiaka.

Boziu:(

Posted
7 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Mam takie zapytanie o Kredkę i Koksika (czarne kocie rodzeństwo) na olx:

Witam Pani Joanno, proszę o przedstawienie warunków adopcji. Z góry dziękuję

Ciekawe, czy p. Klaudia zadzwoni...

Dzisiaj nikt z Wrocławia nie dzwonił...

Wczoraj dzwoniła dziewczyna, ale po konsultacji z DT Karmelka zrezygnowałyśmy z tej adopcji.

Dzisiaj miałam dwa tel z Warszawy, dzwonili panowie, ale tez chyba nic z tego nie będzie.

Posted

Puchatek pozdrawia ;)

W poniedziałek ma wizytę u dr Balickiego ze względu na ropień na oczku.

PS: On tak zawsze :) Profesja Puchatka? Turlacz pospolity i wymuszacz głasków :)

• Upvote 2
Posted
Dnia 28.03.2019 o 12:30, Tyś(ka) napisał:

Bardzo potrzebne kciuki za Misia ślepaczka - jutro jedzie do DSu w Krakowie. Oby nie było zwrotu...

12 godzin temu, beataczl napisał:

trzymam kciuki!  mocno :)

10 godzin temu, Jolanta08 napisał:

I ja trzymam kciuki

9 godzin temu, Onaa napisał:

Też trzymam mocno kciuki za Misia, musi się udać!

Z tego co wiem, to Misio pojechał dzisiaj do Krakowa do DS.

• Like 1
Posted

Dnia 26.03.2019 o 18:49, Tola napisał:

Chciałam Wam jeszcze pokazać nasz nowy dzisiejszy nabytek - malutka suczka, która od 2 miesięcy błąkała się po wsi niedaleko Zamościa, tam też urodziła szczeniaki.

Kobieta, która  dokarmiała suczkę porozdawała maluchy no i zadzwoniła do nas z prośbą o pomoc.

Sunia dzisiaj u weta

Mała ma ok 4 lat, jest bardzo łagodna.

SAVE_20190326_135840.jpg

IMGP8214.JPG

Dnia 26.03.2019 o 19:12, Jo37 napisał:

Jaka ślicznotka.

Dnia 26.03.2019 o 20:18, b-b napisał:

Cudeńko małe :)

Dnia 26.03.2019 o 21:05, Bogusik napisał:

śliczny okruszek :)

Dnia 26.03.2019 o 21:27, Havanka napisał:

Widoki bajkowe. Szkoda, że ich urok blednie w obliczu psich tragedii, których jest tam tak wiele.

Suczka jest naprawdę śliczna, mała i młoda. To jej atuty, które pomogą w znalezieniu domu. Tymczasem zapraszam na bazarek dla zamojskiego Toffika, który wkrótce pojedzie do Szafirki.

Suczka jest zaopiekowana w lecznicy i   jutro jedzie do PDT do Jaaga (pod opiekę Jo37), prosimy o kciuki.

Jakby ktoś mógł wesprzeć sunię czy to deklaracją wpłaty, czy bazarkiem to będziemy bardzo wdzięczne.

Jo37 - pięknie dziękuję za tak szybką decyzję pomocy suni!

Posted

Tym samym jutrzejszym transportem jedzie jutro do swojego domu w Krakowie koteczka Luna, siostra Krakersa, który zamieszkał w Krakowie w styczniu:)

Pani 3 lata temu adoptowała od nas koteczkę Lili, zabraną wraz z 12 innymi kotami z okolic Zamościa.

Teraz zdecydowała się na koleżankę dla swojej pupilki:)

Tutaj Lili rezydentka

SAVE_20190216_153753.jpg

A to Lunka

IMGP6901.JPG

• Upvote 1
Posted

I jeszcze złośnica Tekilka w warszawskim domu:)

Myślałam, że nie wyadoptuję tej kotki, a tu proszę;)

Jaaga - jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

IMG_20190317_111049_7.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

I jeszcze złośnica Tekilka w warszawskim domu:)

Myślałam, że nie wyadoptuję tej kotki, a tu proszę;)

Jaaga - jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

IMG_20190317_111049_7.jpg

No piękne! Aż sam się uśmiech pojawia. Ciasnawo ale razem!!!! Jak moje dziewczyny. Posłanka dwa są , ale mniejsze jest najlepsze ,gdy jest użytkowane wspólnie.To nic ,że jak nie nóżki , to tyłeczek się którejś wylewa ;)

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Nesiowata napisał:

Sam?

Tak. Kumpel mu pomógł z tym podkopem, zresztą - tez zamojszczak ;) Ale on to niezłe ziółko, bo werbuje inne psy do kopania, podgryza w pupę jak się nie słuchają, uczy ich łobuzerskich zachowań i ciągle ma głowę pełną pomysłów... terier :) A Puchatek to laluś grzeczny. Wrócił sam, ale od paru godzin ludzie wołali i szukali. Teraz naprawiają szkody i zakopują dziury.  Ale ile nerwów wszyscy się najedli to głowa mała... Rodzina Puchatka też mocno to przeżywała. Dobrze, że wrócił... pewnie zwiedził okoliczne śmietniki i kosze, bo Puchatek to ogromny śmieciożerca i jak złapie koszowy trop to jest głuchy na wołanie.

Posted

Znajoma ogłasza tego psiego dziadka na FB:
Tutaj <<post>>

zam4.jpg.53d43ba151bf9f6d8a600af92deafb7f.jpg

zam8.jpg.cbb2d9b4350ec4b0f16b947e56f2bf9c.jpg

zam9.jpg.ef42dae2a152bf619d6af10849c746a0.jpg

Zgłosił się Pan, który mógłby wziąć go do siebie w ramach DT (ale pewnie na dożycie), ale on wyciąga same owczarkowe staruszki... i prosił o wsparcie. Psy dostają u niego gotowane jedzenie, ale nie podoła kosztom wet. oraz karmieniu. Czy ktoś znalazłby się, kto mógłby dopomóc? My z Dziewczynami pod swoją opieką mamy 10 psów, w tym 3 w hotelu bez deklaracji, a niedługo dojdzie 4 sunia, której leczenie nas pogrąży... :(

Posted
7 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Znajoma ogłasza tego psiego dziadka na FB:
Tutaj <<post>>

zam4.jpg.53d43ba151bf9f6d8a600af92deafb7f.jpg

zam8.jpg.cbb2d9b4350ec4b0f16b947e56f2bf9c.jpg

zam9.jpg.ef42dae2a152bf619d6af10849c746a0.jpg

Zgłosił się Pan, który mógłby wziąć go do siebie w ramach DT (ale pewnie na dożycie), ale on wyciąga same owczarkowe staruszki... i prosił o wsparcie. Psy dostają u niego gotowane jedzenie, ale nie podoła kosztom wet. oraz karmieniu. Czy ktoś znalazłby się, kto mógłby dopomóc? My z Dziewczynami pod swoją opieką mamy 10 psów, w tym 3 w hotelu bez deklaracji, a niedługo dojdzie 4 sunia, której leczenie nas pogrąży... :(

Nie wiem jak pomoc, na koncie zamojskich staruszków pusto, wszystko przekazane na Fado, a my nie uporaliśmy się jeszcze z pokryciem kosztów pobytu, sterylek , leczenia parwo i opieki w lecznicy w Izbicy 3 suk i 7 szczeniaków:(

Dzisiaj zabraliśmy ostatnie 2 suczki, przebywały tam od 24 stycznia:(.

Nawet nie chcę myśleć o kwocie na fakturze:(

Posted
7 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Zgłosił się Pan, który mógłby wziąć go do siebie w ramach DT (ale pewnie na dożycie), ale on wyciąga same owczarkowe staruszki... i prosił o wsparcie. Psy dostają u niego gotowane jedzenie, ale nie podoła kosztom wet. oraz karmieniu.

Czy ktoś zna tego pana, zna warunki jakie proponuje i jaka kwota wchodziłaby w rachubę ?

EDIT

Tysiu nie strasz tym apelem o zaginięciu Puchatka. 

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Czy ktoś zna tego pana, zna warunki jakie proponuje i jaka kwota wchodziłaby w rachubę ?

EDIT

Tysiu nie strasz tym apelem i zaginięciu Puchatka.

Tak, to bardzo zaangażowany i znany też Pan w działaniach na rzecz staruszków. O kosztach będę wiedziała jutro, dzisiaj mieli rozmawiać o szczegółach.

Dziękuję, elik - zapomniałam usunąć.

• Upvote 1