Alaskan malamutte Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: i te które są od zawsze białe owczarkwoate? szpicowate duże, które trzymają się razem... :( Ryczę. :( Starsze, dostojne, spokojne...pogodzone z losem.... Quote
Poker Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 Psy z zamojskiego schronu mają niebywałe szczęście ,że utworzyła się grupa wspaniałych osób niosących im pomoc. Jak pomyślę o tych psach , gdzie nikt nie zagląda , nie pomaga, to serce mi pęka. Quote
mdk8 Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 Tola , Alaskan nie myślałyście aby ją wyciągnąć na miejsce Hany ? Quote
Bogusik Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 10 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Ta sunia drobniejsza od Abi, średnia. Tak jak napisała Tola, też obstawiam ok 40 cm w kłębie... Dziękuję Asiu za info. :) 3 minuty temu, Poker napisał: Psy z zamojskiego schronu mają niebywałe szczęście ,że utworzyła się grupa wspaniałych osób niosących im pomoc. Jak pomyślę o tych psach , gdzie nikt nie zagląda , nie pomaga, to serce mi pęka. Jakiś czas temu i tu psiaki nie otrzymywały pomocy....:( Dzięki temu,że jest ten wątek i były/są wstawiane zdjęcia,utworzył się właśnie taki łańcuszek dobrych serc,które chcą im pomóc :) Nie wiele też to by się zdało,gdyby nie pomoc w rezerwacji i transporcie psiaków ze strony Fundacji ZEA,a także przychylności kierownictwa schroniska.Na FB kilka razy odpowiadałam na apel wolontariuszy z innych schronów o pomoc dla psiaków, ale niestety jak sama nie pojedziesz i nie zaadoptujesz /o ile się jeszcze to uda.../ to nie ma szans abyśmy mogły pomóc :( Taka to właśnie smutna, ale prawdziwa rzeczywistość.... 1 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 27 minut temu, Alaskan malamutte napisał: To maleńkie cudo, taki mikro Tofik w damskim wydaniu!! Bardzo przyjazna, nastawia brzusio do glaskania!! Myślę o niej, odkąd ją zobaczyłam... i o tej białasce długowłosej :( a możliwości tak ograniczone... Quote
Alaskan malamutte Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: Myślę o niej, odkąd ją zobaczyłam... i o tej białasce długowłosej :( a możliwości tak ograniczone... To naprawdę mała sunia, taka zgrabna, proporcjonalna. Na zdjeciach wychodzi na wiekszą a to kruszynka jest!! Ta bialaska zreszta też... Quote
Tyśka) Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: To naprawdę mała sunia, taka zgrabna, proporcjonalna. Na zdjeciach wychodzi na wiekszą a to kruszynka jest!! Ta bialaska zreszta też... Myślę, że białaska jak się ją wykąpie i odpicuje to raz-dwa znajdzie domek. Byleby okazała się tylko nieśmiałą suczką, a nie lękliwą... Ludzie lubią jasne psy... Z tą podpalaną już trudniej, bo jest taka zwyczajna i czarna... Quote
Alaskan malamutte Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 3 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Myślę, że białaska jak się ją wykąpie i odpicuje to raz-dwa znajdzie domek. Byleby okazała się tylko nieśmiałą suczką, a nie lękliwą... Ludzie lubią jasne psy... Z tą podpalaną już trudniej, bo jest taka zwyczajna i czarna... a skąd pomysł, że bialaska lękliwa??? Ona lizała moja rękę dzisiaj, pchała się, wsadzala nosek przez siatke... Najbardziej proludzka jest ta ciemna...nie zgadzam sie z Tobą, że jest zwyczajna...JEST CUDNA!!! zdjęcia nie oddaja jej urody...no i brudu tak nie widać jak na białej :-)) 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 16 minut temu, Alaskan malamutte napisał: a skąd pomysł, że bialaska lękliwa??? Ona lizała moja rękę dzisiaj, pchała się, wsadzala nosek przez siatke... Najbardziej proludzka jest ta ciemna...nie zgadzam sie z Tobą, że jest zwyczajna...JEST CUDNA!!! zdjęcia nie oddaja jej urody...no i brudu tak nie widać jak na białej :-)) A to nie ta, która wcześniej tylko przemykała - sunia, o której pisała Tola? Ależ dla mnie nie jest zwyczajna - spójrz na mój avatar :) Moja "rasa". I z racji, że "moja" to takie psiaki rzucają mi się w oczy szybko - i niestety widzę, że czarne podpalane z reguły długo czekają na dom... Quote
Alaskan malamutte Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 10 minut temu, Tyś(ka) napisał: A to nie ta, która wcześniej tylko przemykała - sunia, o której pisała Tola? w tym boksie sa trzy biale sunie. jedna bardzo szczekliwa, gladkowłosa z zadziwiająco bielutkim futerkiem. Taka czyścioszka!! Druga tez krótkowłosa, taka troche przemykajaca po boksie i ta trzecia kudłata, taka subtelna, ale przychodzi sie miziać!!!Wpycha pysio aby polizać rekę Quote
Onaa Posted March 24, 2018 Posted March 24, 2018 ta mała jest taka bardzo za człowiekiem, biedna :( a po prawej ta sama główka to trochę taka jak Bambi, co to za suczka ? Quote
Alaskan malamutte Posted March 24, 2018 Posted March 24, 2018 9 minut temu, Onaa napisał: ta mała jest taka bardzo za człowiekiem, biedna :( Ta mala sunia tak sie rozciągnęła przy siatce aby ja smerać pod brzuszkiem ;-(((Bardzo proludzka.... Quote
Alaskan malamutte Posted March 24, 2018 Posted March 24, 2018 11 minut temu, Onaa napisał: a po prawej ta sama główka to trochę taka jak Bambi, co to za suczka ? To sunia spora, jest w boksie z dużymi suczkami. Quote
Tola Posted March 24, 2018 Author Posted March 24, 2018 22 godziny temu, mdk8 napisał: Tola , Alaskan nie myślałyście aby ją wyciągnąć na miejsce Hany ? Hana pojechała do Dt, karma i wet nadal do opłacenia. Ta sunia ma szansę jechać do Jaaga, tylko dom musi najpierw znależć Olli... Na pewno dobrze byłoby ją teraz zabrać, ale jak Olli nie znajdzie szybko domu, to nie damy rady finansowo utrzymać suczki 23 godziny temu, Bogusik napisał: Będzie możliwość zczytania ? Bogusiu, jak najbardziej, jutro dopytam o wiek suniek, o których rozmawiałyśmy i dam znać Quote
Bogusik Posted March 24, 2018 Posted March 24, 2018 1 minutę temu, Tola napisał: Sunia ma szansę jechać do Jaaga, tylko dom musi najpierw znależć Olli... Bogusiu, jak najbardziej, jutro dopytam o wiek suniek, o których rozmawiałyśmy i dam znać Dziękuję i będę jutro czekać na info. :) Quote
Tola Posted March 24, 2018 Author Posted March 24, 2018 Szafranek już prawie tydzień w nowym domu w Krakowie, a dzisiaj dostałam zdjęcia jego brata Jaśminka z Warszawy z DS:) Jaśminek tez urósł, spory kocurek się zrobił;) 1 Quote
b-b Posted March 24, 2018 Posted March 24, 2018 Tolu czy będąc w schronie możesz dowiedzieć się o te psiaki? Jak Bambi - ten w środku rudy Ten rudasek w środku Te dwie sunie Wiem ,ze teraz nie mogą jechać chłopacy ale może następnym razem im się uda. Ta czarna już mi ostatnio latała po głowie. Nie wiem czy wezmę teraz jakiegoś psiaczka do Hani ...ale zapytać mogę...bo szykuje się domek dla Bobika we Wrocławiu. Muszę tylko podgać z Panią no i wizyta PA. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Kiedy psiaki mają jechać? Zabiorę Abi jak tylko u Murki będzie wolne miejsce. Quote
elik Posted March 25, 2018 Posted March 25, 2018 Ależ Jaśminek ma wspaniałą kitkę :) A i drapak wielkiej urody :) A co to za piękność na drapaku obok Jaśminka ? Też jakaś zamojska bida ? Quote
Bogusik Posted March 25, 2018 Posted March 25, 2018 11 godzin temu, b-b napisał: Te dwie sunie Wiem ,ze teraz nie mogą jechać chłopacy ale może następnym razem im się uda. Ta czarna już mi ostatnio latała po głowie. Nie wiem czy wezmę teraz jakiegoś psiaczka do Hani ...ale zapytać mogę...bo szykuje się domek dla Bobika we Wrocławiu. Muszę tylko podgać z Panią no i wizyta PA. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Kiedy psiaki mają jechać? Zabiorę Abi jak tylko u Murki będzie wolne miejsce. Bogduniu większą kudłatą sunię, o która pytałam wcześniej i tą małą czarno -brązową bierzemy z Anulą pod swoje skrzydła.Z Martą i Hanią wszystko już uzgodniłam. 1 Quote
Tola Posted March 25, 2018 Author Posted March 25, 2018 14 godzin temu, b-b napisał: Tolu czy będąc w schronie możesz dowiedzieć się o te psiaki? Jak Bambi - ten w środku rudy Ten rudasek w środku Te dwie sunie Wiem ,ze teraz nie mogą jechać chłopacy ale może następnym razem im się uda. Ta czarna już mi ostatnio latała po głowie. Nie wiem czy wezmę teraz jakiegoś psiaczka do Hani ...ale zapytać mogę...bo szykuje się domek dla Bobika we Wrocławiu. Muszę tylko podgać z Panią no i wizyta PA. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Kiedy psiaki mają jechać? Zabiorę Abi jak tylko u Murki będzie wolne miejsce. U tego pieska nie byłam, jak teraz nie pojedzie to zapytam o niego kolejnym razem. Dzisiaj już nie chciałam narażać psów na stres, był pracownik, którego ewidentnie unikają... To nieduży piesek, przewija się na zdjęciach ze schronu, pracownik już wcześniej mówił, ze trochę bojący. Ten jest w tym samym boksie, przyjazny, podchodzi do siatki na głaski Czarną sunię zabiera Anula z Bogusik, a ta biała to młodziutka, była dzisiaj zczytana - rok urodzenia 2017 Quote
Tola Posted March 25, 2018 Author Posted March 25, 2018 Czarnej nie udało się dzisiaj zczytać, bo jak pracownik wszedł do boksu, to wszystkie uciekały w popłochu, probowały chować się po kątach. Quote
Tola Posted March 25, 2018 Author Posted March 25, 2018 Starsza suczka, bardzo spokojna, wielki smutas - całe lata w schronisku To tez przyjazna, mała sunia, tylko bardzo szczekliwa, bardzo zabiega o kontakt z człowiekiem Spokojna, średniej wielkości suczka - kiedyś chciała ją zabrać Gabi, ale nie jest malutka, nie jest młoda Quote
Recommended Posts