elik Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 1 minutę temu, Tola napisał: To jeszcze nie nie wszystko:) Dzisiaj do domu do Krakowa pojechał Szafranek - czekał na dom od lipca! To wspaniale :) Coś mi się musiało poplątać, bo w głowie mam, że Szafranek już jest w DS, a on dopiero pojedzie :) Moje myśli wyprzedziły rzeczywistość :) Quote
Tyśka) Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 To ja jeszcze parę słów o Wafelku... Wafelek ma wydarzenie na FB, więc można go śledzić na bieżąco: https://www.facebook.com/events/171900950113490/ A facebookowych gorąco zachęcam do polubienia strony Marzeny, która Wafelka uratowała. Strona to Super PSY Dogoterapia Lublin: https://www.facebook.com/Super-PSY-Dogoterapia-Lublin-527405630619537/?hc_ref=ARQfqE0GjukijBt6UJqBOJmQApvgx6JHxy3OPuD5A2bzibp8_heJLkkveutGkM-3djs - bo Marzena na co dzień ze swoimi psami pracuje z dziećmi, czyli wspiera je uwsprawnianiu...i je motywuje do pracy... i prowadzi kynolekcje w szkołach i przedszkolach :) Słowem: kawał DOBRA. Dobro warto doceniać i promować dalej, więc zachęcam raz jeszcze do polubienia strony :) A tu filmik z naszym Wafelkiem: Quote
b-b Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Wspaniale! Wspaniale,że kolejne biedy uratowane! Mam nadzieję,że domki okażą się godnymi i już teraz psiaczki będą miały je do końca życia. Szafranku powodzenia w DS :) Quote
Onaa Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 50 minut temu, b-b napisał: Wspaniale! Wspaniale,że kolejne biedy uratowane! Mam nadzieję,że domki okażą się godnymi i już teraz psiaczki będą miały je do końca życia. Szafranku powodzenia w DS :) Super :). Quote
Tola Posted March 17, 2018 Author Posted March 17, 2018 Szafranek w DS w Krakowie:) Uchodził za kota nieśmiałego;) Wczoraj siedział za szafką do 21 i obserwował, a potem wyszedł już inny kot. Quote
Jo37 Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Faktycznie. Ostatnie dni bardzo udane dla zamojskich zwierzaków. A to wszystko dzięki zgodnemu współdziałaniu wielu osób. Quote
Tyśka) Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 A Wafelek jednak pojechał do hoteliku, szukamy dalej mu domu... Spokojny, kochany, łagodny psiak... ale totalny wrażliwiec... nie wiadomo, jak sobie radził w schronisku, ale wystarczy złe spojrzenie i psiak przeprasza za to, że żyje... na dniach założę mu wątek. Do końca marca ma opłacony hotelik, a co dalej? - nie wiadomo... przydałby mu się domowy DT, bo pies spragniony kontaktów z człowiekiem. Psy ignoruje, koty zdarza się, że goni, ale to do wypracowania - on czasem zignoruje koty, a raz zabawowo pogoni... ok. 3letni... W domu zachowuje czystość, w mig się uczy. Quote
Tyśka) Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 16 godzin temu, Tola napisał: Szafranek w DS w Krakowie:) Uchodził za kota nieśmiałego;) Wczoraj siedział za szafką do 21 i obserwował, a potem wyszedł już inny kot. I się z rezydentem dogaduje, no pięknie :) Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 13 minut temu, Tyś(ka) napisał: I się z rezydentem dogaduje, no pięknie :) Szafranek (teraz Bob - jak Bob Marley;) ma bardzo pozytywny wpływ na rezydenta;). I okazało się, że kocia nieśmiałość została w Zamościu;) 1 Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 14 godzin temu, Poker napisał: Co za szczęśliwy dzień dzisiaj !!!! 6 godzin temu, Jo37 napisał: Faktycznie. Ostatnie dni bardzo udane dla zamojskich zwierzaków. A to wszystko dzięki zgodnemu współdziałaniu wielu osób. Zgoda buduje, w przyjaznej atmosferze również zwierzętom pomaga się o wiele łatwiej, sprawniej. Niech ta współpraca trwa i trwa Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 Pisałam parę stron wcześniej o gratisowym transporcie w okolice Wrocławia - transport będzie tuz po świętach. Jakby ktoś chciał uzyskać jakieś informacje o konkretnym psie, to bardzo proszę o kontakt, bo święta tuż, tuż, a ja do schroniska mogę jechać tylko w tym nadchodzącym tygodniu (piątek, sobota lub niedziela). Quote
Bogusik Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 32 minuty temu, Tola napisał: Pisałam parę stron wcześniej o gratisowym transporcie w okolice Wrocławia - transport będzie tuz po świętach. Jakby ktoś chciał uzyskać jakieś informacje o konkretnym psie, to bardzo proszę o kontakt, bo święta tuż, tuż, a ja do schroniska mogę jechać tylko w tym nadchodzącym tygodniu (piątek, sobota lub niedziela). Martuniu trzeba by jeszcze raz wybrać się do schroniska i porobić psiakom zdjęcia.ostatnio wiele psiaków,jak sama pisałaś było pochowanych.Teraz znowu nawrót zimy ale może zelży... Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 9 minut temu, Bogusik napisał: Martuniu trzeba by jeszcze raz wybrać się do schroniska i porobić psiakom zdjęcia.ostatnio wiele psiaków,jak sama pisałaś było pochowanych.Teraz znowu nawrót zimy ale może zelży... U nas ma być cieplej od czwartku... Oczywiście podjadę do schroniska i zrobię zdjęcia, ale jakby ktoś miał pytania dotyczące pokazywanych już tutaj psów to bardzo proszę o kontakt, bo niedługo święta i trudno mi będzie jeździc i pytać o kolejne nowe psy. Quote
Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 Transport ma być podobno jednak tylko do Katowic, ale zapytam jeszcze Piotrka Szafirka, bo tez wie o tym wyjezdzie... Quote
Havanka Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 2 godziny temu, Tola napisał: Szafranek (teraz Bob - jak Bob Marley;) ma bardzo pozytywny wpływ na rezydenta;). I okazało się, że kocia nieśmiałość została w Zamościu;) 19 godzin temu, Tola napisał: Szafranek w DS w Krakowie:) Uchodził za kota nieśmiałego;) Wczoraj siedział za szafką do 21 i obserwował, a potem wyszedł już inny kot. Kocia nieśmiałość Szafranka została za szafką. Po godzinie 21 nasz Szafranek zaakceptował nowe imię - Bob i automatycznie zmienił swój image. Imię zobowiązuje... Quote
Tyśka) Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Zapraszam na wątek zamojskiego Wafla: https://www.dogomania.com/forum/topic/344900-co-złoty-pies-robił-w-schronisku-wrażliwy-przekochany-wafelek-niby-tollerek-i-niby-spanielek-czeka-na-złotych-ludzi/ Quote
Alaskan malamutte Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Serdecznie zapraszam na muzyczny bazarek dla zamojskich sunieczek: https://www.dogomania.com/forum/topic/344910-muzyka-łagodzi-obyczajezapraszam-wybierz-coś-dla-siebie-wspomożesz-psiaki-w-potrzebie/?page=1 Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 Ta wiadomość na pewno wiele z Was ucieszy - dostałam info, ze wczoraj schronisko opuściła ta biedna, skulona starsza sunia - Robi. Pojechała do Murki, a potem, tak jak pisałam, jedzie prawdopodobnie do Poznania. 4 2 Quote
Alaskan malamutte Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 4 minuty temu, Tola napisał: Ta wiadomośc na pewno wiele z was ucieszy - dostałam info, ze wczoraj schronisko opuściła ta biedna, skulona starsza sunia - Robi. Pojechała do Murki, a potem, tak jak pisałam, jedzie prawdopodobnie do Poznania. Super!!Taka poczciwa z pyszczka!! Jak dobrze, że wyjechała...Robi, szczęścia psinko!! Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 A to Szafranek vel Marley w nowym domu w Krakowie - ale się zrobił luzak po paru dniach:) A ja ogłaszałam go jako nieśmiałego kota;) Quote
Jo37 Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Świetna wiadomość o Robi. Kolejna starsza sunia wyciągnięta ze schronu. Z mojego bazarku na spłatę długu za transport owczarka Freda jest 63,64 w zaokrągleniu - 65,00 zł. 1 Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 6 minut temu, Jo37 napisał: Świetna wiadomość o Robi. Kolejna starsza sunia wyciągnięta ze schronu. Z mojego bazarku na spłatę długu za transport owczarka Freda jest 63,64 w zaokrągleniu - 65,00 zł. Pięknie Joasiu dziękuję Quote
Havanka Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Wspaniale wieści o Robi! No i Szafranek (Marlej) nas mile zaskoczył. 1 Quote
Recommended Posts