UlaFeta Posted March 6, 2018 Posted March 6, 2018 Dziewczyny Kto jest/był odpowiedzialny za Maxa. Wczesniej wyczytałam,ze Max nie ma opiekuna:( Co się stało? Quote
handzia Posted March 6, 2018 Posted March 6, 2018 Uff, odnalazłam wątek. Bardzo mi wstyd, ze tak dawno tu nie byłam, ale teraz więcej przebywam na fb. Niestety tam jak wszyscy pewnie wiecie, jest jeden wielki młyn, nie mozna nic wstawić bez przykrych komentarzy...owszem pomoc i odzew jest spory, ale w tym przypadku postanowiłam napisac tutaj. W niedziele pojechałyśmy z funią i jeszcze dwiema dziewczynami do naszego schroniska zrobić zdjęcia szczeniakom w zamojskim schronie. Przy okazji obfociłysmy resztę biedaków. Nasza uwagę przykuła sunia, na pierwszy rzut oka bardzo stara i chora. Na poczatku lezała na podescie zwinięta w kłębek, nie reagowała na nasze nawoływania. Jest bardzo chuda, cały tył ma w odchodach, przez chwilę myslałyśmy, że to jej ostatnie chwile, widok był bardzo przykry. Jeden wielki kłębek nieszczęścia :( Zapytałysmy o nia pracownika, poprosilysmy, żeby do niej podszedł. Kiedy to zrobił, sunia podniosła się i zrobiła rundke po boksie, ale ciagle szukała miejsca do położenia. Dodam, że mróz był jeszcze duży :(.....Nie możemy o niej zapomnieć, sunia jest duża, stara, nieadopcyjnej urody (przepraszam za to). Do tego wyglada na chorą. Nie wiemy co mamy począć, nie stać nas na wyciagnięcie jej do hotelu, nie mamy żadnego dt .....czy ktoś może jakoś nam pomóc? Tolu, mamy duzo innych zdjęć psiaków, jesli chcesz moge je wstawić. Quote
handzia Posted March 6, 2018 Posted March 6, 2018 Nie moge wstawic więcej zdjęć, bo mi wyskakuje błąd :( Do tego wychodzi wielkie zaraz postaram się zmniejszyć Quote
seramarias Posted March 6, 2018 Posted March 6, 2018 18 minut temu, handzia napisał: Dosłownie kłębek psiego nieszczęścia. Bardzo suni żal :( Quote
Jo37 Posted March 7, 2018 Posted March 7, 2018 Zapraszam na bazarek dla trzech zamojskich psiaków. Quote
Tyśka) Posted March 7, 2018 Posted March 7, 2018 18 godzin temu, handzia napisał: Nie moge wstawic więcej zdjęć, bo mi wyskakuje błąd :( Do tego wychodzi wielkie zaraz postaram się zmniejszyć Jak Ci się nie uda to prześlij mi na fb :) Zmniejszę i wstawię :) PS: Dobrze Cię widzieć znowu na dogo. Quote
Tola Posted March 7, 2018 Author Posted March 7, 2018 Dnia 6.03.2018 o 16:18, UlaFeta napisał: Dziewczyny Kto jest/był odpowiedzialny za Maxa. Wczesniej wyczytałam,ze Max nie ma opiekuna:( Co się stało? Nie wiem, kto jest odpowiedzialny za Maxa. Jak pamiętacie organizowanie pomocy przebiegało w nerwowej atmosferze, pies był pogryziony, potem po ciężkiej operacji, trzeba było jak najszybciej założyć wątek, zbierać pieniądze... Na wątku było sporo osób, a teraz niestety ubywa ludzi, ale i pieniędzy - wiem, że tak bywa, ale tak nie powinno być, szczególnie u starszego psa. Max potrzebuje wpłat nie tylko na hotelowanie, ale i na leki. Być może będzie potrzebował kolejnych decyzji co do ewentualnych zabiegów? badań? Napisałam tak, bo wydaje mi się, że łatwiej organizować pomoc, jak ktoś nad tym wszystkim czuwa, a takiej osoby teraz u Maxa nie widzę. 22 godziny temu, handzia napisał: Nie moge wstawic więcej zdjęć, bo mi wyskakuje błąd :( Do tego wychodzi wielkie zaraz postaram się zmniejszyć To czekam na zdjęcia. Quote
Tola Posted March 7, 2018 Author Posted March 7, 2018 Szafranek ma dom - zamieszka w Krakowie:) Wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo dziękuję za kciuki:) Wczoraj miałam jeden, a dzisiaj kolejny tel z zapytaniem o Szafranka (w ogłoszeniach terra - Onyks - bardzo dziękuję:). Dziękuje tez Havanka za pomoc w ogłaszaniu kocurka:) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 7, 2018 Posted March 7, 2018 Sopelek ma się wyśmienicie!! Jest bardzo aktywny, chętnie spaceruje po pomieszczeniu. Zajada kocią karmę. Pan Jerzy przekazał mi, że przed wypuszczeniem Sopelka na wolność mam go zakropić fipreksem dla kotów. Zabezpieczy to malucha przed kleszczami no i pchłami. 3 2 Quote
UlaFeta Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 8 godzin temu, Tola napisał: Nie wiem, kto jest odpowiedzialny za Maxa. Jak pamiętacie organizowanie pomocy przebiegało w nerwowej atmosferze, pies był pogryziony, potem po ciężkiej operacji, trzeba było jak najszybciej założyć wątek, zbierać pieniądze... Na wątku było sporo osób, a teraz niestety ubywa ludzi, ale i pieniędzy - wiem, że tak bywa, ale tak nie powinno być, szczególnie u starszego psa. Max potrzebuje wpłat nie tylko na hotelowanie, ale i na leki. Być może będzie potrzebował kolejnych decyzji co do ewentualnych zabiegów? badań? Napisałam tak, bo wydaje mi się, że łatwiej organizować pomoc, jak ktoś nad tym wszystkim czuwa, a takiej osoby teraz u Maxa nie widzę. Dziekuje za informacje. Tolu czy Max na ogloszenia? Julka znalazla dom to i Maxio znajdzie:) Quote
terra Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 9 godzin temu, Tola napisał: Szafranek ma dom - zamieszka w Krakowie:) Wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo dziękuję za kciuki:) Wczoraj miałam jeden, a dzisiaj kolejny tel z zapytaniem o Szafranka (w ogłoszeniach terra - Onyks - bardzo dziękuję:). Dziękuje tez Havanka za pomoc w ogłaszaniu kocurka:) Bardzo się cieszę, że Szafranek- Onyks wreszcie zamieszka we własnym domku. Bądź szczęśliwy maleńki. Quote
Tyśka) Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 12 godzin temu, UlaFeta napisał: Julka znalazla dom to i Maxio znajdzie:) Zwłaszcza, że Julka znalazła dzięki Maxiowi :) Z jego ogłoszenia :) Quote
Tola Posted March 8, 2018 Author Posted March 8, 2018 13 godzin temu, UlaFeta napisał: Dziekuje za informacje. Tolu czy Max na ogloszenia? Julka znalazla dom to i Maxio znajdzie:) 49 minut temu, Tyś(ka) napisał: Zwłaszcza, że Julka znalazła dzięki Maxiowi :) Z jego ogłoszenia :) Oby więcej takich życzeń i osób życzliwych Maxiowi - przecież marzenia się spełniają! Quote
Tola Posted March 8, 2018 Author Posted March 8, 2018 Dnia 5.03.2018 o 23:13, b-b napisał: Udało mi się zebrać takie akcesoria do tej pory i jutro wysyłam to do Toli :) Marto te 3 sztuki zaznaczone to małe szeleczki. Może na jakiegoś szczeniaczka będą lub kotka :) Paczuszka już u mnie, czeka na szczęśliwców;) Quote
Tola Posted March 8, 2018 Author Posted March 8, 2018 Trójłapek Jaś chyba zajrzał na dogomanię i zobaczył, że się podoba, bo p. Ania pisze, że nic, tylko pozuje;) 1 Quote
Onaa Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 Przed chwilą, b-b napisał: Cudna poza ... a ogonek! Świetne :). Quote
Poker Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 Niesamowity model z Jasia. Mógłby występować w reklamach. Quote
Alaskan malamutte Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 Za radą pana Jerzego, pocięłam w paski gazety i Sopelek natychmiast się zagrzebał. Pewnie tak czuje się najbezpieczniej.... 1 1 Quote
Recommended Posts