mdk8 Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 Dostałam info. od Murki. W przyszłym tygodniu zwolni się miejsce i babcia Onka będzie mogła jechać. Tola pomożesz ? Quote
Tola Posted March 28, 2017 Author Posted March 28, 2017 8 godzin temu, malagos napisał: I co, i co? Bajeczka pojedzie? Bajeczka też pojedzie:) Co prawda dopiero po świętach, bo to Kraków i tak mamy transport, ale najważniejsze, że mała ma już super własny domek:) Została nam Maja, wciąż bez domu no i ta nowa trochę histeryczna Rozalka, ale ona jeszcze czeka w gabinecie na sterylkę. 1 godzinę temu, mdk8 napisał: Dostałam info. od Murki. W przyszłym tygodniu zwolni się miejsce i babcia Onka będzie mogła jechać. Tola pomożesz ? Bardzo się cieszę :) Tz już wstępnie wspominał o zabraniu babci, jutro zadzwoni i zarezerwuje sunię. Oczywiście albo ja albo Tz będziemy w schronie przy zabieraniu suczki, będziemy w kontakcie z Murką. W czym jeszcze mogę pomóc? Quote
mdk8 Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 18 minut temu, Tola napisał: Bardzo się cieszę :) Tz już wstępnie wspominał o zabraniu babci, jutro zadzwoni i zarezerwuje sunię. Oczywiście albo ja albo Tz będziemy w schronie przy zabieraniu suczki, będziemy w kontakcie z Murką. W czym jeszcze mogę pomóc? Właśnie o to mi chodziło . Dziękuję bardzo :) Jutro założę suni wątek. Już nie mogę się doczekać jej wyjścia na wolność . 2 Quote
Tola Posted March 28, 2017 Author Posted March 28, 2017 1 minutę temu, mdk8 napisał: Właśnie o to mi chodziło . Dziękuję bardzo :) Jutro założę suni wątek. Już nie mogę się doczekać jej wyjścia na wolność . Ja też. Bardzo Ci dziękuję Quote
mdk8 Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Ja też. Bardzo Ci dziękuję Nie ma za co . Jakbym mogła zabrałabym wszystkie :( 1 Quote
Tola Posted March 28, 2017 Author Posted March 28, 2017 13 minut temu, mdk8 napisał: Nie ma za co . Jakbym mogła zabrałabym wszystkie :( Wiem, bo mam tak samo :( 1 Quote
mar.gajko Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 Bardzo się cieszę, że stara owczareczka wyjdzie ze schronu. 2 Quote
Tola Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 Dzisiaj ostatnia noc Żelki w naszym domu. Jutro rano wyrusza do swojego nowego domu, już na zawsze. Domek dobry, tylko czemu mi się płacze Quote
mar.gajko Posted March 31, 2017 Posted March 31, 2017 21 minut temu, Tola napisał: Dzisiaj ostatnia noc Żelki w naszym domu. Jutro rano wyrusza do swojego nowego domu, już na zawsze. Domek dobry, tylko czemu mi się płacze OJ, będzie rozpacz i smutek. Quote
Tola Posted April 2, 2017 Author Posted April 2, 2017 Pojechała moja malutka. Wczoraj piła, jadła, dzisiaj chyba odsypia stres, mniej je. Tęskni, ja też :( Wczoraj w nowym domciu Quote
Anula Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 Jeżeli Państwo okażą malutkiej dużo miłości powinna szybko zaakceptować nowy dom i nowe warunki.Pierwszy tydzień jest zawsze kryzysowy, ciężki dla obu stron. Quote
Tola Posted April 2, 2017 Author Posted April 2, 2017 Wiem Anula, ale bardzo to wszystko przezywam, jak mam świadomość, że jej tez jest ciężko. A dzisiaj mija 3 rocznica śmierci mojej ukochanej Toli. Quote
Tola Posted April 2, 2017 Author Posted April 2, 2017 Nie miała swojego wątku, to chociaż tutaj ją pokażę. Quote
Anula Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 Zawsze będziemy wspominać swoich najbliższych bo przecież nosimy je w sercu. Quote
Poker Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 To już 3 lata minęły? Jak ten czas szybko leci. Oby Żelka szybko wróciła do normy i pokochała DS. Quote
Tola Posted April 4, 2017 Author Posted April 4, 2017 Rozmawiałam dzisiaj z p. Roksaną - Żelka zaczęła jeść, ogonek już w górze,, sunia w dużo lepszej kondycji. Lżej mi trochę. Malutka u siebie (zabaweczka zamojska) Quote
Tola Posted April 4, 2017 Author Posted April 4, 2017 Żelkę do Warszawy wiozła moja córcia, zabrała też Pralinkę do nowego warszawskiego domu. U koci tez dobrze; cieszę się, ze znalazła dom, bo trafiła pod opiekę fundacji w lipcu i na nowy dom czekała w gabinecie; wykarmiła tam swoje kociaki i te osierocone - wszystkie maluchy w nowych domach, a Pralinka wciąż nie miała szczęścia. Quote
Tola Posted April 4, 2017 Author Posted April 4, 2017 Na dom wciąż nadal czeka Maja no i 2 kotki, które niedawno do nas trafiły - Rozalka i Karmelka, jednak będzie b. trudno znaleźć im dom - jedna ma białaczkę, druga FIV Rozalka - młodziutka koteczka, już po sterylizacji (na razie mam tylko takie zdjęcie) Karmelka - ma 9 mies. ; znaleziona w lesie, wychudzona (waży 1,60 kg), wyziębiona, ale charakter cudowny - milutka, spokojna, cały cas mruczy, prosi o głaskanie. Nie iem, jak to będzie ze sterylką, na razie mała jest za słaba. Quote
elik Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 Śliczne koteczki, a zwłaszcza Karmelcia :) Życzę żeby znalazły najlepsze domki. Quote
Havanka Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Cieszę się, ze Żelka adoptuje sie juz w nowym domu. Na pewno tęskniła, ale czas zrobi swoje i sunia powoli zapomni swój poprzedni dom. Cieszę się też z domku dla Pralinki. Długo trwało, zanim kicia "wpadła" komuś w oko. Najważniejsze, ze ma cierpliwą panią. Karmelkę ogłoszę a Rozalkę wtedy, gdy będą zdjęcia. Quote
terra Posted April 6, 2017 Posted April 6, 2017 Bardzo się cieszę z domku Pralinki I Zelki. Bądźcie szczęśliwe kicie. Rozalka i Karmelka też znajdą swoje miejsce na ziemi. Trzymam za nie kciuki. Quote
Recommended Posts