Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, anecik napisał:

Witaj w klubie Tolu. Moja Neska też ma cieczkę :(  Jak się tak przyzwyczajacie to może?........

Mimronek nie może być rudy :)

Szkoda malucha.

Z bólem serca, ale szukamy domu :(

Posted

Tola ta sunia co napisałaś , że ledwo chodzi ? Ile może mieć lat ? 

A ta co od szczeniaka w schronie? Ile lat? 

Wstępnie rozmawiałam z Murką o miejscu dla jakiegoś staruszka - prawdopodobnie na dożycie :(

Pomóżcie mi wybrać bo sama nie dam rady :(

Będę chciała założyć wątek i spróbować zebrać deklaracje .

• Upvote 1
Posted

Ten czarny, niewidomy nie ma żadnych szans... z takim wygladem przecietnym.

żal ogromnie. Oczy mogą boleć :( niewidome psy mają czesto ogromne problemy bólowe w tych oczach. Ja moje dwa niewidome cały czas leczę, wet przepisuje im krople na cisnienie w oczach, przeciwjaskrowe itd ..

a ten Mały staruszek z siwa mordką, pomiędzy dużymi psami... też. Jak on przeżyje?

Posted
3 godziny temu, mdk8 napisał:

A ta co od szczeniaka w schronie? Ile lat? 

Ta sunia trafiła do schroniska razem z mama i siostra...Obie znalazły domki, ona została....To nie jest staruszka...sunia ma ok 8 lat, może ciut mniej....Sunia nie zna innego zycia, tylko to schroniskowe...Nam z Tola marzy się domek dla niej..Jeśli zechcesz ja wziać pod swoje skrzydła, byłoby cudownie!!!

Posted

3 minuty temu, malagos napisał:

Ta ONeczka jakaś taka ...gruba? Czy przez to ledwie chodzi?

Rzeczywiście jest gruba, nie wygląda na psa łańcuchowego, bardziej na takiego, który pilnował....Zestarzała się i przestała być potrzebna....Wyraźnie tył jej siada, czasami az się zachwieje...Przykro było patrzeć na ten mega smutny pyszczek....

Posted

Ta sunia mnie zauroczyła, już chyba jakiś czas temu o tym pisalam.

Niestety w tym momencie nie mam jak pomóc.

Wszystkich tych biedaków mi ogromnie     żal

1.JPG

Posted
56 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Rzeczywiście jest gruba, nie wygląda na psa łańcuchowego, bardziej na takiego, który pilnował....Zestarzała się i przestała być potrzebna....Wyraźnie tył jej siada, czasami az się zachwieje...Przykro było patrzeć na ten mega smutny pyszczek....

powinna schudnąć bo inaczej czarno to widzę :(

2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Ta sunia trafiła do schroniska razem z mama i siostra...Obie znalazły domki, ona została....To nie jest staruszka...sunia ma ok 8 lat, może ciut mniej....Sunia nie zna innego zycia, tylko to schroniskowe...Nam z Tola marzy się domek dla niej..Jeśli zechcesz ja wziać pod swoje skrzydła, byłoby cudownie!!!

mam 2 radysiaki w hotelach prawie bez deklaracji i nie dam rady wziąć 2 kolejnych a obiecałam sobie , że wyciągnę jakiegoś staruszka.

Teraz mam ból głowy bo chciałoby się pomóc wszystkim :(

Posted
2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Dostałam info od Gajowa. Tango w niedzielę jedzie do SUPER DOMKU!!!!

tango1.jpg.6bfbe98b085df294d203ff8d5d848ccc — kopia.jpg

Fantastyczna wiadomość :)

Posted
Dnia 4.03.2017 o 10:21, Havanka napisał:

Ogłosiłam Żelkę na Warszawę. Szkoda nie wykorzystać takich zdjęć !

No i zgłosił się domek zainteresowany adopcją malutkiej - pani mieszka w Bydgoszczy, w bloku - rodzina zwierzolubów, psy były w domu od zawsze. 

Niedawno odszedł ukochany  jamniorek, długo chorował - no i w domu zrobiło się pusto. Pani Roksana to bardzo cieplutka osoba, mieszka z 15 letnia córką, w domu jest jeszcze kot.

Dzięki wstawiennictwu Alaskan poprosiłam o wizytę Gemmei, która była na wizycie PA u zamojskiej Poli :)

Trzymajcie kciuki.

Jeszcze troskę Żelki

P1270002.JPG

P1270003.JPG

P1270004.JPG

P1270005.JPG

P1270007.JPG

• Upvote 1
Posted

Oby domek okazał sie tym właściwym. Żelka - młoda, śliczna, zdrowa, a telefonów jak na lekarstwo. Zdjęcia Żelki świetne, zwłaszcza te z Elżbietką, jej idolką.

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Havanka napisał:

Oby domek okazał sie tym właściwym. Żelka - młoda, śliczna, zdrowa, a telefonów jak na lekarstwo. Zdjęcia Żelki świetne, zwłaszcza te z Elżbietką, jej idolką.

1 minutę temu, elik napisał:

Sunia jest przesłodka, a w tych majciorkach superaśna :)

Żelka zwariowała na punkcie kotki - chodzi za Elzbietka krok w krok, wykłada się przed nią, trąca noskiem, zawodzi ;)

Mamy z TZem niezły ubaw ;)

Posted
11 minut temu, Tola napisał:

Żelka zwariowała na punkcie kotki - chodzi za Elzbietka krok w krok, wykłada się przed nią, trąca noskiem, zawodzi ;)

Mamy z TZem niezły ubaw ;)

A co na to Elżbietka :) ?

Posted
8 minut temu, elik napisał:

A co na to Elżbietka :) ?

Elżbietka wyrażnie zaskoczona i czasami nie wie, co z tym uwielbieniem zrobić;)

Jak Żelce uda się zaskoczyć  kotkę, to  Elżbietka i po nosie daje się posmyrać, ale zdarza się i tak, ze sunia dostaje łapą po pyszczku, ale nic sobie z tego nie robi i za moment znowu chodzi za kotką ;)

Posted

Mimo obiegowych teorii dość często zdarzają się kocio-psie sympatie :) Zdarza sie, że z jednej miski jedzą i na jednym posłanku, wtuleni w siebie odpoczywają :) To jest piękne :)

Posted

We wtorek wizyta PA w Bydgoszczy dla "mojej" Żelki...

Tymczasem mała zadomowiła się już całkowicie, nawet Zulka uległa jej urokowi i zgadza się,   tak na chwilkę,  na wspólne poranne zabawy ;)

WP_20170311_17_02_45_Pro.jpg

WP_20170312_13_14_39_Pro.jpg