Tola Posted March 5, 2017 Author Posted March 5, 2017 Sunia od szczeniaka w schronie - u niej zawsze zatrzymuje się najdłużej, tylko co mogę jej obiecać Quote
Tola Posted March 5, 2017 Author Posted March 5, 2017 Serce pęka - staruszka, ledwo chodzi - jak ona da radę w schronie Quote
Tola Posted March 5, 2017 Author Posted March 5, 2017 1 godzinę temu, anecik napisał: Witaj w klubie Tolu. Moja Neska też ma cieczkę :( Jak się tak przyzwyczajacie to może?........ Mimronek nie może być rudy :) Szkoda malucha. Z bólem serca, ale szukamy domu :( Quote
konfirm31 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Strasznie dużo tych psich bied. Nie sposób pomóc wszystkim, a to przecież nie jedyne schronisko w Polsce i niezbyt duże. I - kolejna stara ONka. Płakać się chce........ Quote
mdk8 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Tola ta sunia co napisałaś , że ledwo chodzi ? Ile może mieć lat ? A ta co od szczeniaka w schronie? Ile lat? Wstępnie rozmawiałam z Murką o miejscu dla jakiegoś staruszka - prawdopodobnie na dożycie :( Pomóżcie mi wybrać bo sama nie dam rady :( Będę chciała założyć wątek i spróbować zebrać deklaracje . 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Ta suczka jest "nowa" , nie pytałyśmy ile ma lat. Z wyglądu to staruszka, ledwo chodzi...Możemy popytać.. Quote
AgaG Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Ten czarny, niewidomy nie ma żadnych szans... z takim wygladem przecietnym. żal ogromnie. Oczy mogą boleć :( niewidome psy mają czesto ogromne problemy bólowe w tych oczach. Ja moje dwa niewidome cały czas leczę, wet przepisuje im krople na cisnienie w oczach, przeciwjaskrowe itd .. a ten Mały staruszek z siwa mordką, pomiędzy dużymi psami... też. Jak on przeżyje? Quote
Alaskan malamutte Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 3 godziny temu, mdk8 napisał: A ta co od szczeniaka w schronie? Ile lat? Ta sunia trafiła do schroniska razem z mama i siostra...Obie znalazły domki, ona została....To nie jest staruszka...sunia ma ok 8 lat, może ciut mniej....Sunia nie zna innego zycia, tylko to schroniskowe...Nam z Tola marzy się domek dla niej..Jeśli zechcesz ja wziać pod swoje skrzydła, byłoby cudownie!!! Quote
malagos Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Ta ONeczka jakaś taka ...gruba? Czy przez to ledwie chodzi? Quote
Alaskan malamutte Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 3 minuty temu, malagos napisał: Ta ONeczka jakaś taka ...gruba? Czy przez to ledwie chodzi? Rzeczywiście jest gruba, nie wygląda na psa łańcuchowego, bardziej na takiego, który pilnował....Zestarzała się i przestała być potrzebna....Wyraźnie tył jej siada, czasami az się zachwieje...Przykro było patrzeć na ten mega smutny pyszczek.... Quote
Gabi79 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Ta sunia mnie zauroczyła, już chyba jakiś czas temu o tym pisalam. Niestety w tym momencie nie mam jak pomóc. Wszystkich tych biedaków mi ogromnie żal Quote
mdk8 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 56 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Rzeczywiście jest gruba, nie wygląda na psa łańcuchowego, bardziej na takiego, który pilnował....Zestarzała się i przestała być potrzebna....Wyraźnie tył jej siada, czasami az się zachwieje...Przykro było patrzeć na ten mega smutny pyszczek.... powinna schudnąć bo inaczej czarno to widzę :( 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Ta sunia trafiła do schroniska razem z mama i siostra...Obie znalazły domki, ona została....To nie jest staruszka...sunia ma ok 8 lat, może ciut mniej....Sunia nie zna innego zycia, tylko to schroniskowe...Nam z Tola marzy się domek dla niej..Jeśli zechcesz ja wziać pod swoje skrzydła, byłoby cudownie!!! mam 2 radysiaki w hotelach prawie bez deklaracji i nie dam rady wziąć 2 kolejnych a obiecałam sobie , że wyciągnę jakiegoś staruszka. Teraz mam ból głowy bo chciałoby się pomóc wszystkim :( Quote
Alaskan malamutte Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Dostałam info od Gajowa. Tango w niedzielę jedzie do SUPER DOMKU!!!! 3 Quote
elik Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Dostałam info od Gajowa. Tango w niedzielę jedzie do SUPER DOMKU!!!! Fantastyczna wiadomość :) Quote
Tola Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Dnia 4.03.2017 o 10:21, Havanka napisał: Ogłosiłam Żelkę na Warszawę. Szkoda nie wykorzystać takich zdjęć ! No i zgłosił się domek zainteresowany adopcją malutkiej - pani mieszka w Bydgoszczy, w bloku - rodzina zwierzolubów, psy były w domu od zawsze. Niedawno odszedł ukochany jamniorek, długo chorował - no i w domu zrobiło się pusto. Pani Roksana to bardzo cieplutka osoba, mieszka z 15 letnia córką, w domu jest jeszcze kot. Dzięki wstawiennictwu Alaskan poprosiłam o wizytę Gemmei, która była na wizycie PA u zamojskiej Poli :) Trzymajcie kciuki. Jeszcze troskę Żelki 1 Quote
Havanka Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Oby domek okazał sie tym właściwym. Żelka - młoda, śliczna, zdrowa, a telefonów jak na lekarstwo. Zdjęcia Żelki świetne, zwłaszcza te z Elżbietką, jej idolką. 1 Quote
elik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Sunia jest przesłodka, a w tych majciorkach superaśna :) 1 Quote
Tola Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 4 minuty temu, Havanka napisał: Oby domek okazał sie tym właściwym. Żelka - młoda, śliczna, zdrowa, a telefonów jak na lekarstwo. Zdjęcia Żelki świetne, zwłaszcza te z Elżbietką, jej idolką. 1 minutę temu, elik napisał: Sunia jest przesłodka, a w tych majciorkach superaśna :) Żelka zwariowała na punkcie kotki - chodzi za Elzbietka krok w krok, wykłada się przed nią, trąca noskiem, zawodzi ;) Mamy z TZem niezły ubaw ;) Quote
elik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 11 minut temu, Tola napisał: Żelka zwariowała na punkcie kotki - chodzi za Elzbietka krok w krok, wykłada się przed nią, trąca noskiem, zawodzi ;) Mamy z TZem niezły ubaw ;) A co na to Elżbietka :) ? Quote
Tola Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 8 minut temu, elik napisał: A co na to Elżbietka :) ? Elżbietka wyrażnie zaskoczona i czasami nie wie, co z tym uwielbieniem zrobić;) Jak Żelce uda się zaskoczyć kotkę, to Elżbietka i po nosie daje się posmyrać, ale zdarza się i tak, ze sunia dostaje łapą po pyszczku, ale nic sobie z tego nie robi i za moment znowu chodzi za kotką ;) Quote
elik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Mimo obiegowych teorii dość często zdarzają się kocio-psie sympatie :) Zdarza sie, że z jednej miski jedzą i na jednym posłanku, wtuleni w siebie odpoczywają :) To jest piękne :) Quote
Tola Posted March 12, 2017 Author Posted March 12, 2017 We wtorek wizyta PA w Bydgoszczy dla "mojej" Żelki... Tymczasem mała zadomowiła się już całkowicie, nawet Zulka uległa jej urokowi i zgadza się, tak na chwilkę, na wspólne poranne zabawy ;) Quote
Alaskan malamutte Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 34 minuty temu, Tola napisał: We wtorek wizyta PA w Bydgoszczy dla "mojej" Żelki... To trzymam kciuki Quote
Recommended Posts