Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zuka nie tylko toleruje Żelkę, ale nawet polubiła ją, skoro odstąpiła jej swoje legowisko. A za wtorek trzymam mocno kciuki !

Miałam też zapytanie w spr. Żelki. Pani chciała ją do towarzystwa starszego psa (też ze schronu), ale najprawdopodobniej przemyślała sprawę i się wycofała.

Posted
13 minut temu, Anula napisał:

Przeczytałam w jakiejś gazecie regionalnej,że w Zamościu z samochodu zostały wyrzucone 3 szczeniaki.Teraz przebywają w Schronisku.Czy to prawda?

A w jakiej gazecie?? Podaj link, dobrze? Tydzień temu nie było szczeniaczków w schronisku...Na stronie schroniska też nic o tym nie piszą...

Posted
5 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

A w jakiej gazecie?? Podaj link, dobrze? Tydzień temu nie było szczeniaczków w schronisku...Na stronie schroniska też nic o tym nie piszą...

No właśnie szukałam i nie mogę znaleźć.Było zdjęcie trzech szczeniaczków w tym jeden bardzo podobny do malamutta.Policja  zawiozła szczeniaki do Schroniska.

Posted
Dnia 5.03.2017 o 16:03, Alaskan malamutte napisał:

Ta suczka jest "nowa" , nie pytałyśmy ile ma lat. Z wyglądu to staruszka, ledwo chodzi...Możemy popytać.. P1270122.JPG

Chciałabym zarezerwować miejsce u Murki dla tej suni i założyć jej wątek .

Jest jeszcze w schronie ? Jeżeli tak to mogłybyście ją zarezerwować ?

Posted
21 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Sprawdzimy. Postaramy się na tygodniu, albo w sobotę podjechać do schroniska. 

Podjedziemy, tylko przy rezerwacji trzeba podać przybliżony czas odbioru suczki, nie może to być dłużej, niż 10 - 14 dni...

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Podjedziemy, tylko przy rezerwacji trzeba podać przybliżony czas odbioru suczki, nie może to być dłużej, niż 10 - 14 dni...

Zapytam Murkę kiedy będą mogli ją przyjąć.

Posted
9 godzin temu, malagos napisał:

Złota Dziewczyna z Cibie! :)

U mnie często serce wygrywa bój z rozumem. To będzie 3 mój pies w hotelu. 2 z niewielką kwotą deklaracji. Nie wiem jak sobie poradzę ale jakoś będę musiała.

Murka nie ma miejsca. Może za 2 tygodnie coś się zwolni.

Ciotki jak możecie miejcie oko na tą sunię. Jakby coś się działo niepokojącego to dajcie znać.

Posted
Dnia ‎12‎.‎03‎.‎2017 o 17:08, Alaskan malamutte napisał:

Przeczytałam, szczeniaki musiały przyjechać już po naszym pobycie w schronisku. My z Tolą byłyśmy o 11....A le cieszy fakt, że ludzie zapamiętali numery auta i dziad zostanie ukarany!!!!

Oby i bardzo dotkliwie.

Posted
1 godzinę temu, mdk8 napisał:

U mnie często serce wygrywa bój z rozumem. To będzie 3 mój pies w hotelu. 2 z niewielką kwotą deklaracji. Nie wiem jak sobie poradzę ale jakoś będę musiała.

Murka nie ma miejsca. Może za 2 tygodnie coś się zwolni.

Ciotki jak możecie miejcie oko na tą sunię. Jakby coś się działo niepokojącego to dajcie znać.

Jasne. Bardzo dziękuję za sunię, może i jej uda się zmienić starość w schronie na godna starość...

• Upvote 1
Posted

Wczoraj Gemmei była na wizycie w przyszłym domku Żelki - domek zapowiada się bardzo dobrze, powoi oswajamy się z myślą, że mala ma już swoja przyszłą rodzinę i trzeba będzie się rozstać :(

Myślę, ze Gemmei napisze parę słów o domku Żelki.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Wczoraj Gemmei była na wizycie w przyszłym domku Żelki - domek zapowiada się bardzo dobrze, powoi oswajamy się z myślą, że mala ma już swoja przyszłą rodzinę i trzeba będzie się rozstać :(

Myślę, ze Gemmei napisze parę słów o domku Żelki.

Czekamy zatem na relację Gemmei. Czy nowi opiekunowie przyjadą po Żelkę ?

Posted
1 minutę temu, malagos napisał:

Niniejszym spieszę donieść, że ONka Raya - Diana, która była u nas w bdt od 29 stycznia znalazła wczoraj dom stały!

Szybko poszło ;). Tak czułam od samego początku :)))) 

Posted
37 minut temu, malagos napisał:

Niniejszym spieszę donieść, że ONka Raya - Diana, która była u nas w bdt od 29 stycznia znalazła wczoraj dom stały!

I to jaki DOM:)

• Upvote 1
Posted

Teraz czekamy na domy dla innych zamojskich bidulek - Miłej, Astry i Alaski i Caniska u Murki, Teri, Pusi i Fosterka u szafirki no i podopiecznych anecik - Kajtunia i Szronika.

A u kajtek czeka mała Bibi...

Posted

Jest szansa na dobre domy w Krakowie dla koteczek - Bajeczki i Mai, a w Warszawie dla Pralinki - czekam na efekty wizyt PA...

A dzisiaj,  z ulicy,  trafiła do nas nowa bezdomna kocia - Rozalka, zdjęć na razie nie mam, ale zrobię w następnym tyg.

Dom ma też Poker - znany tutaj jako Belg - z zamojskiego schronu zabrany przez Marzenę Malarczyk (od owczarków) do hoteliku pod Tomaszowem Maz. (Havanka robiła bazarek na opłacenie transportu).

Owczaruś bardzo rozpaczał w hotelikowym kojcu, więc pojechał do Dt  w woj. pomorskim i jak to często bywa - DT stał się DS :)

Poker w DT/DS

16939383_1236702719712163_377852840739292693_n.jpg

16939559_1236702876378814_3435549163328309628_n.jpg

16997741_1236702963045472_8746084980673653765_n.jpg

16995997_1236985829683852_8687239956354306008_n.jpg

16997819_1236989816350120_6315680784300916616_n.jpg

• Upvote 2