Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, mdk8 napisał:

i też ja zabrał ?

Przed chwilą, konfirm31 napisał:

I co z tą malizną? 

Tak, mała jest u nas, napisałam pod zdjęciem  ;)

Posted

Mała na razie nie ma imienia, nie mam pomysłu; miała być Eska (sunia w rozmiarze S), dzisiaj TZ coś podszeptuje, ze Fila, a tak naprawdę to powinna nazywać się Farcia ;)

Suczka waży 5,75, ale jest trochę wychudzona, na pewno chociaz  kg musi jej przybyć. Apetyt ma ogromny, zjada swoje i próbuje Zulki.

Na pewno nie była w domu - bała się wejść do budynku, załatwia się mieszkaniu (sika i reszta też), przy kąpieli darła się niesamowicie.

Na smyczy chodzi, ale zupełnie nie kojarzy wyjścia na zewnątrz z załatwianiem się,trochę pracy przed nami.

Musiała nie raz rodzić, bo sutki duże, zgrubiałe.

Ma stan zapalny rany po sterylce, przedwczoraj dostała leki, TZ pojechał z nią właśnie do kontroli.

Posted
Przed chwilą, Tianku napisał:

fajnie ze Sunieczkom sie udalo.straszny zastoj w adopcjach :(

Szkoda, ze taki czas, a tyle psów czeka na zmianę :(

Posted

Tolu, to mamy nieco podobne tymczaski :)

Wczoraj przyjechała do mnie na BDT sunia, której pani pojechała do domu pomocy, a na posesji zostało 60 psów :( Dzięki zaangażowaniu wielu osób i organizacji teraz jest tam "już tylko" 16 psiaków czekających na pomoc.

A to moja tymczaska. Wstępnie nazwałam ją Kika :)

20170422_095612.jpg.4d0f8cef30ec3d7eca01395053575781.jpg  20170422_095642.jpg.8841d9956bed31872ab17a44e2eceaf9.jpg  20170422_095714.jpg.4ea603f24cead839b9b2296bc490d5d0.jpg

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, malagos napisał:

Farciary, naprawdę! I obie podobne, ta od Elik, i ta Tolusiowa :)

Prawda :) 

Twoja Alma też farciara w dodatku z pięknym ogonkiem :)

• Upvote 1
Posted
7 godzin temu, Tola napisał:

Podczas rezerwacji suczki doszło do nieporozumienia -  pracownicy przekazali sobie chyba informację, ze zabierane będą  2 suczki no i jak TZ przyjechał do schronu to wyprowadzona została jeszcze ta malutka.

Tz miał tylko jeden kontenerek, więc nie było mowy o zabraniu maleństwa, jednak widok odprowadzanej do boksu suczki Tz bardzo przeżył no i póznym wieczorem pojechał po nią  do schronu.

Mała jest na razie u nas, jak bedzie potrafiła zostawać z nasza Zulką to zostanie u nas w DT, jak będą problemy to na nowy dom będzie czekała w DT, w którym była Bajeczka (pani jest cały czas w domu, ma małe dziecko).

P1270444.JPG

Pomyłki z takim finałem to ja lubię!!!

Tolu, jesteście WSPANIALI, a sunieczka CUDOWNA!!!

• Upvote 2
Posted
10 godzin temu, konfirm31 napisał:

Super :). Masz wspaniałego TZta, Tolu :)! 

Dziękuję bardzo, myślę, że każda z nas ceni facetów, którzy kochają zwierzęta :)

8 godzin temu, elik napisał:

Tolu, to mamy nieco podobne tymczaski :)

Wczoraj przyjechała do mnie na BDT sunia, której pani pojechała do domu pomocy, a na posesji zostało 60 psów :( Dzięki zaangażowaniu wielu osób i organizacji teraz jest tam "już tylko" 10 psiaków czekających na pomoc.

A to moja tymczaska. Wstępnie nazwałam ją Kika :)

Faktycznie podobna, widziałam wątek, zaraz tam zajrzę :)

Moja tymczaska została jednak Florcią, ciepłe imię i jakoś najbardziej psuje mi do malutkiej :)

Florka ma bardzo brzydką ranę po sterylce, na razie tylko smarujemy, oby lek pomógł.

Boczki zapadnięte, ale apetyt dopisuje, więc powinna szybko przybrać na wadze.

Na spacerach trzeba uważać - mała  łapie do pyszczka wszystko, co przypomina jedzenia, w domu próbowała już wyjadać z kosza na odpady.

Nadal siusia w domu; dzisiaj spacerowałyśmy ponad godzinę i na dworze nic, zrobiła za to zaraz po przyjściu do domu.

Jeszcze trochę Florci

P1270488.JPG

P1270507.JPG

P1270515.JPG

P1270518.JPG

P1270523.JPG

• Upvote 2
Posted
20 minut temu, Tola napisał:

. . .

Faktycznie podobna, widziałam wątek, zaraz tam zajrzę :)

. . .

Nadal siusia w domu; dzisiaj spacerowałyśmy ponad godzinę i na dworze nic, zrobiła za to zaraz po przyjściu do domu.

Jeszcze trochę Florci

P1270515.JPG

Są bardzo podobne :)

Założyłam Kikuni wątek. Wprawdzie nie potrzebuje pomocy finansowej, bo przeleję na nią pozostałość po mojej poprzedniej tymczasowiczce, ale bardzo serdecznie zapraszam na jej watek :) To mała dzikuska nie znająca niczego, bojąca się wszystkiego, każdego odgłosu więc pomoc  w socjalizacji bardzo będzie potrzebna :)

Moja Kikunia też na trzech spacerkach nic nie zrobiła, za to w domku, zaraz po spacerku koopencję posadowiła na dywanie :)

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Z Florką jest coś nie tak - smutna, osowiała, z apetytem dzisiaj tez kiesko :(

Znowu jedziemy do weta.

Miejmy nadzieję, że to nic poważnego   58fe32c26a540_gifzmartwiony2.gif.7135ac662a0fd9b073fc919a8f4e4704.gif

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Miejmy nadzieję, że to nic poważnego   58fe32c26a540_gifzmartwiony2.gif.7135ac662a0fd9b073fc919a8f4e4704.gif

2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Trzymam kciuki za malutką. 

41 minut temu, Anula napisał:

Tola,jakie wiadomości o Florci? Co powiedział wet?

Florka jest bardzo wyniszczona :(

Wetka oczyściła ranę, bo jest nadal ropny wyciek, podała coś na wzmocnienie.

Sama rana na brzuszku jest długa, być może była to sterylka aborcyjna...

Z antybiotykiem wetka na razie wstrzymała  się - sunia jest  zbyt wychudzona, jeszcze osłabiona po sterylce no i w czwartek na wyjazd miała  szczepienie p/ wściekliznie - strach dokładać jej coś nowego.

A ja boję się, żeby  w środku coś się złego nie  działo :(

Martwi mnie tez ta apatia Florki - postawię ją to stoi, położę - to leży, wynoszę na dwór -  idzie jak za karę - kupka psiego nieszczęścia :(