Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 1 minutę temu, mdk8 napisał: i też ja zabrał ? Przed chwilą, konfirm31 napisał: I co z tą malizną? Tak, mała jest u nas, napisałam pod zdjęciem ;) Quote
konfirm31 Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Super :). Masz wspaniałego TZta, Tolu :)! 1 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Mała na razie nie ma imienia, nie mam pomysłu; miała być Eska (sunia w rozmiarze S), dzisiaj TZ coś podszeptuje, ze Fila, a tak naprawdę to powinna nazywać się Farcia ;) Suczka waży 5,75, ale jest trochę wychudzona, na pewno chociaz kg musi jej przybyć. Apetyt ma ogromny, zjada swoje i próbuje Zulki. Na pewno nie była w domu - bała się wejść do budynku, załatwia się mieszkaniu (sika i reszta też), przy kąpieli darła się niesamowicie. Na smyczy chodzi, ale zupełnie nie kojarzy wyjścia na zewnątrz z załatwianiem się,trochę pracy przed nami. Musiała nie raz rodzić, bo sutki duże, zgrubiałe. Ma stan zapalny rany po sterylce, przedwczoraj dostała leki, TZ pojechał z nią właśnie do kontroli. Quote
Tianku Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 fajnie ze Sunieczkom sie udalo.straszny zastoj w adopcjach :( 1 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Przed chwilą, Tianku napisał: fajnie ze Sunieczkom sie udalo.straszny zastoj w adopcjach :( Szkoda, ze taki czas, a tyle psów czeka na zmianę :( Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Szukam kogoś z Rembertowa do wizyty PA dla kotki Mai - podpowiecie, kto może pomóc? Quote
Jo37 Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Udało się maluchom. Oby wreszcie ruszyły się adopcje. 1 Quote
elik Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Tolu, to mamy nieco podobne tymczaski :) Wczoraj przyjechała do mnie na BDT sunia, której pani pojechała do domu pomocy, a na posesji zostało 60 psów :( Dzięki zaangażowaniu wielu osób i organizacji teraz jest tam "już tylko" 16 psiaków czekających na pomoc. A to moja tymczaska. Wstępnie nazwałam ją Kika :) 2 Quote
malagos Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Farciary, naprawdę! I obie podobne, ta od Elik, i ta Tolusiowa :) 1 Quote
elik Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 2 minuty temu, malagos napisał: Farciary, naprawdę! I obie podobne, ta od Elik, i ta Tolusiowa :) Prawda :) Twoja Alma też farciara w dodatku z pięknym ogonkiem :) 1 Quote
Gabi79 Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 7 godzin temu, Tola napisał: Podczas rezerwacji suczki doszło do nieporozumienia - pracownicy przekazali sobie chyba informację, ze zabierane będą 2 suczki no i jak TZ przyjechał do schronu to wyprowadzona została jeszcze ta malutka. Tz miał tylko jeden kontenerek, więc nie było mowy o zabraniu maleństwa, jednak widok odprowadzanej do boksu suczki Tz bardzo przeżył no i póznym wieczorem pojechał po nią do schronu. Mała jest na razie u nas, jak bedzie potrafiła zostawać z nasza Zulką to zostanie u nas w DT, jak będą problemy to na nowy dom będzie czekała w DT, w którym była Bajeczka (pani jest cały czas w domu, ma małe dziecko). Pomyłki z takim finałem to ja lubię!!! Tolu, jesteście WSPANIALI, a sunieczka CUDOWNA!!! 2 Quote
Alaskan malamutte Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Śliczna malutka!! No i lepiej trafić nie mogła! 2 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 10 godzin temu, konfirm31 napisał: Super :). Masz wspaniałego TZta, Tolu :)! Dziękuję bardzo, myślę, że każda z nas ceni facetów, którzy kochają zwierzęta :) 8 godzin temu, elik napisał: Tolu, to mamy nieco podobne tymczaski :) Wczoraj przyjechała do mnie na BDT sunia, której pani pojechała do domu pomocy, a na posesji zostało 60 psów :( Dzięki zaangażowaniu wielu osób i organizacji teraz jest tam "już tylko" 10 psiaków czekających na pomoc. A to moja tymczaska. Wstępnie nazwałam ją Kika :) Faktycznie podobna, widziałam wątek, zaraz tam zajrzę :) Moja tymczaska została jednak Florcią, ciepłe imię i jakoś najbardziej psuje mi do malutkiej :) Florka ma bardzo brzydką ranę po sterylce, na razie tylko smarujemy, oby lek pomógł. Boczki zapadnięte, ale apetyt dopisuje, więc powinna szybko przybrać na wadze. Na spacerach trzeba uważać - mała łapie do pyszczka wszystko, co przypomina jedzenia, w domu próbowała już wyjadać z kosza na odpady. Nadal siusia w domu; dzisiaj spacerowałyśmy ponad godzinę i na dworze nic, zrobiła za to zaraz po przyjściu do domu. Jeszcze trochę Florci 2 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 I jeszcze moja była tymczaska Żelka w domu w Bydgoszczy 2 Quote
elik Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 20 minut temu, Tola napisał: . . . Faktycznie podobna, widziałam wątek, zaraz tam zajrzę :) . . . Nadal siusia w domu; dzisiaj spacerowałyśmy ponad godzinę i na dworze nic, zrobiła za to zaraz po przyjściu do domu. Jeszcze trochę Florci Są bardzo podobne :) Założyłam Kikuni wątek. Wprawdzie nie potrzebuje pomocy finansowej, bo przeleję na nią pozostałość po mojej poprzedniej tymczasowiczce, ale bardzo serdecznie zapraszam na jej watek :) To mała dzikuska nie znająca niczego, bojąca się wszystkiego, każdego odgłosu więc pomoc w socjalizacji bardzo będzie potrzebna :) Moja Kikunia też na trzech spacerkach nic nie zrobiła, za to w domku, zaraz po spacerku koopencję posadowiła na dywanie :) Quote
Tola Posted April 24, 2017 Author Posted April 24, 2017 Z Florką jest coś nie tak - smutna, osowiała, z apetytem dzisiaj tez kiesko :( Znowu jedziemy do weta. Quote
konfirm31 Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Oby nie jakaś odkleszczówka, czy dirofilarioza, jak u Almy :(( Quote
Alaskan malamutte Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 3 godziny temu, Tola napisał: Z Florką jest coś nie tak - smutna, osowiała, z apetytem dzisiaj tez kiesko :( Znowu jedziemy do weta. Trzymam kciuki za malutką. Quote
elik Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 4 godziny temu, Tola napisał: Z Florką jest coś nie tak - smutna, osowiała, z apetytem dzisiaj tez kiesko :( Znowu jedziemy do weta. Miejmy nadzieję, że to nic poważnego Quote
Anula Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Tola,jakie wiadomości o Florci? Co powiedział wet? Quote
Tola Posted April 24, 2017 Author Posted April 24, 2017 1 godzinę temu, elik napisał: Miejmy nadzieję, że to nic poważnego 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Trzymam kciuki za malutką. 41 minut temu, Anula napisał: Tola,jakie wiadomości o Florci? Co powiedział wet? Florka jest bardzo wyniszczona :( Wetka oczyściła ranę, bo jest nadal ropny wyciek, podała coś na wzmocnienie. Sama rana na brzuszku jest długa, być może była to sterylka aborcyjna... Z antybiotykiem wetka na razie wstrzymała się - sunia jest zbyt wychudzona, jeszcze osłabiona po sterylce no i w czwartek na wyjazd miała szczepienie p/ wściekliznie - strach dokładać jej coś nowego. A ja boję się, żeby w środku coś się złego nie działo :( Martwi mnie tez ta apatia Florki - postawię ją to stoi, położę - to leży, wynoszę na dwór - idzie jak za karę - kupka psiego nieszczęścia :( Quote
Recommended Posts