Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Wszystko jest w porządku i pod kontrolą, Foxik i biały kolega już zabrani z boksów ogólnych i czekają na wyjazd, ale jadą w sobotę rano ;)

Puchatka jedzie w piątek, bo TZ nie da rady zmieścić w aucie 3 kontenerów :)

Pisała o tym Murka ;)

Uffff...Dzięki za potwierdzenie :) Taki galimatias z tymi transportami,że naprawdę można się pogubić....

Posted

Przybiły mnie wiesci o "agresywnym" psie. :( Co teraz z nim tam będzie? Czy oprócz Murkowego wchodzi w grę inny hotel? Nie wszystkie biorą duże psy :( Pewnie dlatego Jo pomyślała o Jamorze. Czy jakiś inny przychodzi Wam do głowy? 

Posted
22 minuty temu, agat21 napisał:

Przybiły mnie wiesci o "agresywnym" psie. :( Co teraz z nim tam będzie? Czy oprócz Murkowego wchodzi w grę inny hotel? Nie wszystkie biorą duże psy :( Pewnie dlatego Jo pomyślała o Jamorze. Czy jakiś inny przychodzi Wam do głowy? 

agat21 skontaktujcie się z forumową słodkokwaśna / wątek słodkopsiaków na Dogo /

Przytulisko i hotelik dla psiaków http://przygarnijpsa.pl/  w Lisowie, kilkanaście kilometrów za  Kielcami i uwielbia owczarki :-)

Posted
6 godzin temu, Tola napisał:

Czy ktoś mógłby na FB napisać, ze pies nie był agresywny i że nie gryzł ludzi!!!

Pies powarkiwał, bo się bronił, nic więcej.

Boże,  co za nowe historie tam powstają :( :(

Weszłam na to wydarzenie, zeby sprostować, ale tam sie nie da dodać postu.

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Weszłam na to wydarzenie, zeby sprostować, ale tam sie nie da dodać postu.

elik, trzeba być członkiem grupy, aby móc komentować. Poproś o dołączenie.

Posted

Tysiu kochana już nie mam siły, padam z nóg i myślę tylko o spaniu. Juto muszę wcześnie wstać. Ktoś już skomentował:

Małgorzata Kamińska opamiętajcie się -co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!!

Najwyżej jutro coś napiszę 

Posted

To napisała nasza forumowa  Mdk  i myślę,  że to wystarczy.  I oczywiście,  w pełni popieram Jej wypowiedź. Uważam, że  nie ma co się wydawać w awantury na fb,  tylko zająć się pomocą ONkowi. 

• Upvote 2
Posted

Też tak uważam, jak konfirm. Lepiej spożytkować tę energię na pomoc. :)
Ja cieszę się, że chociaż belg i ten jeden owczarek otrzymały pomoc, teraz wyciągnięcie staruszka w naszych rękach. Nieraz dogo pokazało, że ma moc :)

• Upvote 1
Posted
17 minut temu, konfirm31 napisał:

I jeszcze staruszka ONeczka została i czeka na pomoc. 

Już niedługo będzie miała swój wątek.

• Upvote 1
Posted

Przed chwilką dzwoniła p. Ania z Gorzowa - owczarek super, całą drogę przytulał  się, prosił o głaskanie.

Teraz jest na odkazaniu w gabinecie;), potem czeka go SPA i dostanę zdjęcia :)

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Przed chwilką dzwoniła p. Ania z Gorzowa - owczarek super, całą drogę przytulał  się, prosił o głaskanie.

Teraz jest na odkazaniu w gabinecie;), potem czeka go SPA i dostanę zdjęcia :)

Chociaż tu dobre wieści o owczarku. Czekamy na zdjecia !

Posted
Dnia 2.01.2017 o 12:38, Tola napisał:

No i zamojskie staruszki, które przewijają się na zdjęciach ze schronu od paru lat http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/b671bd1000b9_sM_orig.gif

Duża suczka, bardzo przyjazna, łągodna. Zawsze podbiegała do siatki,  lizała nam ręce,  a teraz   - zobaczcie http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/b671bd1000b9_sM_orig.gif

Duża, około 35kg starsza sunia, cicha i zrezygnowana, od dawna w schronisku ....

15589530_1176170569168625_2186880820506890686_n.jpg

duży, starszy psiak około 30kg

15621587_1176176792501336_8824378989370978398_n.jpg

psia babcia, bardzo spokojna i cicha ...

15622258_1176167962502219_6597260729935829376_n.jpg

Kilkuletnia suczka ok 30kg - trafiła do schroniska jako podrostek razem z siostrą i mamą. Cały czas czeka na swój dom, bardzo lgnie do ludzi ....

15697815_1176166999168982_722541047569135644_n.jpg

Starsza sunia, bardzo długo w schronisku, około 25 kg, nieufna, ale bardzo ciekawska.
Suczka ma prawdopodobnie spore problemy zdrowotne, bardzo ciężko oddycha.

15698321_1176168962502119_1504964803117833482_n.jpg

Martwi mnie los tych staruszkow, zwl tej psiej babuni:(

Posted
Dnia 5.01.2017 o 18:48, Tola napisał:

Tutaj jeszcze starsze sunie

P1260328.JPG

P1260331.JPG

Ta po lewej to chyba ta sunia, która jest od szczeniaka, ale nie jestem pewna...

P1260272.JPG

P1260273.JPG

P1260141.JPG

I jeszcze te staruszki :(

Posted

Tola który z tych dwóch owczarków w końcu był agresorem  bo na fb osoba .która była po psa zarzuca mi pisanie bzdur. Twierdzi , że to ten co został był agresorem w stosunku do tego co pojechał . 

Wioleta Tazbir To jest bzdury wlasnie ten ktory pojechal byl chroniony  przez tego na chwytaku...trzeba spojrzec na zdjecia ktore sa na wydarzeniu !!!!I Ania byla osobiscie przy pogryzieniu I wie ktory jest ktory!!!
Wioleta Tazbir
Wioleta Tazbir A opinie nikt mu nie wystawia tylko prawde sie stwierdza bo skoro nawet chcial gryzc ludzi to byl nie tym spokojnie, co???Kazdy madry trzeba po jechac tam I sie samemu przekonac Ania spedzilismy po nad 24 godz w drodze bez snu!!!!
Posted

ten co pojechał

17 minut temu, mdk8 napisał:

Tola który z tych dwóch owczarków w końcu był agresorem  bo na fb osoba .która była po psa zarzuca mi pisanie bzdur. Twierdzi , że to ten co został był agresorem w stosunku do tego co pojechał . 

Wioleta Tazbir To jest bzdury wlasnie ten ktory pojechal byl chroniony  przez tego na chwytaku...trzeba spojrzec na zdjecia ktore sa na wydarzeniu !!!!I Ania byla osobiscie przy pogryzieniu I wie ktory jest ktory!!!
Wioleta Tazbir

Wioleta Tazbir A opinie nikt mu nie wystawia tylko prawde sie stwierdza bo skoro nawet chcial gryzc ludzi to byl nie tym spokojnie, co???Kazdy madry trzeba po jechac tam I sie samemu przekonac Ania spedzilismy po nad 24 godz w drodze bez snu!!!!

mdk8- bardzo dobrze napisałaś, bo na Fb   wczoraj była informacja, napisala to Marzena M. . ze ten pies, który został nie pojechał, bo jest bardzo agresywny do ludzi,  a to nieprawda!

Dwa razy prosiłam ją, aby usunęła ten wpis no i wreszcie zmieniła treść i nie ma tam juz tego wpisu o agresywności staruszka do ludzi.

Ten co pojechał faktycznie atakował tego starszego, ale tuz przed wyjazdem - wpis na FB nie dotyczył jego.

Posted

Ta Wioletta pisze bzdury - w schronie został ten wciśnięty na zdjęciach w kąt boksu.

Najlepiej dać sobie spoko,j, bo widzę, ze najwięcej FB mają do powiedzenia osoby, które nie były przy tej sytuacji.

Posted

ok. Bo ta Wioleta podobno była po psa z Anią i 

1 minutę temu, Tola napisał:

Ta Wioletta pisze bzdury - w schronie został ten wciśnięty na zdjęciach w kąt boksu.

no właśnie. Widać na zdjęciach. 

Chcą abyśmy się dogadały co do pomocy psu. Co mam im napisać ?