terra Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Czy Kajetanek, ta kicia i kocurek http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_07/20160630_075852.jpg.9859752afb2a3af8d76fc156d7194002.jpg są z niebieskim? A ten ostatni to kto jest? Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 36 minut temu, terra napisał: Czy Kajetanek, ta kicia i kocurek są z niebieskim? A ten ostatni to kto jest? Kocurek http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_07/20160630_075852.jpg.9859752afb2a3af8d76fc156d7194002.jpg jest biało szary, kicia tez bardziej szara, Kajetnek niebiesko - szaro - biały. Na ostatnim zdjęciu jest mamka kociaków, ale jej jeszcze nie trzeba ogłaszać, czeka ja jeszcze sterylka. W następną niedzielę do swojego domu w Krakowie jedzie Maciejka z cmentarza - pan czekał na jej przyjazd prawie miesiąc, dzisiaj powiedział, ze przecież na dziecko też się czeka ;). terra - dziękuję za kolejny dom! Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 I jeszcze zamojska Trojka w domu w Krakowie :) To jeden z tych domów, o jakich marzymy tutaj na forum :) Dzisiaj rozmawiałam z p. Agnes - na sierpień umówiła już sterylkę koteczki, potrzebne będą kciuki. 1 Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 Piękny balkon Trojki i Zuzi Trudno uwierzyć - tak wyglądała Trojka u mnie w domu chwilę po znalezieniu Quote
Havanka Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Terra, przyjmij też ode mnie podziękowania ! Dzięki Tobie tyle kocich bezdomniaków ma już wspaniałe domy ! Za "chwilę" Maciejka skorzysta ze szczęśliwego ogłoszenia, zrobionego Twoją ręka. Trojeczka zmieniła się bardzo. Wyrosła na piękną kicię ! No i ma przyjaciółkę w podobnym kolorze. 2 Quote
terra Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Tola, Havanka, aż się zawstydziłam tymi podziękowaniami. Przecież Wy robicie to samo i jeszcze więcej. A jak ogłoszenia działają to tym bardziej mnie to cieszy i jestem szczęśliwa. Kocham koty i gdyby nie rozsądek już cała gromadka byłaby u mnie. Trojeczka to teraz Troja :) Wypiękniała w tym swoim domku. Maciejka też rozkwitnie :) 2 Quote
Tola Posted July 5, 2016 Author Posted July 5, 2016 Przedstawiam kolejną koteczkę, wyrzuconą przedwczoraj na jednym z zamojskich osiedli, bawiły się nią dzieci w piaskownicy - maleńka Różyczka. Po wczorajszych, całodziennych poszukiwaniach miejsca dla koteczki przeze mnie i Alaskan - udało się uprosić p. Alicję(dt dla kotów, ale tylko w okresie zimowym) i mała jest już bezpieczna. Różyczka ma 9 tyg., waży 63 dag; wczoraj została odrobaczona, odpchlona (pchły jak czołgi), jest wolna od białaczki i FIV. Jest przemiłą koteczką, już zaczęła się bawić z rezydentką ;) Quote
terra Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Ojej, słodzizna, dobrze, że nikt jej nie skrzywdził. 1 Quote
Tola Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 W sprawie kotów na razie cisza, nikt nie dzwoni. A my mamy dwie dziewczynki - suczki błąkały się ok. 1,5 miesiąca, prawdopodobnie mama i córcia, bo są bardzo ze sobą zżyte. Na razie są w takim awaryjnym dt, czeka je wizyta u weta i będę myślała co dalej, na razie nie mam pomysłu. Zdjęcia kiepskie, ale robione na szybko, wczoraj późnym wieczorem - ta czarna to młodziutka suczka, ok. roku, biała trochę starsza - wszystko okaze się u weta. Quote
elik Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Wszystkich, którym leży na sercu dobro bezdomniaczków zapraszam na bazarek, z którego 35 % dochodu będzie przeznaczone dla Aschity. Każda forma uczestnictwa mile widziana :) Quote
Tola Posted July 9, 2016 Author Posted July 9, 2016 18 godzin temu, elik napisał: Wszystkich, którym leży na sercu dobro bezdomniaczków zapraszam na bazarek, z którego 35 % dochodu będzie przeznaczone dla Aschity. Każda forma uczestnictwa mile widziana :) Zaraz tam pobiegnę :) Dzisiaj 2 suczki - mama i córcia, o których pisałam wcześniej, były u weta. Zostały przebadane, odrobaczone; czekają je jeszcze szczepienia i sterylki. Obie dziewczyny są przemiłe, grzeczne, cichutkie, łagodne; potrafią już chodzić po schodach, pięknie zachowują czystość w mieszkaniu. Na smyczach jeszcze trochę się plączą, zwłaszcza, jak obie wychodzą na spacer ;). Tutaj obie dziewczyny 1 Quote
Tola Posted July 9, 2016 Author Posted July 9, 2016 Imiona dla suczek wybrała p. Jadwiga, u której dziewczyny na razie mogą przebywać. Saga - ma ok. 2 lat, waży 10,20 kg; przyjaźnie nastawiona do innych psów, trochę nerwowo reaguje na koty ;) Quote
Tola Posted July 9, 2016 Author Posted July 9, 2016 Iga - ma ok. 10 mies. waży 7, 30 kg; przyjaźnie nastawiona do psów i kotów, bardziej energiczna. Prawdopodobnie tuz przed pierwsza cieczką - mamy obserwować... Od pani, która znalazła suczki dostała różowe szeleczki i smyczkę. 1 Quote
Tola Posted July 9, 2016 Author Posted July 9, 2016 Iga dzisiaj w gabinecie Saga dzisiaj w gabinecie Quote
elik Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 Jakie śliczne :) Cukiereczki :) I takie sunie ktoś porzucił na pastwę losu ???? Nie do wiary. Z pewnością nie będą długo szukały domków. Życzę im tego :) Dobrze byłoby założyć im osobny wątek. 1 Quote
Recommended Posts