Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
36 minut temu, terra napisał:

Czy Kajetanek, ta kicia

i kocurek 

są z niebieskim?

A ten ostatni to kto jest?

Kocurek http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_07/20160630_075852.jpg.9859752afb2a3af8d76fc156d7194002.jpg  jest biało szary, kicia tez bardziej szara, Kajetnek  niebiesko - szaro - biały.

Na ostatnim zdjęciu jest mamka kociaków, ale jej jeszcze nie trzeba ogłaszać, czeka ja jeszcze sterylka.

W następną niedzielę do swojego domu w Krakowie jedzie Maciejka z cmentarza - pan czekał na jej przyjazd prawie miesiąc, dzisiaj powiedział, ze przecież na dziecko też się czeka ;).

terra - dziękuję za kolejny dom!

1.jpg

Posted

I jeszcze zamojska Trojka w domu w Krakowie :)

To jeden z tych domów, o jakich marzymy tutaj na forum :)

Dzisiaj  rozmawiałam z p. Agnes - na sierpień umówiła już sterylkę koteczki, potrzebne będą kciuki. 

V__B8CE.jpg

V__D980.jpg

V__723C(1).jpg

V__16E1.jpg

• Upvote 1
Posted

Terra, przyjmij też ode mnie podziękowania ! Dzięki Tobie tyle kocich bezdomniaków ma już wspaniałe domy ! Za "chwilę" Maciejka skorzysta ze szczęśliwego ogłoszenia, zrobionego Twoją ręka.

Trojeczka zmieniła się bardzo. Wyrosła na piękną kicię ! No i ma przyjaciółkę w podobnym kolorze.

• Upvote 2
Posted

Tola, Havanka, aż się zawstydziłam tymi podziękowaniami. Przecież Wy robicie to samo i jeszcze więcej. 0heart.gif

A jak ogłoszenia działają to tym bardziej mnie to cieszy i jestem szczęśliwa.

Kocham koty i gdyby nie rozsądek już cała gromadka byłaby u mnie.

Trojeczka to teraz Troja :)

Wypiękniała w tym swoim domku. 

Maciejka też rozkwitnie :)

• Upvote 2
Posted

Przedstawiam kolejną koteczkę, wyrzuconą przedwczoraj na jednym z zamojskich osiedli, bawiły się nią dzieci w piaskownicy - maleńka Różyczka.

Po wczorajszych,  całodziennych poszukiwaniach miejsca dla koteczki przeze mnie i Alaskan - udało się uprosić p. Alicję(dt dla kotów, ale tylko w okresie zimowym) i mała jest już bezpieczna.

Różyczka ma 9 tyg., waży 63 dag; wczoraj została odrobaczona, odpchlona (pchły jak czołgi), jest wolna od białaczki i FIV. Jest przemiłą koteczką, już zaczęła się bawić z rezydentką ;)

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Posted

W sprawie kotów na razie cisza, nikt nie dzwoni.

A my mamy  dwie dziewczynki - suczki błąkały się ok. 1,5 miesiąca, prawdopodobnie mama i córcia, bo są bardzo ze sobą zżyte. 

Na razie są w takim awaryjnym dt, czeka je wizyta u weta i będę myślała co dalej, na razie nie mam pomysłu.

Zdjęcia kiepskie,  ale robione na szybko, wczoraj późnym wieczorem - ta czarna to młodziutka suczka, ok. roku, biała trochę starsza - wszystko okaze się u weta.

V__4BAC(1).jpg

V__82C5.jpg

V__CF96.jpg

Posted

Wszystkich, którym leży na sercu dobro bezdomniaczków zapraszam na bazarek,

z którego 35 %  dochodu będzie przeznaczone dla Aschity.

stragan.gif

Każda forma uczestnictwa mile widziana :)

Posted
18 godzin temu, elik napisał:

Wszystkich, którym leży na sercu dobro bezdomniaczków zapraszam na bazarek,

z którego 35 %  dochodu będzie przeznaczone dla Aschity.

Każda forma uczestnictwa mile widziana :)

Zaraz tam pobiegnę :)

Dzisiaj 2 suczki - mama i córcia, o których pisałam wcześniej, były u weta.

Zostały przebadane, odrobaczone; czekają  je jeszcze szczepienia i sterylki. 

Obie dziewczyny są przemiłe, grzeczne, cichutkie, łagodne; potrafią już chodzić po schodach, pięknie zachowują czystość w mieszkaniu.

Na smyczach jeszcze trochę się plączą, zwłaszcza, jak obie wychodzą na spacer ;).

Tutaj obie dziewczyny

P1210663.JPG

P1210665.JPG

P1210666.JPG

33.jpg

34.jpg

• Upvote 1
Posted

Imiona dla suczek wybrała p. Jadwiga, u której dziewczyny na razie mogą przebywać.

Saga - ma ok. 2 lat, waży 10,20 kg; przyjaźnie nastawiona do innych psów, trochę nerwowo reaguje na koty ;)

45.jpg

48.jpg

49.jpg

50.jpg

P1210641.JPG

Posted

Iga - ma ok. 10 mies. waży 7, 30 kg; przyjaźnie nastawiona do psów i kotów, bardziej energiczna.

Prawdopodobnie tuz przed pierwsza cieczką - mamy obserwować...

Od pani, która znalazła suczki dostała różowe szeleczki i smyczkę.

47.jpg

51.jpg

P1210624.JPG

P1210626.JPG

P1210628.JPG

• Upvote 1
Posted

Jakie śliczne :) Cukiereczki :) I takie sunie ktoś porzucił na pastwę losu ???? Nie do wiary. Z pewnością nie będą długo szukały domków. Życzę im tego :)

Dobrze byłoby założyć im osobny wątek.

• Upvote 1